Tüp Bebek Merkezleri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

Merhaba herkese.. ama herkes kim ki?? tek kişi bile yok. geldiğinizde alırsınız sizde ne yapayım :))
bu sabah sınavım vardı hiç çalışamadan gittim ve kötü geçti doğla olarak :)) eh şimdi bebek derdindeyiz yollarda kalan zamanlarda işte çok çok yoğunum olacağı oydu zaten. yarın sabahta var sınav evde işlerimde çok birikti. kendime bile zamanım kalmadı maalesef.hemen bakayım diye girdim iki dakika .görüşmek üzere kıslar..

vanilya yazdıklarını okuyunca tedirginlikler baş gösterdi bende. dediğin gibi 3. gün transfer neden yapılıyor o halde. ki yumurtlarımız zaten çok fazla değil hele bende malum kocaman bide myom var verilen ilaçların etkisiyle dahada büyüme yolunda. inşallah sende sorun çıkmadan hallolur şu mesele. bizde yaşamasak bari şu durumları off.... şunu anladımki transferi çook bekletmeliyim en az 6 gün gibi en son yazılanlardan bunu çıkartıyorum artık... tabi kafamda o soru işaretiyle bu tip olasılıklara rağmen neden 3. gün transfer yapılıyor o halde??????

ayşegül alkol macerana çok güldüm. ne alem kızsın sen yaaa :roflol:

biz geldiiikkk

grapescim ikimizi online görünce kapıyı böyle çalayım dedim. Nasıl geçti? kızlar bizden haber beklemiş, sonra kaybolmuşlar... sen de uyudun sanırım bu saate kadar...

hoşgeldiniz kızlar anlatın bakalım neler oldu. diğer arkadaşlar da gelir okur bu arada..

panadol alttan muyanenin ilk 2 hafta zararı yok diye biliyorum ben de.. aceleci davranmışsın biraz ama çok kafana takma canım...

vanilyacım yaa okuduklarıma çok üzüldüm. dilerim hiçbir operasyona gerek kalmaz. ne zaman regl oldun belki hala vücudun kendi kendine çözme olasılığı vardır... gerçekten embriyonun transfer günü konusunda biz de burda çok yorum yaptık. ben de bugün aydın beyle konuştum. açıkçası transfer gününü belirlemekte bizim koşullarımız yanında kendi programlarının da etkili olduğunu düşündüm.

hoşgeldiniz kızlar anlatın bakalım neler oldu. diğer arkadaşlar da gelir okur bu arada..

aydın beyle görüşmemizi yazcağım ama önce gebze de muayene olmayı başardığın için seni tebrik edeyim. yerimseniben sınavları boşver nasılsa bütünlemesi o da olmadı seneyesi var :)

ama bu haksızlık. kendi programlarına uysun diye böyle bir riski göze alabileceklerini düşünmek istemiyorumm.. akannehir bu arada Aydın bey hangi tarihlerde yurt dışında olacak bilen varmı aranızda benim yumurtalar toplanacak transfer olacak ya hani bu arada bir gider gelir şimdi o.. peki bu işlemlerin birinde olur mutlaka da olmadıklarında transfer falan mesela başka doktormu üstlenecek bunu eğer böyle olursa bir mantığı kalmıyorki benim Aydın beyde tedavi görmemin mafoldumben ... çok felaket tellalı oldum şimdi ama ne yapayım hesap yapıp duruyorum ben şimdi... ya bide benimde aceleye getirilirse bu embriyo transferim zaten zar zor oluyor bazı şeyler myomun büyümesini göze aldık, o kadar yol gidip geliyoruz daha da gideceğiz maddi tarafı var yumurtalar zaten az işlem gördükçe zarar.. offf afaganlar basmaya başladı bana yine :1no2:

aydın beyle görüşmemizi yazcağım ama önce gebze de muayene olmayı başardığın için seni tebrik edeyim. yerimseniben sınavları boşver nasılsa bütünlemesi o da olmadı seneyesi var :)

doğru söylüyorsun canım zaten gördüğün gibi umrumda değil bak yine buradayım. şimdi asıl konum ilgi alanım tek derdim hatta bebiş hayırlısıyla diğerleri öylesine :)))) evet başardım gebzeyi a.s çok şükür artık yanlış yokkk şutarafagitti yolları da randevu saatimi de iyice öğrendim merak etmeyin :roflol:

grapes neden sessizsin.. sorun yok değilmi... nasıl geçti???

