Amerika'da Hamilelik

Selam!

Amniyoyu yaptirdik, hersey yolunda gitti. Oncesinde detaylı ultrason yapıldı, maşallah kuzuma her şeyi normaldi. Amniyo çabucak oldu bitti azıcık acıdı o kadar. Şimdi evde uzanıyorum elimde iPad. Basta biraz kramp oldu, şimdi o da azalıyor her an. Su 1-2 gunü sag salim atlatsak... Şimdi yattığım yerden nolar amniyotik sıvı sızması olmasinnnn deyip duruyorum!

Sizler de dua ettiniz, merak ettiniz, çok sagolun. İnşallah sonuclar da güzel çıkar o müjdeyi de veririm.

Ultrasonda doktor kız dedi bu arada!!! Gidip hemen pembeleri alma amniyo sonucunu bekle ama bayağı belli dedi. Ayağının çok güzel bir fotografını verdi, çok tatlı. Saglikla doğsa da acik ısırsam o topukları...

Şimdilik benden haberler böyle, ayaklaninca resim koyacağım ultrasondan. Şimdi beklemedeyiz bakalım.

kokocum gozun aydin ilk ben okudum galiba haberi cook sevindim bi prenses daha mi geliyor :))) harikaaa...sen dinlen bolbol. yesinler onun ayaklarini cok tatli oluyor gercekten doyamazsin masallah

aa kizimiz mi geliyor, hadi gozunuz aydin simdiden :)) cook sevindim herseyin yolunda gitmesine, masallah bebise. sonucta guzel olur ins. kafana takmazsin artik.
ultrasonu bekliyoruz, kendine bak..

Gozun aydin kokocum :) 24 saat gecsin gerisinden korkma.Benim doktor oyle demisti.Tuvalet,yemek disindada kalkma yerinden.Eminim sorunsuz gececek.Sonuclarda cok iyi cikicak.Oh oh hadi bakalim kizlari ucledik :)

sabahtan beri aklim sende. ama bugun yogun bi gundu ancak girebildim. sorunsuz gecmesine sevindim. bu mubarek gunlerin hurmetine ins sonuclari da iyi cikar.
kizin olcak demek . tahminim tutmadi :)) guzel kizimiz hosgelsin. saglikla gelsin. sonuclar ne kadar surecek koko ?
sonuclarida hemen haberdar et olurmu..simdi guzelce dinlenme zamani senin icin. moralini yuksek ttutarak guzelce dinlen. alacaklarinin listesini yap hatta bana da yaz. benim listem var ama senle karsilastirrzz, :))) kizlarimiz 3 ledik ya.3 erkek 3 kiz simdilik :))))bizlerde saglikla alalim kucagimiza...bu aradaa masallah kizinaaa. isim belli mi ?

Sonucları 2 hafta icinde alırmışız. Alınca hemen yazarım tabii ki. Geldiğimden beri yatıyorum, şimdilik olayımız bu :)))

Sonucları alana kadar alışveriş yapmam da liste yaparım kafamda. Düşündüğüm seyleri buraya da yazarım, fikir alışverişi olur. Sen park yatak alacaktın, bakıyor musun ona? Bana carseat arkadas verecek, ben de ona iskelet carseat carrier almayı düşünüyorum. Bir de wrap ve/ya ergo baby carrier hevesim var. Az kaldı, içimdeki alışveriş canavarını salacağım amazon'a sonuclar çıkınca :)

Kokocum, çok şükürler olsun atlatmışsın. İşten gelince yatmadan önce sırf seni merak ettiğim için açtım bilgisayarı,güzel haberleri alacağımı biliyordum.İnşallah sonuçlarda çok güzel olacak.Buarada tebrik ederim,prenses geliyormuş:) benim tahminim tutmadı,ama sen kendin için kız demiştin,demek hislerde yanılmıyor insan.Sen de kızın olsun istiyordun,Allah gönlüne göre verdi,inşallah sonuçları da alınca güzel ciciler alırsın kızına:)

Buarada benim göbek fark attık bugün itibariyle.Gerçi her zamanki gibi akşamları şişiyorum ben,sabaha tekrar bu halde kalırmı bilmiyorum:)) işyerinde bir arkadaş bile anladı,sen hamilesin değil mi dedi:)) 1-2 haftaya sanırım artık anlaşılır,saklayacak zaman kalmadı,büyüyor:))

