- Konu Sahibi gulunenguzeli
-
Yaklaşık 6 ay önce tesadüfen öğrendiğim FSH 22 değeri tüm hayatımı adeta karartmıştı. Arkasından öğrendiğim AMH 0,14 değeri sanki çok sevilen bir dizinin finali gibiydi. Bir cuma günü tüm bunları öğrenip aradan 15 saat geçmeden cumartesi günü kendini tüp bebek tedavisi içinde bulmak, 1.5 yıllık evliliğimi, iş hayatımı, herşeyi, aynadaki beni, ruhumu, eski beni yok etti adeta.
Yarım yamalak bir tedaviyi, her aşamasında hüngür hüngür ağlayarak geçirmek sonucun çok da iyi olmayacağını gösteriyordu. Ve öyle de oldu ilk deneme negatif. Tekrar sonun başlangıcına dönmek...3 ay boyunca gözyaşlarını kurutmaya çalışıp bir yandan 2.deneme için araştırma yapmak...
Bir anda kendimi Ankara'da buldum. Eşimde morfoloji problemi ve varikoselin de olduğunu öğrenince bir kez daha yıkıldık. Görüşme yaptığımız merkezlerden HŞ Klinik ve Hakan Hocaya duyduğum güvenle 2.denememize 14 ocakta başladık. Sürec herkesin bildiği gibi işledi. Ta ki dün kü final dokunuşuyla bambaşka hale dönüştü....
Sabah ağlayarak verdiğim BetaHCG kan testi 589 çıktığını eşimden duyduğumda her yerim titriyordu. İnanamdım kaç kez labatovarı sorguladım. Sonucu kliniğe söyledğimde "Hayırlı Olsun" biri kız biri erkek olsun dediler.. Nasıl yani?? diyordum hala..
Kendimi o kadar negatife hazırlamışım ki iş dönüşü sonuç kağıdını hastaneden aldığımda bile rüyadayım zannediyordum.
Ve hep diyordum kendime buradaki ortak kaderi paylaştığım kadınlara ben de ümit olmak istiyorum diye....
Bunları yazarken bile ağlamaklıyım... Şimdilik benden bu kadar...Umarım önümdeki 9 ayım Rabimin izniyle sıkıntısız geçer ve bebek ya da bebeklerimi hayırlısıyla kucağıma alırım...
Bu kaderi yaşayan sizlerin de bir an önce güzel sonuçlar almanız, sağlıklı bebekler sahip olmanız dileğiyle....
Dua...Sabır...Ümit...
29 yaşında erken menepozda olduğumu öğrendim, daha evli değildim. erkek arkadaşım beni terk etmedi, hep yanımda oldu ve apar topar evlilik hazırlıklarına başladık 30 yaşında evlendik, hemen ardından binlerce test araştırma, aşılama, olumsuz tüp bebek tedavisi vs.
benimde AMH değerim 0,30 idi ve diğer testlerde malum fsh 13 idi, diğerlerini çok anımayamıyorum şimdi. toplam yumurtam 3 yada 4 adet oluyordu, birde üstüne eşimin spermlerinde şekil bozukluğu vardı.
6 ay eşim ilaç tedavisi gördü, bende psikolojik tedavi... tam yeniden tüp bebek tedavisine başlıyorduk ki, önce histeroskopi yapalım kararını aldık doktor ile, zamanla yarıştığımız için , tüm araştırmaları, alınabilecek tüm önlemleri önden yapalım istedik.
ve sonuç: histeroskopi sonrası normal yoldan hamile kaldım. şu an 7.haftamdayım. herşey sağlıklı ve normal.
Böyle sonuçlanmasının birinci nedeni, Allahım ol dedi, oldu, ikincisi ben işim gereği bu süreci bir proje gibi yönetmeyi tercih ettim ve doktorların beni kullanmasına kandırmasına izin vermeden, ben onları yönettim. Güçlü, baskın durmak ve mantıklı sorularla doktorları sıkıştırmak çok işe yarıyor, asla karşılarında ağlamayın! hastahane, doktor seçimi, eşime uygulanan tedavi hepsi bu sonucu destekledi. tabiki aldığım psikolojik destek beni çok güçlü kıldı, stresimi azalttım ve sadece istediğime odaklandım.