'negatif görüşme' mizden notlar şöyle...

öncelikle aydın beyi odasında bekledik bir süre. o ne kadar çok tebrik, teşekkür ve sertifikaydı öyle çerçeve çerçeve.... eşimle şöyle bir espri bile yaptık: odaya erken alıp bekletiyorlar ki duvardakileri inceleyin, defterinizdeki soruları yöneltirken haddinizi bilin demeye çalışıyorlar galiba...

tabi ben akşamdan hazırladığım soru defterine görüşmenin sonuna kadar göz atamadım. çünkü aydın bey geldiğinde bütün bir süreç hakkında bilgi verip, olasılıklar ve tercihler üsütüne aklımdaki çoğu soruyu ben daha yöneltmeden yanıtladı... eşimin hareketliliği biraz düşük olmakla beraber biz de aslında elle tutulur bir problem olmadığını hatırlattı öncelikle aydın bey. ama her zaman negatf rikinin bulunduğundan söz etti vs. miyoma dokunmamaktan yana, hamilelikte kontrol altında tutulduğunda sorun olmayacağı görüşünde. ben sorunca çoğul gebelik halinde erken doğum riskinin olduğunu doğruladı. ama sizi yormadan dondurulmuşları denemeliyiz diyor. benim endişelerimi dinledikten sonra da bundan sonrki ilk adetinizde gelin o muayenede miyoma da bakalım ve karar verelim dedi.

toplanan ve döllenen yumurta sayılarımın iyi, yumurta kalitelerimin yüksek olduğunu söyledi. yumurta kalitesi hakkında "yanlış anlamayın, bu diğer yumurtalarınızın kaltesiz olduğu anlamına gelmez, belki beklemiş olsak onlar da iyi kaliteye yükselebilirlerdi. biz hızla en iyi kaliteye yükselenleri seçtik" dedi. dondurulmuşlarımın içerisinde 2.kalite de var ve toplam 3 taneydi. o zaman onları çözüp, hemen transfer etmeyip kalitelerini mi göreceksiniz dedim? evet bir kaç gün bekleteceğiz dedi. ve sonunda bu yum.dan birini, ikisini ya da üçünü birden kaybedebilirmişiz de...bir kez daha ayşegül için yapılan işlemin yani dondurulma kararı için beklemenin ne kadar doğru bir yöntem olduğunu düşündüm. 2. gün transfer edilmesinin nedenine gelince ana rahminin embriyolar için en doğru yer olduğunu bu sebeple erken transferin mahsuru olmadığını söyledi. bende de en azından bir gün daha beklenseydi keşke dediğimde bir sebebi vardır dedi ve takvimine yöneldi. ben de sonraki gün pazardı dedim. evet, o debeple p.tesiye bekletip, olası kayıp vermektense c.tesi transferi yapmak daha doğru olmuş dedi. konuyu daha fazla uzatmak istemedim ama sanırım beklenmesi daha doğru olurdu. beklense belki de dondurulacak yumurtam kalmazdı. ama kalmasındı... benim önceliğim açıkçası hayal kırıklığı yaşama oranımı düşürmek. vücuduma alacağım onca ilaç bile o derece umrumda değil....

devam edeceğim ama şimdi bir ara vermek zorundayım.