Canim yaaa cok sevindim herseyin iyi gitmesine bende eve gec geldik iftardan hemen girip bakayim koko napmis dedim.
Sakin yorma kendini iyice dinlen cnm,guzel sonuclarinida en yakin zmnda alirsin ins.
Kizlaaaar 4 cocuktan sonra kabul etmeliyimki kiz erkek tahminleri konusunda bayagi tecrubeli olmusum:)))
Kokocum topigin durumunu esitledin bakalim esitligi ilk kim bozacak Silgi mi? Marlin mi?

kizlar ben karincalanma gibi seyler hissediyorum demistim, sanki daha da artti artik bu durum. konusunca bebekle, ozellikle babasi egilip karina dogru konusunca artiyo sanki bu karincalanma. psikolojik mi bilmiyorum, hareket nasil anlasilir onu da bilmiyorum ama sanki hareket ediyor. hatta onu hissetmeyince kendimi kotu hissediyorum. sizde de oluyo mu bu? gaz gibi degil cunku. tekmelerini hissetsem mutluluktan olurum galiba, insan mide bulantisi vb hic takmiyor. terapi gibi bu karincalanma hissi, delirdim galiba ya da dusunmekten :))

4 ay bitti artik, biraz daha hizla siser galiba gobegin artik :) benim gobekte ben buradayim diyo, tshirtler dar olmaya basladi artik zaten. yariladik sayilir, soyle atlatsak 4-5 ayi daha guzelce ins.

Canım, ben de 16.haftada göz seğirmesi şeklindeydi, ama dünden beri hatta bu sabah dışarıdan karnıma elleyince hissedilecek hareketleri hissettim:)) hatta eşim bile elleyince hissetti.Ben kendim hissediyordum zaten ama babamızda eliyle hissedince tuhaf olduk:)) çok mu erken bilmiyorum ama ben 2 haftadır hissediyorum.İlk gebeliklerde 20.haftadan sonra hissedilirmiş diyorlar genelde ama ben de biliyorumki gaz hareketi değil:)) bildiğin pıtırcık hareket halinde.Hatta bazen bende sanki bir yerde toplanıyormuş gibi bir his oluyor.Değişik bişe işte tarif edemiyorum.Ama senin hissettiklerinde kesin bebişin hareketidir:))

Sabahtan beri oglanla disarda kosturup duruyoruz ama gelir gelmez ilk buraya bakmak oldu..yaa oldum meraktan ama cok sukur ilk etap atlatilmis allahima hamdolsun simdi sira iki hafta sonraki guzel haberi beklemeye ...dualarim hep seninle kokocum inaniyorum ki kizceni alicaksin sagsalim kucagina ..bu arada tahminin tutmus ne guzel yaa lady geliyor ,ayy sen simdi ne sirin kiyafetler alirsin ona kizlara kiyafet almak cok super harika seyler var onlar icin ben halan bebe reyonunda ilk kiz kiyafetlerine bakiyorum alamiyorum kendimi bakmaktan hatta esim bir gun beni azarlar gibi ne duruyorsun orda salak salak kiz cocugumuz mu var bakiniyorsun diye...bende he var benim oglana giydircem belki sanane demistim neyse cenem dustu yaa haberini alinca rahatladim mi ne

Kizlar demek artik icinizdeki yavrular biz variz demeye basladilar , ayy ne guzel bir duygu anlatilamaz gercekten ancak yasanir. bende 17 haftalik iken hissetmeye baslamistim boyle kayma gibi bir histi cok tuhafti, hatta midwife soyledigimde bana cok erken daha, ancak 20. haftadan sonra hissedersin demisti ama bence erken hissedilebiliyor, asil hareketlerini belirgin bir sekilde 6. aydan sonra hissediyorsun benim oyle olmustu cok guzel idi yaa hamileligimden tek ozledigim bu bebek hareketleri oldu gerisi pek ozlemmiyor malum cok sikintilari oluyor sizlerde az cok bilirsiniz , millet hep allah kurtarsin derdi hamile kalmadan once duyardir o zaman anladim neden dediklerini ..guzel ama cok sabir istiyen bir donem hamilelik sonucu guzel olacagi dusununce insan dayaniyor ...Hepinize allah sabir versin..yariladiniz artik az kaldi.)

