aslında pek öyle değil.... biz çoğu şeyi konuşan çok severek evlenmiş bir çiftiz ama eşim kendinde problem olduğunu yeni öğrendi, o çok ağır geldi ona...hiç konuşamaık o yüzden ben onun üzülmesine dayanamadım...doktora gittik varikosel de yok...nedensiz morfolojisi %2 sayı hızda sınırın altında.... bir kere asm den ön görüşme için randevu aldım..kızdı sonra ikna oldu ama o istemeden kabul etmeden yapmamaya karar verdim...sadece beklemek zor geliyor....bir tarafta beklemek diğer tarafta onu üzmek...susmamın nedeni bu...
benim 2.tedavim ilkini kocaeli üniversitesinde yaptırmıstım
Bak canım bunların hepsi iletişim sorunu ve-veya eksiklikleri..
Severek evlenmeniz ve konuşabilmeniz çok güzel.. ama konuştuğunuzu anlamanız ve empatik düşünmeniz önemli.. Yoksa up-uzuunnn muhabbet ortamındaki konuşma değil..
Ayrıca onun susması, hissettiklerini anlatamaması, ondan habersiz randevu alman, onun kızması, zor ikna olması, bu sefer sen istemen yapmama kararı alman vs.. Sen farkında değilsin canım ama bunların hepsi iletişim sorununu ortaya koyuyor.. Neyse bu konuyu geçelim..
Atladığınızı düşüdüğüm bişii var, tedavide en önemli konu yumurtalar, yumurtlamak için, yumurtaların kaliteli olması için iğne ve ilaç tedavisi görüyoruz.. Spermin yumurta sayısı kadar olması yeterli.. Milyonlarca spermin içinde sadece yumurtaları dölleycek sperm sayısı yeterli.. Yani sevgili eşinin üzülmesini gerektirecek hiçbişii yok ortada.. Senin yumurtlaman çok daha önemli canım.
Edut merhaba: Aydın Hoca ile bir randevu ayarlasan belki eşine de iyi gelir.En doğru kelimeleri o bulur emin ol. Hiç pişman olmazsınız. Üstelik danışma randevuları ücretsiz bildiğim kadarı ile. Ben de Ayşegül'e kesinlikle katılıyorum. Bak aynı şeyleri düşünüyoruz.aslında pek öyle değil.... biz çoğu şeyi konuşan çok severek evlenmiş bir çiftiz ama eşim kendinde problem olduğunu yeni öğrendi, o çok ağır geldi ona...hiç konuşamaık o yüzden ben onun üzülmesine dayanamadım...doktora gittik varikosel de yok...nedensiz morfolojisi %2 sayı hızda sınırın altında.... bir kere asm den ön görüşme için randevu aldım..kızdı sonra ikna oldu ama o istemeden kabul etmeden yapmamaya karar verdim...sadece beklemek zor geliyor....bir tarafta beklemek diğer tarafta onu üzmek...susmamın nedeni bu...
Kafama takıldı her birimizin farklı gerçi ama bu transfer öncesi geçen süre ve bölünmelerini algılayamıyorum..
Mesela
Gecenin: 4 hücreye bölünmüş embriyolarını hem transfer etmişler hem de dondurmuşlar.. 3.günde transfer yapmışlar
Margaanın : kaç hücreye bölündüğünü yazmamış ama 6.günde transfer etmişler
Benim: 7 ve 8 hücreye bölünmüşleri 4.gün transfer ettiler.. 5 ve 6 hücreye bölünmüşleri dondurmadılar bile..
Ama gecenin 4 hücreye bölünmüşlerini transfer ettiler ve kalanları dondurdular.. Yani bölünmeleri mi önemli yoksa transferden önce geçen zaman mı anlıyamıyorum.
Hastanede çarşamba günü yani yumurta toplama günü pakistan asıllı ingiliz muhammet ile tanışmıştık, eşinin 22 yumurtası toplanmıştı ve pazartesi yani 6.gün transfer edileceğini konuşarak çıkmışlardı hataneden ve ne kadar geç transfer edilirse o kadar iyi olduğunu söylemişti.. İkinci bebek için tedavi görüyorlardı, ilk bebekleri de tüpdü. Biz embriyologlar arayacaklar transfer günü için haber bekleyeceğiz dedik, muhammed ise biz pazartesi günü 6.günde istedik transferi o gün yapılacak dedi.. Enteresan değil mi?
Aslında kendimle ilgili değil karşıklığım, gece ile ilgili.. Hem az sayıda bölünmüşlerdi hem de 3.günde transfer ettiler..
Allag allaggg
hayır canım pek memnun kalmadım sana gerekcelerini bi ara ozelden yazarım
edut bu arada senin eşinin hassasiyetini anlayabiliyorum bazı erkekler için bu durumu kabullenmek çok çok zor oluyor ama ben emini bebek özlemi ve senin arzun ağır basıcaktır ve o da mutlaka isteyecektir hatta bu yolda yapılması gereken herşeye razı olucaktır mühim olan bu karara giden yolda sakın ama sakın birbirinizi yıpratmayın birlik içinde olun yoksa çözülmesi çok güç olan başka durumlar ortaya çıkacaktır. bu sizi birbirinize daha da çok yakınlaşsın ayşegülünde dediği gibi onun tek bir spermi yeter ona bunu anlat ve deki asıl stres bende birsürü yumurta üretmeliyim de tabii bunlar konuşulurken zaman ve yer çok önemli amaa ben herzaman derimkii kadınların adamlara yaptıramayacağı şey yoktur bu hayatta:)) yeter kiii isteyelim ee sende istiyosun...
edut bu arada senin eşinin hassasiyetini anlayabiliyorum bazı erkekler için bu durumu kabullenmek çok çok zor oluyor ama ben emini bebek özlemi ve senin arzun ağır basıcaktır ve o da mutlaka isteyecektir hatta bu yolda yapılması gereken herşeye razı olucaktır mühim olan bu karara giden yolda sakın ama sakın birbirinizi yıpratmayın birlik içinde olun yoksa çözülmesi çok güç olan başka durumlar ortaya çıkacaktır. bu sizi birbirinize daha da çok yakınlaşsın ayşegülünde dediği gibi onun tek bir spermi yeter ona bunu anlat ve deki asıl stres bende birsürü yumurta üretmeliyim de tabii bunlar konuşulurken zaman ve yer çok önemli amaa ben herzaman derimkii kadınların adamlara yaptıramayacağı şey yoktur bu hayatta:)) yeter kiii isteyelim ee sende istiyosun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?