Son düzenleme:

ayyyy dur bir ya sakin ol kaydirigubbakcemile

canımcım aydın beyin olmadığı her durumda işi ebru hn üstleniyor. bu konuda endişe duyma o da çok başarılı. benim yum toplama ve trasnfer dönemimde ebru hn yeni doğum yapmıştı ve benim transferimden bir iki gün sonra ilk kez hastaneye gelecekti. yani benim sürecim olabilecek en kötü döneme denk geldi. sen bunları yaşamayacaksın rahat ol..

az öncede yazdım ama gitmedivanilyacım geçmiş olsun inş en kısa sürede bhcg kendiliginden düşer, ladybird de böyle bi sorun yasamıstı kürtaj yaptırmak zorunda kalmıstı ama onda 2 kese olusmustu...
bende 3. gün transferi olacagımı ögrendiğimde cok üzülmüştüm ve korkmustum çünkü araştırmıstım ama seçme sansım yoktu 3 embriyom vardı...
arkadaslar biz bu kadar arastırmacı ruhlu oldukca işler ters gitmeye başladı ben artık cahil hasta rolü oynuyorum doktoruma hiçbişey sormadım bile düşünebiliyormusunuz? diyorum ya artık kadercii davranacagım bir süre tedavi ve bebek düşünmeyecegim zaten düşünecek durumda degilim sürekli mdem bulanıyor yemek yiyemiyorum tansiyonum düşük vs vs vs
bütün terslikler üst üste yıgıldı sanki hepimizde bir hal var nazar mı degdi bize kızlar?

Merhaba kızlar
12:30 gibi geldik midem çok bulanıyordu hemen uyudum
uyandım esim ne yaptıysa internet calismiyor tam telf yazıyordum gel acildi dedi ama olmamış
yemek yedim yine yok telf yazirorum çok zooor
gelelim yumurtalara 10 adet toplanmış çıkışta Muharrem beyi gördüm 9 tanesi olgundu dedi yarın arayacaklar
Su an genel olarak iyiyim ayrıntıları bilgisayardan yazarim

(g)ece hissettiklerini anlıyorum benim de daha önce Ankara'da iki başarısız denemem olmuştu. Şimdi bak sen diyorsun ya niye bekletmediler diye. Ben burada yumurtalarım hiç döllenmediği halde yani hiç embriyo bile ortada yokken bana olmayan embriyoları transfer edip parasını da bizden tıkır tıkır almışlardı. O dönemde çektiğim sıkıntıları hiç anlatmıyorum .Bu kadın o 12 günde ne çeker diye hiç düşünmeden umutlarımla oynayıp,paramızı alıp sonrada sizin çocuğunuz olmaz diye gönderdiler. Üstelik de ben bir doktor olarak bunları yaşadım, Adını da vermekten hiç çekinmem. Gen-art denen bir yerde apartman arasında bir odada yaşadım ben bunları. Bütün olanlardan sonra kalkıp İstanbul'a geldik,Tek amacımız Aydın Hoca'ma dosyamızı gösterip fikrini almaktı. Hoca muayeneyi yaptı, tedavi programımızı hazırladı ve reçetemizi de elimize verip 5 kuruş bile almadan bizi gönderdi. Gelmek istediğim nokta şu önemli olan para hesabı yapmayan bir merkezde bu işin bilimini yapan birisi ile bu işi götürmek. Bana inanmayabilirsin ama tekrar yazıyorum ve çoook büyük konuşuyorum tıp bilimini doğru düzgün Türkiye'de yapan tek kişi Aydın Hoca. Buradaki hastalardan birisi Aydın Hoca'nın kendileri ile oturup masada işlem için para pazarlığı yaptığını söyleyebilir mi... Kendi etrafımdaki doktorlar da dahil herkesin kafasında para kazanmak amacı var. İster inan ister inanma ve para düşünen bir doktorla bu iş yürümez ve sana neler yapabileceklerini de aklın hayalin bile almaz.Ben işin içinde olduğum için çok iyi biliyorum.Çok uzun yazdım ama kafan çok karışmış görünüyor.Bir doktor olarak değil, geçirdiğin şeylerin çok daha kötülerini yaşamış bir hasta olarak konuşuyorum. Üzülme, herşey yoluna girer yeter ki sen benim gibi acele kararlarla kötü ellere düşme.

