Amerikan sevgilim evlenmeden önce bir yıl birlikte yaşamak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cryptic

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2024
21
10
3
24
Ben 24 yaşındayım sevgilim 29, internetten tanıştık ve 5 yıldır çıkıyoruz. İlişkimiz sürecinde iki kez türkiyeye geldi ve gayet iyi vakit geçirdik. İlişkimizde her şey harika geçiyor ve hiç kavga etmiyoruz ama bugün şöyle bir sorun çıktı.

Ben çok dindar olmasam da müslümanım allah’a inanıyorum ama ailem baya dindar, sevgilim de bunun farkında ve bunun önce daha önce de konuşmuştuk çünkü o ateist ama ailem onun müslüman olmasını istiyor tabii yaparım demişti. Evlilik konusu açıldı bugün yine normalde ben mezun olup master yapınca ve yeterli para biriktirdiğimizde evleneceğimizi konuşuyorduk ama bugün bana evlenmeden önce bir yıl birlikte yaşamak istediğini bunun dneeme sürümü gibi bir şey olduğunu ve birlikte yaşamadan bir insanı tam olarak tanıyamayacağını söyledi. Ailemin buna karşı olacağını ve böyle bir şeye izin vermeyeceklerini söyledim ayrıca 5 yıldan (hatta master vs de eklersek 7-8 yıldan) sonra hala beni deneme sürümü olarak görmesinin beni üzdüğünü söyledim. Sonra konuşalım diye geçiştirdi bu konuyu.

Bugün anneme anlattım olayı ve baya patladı ona karşı olan tüm sevgim bitti falan diye.
Ona evlenmeden birlikte yaşayamayacağımızı nasıl anlatabilirim? Gerçekten ayrılmak istemiyorum ancak ailemi de kaybetmek istemiyorum sırf birlikte yaşıyoruz diye.

Bunu yabancı platformlarda da sordum herkes sen 24 yaşındasın ailenin ne dediğini niye umursuyorsun vs diyor kafayı yiycektim kimse türkiyede müslüman bir aileyle yaşamanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyor mu diye

Onca sene geçmiş yani tanıyamamış mı ayrıca hadi çıktınız diyelim bir sene de oldu sevgilin vazgeçti nolucak onca sene çöpe mi gidicek
Ayrıca elin amerikalısı nerden bilsin bacım Türkiye’de ki yaşam biçimini yav
Bilmiyorum ya zor gibi görünüyor ailen için diyorum bunu

5 yıldır sadece 2 kere yüzyüze görüşmüşsünüz. Bu adam cinsel ihtiyacını nasıl gideriyor? Dini bir engeli de yok. Sadakatine emin misiniz? Amerikalı bir erkeğin kilometrelerce uzaktaki kızla 5 yıldır böyle bir ilişki sürdürmesi ütopik geldi.
Birlikte yaşamaya ülkemizdeki çoğu aile karşı çıkar, genelde gizli saklı yaşıyor yaşayan da.

Konunun her yeri ayrı tuhaf.

1- 5 yıldır berabersiniz 2 kere görüştünüz ve bu adamın 5 yılda hayatındaki tek kişinin siz olduğunu mu düşünüyorsunuz cidden? Üstelik tekrar ediyorum sadece 2 kere görüştünüz.

2- Ailenizi aşırı dindar olarak tanımlıyorsunuz ama aşırı dindar anneniz gayrimüslim biriyle ilişki yaşadığınızı biliyor, yetmiyor siz annenize amerikalı sevgilim beraber yaşamamızı istiyor diye anlatabiliyorsunuz. Ve aşırı dindar annenizin tepkisi ona olan sevgim bitti oluyor.

Benim için En temel konular siyaset ve dindir. Bu konuda görüş ayrılığınızın olduğu kişiler ile ne konuşuyorsunuz mesela?
Yabancı platformlardaki insanlar Türkiye’de Müslüman bir aileyle yaşamanın ne demek olduğunu nereden bilsin? Ben bile çoğu ailenin dinamiğini anlayamıyorum. Kaldı ki bu senin göbek bağını ne kadar koparabildiğinde alakalı biraz da.
Sen Müslüman isen ve ailen ile aynı görüşte işen sevgiline karşı ailenin tarafında olman gerekiyor bu durumda?
Senin hayat görüşlerin oturdu mu yani sen ne istediğini biliyor musun?
Yani sana göre evlenmeden birliktelik yaşamak normal mi?
Yoksa Müslümanlık için bunun bir kriter olmadığını o kadar müslüman olmadığını mı söylüyorsun. Sen nerede duracağına karar vermelisin.

Ele güne karşı Müslüman oldu denmesi yeterli

5 sene 2 kez görüştüğün adamla evlenmeyi düşünmen normal, onun aynı evde yaşamak istemesi mi anormal? Yani dediği çok mantıklı evleneceksin sadece 2 kere görüşmüşsün, normal bi sevgililik değil ki sizinki, 1 sene aynı evde yaşamak gerçekten evlilik testi gibi oluyor. Gayet mantıklı dediği.
Hem adam evli olsa bambaşka hayatı olsa hatta amerikalı bile çıkmasa yeri yani bunca senede 2 kez nedir Allah aşkına. Aileniz bunu nasıl ciddiye alıyor? Dinine aynı evde yaşamaya takılana kadar neleri var.
Bende sevgilimle (şuan eşim) 1-1,5 sene kadar aynı evde yaşadık ve harikaydı gerçekten 2-3saat kafede oturmak yada 3-4 günlük tatillerden kat ve kat fazla tanıdık birbirimizi.

47 yaşındayım
siz yapmayın hiç iyi olmadı ama hayatımda ailemi dinlemedim
inanç konusunda sırat köprüsündeyim
aileme mecbur değilim
ammavelakin anama şunu söyleyemem
ha yaparım ,yapabilirim ama söylemem yani
24 yıllık annenizi tanımıyor musunuz

Sizi manipule etmiş. Gayette Amerika'da yaşayan biri de bir insanın özgürce böyle bir tercihte bulunacağını bilir ve buna da saygı duyar. Adam sizi yeni tanımamış ki beş yıldır ilk kez mi böyle bir konu konuşuluyor, hiç sanmam. O zaman da buna göre tercihte bulunması gerekirdi. Sizi manipule etmesine izin vermeyin. Bir Hristiyan ya da bir Yahudi hatta inanmayan biri bile böyle bir tercihte bulunabilirdi. Buna da saygı duyulması beklenirdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…