- Konu Sahibi crocus7919
-
- #3.661
Arkadaşlarım, bana doktor %10 şans vermişti demiştim dün. Bugün kızkardeşim aradı ve bana çok üzüldüğünü, bu oranın çok düşük olduğunu söyledi. Kızkardeşimi üzülme diye ben telkin ettim. Dün doktor bunları söylerken de ben normaldim. Yani öyle ağlamadım ya da ağlayacak gibi olmadım. Bugün de dışarı çıktım eşim ve arkadaşlarımızla. Gün içerisinde aklıma gelmiyor bile. Sadece bebek konusu açılınca ya da birisinin hamile olduğunu duyunca içim sızlıyor. Çoğu kişi ise aklından bir an olsun bu konunun çıkmadığını söylüyor. Ben mi fazla rahatım? Yoksa psikolojik bir savunma mekanizması mı? Acaba bebek sahibi olma isteği yok mu içimde? Aslında düşününce %10 nerdeyse yok demek. Benim buna çok üzülmem lazım gibi geliyor.
0.34 tu canim ama doktor bu zamana kadar dogal gebelik olmamis bu saatten sonrada olmaz gibi konustu gene tup bebek dediCanım senin AMH kaçtı? Çok iyi bir oran...Çok sevindim senin adına...
Sizin FSH gayet normal değerde...Benim de amh sonucum henüz çıkmadı. FSH:6,9 ölçüldü ama doktor 7 tane yumurta gördü. Bakalım ne çıkacak? Heyecanla bekliyorum.
Sana katılıyorum kesinlikle...Doktor: sana %30-%50 şansın var diyebilmeyi çok isterdim ama herşey yolunda gittiği takdirde şansın en fazla %10 dedi. Zaten takılmıyorum bu oranlara...İçimden olacağına dair ümitlenmek istiyorum. Sonuçta çabalayacağım bunun için.Uzulme konusunu bilmiyorum da Allah askina kimse bana şansım şöyle az falan demesin, bi arkadasimin ablasi tuplerini baglattiktan yillar sonra 44 yasinda hamile kaliyor. Kadin artik iyice menapoza girdim heralde ondan hic kanamam olmadi diye aylarca hamile oldugunu bile farketmiyor ki dusun tuplerini ameliyatla baglattirmis baska cocuk istemiyorlar diye. Sonra kadin menapoz icin ilac versin diye doktora gidiyor da oyle anliyorlar hamile oldugunu. Ve sapasaglam cok tatli bir kiz cocuklari dunyaya geliyor. Gozlerimle gordugum birebir sahit oldugum bir olay. Yani doktorlarin verdikleri su kadar az sansin var vs vs cok takilmamak lazim olacagi varsa oluyor. gittigim bir cok doktor da bana sansin cok az yok yillarca ugrasmamiz lazim dedi ve ben icimden "yav he he" demekle yetindim ve cok da ciddiye almadim acikcasi. Yumurtalarin kaliteli olmaz imkansiz havuz yapicaz anca belki bir kaliteli yumurtan olur dediler, halt etmissiniz dedim yine icimden ilk opumda 7 tane yumurtam toplandi 6 tanesi 1. Kalite olarak 5. Gune kaldi.
Yani Hergun ne mucizelere tanik oluyoruz illa da şansım cok az diye dusunme arkadasim. Ayrica en azindan sansin sifir degil oradan bakmak lazim. Gonlunu ferah tut. Belki icten ice durumunun dedikleri kadar zor olmadigini dusundugunden uzulmuyor olabilirsin ki bence de uzulme, uzulmenin kimseye faydasi olmaz full energy önüne bak ve elinden geleni yap. Sevgiler.