Son düzenleme:

Günaydın Panadol;
Canım benim lütfen üzme kendini, umarım henüz erkendir bu nedenle görülememiştir. Benim bu konuda bir bilgim yok, kızlar yazarlar.
Çok öpüyorum.

canım benim çok teşekkür ederim dün gece çok kötü oldum birde normal kadın dogumcuya gittim sabırlı bir şekilde beklemekten başka çare yok seni bende öptüm umarım güzel haber vereceksin sende sevgiyle kal..
[
QUOTE=sancux;13467480]Erken baktırmışsın 15 günden önce çağırmıyorlar kontrole boşuna sıkma canını doktorunun dediği tarihte git. Zaten alttan muane ediliyor ilk haftalar birşey olmaz.[/QUOTE]

canım sagolasın hastane çok yakın bana aceleci davrandım belkide hepiniz kendinize çok iyi bakın bebişlerede iyi bakın sevgiyle kal...

Merhaba Kızlarrr,
Yatarak geçirdiğim günlerin sonrasında bugün oldukça değişik, keyifli ve yorucu bir gün geçirdim.. Evin yolunu 1 saat evvel bulduk .
Eşim uykuyu çoook sever. Onu 11.30’da errrkenden kaldırdım. Güselce kahvaltımızı yaptık. 14.00 gibi evden çıktık.. Önce Tuzla’da bulunan eşimin dişçisine gittik. Köprüsünde bir sorun var, hassas bir kaçgündür, yemek yerken canı yanıyor canımın. Sonra Tuzlada organik tarım yapan ve ürünlerini satan bir yer var… Bebişlerimize vitamin olsun diye bol meyva, domates, salatalık, yeşil biber, börülce ve Girit kabağı aldık. Hepsi tazecik mis kokuyor ve çıtır çıtır. Arkasından da Pendik Belediyesine doğru yolumuza devam ettik.. Emlak sahibi iseniz bilginiz olsun 31 Mayıs vergi ödemek için son gün. Bu nedenle tüm belediye vezneleri haftasonu açık ve çoook kalabalık, biz 220 numarayı aldığımızda 140 numara ödeme yapıyordu. Neyse ki çok fazla vezne açıktı ve çabucak sıra geldi. Tabii oturarak bekledim.
Dışarlıklı işlerimiz bu kadardı..
Yorgun hissettim kendimi eve başkaca bir yere uğramadan dönüş yoluna geçtik.
Malum evimiz Kurtköy'de tam yaklaşmıştık ki eşimin aklına formüla pisti geldi. Bugün sıralama turları olacakmış. Eh madem uzaktan da olsa seslerini duy dedim, kabul ettim.. Piste doğru gittik ama içeri girmeden arabamızın içinde arabaların attıkları turları rahatlıkla gördük, arabaların inanılmaz seslerini duyduk. Eşim o sese deli oluyor.. Eh adamcağız sayılı aylar sonra biri sustuğunda diğeri ağlayan bebeklerle mesai yapacak.. Bu günlerini istediği gibi geçirsin di mi. Sonra yavaş yavaş evimize dönerken eşimin İstinye’de yaşayan ablasını aradık. Onların evlilik yıldönümü. Daha evvel anlatmıştım onların çocukları yok. Ailenin en küçükleri de biziz. Ablam eşime çok düşkündür.. Yıldönümlerini kutlamak için aradık, onlar da Ayşegül kendini iyi hissediyorsa 20.00 gibi gelin dışarıda güzel bir yemek yiyelim dediler. Benim aslında pestilim çıkmıştı ama evde biraz dinlendikten sonra gidebileceğimize karar verdik..
17.30’da nihayet eve geldik ve eşim aldıklarımızı yerleştirirken ben hemen uzandım ve anında uyumuşum. 19.30'da uyandım ve hemencek üstümüze bişiiler geçirdik çıktık yola.. Önce onları aldık İstinye'den, Çiçek Pasajına doğru yola çıktık. Ama hem hava güzel, hem cumartesi hem de fetih kutlamaları olunca (eniştemize göre onların yıldönümleri kutlanıyormuşsırnaşık şey) inanılmaz kalabalıktı ve arabayı park edecek yer bulamadık. Biz de AKM’nin yanındaki otoparka park ettik arabamızı ve taaa Çiçek Pasajına kadar yürüyemeyeceğim için Etap Marmaranın girişindeki Kitchenette Restauranta girdik.. Çok güzel mamalar yedik.. Arkasından da tatlı yemeğe Nişantaşı Saray Muhallebicisine gittik.. Geceyi tatlıyla noktaladık. İstinye’ye evlerine bırakıp yola çıktık ve 00.00’da evimize yakın tıp merkezinde iğnemi olup yuvamıza döndük… Her zaman 19.30 - 20.30 aralığında iğne oluyordum ama 4 saat gecikmeli oldu malesef. Bi yarım saat uzandım sırtımı dinlendirdim ve aklım sizlerde olduğu için yazdıklarınızı bir çırpıda okudum..