Kararlı olun ve sonuna kadar gidin, ben öyle yaptım, ha olmasaydı, B planım da vardı, Kıbrıs'tan yumurta alacaktım o da mı olmadı, evlat edinecektim. ama asla tamamen umutsuzluğa kapılmadım. Bol bol dua ettim. Dua edin ve başka insanlar için iyilikte yapın, tanrı hiçbir iyiliği ödülsüz bırakmıyor.
sevgilerimle
bende şimdi öğrendim amh değerini 0,175 fsh da çok yüksek ama benim 5 günü ölçüldü acaba ordan farkedermi
merhaba twobi, amh değerin 0,14 olduğunu yazmışsın, öncelikle rabbim bebişlerini kucağına almayı nasip eder inşallah senin adına çok sevindim. benim amh <0,1 çıktı asıl filmin sonu benimki sanki, benim merak ettiğim ankarada gittiğini söylediğin dr, öncekilerden farklı bir şey yaptımı?
Kadin doktotorum amh hormonunun degismeyecegini söylemisti
Sadece adetten birkac gun sonra yapilmali amh testi bildigim kadariyla
%1ihtimal vermisti amh duzelmesi cocuk sahibi olmam icin
psikolojik durum etkiliyor sanirim
endrokilinikum ozel hormon kliniginde ozel inceleme yaptirdim
endrokilinikum doktotum 0,08 lik sonucumu gorunce degerlr cok kotu
herseye hazirlikli olun bazen tipta yanilmalar olabiliyor iyide gelebilir kotude dedi
yumurtaliklarimin yumurtlamamin oldugunu soyledi amh 0,08 iken 2,0 olmus cok sükür
sadece tiroid dusuklugunden yumurtaligimin biri yavas calisiyormus
ilac ile %90 yavas calisan yumurtsliginda duzelir dedi endrokilinikum doktoru
kadinlarin yumurta sayisi daha anne karnindayken belli bir sayida oluyormus
erkekler gibi sinirsiz sayida olmuyor.maalesef
kadin doktorum hamile kalabilirsiniz yalniz sorun tiroid dusuklugu dedi
hayirlisi artik stres yapmayin internette hersey yaziyor ona mi inanacaz bunami sasiriyoruz
Ilk cikan kötü deger gecerlidir diye bana doktorum hicbirsey soylemedi
olsa soylerdi degilmi hayirlisi artik rabbim hepimizin yuzunu guldursun.
Yaklaşık 6 ay önce tesadüfen öğrendiğim FSH 22 değeri tüm hayatımı adeta karartmıştı. Arkasından öğrendiğim AMH 0,14 değeri sanki çok sevilen bir dizinin finali gibiydi. Bir cuma günü tüm bunları öğrenip aradan 15 saat geçmeden cumartesi günü kendini tüp bebek tedavisi içinde bulmak, 1.5 yıllık evliliğimi, iş hayatımı, herşeyi, aynadaki beni, ruhumu, eski beni yok etti adeta.
Yarım yamalak bir tedaviyi, her aşamasında hüngür hüngür ağlayarak geçirmek sonucun çok da iyi olmayacağını gösteriyordu. Ve öyle de oldu ilk deneme negatif. Tekrar sonun başlangıcına dönmek...3 ay boyunca gözyaşlarını kurutmaya çalışıp bir yandan 2.deneme için araştırma yapmak...
Bir anda kendimi Ankara'da buldum. Eşimde morfoloji problemi ve varikoselin de olduğunu öğrenince bir kez daha yıkıldık. Görüşme yaptığımız merkezlerden HŞ Klinik ve Hakan Hocaya duyduğum güvenle 2.denememize 14 ocakta başladık. Sürec herkesin bildiği gibi işledi. Ta ki dün kü final dokunuşuyla bambaşka hale dönüştü....
Sabah ağlayarak verdiğim BetaHCG kan testi 589 çıktığını eşimden duyduğumda her yerim titriyordu. İnanamdım kaç kez labatovarı sorguladım. Sonucu kliniğe söyledğimde "Hayırlı Olsun" biri kız biri erkek olsun dediler.. Nasıl yani?? diyordum hala..
