Amerika'da Hamilelik

Ben de New York çok merak ediyorum, henüz gidemedik,arabayla 3 saat falanmış ama dediğiniz gibi arabayla orda baş edemeyiz diye gidemedik.Ama New Jersey de oturmak isterdim:))
Memleket hasretini en az yaşayacağım yer galiba.Bizim yaşadığımız yerden tren,otobüs imkanı yok illaki araba!yakındaki büyük bir şehre gidip ordan gidebiliriz sadece.Sessiz,sakinlik güzel de İstanbul'dan gelince hareket,canlılık arıyor insan.O yüzden Ny,new jersey taraflara daha bana göre.İlerde iş imkanı olursa hemen giderim, ama şimdilik burdayız hatta bazen tr dönmeyi bile düşünüyoruz.ilk yıl sendromu sanırım,bir yıl geçsin alışırsınız diyorlar ama bilemiyorum.Bir de biz çok yalnız kaldık!Kandırıldık hatta diyebilirim:)) şu Türk filmlerinde gurbete gelip ortada kalanlar gibi:)) Allaha şükür o günleri atlattık ama zor zamanlardı.Bize eşimin kuzeni greencard çıktığı zaman biz naparız diye düşünürken kesin gelin işiniz hazır dendi:)Ayrıca beraber iş kurmayı falan düşünüyordu.Çok istek ve hevesle ısrarla çağırdı.Gelince bir baktık,iş falan yok!Yetişkin insanlarız bize iş bulsunlar,ev bulsunlar diye kimseden beklentimiz yok ama resmen bizi umutlandırıp sonra da yok deyip,ilgilenmeyince insan kötü oluyor.Otelde kaldığımız günler oldu.Neyseki ben 1 ay içinde eşim ve kendime iş bulup evimizi de ayarlayıp yolumuzu tutturduk.Buraya gelirken herşeyi kendim yapacağımı bilsem ona göre gelirdim.Hep sizin yanınızdayız diye birileri söylemde bulununca daha rahat düşünüyor insan.Neyse buralara geliş öykümle sizi de sıkmayayım:))) iyi de herşeyi yalnız yapmışız diyoruz,bize daha çok şey kattı.Ama yalnızlık geçmiyor işte:))

Buarada dün de benim iş yerinde kasık bölgemde 5 dakikalık bir ağrı oldu,yürüyemedim bile zorla kendimi bir yere attım.Biraz daha uzun sürse fena olacaktım.Bir de ağrıyla birlikte ben kendimi korkutuyorum onu farkettim.Normale dönünce,normal bunlar sakin ol falan diyorum:))

Kizlar 4lu test sonucumu aldim maille. sizce nasil? Drla konusamadim henuz.
Osbr risk 1 in 10000
Dsr (secnd trimester) 1 in 1881
Dsr by age 1 in 420
T18 risk not increased
T18 by age 1:1637
Telden bu kadar yazabildim. Yasa gore yuksek degil mi? Screenin negative diyor ama.

Seni o kadar iyi anliyorum ki.Bizde de var bir yalanci kuzen :))) Bir zamanlar benim de esim kuzen magduru oldu :)) Dedigin gibi iyi ki herseyi siz yapmissiniz.Insan daha guclu oluyor boyle durumlarda. Bizde cok zorluklar cektik hala zaman zaman cekiyoruz.Insallah hersey hepimiz icin cok guzel olur.
O agrilardan bende de cok oluyor Marlin cim.Sen biraz fazla ayakta kaliyorsun o da etkiler.Hamilelikte acayip bisey :)Surekli otursan toton agriyor :) ayakta dursan kasik agriyor :) Napalim bilemedim :)
Ben de 8 saat oturur vaziyette calisiyorum.Totom cok agriyor :) Eskiden olmazdi boyle.Her saat basi kalkip yuruyorum.

MArlincim senin sonuclar nasildi hatirlayamadim? Bu arada yasadigin seyler ve yabancilik cekmek o kadar zor ki ilk baslarda. Ben ucaktan indigim an donucem demistim ki hala da diyorum. Bazilari kolay alisiyor ama ben hala alisamadm. Ins sen alisirsin.

Canım ben de hiç anlamıyorum ama negative ise iyidir,bence iyi gibi duruyor.Koko bilir:) o yorumlar gelince

Canım benim ikili sonuçlarımda down sendrome risk ve trisomy 18/13 : 1/10000 diyor aynı galiba, down sendrome cut off 1/313 dü.Koko iyi demişti.
Bence senin sonuçlarda gayet iyi.Hastaneden ne dediler? bana normal demişlerdi sadece.Ben kendim kurcalayıp anlamak istemiştim:))

Esracım kime sorsam bir akraba kazığı yemiş durumda!Dediğin gibi herşey bizler için daha güzel olacak inşallah.Bebeklerimiz uğur ve şans getirsin bizlere:)

Ben testi olmadigim icin hic bilmiyorum.Insallah sonuclarin hepsi cok cok guzeldir Silgi cim.