çok teşekkürler görkem değerli açıklamaların için. çünkü bütün bu süreçlerden ciddi sıkıntılarla geçmiş bir hasta ve bir hekim gözünden yaptığın değerlendirmeler bizim için çok kıymetli. biraz alalacele ve sorun odaklı yazınca negatif bir algı yaratmış olabilirim. kesinlikle aydın beye ben de çok güveniyorum ve süreci onun yönetmesinden de memnunum. memnun olmadığım şey bu uzun soluklu tedavi sürecinde her an onunla olamamak. elinden geldiğince hissettirmemeye de çalışsa çok yoğun çalışıyor... benim transferim aydın beyin gittiği, ebru hn'ın doğumdan dönmek üzere olduğu sıkıntılı bir döneme denk geldi. ha 2 değil 3, 3 değil 4.gün transferinde de sonuç olumsuz olabilirdi. 2 gün daha beklemiş olsak aydın bey gitmiş olacaktı ve sonuç olumsuz olduğunda o defada keşke aydın bey gitmeden transferimi yapmış olsaydı diyecektim muhtemelen...

yazımı yarım bırakmak zorunda kaldığım için aslında geldiğim noktayı henüz anlatamamıştım... ben artık önümdeki süreçle ilgileniyorum aslında ki bugünkü görüşmemin de amacı bundan sonrayı planlamaktı. asıl onu anlatmalıyım belki de... aydın bey ile reglimin 2./3. günü yeniden görüşeceğiz, onun önerdiği gibi dondurulmuşları deneyeceğiz. olmaz ise miyomu yeniden değerlendirip, belki alacağız. ve sonra tekrar deneyeceğiz. işte burda aydın beye söyleyemediğim şey eşimle en fazla iki defa deneme kararıyla yola çıkmış olduğumuz.... yani bir sonraki denememizin olmaz ise hali biraz karışık benim açımdan... bakalım... bilmiyorumkismile

utkum haklı galiba çok sorup, sorgulamadan belki biraz cahil kalarak, teslim olmak lazım. teslim olmak deyince de görkemcim senin de işaret ettiğin gibi teslim olmak için en doğru adresteyiz... tekrar teşekkürler...

Geshenk: Önceki gece ben tek başıma yazıp durmuştum.. Öğlen de sen kimse yok diye sıkılmışsın..sırnaşık şey Sınavlarının iyi geçmediğine üzüldüm canım, umarım Pazar günü daha iyi geçer. Seni yaramaz seniii, sınavların bu haftaymış tamam ama sen düzenli çalışmış olsaydın zaten hazır olurdun.. klava: Neyyseee hadi bebiş derdindeyiss kızmıyorum ama daha düzenli çalışırsan tereyağından kıl çeker gibi iyi sonuçlar alırsın canım.. :hooray:
Burada arkadaşlarımızın yaşadıkları elbette hepimizi çok etkiliyor canım. Ama unutma ki her birimizin sorunu ayrı, her birimizin durumu farklı ve vücudumuzun göstereceği tepkiler farklı. Tabii ki etkileniyoruz ama her yaşanılan üzüntü senin de başına gelecek değil ki. Lütfen takıntı yapma olur mu. Hele bi de Aydın Beyin yurt dışına çıkacağı tarihleri kafana takarsan o yumurtaların nasıl büyüyecek canım ha? Lütfen rahat ol, iyi düşün, güzel hayaller kurr.. Ne o öyle?

