AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Öncelikle merhaba. İlk söylemek istediğim lütfen ama lütfen stresini azaltmaya çalış. Bu en önemlisi. Fsh ı bu kadar yükselten şeylerden biri stres.
Durumum senden pek farklı değil. 30 yaşındayım. Fsh ilk ölçtürdüğümde 22'ydi. 2 ay sonra tedavim sürerken bir türlü frenleyemediğim stresten 40'a fırladı. AMH'ım 0,06. Bu yıl ilk kez Mayıs ayında başladık tedaviye. Mayıs, Haziran, Temmuz... 3 ayda da 1, 2, en fazla 3 yumurta görüldü muayenelerimde. Bir ay reglin 5. gününde çatladılar. (Ki normal olan 14. günde çatlamanın gerçekleşmesi) Bir ay yine erkenden çatlayarak yok oldu. Haziran ayındaki takipte de stresten fsh ım 40'a fırladı. Çatlatma iğnesinin etkisiyle de tam 13 gün erken regl oldum. Artık tamamen olumsuzdum. Her gidişimizde kötü bir haber almak alıştırıyor insanı en kötüsüne. Ağustos ayında hiç ümidim yoktu. Yumurta falan da çıkmayacak diyordum. Ama o ay şansa 5 yumurtam göründü ve tamamı toplandı. 2 embriyom oluştu. Transfer sonrası negatif sonucu da alsam, bu geldiğim aşama benim için mucize gibi bir şeydi. Çünkü yumurta donasyonunu araştırıyordum ben. Şimdi Erbil Yağmur ile devam ediyorum. Rezerv azlığına sebep olabilecek birkaç şey bulundu bende. Haşimato gibi. Büyüme hormonu eksikliği gibi.
Demem o ki... Peşini bırakma. Pes etme. Normal yoldan dahi hamile kalma şansımız elbette var. Ama buna güvenip de bu değerlerle her şeyi oluruna bırakma. Stres en büyük düşman. Zaman zaman hepimizin moralinin düştüğü, yıkıldığımız anlar oluyor. Ama yol pes etmemekten geçiyor.
Sen de içine sinen bir doktorla devam et bu işe. Eşin sanırım yurtdışında, yanlış anlamadıysam. Emin ol bu şekilde de yürütebilirsiniz her şeyi. Sen sadece iyi bir merkez bul ve güven.
Kürler konusuna ben hiç ama hiç inanmıyorum. Yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. Bitkiler yararlı olabileceği gibi, aynı derecede zararlı sa olabilir. Kafana göre kullanmamanı öneririm. Burada birçok insan faydasını görmüştür, ama her bünye aynı değil. Anladığım kadarıyla kültürlü, eğitimli bir insansın. Lütfen pes etme. Böyle kendini yiyip bitirerek süreci zora sokarsın.
Biraz fazla açık olduysa kusuruma bakma. Ama bu süreçte birilerinin bizi silkelemesi öyle iyi geliyor ki. Kısmetimizde varsa olacak. Ama o zamana kadar elbette bu işin peşini bırakma. Hiç çaba harcamadan Allah ol derse olacak mantığı da fazla kadercilik. Elbette ol derse olacak. Ama önce sen de gayret göstereceksin. Hadi bakalım bi silkelen. Başını dik tut. Bir şekilde, zamanı geldiğinde biz de yaşayacağız bu duyguyu.

Son düzenleme:

Yok canım ben Erbil Bey'in özel muayenehanesine gidiyorum. Kendisi birkaç ay önce Bahçeci'den ayrıldı. Fakat aynı binadalar fulyada. Oraya başladık birkaç gün önce. Regl bekliyoruz.

Fsh'ı düşüren bir ilaç var mıdır, emin değilim. Ama zaten gerçekten bu işi bilen tüp bebek doktorlarının hiçbir fsh ı önemsemiyor. Çünkü fsh her adetinle değişen, dengesiz bir hormon. Burada önemli olan evet amh. Ama asıl bakılması gereken de antral folikül dediğimiz adetin 2 ya da 3. günü bakıldığında görülen yumurta sayısı. Tabii senin önceliğin regl. O yüzden fsh ı falan unut. Çünkü tamam yani biliyoruz durumumuzu. Fsh yüksek, amh düşük. Ama tedavide önemli olan görülen yumurta sayısı ve tabii ki tedavi boyunca bakılan e2 değeri. (Bu değer de oluşan yumurtaların kalitesini gösteriyor.)
Erken menepoz büyük olasılıkla genetik. En azından benim için böyle. Annem de erken girmişti. Fakat tamamen genetik de diyemeyiz. Başka sebepleri de olabilir. İşte senin yapman gereken de bu sebepleri araştıracak doktoru bulmak.
Mustafa bey iyi bir seçim mi emin değilim. Çünkü çok yoğun. Tedavi süresince birçok kez başka doktorlarla muhatap oluyorsun. Ama belki senin sürecinde olumlu olur.
Benim bahçecideki ilk tedavimde doktorum Güvenç Bey'di. Ben araştırma yapılmasını istediğim için Olumsuz sonucu alınca Erbil Bey'e geçmeye karar verdim. Sen de paralelde bence birkaç doktora görün imkanın varsa. Hangisinden yana olursa içgüdülerin öyle yap derim.

kızlar merhaba. ben bugun opu oldum 3 adet yumurta aldılar.. bakalım bundan sonrası ne olacak...ınsallah saglıklı döllenırlerde sonra transferım gerceklesır... dua edın bana olur mu
ne güzel canım...3 yumurta çok iyi çok sevindim...inşallah olur hepsi dollenir. kaliteleri nasıldı?

canim benden 7 yumurta toplanmis. Kaliteleri konusunda bilgim yok yarin arayacaklar. Yine dunya kadar ilac igne vs verdiler depresyona girmek uzereyim vallahi.
depresyon mu şaka mi yapıyorsunuz? 7 yumurtaya gülüp oynamaniz lazım...benden sadece 1 toplanıyor..neden ilaç iğne verdiler ayrıca transfer yakin zamanda mi olacak?

depresyon mu şaka mi yapıyorsunuz? 7 yumurtaya gülüp oynamaniz lazım...benden sadece 1 toplanıyor..neden ilaç iğne verdiler ayrıca transfer yakin zamanda mi olacak?
Canim yumurta adedinden degil normal zamanda hicbir sekilde agri kesici bile icmeyen bana ilaclar fazla geliyor sanirim. Psikolojim bozuldu bu kadar ilac icince bobreklerimi elime alicam diye bir dusunceye kapiliyorum dolayisiyla her ilac iciste mutsuz oluyorum.
Yumurta adedi icin hicbir yorumum yok kaliteleri onemli olan. Insallah tez zamanda rabbim hepimizin kucagini doldurur emeklerini boşa cikarmaz.

Hadi geçmiş olsun arkadaşım taze transfer mi olacaksın niye o kadar ilaç verdi sana ? İnş yarın hepsi olgun çıkar ve döllenir
tesekkur ederim canim evet bi mani olmazsa cumartesi gunu transferi yapariz dedi insallah bir sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…