Kendimi o kadar negatife hazırlamışım ki iş dönüşü sonuç kağıdını hastaneden aldığımda bile rüyadayım zannediyordum.
Ve hep diyordum kendime buradaki ortak kaderi paylaştığım kadınlara ben de ümit olmak istiyorum diye....
Bunları yazarken bile ağlamaklıyım... Şimdilik benden bu kadar...Umarım önümdeki 9 ayım Rabimin izniyle sıkıntısız geçer ve bebek ya da bebeklerimi hayırlısıyla kucağıma alırım...
Bu kaderi yaşayan sizlerin de bir an önce güzel sonuçlar almanız, sağlıklı bebekler sahip olmanız dileğiyle....
Dua...Sabır...Ümit...
merhaba bebeklerın sımdıden hayırlı olsun bızımde hıcbır sorunumuz yoktu en son tup bebege vasvuru yaptık tum tahlıllerım temız cıkmıstı takı amh testını ısteyınceye kadar 0.3 cıkınca sok olduk ıyı cıkacagını kendımızı ınandırmısken cok yıkıldım sankı herseyın bıttıgını dusundum hala kafamda bır soru ısaretı ıcımde bır korku ya bebek sahıbı olamazsam dıye. sabah kalkınca bu durumla kalkıyorum butun gun beynımı bununla yoruyorum elımde degıl hata yaptıgımı bılıyorum yerı geldıgı zaman aglıyorum olumsuzunu dusunerrek bana su anda bır rahatlattın şimdı tup bebek yapabıırlermı bılmıyorum sana bırsey sormak ıstıyorum bebeklerın 2.tup bebek tedavısı ılemı hamıle kaldın yazarsan sevınırım tesekkur
canım merhaba bende senin gibi düzenli adet oluyorum fsh ım ise 11-14 arası şuan. ve normal yolla 3.kez hamile kaldım. ilk iki bebeğimi kalp durması sonucu kaybettim. son kürtajımdan 1,5 ay sonra tekrar hamile kaldım. tüp bebekciler banada yumurtan kalitesiz olduğu için bebeklerin ölüyor dediler ama meger onunla ilgisi yokmuş kan pıhtılaşması varmış bende. Sende tüp bebeğe başlamadan bu pıhtılaşma testini yaptır derim. sorun olursa yanıtlarım.
merhaba canım ben tup bebek ıcın ege unı.de gıtmeden kan pıhtılasmasını yaptırmıstı oda normal cıktı benım hıcbır sorunum coktu fsh tahlılım de 7 cıkmıstı orada dosyama tum tahlıllerım koyuldu orada tum tahlıllerıme bakıldı sadece yumurtaların bıraz zayıf dendı bende bunu anlamıyorum fshım bu degerdeken neden amh boyle cıktı senın amh kac cıkmıstı sımdı bu sonucta bebegın olamadımı allah sana ve dıger arkadaslara yardımcı olsun bana bu durumda tup bebek uygulanırmı haber beklıyorum hayırlı ramazanlar
merhaba canım ben tup bebek ıcın ege unı.de gıtmeden kan pıhtılasmasını yaptırmıstı oda normal cıktı benım hıcbır sorunum coktu fsh tahlılım de 7 cıkmıstı orada dosyama tum tahlıllerım koyuldu orada tum tahlıllerıme bakıldı sadece yumurtaların bıraz zayıf dendı bende bunu anlamıyorum fshım bu degerdeken neden amh boyle cıktı senın amh kac cıkmıstı sımdı bu sonucta bebegın olamadımı allah sana ve dıger arkadaslara yardımcı olsun bana bu durumda tup bebek uygulanırmı haber beklıyorum hayırlı ramazanlar
bu arada söylemeyi unutmuşum çok uzun yazınca :) benim konuştuğum en son tüp bebekçilerden biri sen amh ı kafana takma fsh ve diğer tahliller daha önemli, tüp bebek uygulasak bile yumurta gelişimi ve gelişmiş emriyo elde etmek önemli olan amh kenara koy düşünme demişti. Tabi bayanın yaşı ise en önemli faktörlerden biri dedi. Gerçekten de mantıklı olan bunlar. 10 tane yumurtanda olsa o ay döllenebilecek olan sadece bir tanesi ve senin yumurtan olduğu sürece şansın var demektir. Amh yumurtalıklarda kalan rezerv sayısını gösteriyor. Hatta bana dediler ki sen hamile kalıyorsun belki amh testini yanlış yapmışlardır bir daha yaptır. Gittim en güvenilir laboratuvarlardan birine 180 tl verip bir daha yaptırdım 2. gebelikten sonra yine 0,1 çıktı. diyor ki bi başka bir tüp bebekci senin yumurtaların tükenmek üzere bir kase dolu yumurta düşün senin dibi kalmış güzelleri üsttekileri tükenmiş altta kalanları biz ilaçlarla geliştirip hamilelik elde etmeye çalışacağız. Tabi yaşın, hormon düzeylerin o yumurtayı geliştirebilmek için çok önemli. Böyle arkadaşım işte. Allah yardımcımız olsun.