Gece : Canım gecem.. Yazdığın satırları tek tek okudum. Aydın Beyin odasına girdiğimizde bizde gözlerimizi çerçevelerden alamamıştık. :hooray:Bu kadar başarıya ne kadar mütevazi di mi doktorumuz.
“2. gün transfer edilmesinin nedenine gelince ana rahminin embriyolar için en doğru yer olduğunu bu sebeple erken transferin mahsuru olmadığını söyledi” ve “p.tesiye bekletip, olası kayıp vermektense c.tesi transferi yapmak daha doğru” , “beklense belki de dondurulacak yumurtam kalmazdı. ama kalmasındı”
Görüşmeniz ile ilgili yazdığın mesajda benim için anahtar cümleler bunlar canım.
Embriyoların en güvenli büyüdükleri yer rahmimiz, erken transfer mahsurlu değil. Beklenilseydi hiç yumurta kalmayabilirdi. Dondurmak için embriyom kalmadığına bile o kadar çok üzüldüm ki, transfer için hiç embriyom kalmasaydı, buna çok zor dayanırdım. O kadar iğne, tedavi süreci hepsi boşa gidecekti. Hiç sonuç almadan başa dönecektim. Ama Rahmimde büyüterek büyük bir başarı oranı yakalayabiliyorum bana söylediği oran yüzde 60, elbette tutunamamaları ve zaman zaman rastlanılan tüplere kaçma, dış gebelik riskleri. Ben her şeyi göze alarak başladım tedaviye.
Ama sen beklenseydi de kalmasındı demişsin ya canım, içimi acıttın, bu da senin tercihin işte ve ben kıyamam sana. Her şeyde hayır vardır derler. Bunda da vardır bir hayır gececiğim. Biz bu kadar bebek isterken sanırım Allah da biraz sabrımızı deniyor, sonunda yüzümüzü güldürecek ınşallah.

Utkum: Canım benim, çok büyük üzüntüler geçirdin birkaç hafta içinde. ıştahının olmaması, tansiyonunun düşük olması yaşadıklarından. Toparlanacaksın canım. En önemlisi de ne biliyomusun daha yaşın çok genç canım. Sen de toparlanacaksın, eşin de, vücudun da… Bak ben 38 oldum, bebek sahibi olmak için önümde sayılı yıllar var.. Senin daha önünde up-uzuun yıllar var canım. Tamam kaderci ol, hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inan. Ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman olacak canım. Hem düşükler, başarısız tedaviler vs sonrasında kendi kendine hamile kalanların sayısı hiç küçümsenmeyecek kadar çok. Allah verecek ınşallah. Sen yeterki toparlan.
Nazara bende inanırım canım. Hepimizin üzerindeki kem gözlere şiş. Allah hepimizi nazarlardan korusun.

Grapes: Maşallah canım.. ınşallah 9 yumurtan da döllenir ve bölünür bölünür bölünür kaliteli embriyolarınız olur. Mide bulantısı da anestezinin etkisi.. Uyku çok iyi gelmiştir. Zaten sevgili eşin de sana bebekler gibi bakıyordur. Moralini yüksek tut olur mu. Şimdi top Embriyolarında.. Şu dakika döllenmişlerdir çoktann.. Annelerine transfer olmak için bölünme yarışına girmişlerdir yaramaslarrr
Aradıklarında hemen yaz olur mu canım.

Görkem : Sevgili Görkem.. Aydın Bey ile ilgili gözlemlerin ve düşüncelerinin hepsine can-ı gönülden katılıyorum. Güneşciğin yanaklarına kocaman öpücükler kondur benim için.

Panadol : Ahh bizim sabırsızlığımız, aceleciliğimiz.. Muayene gününde ınşallah bebişin sağlıklı gülen yüzüyle gülümseyecek sana.

Mystryy: Hiç yazmamıssın canım.. Hani böyle hiç yazmayınca hepimiz nasıl merak ediyoruss ve endişeleniyoruz.. ınşallah annecik ve babacık güzel bir gün geçirmiştir de internete girmeye fırsat bulamamıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…