Bence doğal yoldan da olabilirdi. 0,34 kötü bir değer değil. Zaten çoğu arkadaşın dediği gibi önemli olan folikül sayısı. Doktorlar muhtemelen riske atmak istemediler. Seni direk tüp bebeğe yönlendirdiler sanırım0.34 tu canim ama doktor bu zamana kadar dogal gebelik olmamis bu saatten sonrada olmaz gibi konustu gene tup bebek dedi
Zaten bu sayfayı baştan sona incelediğimde şunu farkettim. AMH değeri 0,2 ve üzerinde olanların hepsi hamile kalmış bir şekilde...Kimi doğal yolla kimi tüp bebekle...Hiç rastlamadım hamile kalmamış olana..Belki bazılarında süre daha uzun olmuştur. Eğer başka problemleri yoksa, AMH değeri 0,2 ve üzeri olanların üzülmesini gerektirecek hiçbirşey yok. En büyük problem AMH değeri sıfıra yakın olanlarda aynı benim gibi..İnşallah bizlerin de yüzü sizin gibi güler0,4 amh degerim, 2 sene dogal denedik olmadi, ve yumurta sayim yasima göre ortalamanin baya altindaydi, 6 ay boyunca ilac tedavisi gördüm, sonra tüp bebege hazirlandim, sükür 7 tane yumurta toplanabildi bu benim icin büyük basariydi cünkü genelde 2-3 oluyordu sadece, bunlardan sadece 3 tanesi gelisti, ama zaten 1 tane lazim sonuc olarak :) ve o 1 tane suan bende, kese görmeyi bekliyorum insallah hayirlisiyla.
yani kizlar herkeste cok farkli, belki 1-2 yil daha dogal deneseydik dogal yollardanda olacakti ama biz artik cok gerilmistik, konu iliskimizi etkilemeye baslamisti, o yüzden bu yoldan denedik ve sükür ilk denememizde tuttu, rabbim isteyen herkese versin insallah...
Ne mutlu rabbim tamamına erdirsin kaçıncı gün embriyosu transferi yapıldı0,4 amh degerim, 2 sene dogal denedik olmadi, ve yumurta sayim yasima göre ortalamanin baya altindaydi, 6 ay boyunca ilac tedavisi gördüm, sonra tüp bebege hazirlandim, sükür 7 tane yumurta toplanabildi bu benim icin büyük basariydi cünkü genelde 2-3 oluyordu sadece, bunlardan sadece 3 tanesi gelisti, ama zaten 1 tane lazim sonuc olarak :) ve o 1 tane suan bende, kese görmeyi bekliyorum insallah hayirlisiyla.
herkeste cok farkli, belki 1-2 yil daha dogal deneseydik dogal yollardanda olacakti ama biz artik cok gerilmistik, konu iliskimizi etkilemeye baslamisti, o yüzden bu yoldan denedik ve sükür ilk denememizde tuttu, rabbim isteyen herkese versin insallah...
Ne mutlu rabbim tamamına erdirsin kaçıncı gün embriyosu transferi yapıldı
2 yuldir olmuyir cnm bi negatif tup denemem var genetik test istedi doktor o yuzden bakalim hayirlisi hakkimizda yaa en fazla 7 cikardi ama 9 haricinde kucuklerde var dedi doktor sasirdim bendeBence doğal yoldan da olabilirdi. 0,34 kötü bir değer değil. Zaten çoğu arkadaşın dediği gibi önemli olan folikül sayısı. Doktorlar muhtemelen riske atmak istemediler. Seni direk tüp bebeğe yönlendirdiler sanırım
Merhaba yazdıklarını okudum durumumuz çok benzer.28yaşındayım nisan ayında üç ay adet görememe şikayetiyle doktore gittim hamile miyim diye öğrenmek için bana verdiği cevabı unutamıyorum"bu durumda olamazsınız zatem"hemen sınrasın 6farklı dontor gezdim.hepsi aynı şeyleri söyledir değerlerimin erken menopoz göstergesi olduğunu şuanda devam ettiğim doktorum ise erken menopoz tabirini kullanmamı yasakladı her gittiğimde sırf onun güler yüzü ğçün bile sonuç ne olursa olsun devam edeceğimi hissediyorum yok yere beni umutlandırdığını düşünöüyorum.mucizelerinde hayata dair olduğunu bildiğini bilmek bana iyi geliyor.RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUNBoşver o doktoru.. biliyorum onu...Ben de gitmiştim moralimi bozmuştu...Benim AMH= 0,01...Bana öyle söylemedi...Sadece "yumurtamı geliştirmek için ne tür besinler ilaçlar önerirsiniz?" dedim. Kalite açısından sormuştum bunu. Bana "olmayan şeyin nesini geliştireceksin" dedi..Çok bozuldum ağlayacak gibi oldum. Zaten devam etmiyorum kendisine. Tabiki boş yere de ümitlendirmesinler ama üslup çok önemli.