Osbr ne demek bilmiyorum, her neymisse onun riski cok dusuk, 1/10000, hic dert etme yani.

dsr sanirim down sendromu riski, senin yasindaki kadinlarin hamileliklerinde 420 kadindan birinde goruluyormus ama senin kan testlerini de hesaba katinca 1/1881 cikmis. Yani senin yasin ve kan degerlerine sahip kadinlardan 1881inin sadece 1i ds'li bebek sahibi oluyor. Bende bu 230da 1 cikti biliyorsun. Bir 1/10000 degil ama 1/1881 bence cok guzel, bana bu oran ciksa amniyo falan hayatta dusunmezdim.
trisomy 18 icin de ayni sekilde senin yasindakilerin 1637sinde 1inde goruluyormus ama sende "artmamis" -bu ne demek tam anlayamadim. Onceki testte dusuk bir riskti ve bir degisiklik yoktu demek mi yoksa yas riski 1/1637'den daha yuksek risk degil demek mi bilmiyorum, ama her halikarda sorun degil demek ki.

Yasa gore olanlara bakma, onlar genel istatistik. Bence cikan sonuclar guzel, kesinlikle dert etme. Genelde 1/300 veya 1/250 cutoff, yani bundan yuksekse risk (1/230 gibi!) pozitif oluyor, seninki bunlara gore cok dusuk.

gozun aydin diyebiliriz yani. doktorun ne diyecek bakalim.

Tesekkurler, ins iyidir ve iyi olur hepimizin. Doktorla konusamadim, gittigimde anlatir muhtemelen. By age kismi kafami karistirdi. Koko bakalum ne diycek.

Tesekkurler, ins iyidir ve iyi olur hepimizin. Doktorla konusamadim, gittigimde anlatir muhtemelen. By age kismi kafami karistirdi. Koko bakalum ne diycek.

Sonuclari alinca hemen bize de yaz Silgicim.Gorunene gore sonuclar cok iyi.Doktorda guzel seyler soylesin icin rahatlasin :) Darisi kokonun basina.

Canim ya, insan boyle yakinindan kazik yiyince nasil icine oturuyor degil mi? Sonra isleri yoluna koysan, kendince guzel bir yol tuttursan, her sey guzel olsa da insanin icinde bir kiriklik oluyor aklina geldikce. Siz kari koca basbasa guzel guzel ustesinden geliyorsunuz zorluklarin, gerisini bosver. Her sey daha da guzel olacak. Seni cok takdir ediyorum Marlin, is sartlarin bana gore bayagi zor ama sen 1 hafta calisamadiginda bile ise donmeyi bekledin dort gozle. Boyle dayanikli ve caliskan insanlarin sirti yere gelmez, kazikcilara ragmen.

Kasik agrisi konusunda ise bizlere ebelerin doktorlarin soyledigi gibi "normaldir normaldiiiir!" Ay sinirim bozuluyor aklima geldikce :)) Hep beraber cekiyoruz bu sancilari yani, umarim seninki surekli olmaz. Is yerinde dinlenebildigin kadar dinlenmeye calis.

Esra'cim, ben de aynen senin gibiyim. Evde bilgisayar basindayim. Masada sandalyede oturunca popo aciyor, koltuga gecip hafif yatarak halletmeye kalksam kasik/kalca agriyor. Bir oyle bir boyle donup duruyorum!!! Hepimize kolay gelsin!!!

Ben yazarken cvp vermissin. By age'i ben kan degerlerim ve yas ortak olarak dusundum. Senin yoruma gore digeri o sekilde. Aciklama icin cok sagol, sunlari bir atlatsak hepimiz sorunsuz.. Yarini da sen atlaticaksin ins guzel haberlerle. Hamileligin su kafaya takma safhasi herseyden zormus. Allaha emanetler bebisler

Selam kizlar bende Houston Texas tayim... Birsey sorucam size... Uzun zaman oldu ben buraya girmiyorum ama basimdan cok seyler gelip gecti o yuzden hic vaktim olmadi. Epilepsi krizine benzer bi kriz gecirdim Nisanin 10unda ve beynimde tumor oldugu farkedildi. 9 Mayista ameliyat oldum ve cok sukur su anda butun testlerim temiz cikti. Krizden sonra doktorum Keppra diye bir ilaca baslatti beni ve ameliyattan sonrada en az 4-5 ay icmem gerektigini soyledi. Su anda ameliyatimin ustunden cok sukur iki bucuk ay gecti ve kendimi cok iyi hissediyorum kriz falan gecirmedim o gunden beri. Benim sorunum adetim gecikti. En son adetim 18 Haziran di ve bugun tam 39. gunu hala gelen giden yok. Sali gunu kan tahlili yaptirdim ve negatif cikti. doktor bana adet sokturucu yazdi. Ama hala icemedim korkuyorum. Sizce icmelimiyim? Evde duruyor ve bi turlu karar veremiyorum sizlere bi danisiyim dedim. Cok sagolun simdiden!!! :44:

Yok yok, benim Marlin'inkinden ve turkiye'den sonuclarini yazan ocak annelerinden gordugum hep yas riski benim dedigim sekilde. hatta internette tablolar var, yasa gore ds riski diye, onlara bile bakarsan yasina denk gelen rakam bu olur asagi yukari. 33-34 yasindasin degil mi?

ben de amniyotik sivi sizmasina taktim. dun bayagi bir akintim oldu, camasirimi islatacak kadar, ben bir panik, eyvah gitti bebegin suyu falan diye. baktim losyon gibi beyaz, amniyotik sivi seffaf oluyor galiba. amniyosentezden sonra amniyotik sivi sizmasi en buyuk risk, yarindan sonra birkac gun akinti makinti gelmesin, yoksa kalpten giderim vallahi. Bundan sonra kafa rahatligi olmayacak hic galiba, bebek dogsa da yok yemedi yok sicmadi diye dert edinecegiz :)))

Canım teşekkür ederim...İnan dediğin gibi insanın içine çok oturuyor.Bize iyilikleri dokunmadığı gibi birde kötülük edip iftira bile etmeye kalktılar.Sanırım bu haksızlıklar insanı daha mücadeleci yapıyor.Kendi memleketimde rahat ve iyi koşullarda bir yaşamdan sonra burda yabancı bir yerde zorlu şartlarla birşeyleri başarmak insana daha büyük bir haz veriyor.Dayanabildiğimiz kadar yol alacağız:)) Öncelikle inşallah hepimiz bu hamilelik sürecini güzelce atlatalım.Yarın içinde dualarımız seninle,inşallah bize güzel haberlerle geleceksin.

Cok buyuk gecmis olsun.Insallah bir daha hic tekrarlamaz.Ilaci jinekologun verdiyse kendi doktoruna sorman gerekir diye dusunuyorum.Boyle bir seye ben kendi adima cevap veremem.Hem bu konuda bilgim yok hem de ciddi bir rahatsizlik gecirmissin.Cok sukur gecmis.
Bence doktorlarina danis en dogru cavabi onlar verir.

Adetinin normalde 30 gunde bir oldugunu varsayarsak 7 gun geciktiginde kan testi yapilmis. Gec yumurtlama su bu olsa bile kan testinde cikmasi gerekirdi diye dusunuyorum. Belki yasadiklarinin stresi ile, belki sicaklardan dongunde bozukluk olmustur. Cok sey atlatmissin, vucut bunlara degisik sekillerde tepki veriyor tabii. Icin rahat etsin istersen hassas bir idrar testi al dene tekrar, first response early results mesela. su anda coook silik de olsa bir cizgi gormelisin hamilelik varsa. yoksa ilacini al sokulsun ki bir sonraki dongun baslayabilsin. gecmis olsun!

Siz ne dersiniz kizlar?

Cok tesekkur ederim. Beyin cerrahim bi sorun olmicagini soyledi... zaten testlerimin hepsi temiz ciktigindan ilacimin dozunu falan dusurmeye basladilar artik benim tek kafamda olan sey ya eger gec dollenme gibi birseyse ve adet sokturucuyu icersem diye korkuyorum. O yuzden karar veremiyorum. Sali gunu kadin dogum doktorum test yapti negatif al bunu 10 gun ic adetin gelir dedi. Ama icmedim sali gununden beri ve hala gelen giden yok. Bu arada bu topikteki butun hamileleri kutluyorum. Allah sapasaglim kucaginiza almayi nasip etsin insallah!!!

O ben de hep oluyor koko.Hem akinti geliyor losyon gibi beyaz ,kokusuz hemde (2 yada 3 kere) su gibi renksiz geldi.
Gecen detayli ultrasonda suyum icin iyi dediler.Bana bunlar testen oncede oluyordu sonrada oldu.Normaldir diye dusunmedim.

Sanirim hassas bi test yapmakta fayda olucak. Nisan ayinda once esimle bebis dusunuyorduk deniyordukta ama olmadi. Birden fenalasip rahatsizligim cikinca ortaya tabikide onu arka plana biraktik ve denemeyi biraktik. Baska sebeplerden dolayi dogum kontrol hapinida birakmak zorunda kaldim (yan etkileri falan) anliycaginiz insan her an tetikte oluyor ya varsa diye. Her ay geciktiginde bu dusunce cok rahatsiz edici ama hersey Allahtan... cok sukur atlattik kotu gunlerimizi... cok sagol!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…