hoşgeldiniz kızlar anlatın bakalım neler oldu. diğer arkadaşlar da gelir okur bu arada..
panadol alttan muyanenin ilk 2 hafta zararı yok diye biliyorum ben de.. aceleci davranmışsın biraz ama çok kafana takma canım...
vanilyacım yaa okuduklarıma çok üzüldüm. dilerim hiçbir operasyona gerek kalmaz. ne zaman regl oldun belki hala vücudun kendi kendine çözme olasılığı vardır... gerçekten embriyonun transfer günü konusunda biz de burda çok yorum yaptık. ben de bugün aydın beyle konuştum. açıkçası transfer gününü belirlemekte bizim koşullarımız yanında kendi programlarının da etkili olduğunu düşündüm.
aydın beyle görüşmemizi yazcağım ama önce gebze de muayene olmayı başardığın için seni tebrik edeyim. yerimseniben sınavları boşver nasılsa bütünlemesi o da olmadı seneyesi var :)
ama bu haksızlık. kendi programlarına uysun diye böyle bir riski göze alabileceklerini düşünmek istemiyorumm.. akannehir bu arada Aydın bey hangi tarihlerde yurt dışında olacak bilen varmı aranızda benim yumurtalar toplanacak transfer olacak ya hani bu arada bir gider gelir şimdi o.. peki bu işlemlerin birinde olur mutlaka da olmadıklarında transfer falan mesela başka doktormu üstlenecek bunu eğer böyle olursa bir mantığı kalmıyorki benim Aydın beyde tedavi görmemin mafoldumben ... çok felaket tellalı oldum şimdi ama ne yapayım hesap yapıp duruyorum ben şimdi... ya bide benimde aceleye getirilirse bu embriyo transferim zaten zar zor oluyor bazı şeyler myomun büyümesini göze aldık, o kadar yol gidip geliyoruz daha da gideceğiz maddi tarafı var yumurtalar zaten az işlem gördükçe zarar.. offf afaganlar basmaya başladı bana yine :1no2:
doğru söylüyorsun canım zaten gördüğün gibi umrumda değil bak yine buradayım. şimdi asıl konum ilgi alanım tek derdim hatta bebiş hayırlısıyla diğerleri öylesine :)))) evet başardım gebzeyi a.s çok şükür artık yanlış yokkk şutarafagitti yolları da randevu saatimi de iyice öğrendim merak etmeyin :roflol:
grapes neden sessizsin.. sorun yok değilmi... nasıl geçti???
'negatif görüşme' mizden notlar şöyle...
öncelikle aydın beyi odasında bekledik bir süre. o ne kadar çok tebrik, teşekkür ve sertifikaydı öyle çerçeve çerçeve.... eşimle şöyle bir espri bile yaptık: odaya erken alıp bekletiyorlar ki duvardakileri inceleyin, defterinizdeki soruları yöneltirken haddinizi bilin demeye çalışıyorlar galiba...
tabi ben akşamdan hazırladığım soru defterine görüşmenin sonuna kadar göz atamadım. çünkü aydın bey geldiğinde bütün bir süreç hakkında bilgi verip, olasılıklar ve tercihler üsütüne aklımdaki çoğu soruyu ben daha yöneltmeden yanıtladı... eşimin hareketliliği biraz düşük olmakla beraber biz de aslında elle tutulur bir problem olmadığını hatırlattı öncelikle aydın bey. ama her zaman negatf rikinin bulunduğundan söz etti vs. miyoma dokunmamaktan yana, hamilelikte kontrol altında tutulduğunda sorun olmayacağı görüşünde. ben sorunca çoğul gebelik halinde erken doğum riskinin olduğunu doğruladı. ama sizi yormadan dondurulmuşları denemeliyiz diyor. benim endişelerimi dinledikten sonra da bundan sonrki ilk adetinizde gelin o muayenede miyoma da bakalım ve karar verelim dedi.