Ben de öyle düşünüyordum. FSH tam değeri göstermez dedi doktor. Ben azaldığını görüyorum bir de amh ile teyit edelim dedi. 6 aydır her şey yolunda olarak gönderdi doktorlar. Bu doktor azalmış dedi.Sizin FSH gayet normal değerde...
Geçmiş olsun size ameliyat olmayın rezerviniz iyice azalır ben de endo hastasıyım peki size yıllar önce size tedavi uygulandı mı hiçMerhabalar ;1 yıllık evli 10 yıllık endo hastasıyım.34 yaşındayım.24 günde 1 düzenli regl oluyorum.reglin ilk 2 günü ağrılarım dışında başkaca sorunum yok.sağ ve sol overde kistlerim var.7,5 cm ve 4 cm.çocuk istediğimiz için hormon testine bakıldı.adetimin 3.gunu fsh 16.70 prolaktin 20.31.e2 30 lh 4.99. adetimin 4.gunu bir baska doktor amh ve tekrar fsh istedi.bu kez fsh 21.50 cıktı.amh 0,17.bu değerler ne anlam ifade ediyo.gittiğim doktorlardan sağlıklı cevaplar alamıyorum. öncelikle kistleri alalım açık ameliyatla sonra 3 aylık tedavi uygular doğal yollardan gebe kalmanı bekleriz dedi Antalya da özel bir hastanede çalışan prof bi doktor. sormak istediğim açık ameliyat sizce olmalımıyım .rezerv düşecek ee zaten kalmamış yada hiç ameliyat olmayıp tüp bebek denesek rezervler iyice düşmeden mi acaba diyorum.Ne yapacağım ben.hayatım boyunca hiç sekmeden adet olduğum için rezervimin kötü olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi
Ay çok mutlu oldum canım tebrikler ikizler yolda sanırımKizlar 12. Degerim 990 cikti ay hamile miyim ben simdi Allahımmmmm cok sukurrr
Merhabalar ;1 yıllık evli 10 yıllık endo hastasıyım.34 yaşındayım.24 günde 1 düzenli regl oluyorum.reglin ilk 2 günü ağrılarım dışında başkaca sorunum yok.sağ ve sol overde kistlerim var.7,5 cm ve 4 cm.çocuk istediğimiz için hormon testine bakıldı.adetimin 3.gunu fsh 16.70 prolaktin 20.31.e2 30 lh 4.99. adetimin 4.gunu bir baska doktor amh ve tekrar fsh istedi.bu kez fsh 21.50 cıktı.amh 0,17.bu değerler ne anlam ifade ediyo.gittiğim doktorlardan sağlıklı cevaplar alamıyorum. öncelikle kistleri alalım açık ameliyatla sonra 3 aylık tedavi uygular doğal yollardan gebe kalmanı bekleriz dedi Antalya da özel bir hastanede çalışan prof bi doktor. sormak istediğim açık ameliyat sizce olmalımıyım .rezerv düşecek ee zaten kalmamış yada hiç ameliyat olmayıp tüp bebek denesek rezervler iyice düşmeden mi acaba diyorum.Ne yapacağım ben.hayatım boyunca hiç sekmeden adet olduğum için rezervimin kötü olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?