Karincalanma segirme gibi hissediliyormus ilk önce zaten. Ben de gecen hafta bir baloncuk patlamış gibi bir pit hissettim. Sonra bir iki gün hiç olmadı. Sonra geçenlerde masada otururken hissettim. Dün de amniyo sonrası uzanirken biraz hissettim. Ebe her zaman hissetmezsin şimdi yüzeye yakın oldugunda hissedersin dedi. Kalp sesi dinlerken de tekmeledi, ebe farketti. Uzanip kendimi dinliyorum hissedeyim diye ama genelde barsak hareketi hissediyorum, bebis çok seyrek. Bir ay sonra artık şüpheye mahal vermez tekmeleri.

elle hic hissetmedim, o daha guzeldir eminim :) ben de oyle okudum 20. haftadan once zor diye ama hissediyorum kardesim! :))

evet kayma, karincalanma nasil tarif edilir ben de bilmiyorum :) gercekten hamilelik zormus, en azindan benim cok zor geciyor. boyle hayal etmemistim hic ama buna da sukur. zor elde edilen bir gebelik cunku. bu arada ben de hep kiz kiyafetlerine bakiyorum ki hamile kalmadan once de bakardim. erkekler anlamaz iste, biz oyuncak bebeklerle buyumus insanlariz :))

Sagolasin meleğim. Doktorun dediği gibi amniyo sonuclarını almadan alışveriş yapmayacağız ama sonra gelsin cicili bicili elbiseler. Böyle papyonlu falan oğlan kıyafetleri oluyor oğlanlar için, ben onları çok seviyorum, oğlum olsa onlardan alırdım. Şimdi 2hafta bekleme sonra ohhhhh diye rahatlama inşallah.

Ultrasonda her şey güzel çıkınca bir an ulan yaptırmasam mı dedim ama olaylar hızlı gelişti. Yarın düşük riskini de atlatinca yok yok iyi ki yaptırdım hissim geri gelecek :)). Temiz sonucların kafa rahatlığı gibisi olamaz herhalde. Silgi ve marlin'in test sonucları güzel ve ammniyoya gerek kalmadı diye seviniyorum valla. Topikcek merakta kaldık bizim minnos yüzünden!!!

Son düzenleme:

evet 1 ay sonra daha rahat hissederiz galiba, gercekten guzel duygular bunlar. moral oluyor. bu arada detayli ultrasonda ense olcumu vb yapiliyor mu? ben ikili test yaptirmamistim. bebegin saglik durumu biraz belli olur galiba detayli ultrasonda.

Sen patronlara söyle sana göbekli üniforma ayarlasınlar :)). Okuduğum bebek kitabında böyle bir seyler diyordu, aklıma sen geldin onu okuyunca :))) yasasın büyüyen göbekler, kiprasan bebekler.
bakalım sizinkiler minnos mü pipican mı? En son ben öğrenecektim en önce benimki çıktı. Kesinlesmesi sizinkilerle olacak hemen hemen.

evet 1 ay sonra daha rahat hissederiz galiba, gercekten guzel duygular bunlar. moral oluyor. bu arada detayli ultrasonda ense olcumu vb yapiliyor mu? ben ikili test yaptirmamistim. bebegin saglik durumu biraz belli olur galiba detayli ultrasonda.

Ya benim detaylı 23 agustostaydi, amniyo oncesi her şeyi ölçtü kontrol etti o yüzden öbürünü iptal ettiler, ona bozuldum açıkcası, bir kez daha göreydim ne olurdu?

Eğer detaylı da böyle bir seyse anlataayım: ellerinde bir checklist var, oradaki her seye bakıyor. Kafa cevresi ölçümü, kol kemiği uzunluğu, kalpte 4 chamber olması gerek ona bakıyor, karın diyafram bakıyor, omurga, ense, el ayak, burun kemiği, cinsel organlar, göbek kordonundan kan akısı. Doktor bakıp bakıp normal dedi, hemşire işaretledi. Bir de cervix bakıyor yukarıda ve kapalı olmalı :))). Ense kalınlığı olcmuyorlar, çünkü ense o ölçümün yapıldığı haftalardaki gibi değil artık ama nuchal fold bakıyor düzgün kapanmış mı diye.

Kizlarr ben size ne tahminde bulunmustum hatirlamiyorum ama sizinkiler oglan olabilir buyuk ihtimal,cunku oglan cocuklatini 16-17. haftalarda hissetmeye basliyosunuz kizlar genelde 20. haftalarda hissediliyor.
Ben 3 oglanida cok erken hissettim 16. Haftada ama kizimi 20. Haftaydi saniyorum.
Alin size bir tahmin dahaaaa:)))bakalim tutucak mi?

Kokocum sonuclar guzel gelicek ins. sen merak etme:)
Ayy kizlar su testleriniz guzelce sonuclansa da artik alisverislerinizi yapmaya baslasaniz demi.
Ozmn herkesten alisveris maceralari ve resimleri duyup gorucez ins.
Bu arada ultrason resimlerini de koyabilirsiniz:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…