toplanan ve döllenen yumurta sayılarımın iyi, yumurta kalitelerimin yüksek olduğunu söyledi. yumurta kalitesi hakkında "yanlış anlamayın, bu diğer yumurtalarınızın kaltesiz olduğu anlamına gelmez, belki beklemiş olsak onlar da iyi kaliteye yükselebilirlerdi. biz hızla en iyi kaliteye yükselenleri seçtik" dedi. dondurulmuşlarımın içerisinde 2.kalite de var ve toplam 3 taneydi. o zaman onları çözüp, hemen transfer etmeyip kalitelerini mi göreceksiniz dedim? evet bir kaç gün bekleteceğiz dedi. ve sonunda bu yum.dan birini, ikisini ya da üçünü birden kaybedebilirmişiz de...bir kez daha ayşegül için yapılan işlemin yani dondurulma kararı için beklemenin ne kadar doğru bir yöntem olduğunu düşündüm. 2. gün transfer edilmesinin nedenine gelince ana rahminin embriyolar için en doğru yer olduğunu bu sebeple erken transferin mahsuru olmadığını söyledi. bende de en azından bir gün daha beklenseydi keşke dediğimde bir sebebi vardır dedi ve takvimine yöneldi. ben de sonraki gün pazardı dedim. evet, o debeple p.tesiye bekletip, olası kayıp vermektense c.tesi transferi yapmak daha doğru olmuş dedi. konuyu daha fazla uzatmak istemedim ama sanırım beklenmesi daha doğru olurdu. beklense belki de dondurulacak yumurtam kalmazdı. ama kalmasındı... benim önceliğim açıkçası hayal kırıklığı yaşama oranımı düşürmek. vücuduma alacağım onca ilaç bile o derece umrumda değil....
devam edeceğim ama şimdi bir ara vermek zorundayım.
panadol alttan muyanenin ilk 2 hafta zararı yok diye biliyorum b
en de.. aceleci davranmışsın biraz ama çok kafana takma canım...
canım sanırım aceleci davrandım sanırım sabırlı bir şekilde beklemek lazım bu aşamaların her alanında teşekkür ederim kendine iyi bak...
Günaydın Panadol;
Canım benim lütfen üzme kendini, umarım henüz erkendir bu nedenle görülememiştir. Benim bu konuda bir bilgim yok, kızlar yazarlar.
Çok öpüyorum.
(g)ece hissettiklerini anlıyorum benim de daha önce Ankara'da iki başarısız denemem olmuştu. Şimdi bak sen diyorsun ya niye bekletmediler diye. Ben burada yumurtalarım hiç döllenmediği halde yani hiç embriyo bile ortada yokken bana olmayan embriyoları transfer edip parasını da bizden tıkır tıkır almışlardı. O dönemde çektiğim sıkıntıları hiç anlatmıyorum .Bu kadın o 12 günde ne çeker diye hiç düşünmeden umutlarımla oynayıp,paramızı alıp sonrada sizin çocuğunuz olmaz diye gönderdiler. Üstelik de ben bir doktor olarak bunları yaşadım, Adını da vermekten hiç çekinmem. Gen-art denen bir yerde apartman arasında bir odada yaşadım ben bunları. Bütün olanlardan sonra kalkıp İstanbul'a geldik,Tek amacımız Aydın Hoca'ma dosyamızı gösterip fikrini almaktı. Hoca muayeneyi yaptı, tedavi programımızı hazırladı ve reçetemizi de elimize verip 5 kuruş bile almadan bizi gönderdi. Gelmek istediğim nokta şu önemli olan para hesabı yapmayan bir merkezde bu işin bilimini yapan birisi ile bu işi götürmek. Bana inanmayabilirsin ama tekrar yazıyorum ve çoook büyük konuşuyorum tıp bilimini doğru düzgün Türkiye'de yapan tek kişi Aydın Hoca. Buradaki hastalardan birisi Aydın Hoca'nın kendileri ile oturup masada işlem için para pazarlığı yaptığını söyleyebilir mi... Kendi etrafımdaki doktorlar da dahil herkesin kafasında para kazanmak amacı var. İster inan ister inanma ve para düşünen bir doktorla bu iş yürümez ve sana neler yapabileceklerini de aklın hayalin bile almaz.Ben işin içinde olduğum için çok iyi biliyorum.Çok uzun yazdım ama kafan çok karışmış görünüyor.Bir doktor olarak değil, geçirdiğin şeylerin çok daha kötülerini yaşamış bir hasta olarak konuşuyorum. Üzülme, herşey yoluna girer yeter ki sen benim gibi acele kararlarla kötü ellere düşme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?