Tatlım benim yaşım 30 ilk bebeğe korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra hamile kaldım. Ne fsh tan ne de amh tan haberim vardı. sonra o bebeğim 9 haftalıkken kalbi durdu kürtaj oldum. aradan 8 ay gecti hamile kalmayınca araştıralım diye doktora gittim benim annem erken menapoz bana menapoz testi de yapın dedim ve o ay amh testini yaptırdım 0,1 çıktı. şok oldum bende senin gibi fsh ı da ilk o ay yaptırdım 11 çıktı. Bana da hemen vakit kaybetmeden çocuk sahibi ol tüp bebek yapın dediler. Senin gibi şok olmuştuk ki o ay hop bi daha hamile kaldım. Bu da ikinci şok oldu. Bu bahsettiğimde bu yıl 2013 şubat ayında oldu. Sonra o bebeğimde mart ayında kalbi durdu tekrar kürtaj oldum. İyice içim karardı tüp bebeğe gittim doktor diyor senin yumurtaların kalitesizdir ondan ölüyordur ne yalan söyleyim inanasım gelmedi o zaman nasıl hamile kalıyorum diye düşündüm. Bebeği patalojiye gönderdik. Ben ve eşim bir dünya genetik test ne varsa yaptırdık. Hepsi de nisan ayı içinde hemen alel acele ki madem vaktim yok bir an önce yeniden tüp bebeğe gidelim vakit kaybetmeyelim diye. Tabi bu sırada ne kadar yıprandığımı ve üzgün olduğumu sen tahmin et. 2 gebelik kaybı sıfır amh. yükselmeye meğilli bir fsh. Gercekten kabus gibi. Bu arada ayda 4 yumurta filan olusuyordu iki kez bakılabildi buna da ancak. Üzüntüm bi yana kaybettiğim bebekler bi daha hamile kalabilir miyim korkusu, yine ölür mü korkusu Çok zor ya Allahım kimseye yaşatmasın. Dedim ramazan geçsin ben çok bunaldım doktor görmek istemiyorum. Kürtajdan sonra bir adet oldum ve peşine incir kürü yumurtalara iyi gelir diye incir kürüne başladım. Yumurtlama günlerimi de ovülasyon testleriyle takip ediyordum yalnız. Yinede ne olur ne olmaz diye bol bol dua edip allahtan şifa istedim. Herşey ondan. Tüp bebekte olsa can verecek rabbim. Sonra o ay yine hamile kaldım. Şuan 3 ay oluyor işte yüreğim ağzımda bekliyorum yine ölmesin diye. ilk bebekte pataloji yaptırmamıştık ikincide yaptırdığımda bebek kromozom olarak normal cıktı yani sağlıklı bebekmiş büyük ihtimalle kan pıhtılaşmasından ölmüş. simdi iğne kullanıyorum. on günde bir de doktor kontrolüm var. Sana tavsiyem tüp bebeğe başlamadan önce yaptırmadığın tahlil kalmasın böyle olumsuzlar yaşamazsın inşallah. Sende her değerin normalse ve tek amh ise problem doğal yolla hamile kalabilirsin ama tabi bizim şansımız normal olanlara göre çok düşük. Ayda kaç yumurtan oluştuğu çok önemli. Normalde 8-10 tane oluyor bayanlarda bizde 3-4 ve bunun gelişmesi döllencek kıvama gelebilmesi önemli. Bunlarda doktor takibi ile olacak şeyler. En önemliside canım adam akıllı bir doktor bulman. Yoksa hepsi vakit kaybı. Benim şuan 2 sene oluyor korunmayı bırakalı doğsaydı bebeğim 10 aylık olacaktı. Bastan yumurtalarımın az olduğunu söyleseydi doktor bu kadar bile oyalanmazdım. Tabi herseyde var bir hayır muhakkak. Bu yolda olanlara Allah yardım etsin. Doktora gidiyorsun öyle söylüyorlar ki umutsuz vaka gibi. Allah onların insafına bırakmasın bizleri. Çok zor bir durum. İnşallah iyi doktorlarla karşılaşır ve yavrularını kucağına alırsın. Ben istanbulda olduğum halde deli gibi doktor arıyordum. böyle işte başka sorun olursa cevaplarım nete giriyorum kontrol ediyorum.
merhaba canım benım kan pıhtılasma testımde bulundugum yerde yaptırdım ıyı cıktı ege unı. de tup bebek merkezıne gıttıgımde orada kaldı tum tahlıllerım benım sadece amh testını ıstedıler ben karabukte oturuyorum burada ozel hastanede yapılmadıgı ıcın ozel ankaraya gonderdıler oradan sonuc 0.3 cıktı ben hala ınanmıyorum cunku fsh degerım 7 cıkmıstı bugun tekrar fsh ve dıger horman testlerımı yaptırdım yarın sonuclarımı alacam duzenlı adette goruyorum ben hıc anlamadım benım sansım nedır bılmıyorum doktorum 3 kez asılama yaptı yumurtam ılaclarla gelıstı ve asılamalarımı yaptı bu amh testı geldıkten sonra ona gosterdım oda cok sasırdı ve neden dusuk cıktıkı dedı bende ona asılamam bu nedenlemı tutmadı dedım ve olabılır dedı ogun o hastane basma yıkılmıstı hersey bıtmıs heryerım tutmuyordu suurum gıttmıstı sankı bana vakıt kaybetme dedı sana da allah sabırlık versın ben artık hastaneye gırerken sınırlerım bozuluyor daha tup bebek tedavısıne baslamadan ıncır kurun faydası oldumu yumurtaların gelısmesıne tup bebeklemı hamıle kaldın
incir kürünü nasıl yaptın bahsedermisin bende denicem canımÜçünde de doğal olarak hamile kaldım canım ne tüp bebeğe ne de başka bir tedaviye hiç başlamadım Allaha şükür ki. zaten bana aşılama demediler ki direk tüp bebek dediler Amh 0 çıkınca. Anlattığım gibi tam başlayacakken 2 kez hamile kaldım. Bu sonuncuya da o kadar moralim bozuktu ki bebekler ölüyor tüp bebeğe gidip hamile kalsam ne olacak diyordum belkide son kez hamile kalıyorum ama o da ölüyordu öyle kafam karışıktı ki. hep duyuyordum incir kürü deneyim dedim tüp bebeğe gidene kadar faydası olur mu olmaz mı bilmiyordum ama doktorlara da gittiğim için görürüm diyordum bakalım yumurtalara etkisi olacak mı diye. 2 ay uygulanıyor kür ben ilk yaptığım ay hamile kaldım. Onun etkisi mi bilmiyorum ama ben ovulasyon testleri var canım yumurtanın catladığı günü gösteriyor. hep onu yapıyordum evde ki en şanslı günleri kaçırmayayım diye. gittigidiyor internet sitesinden satın alıyordum. Gayet uygun fiyatları. 20 tanesi 20 tl. istersen sende deneyebilirsin. Birde güvenilir olmayan tüp bebek merkezlerine boşuna para dökme derim doktor çok önemli. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?