Ladybird canım transferinin rahat geçmesine çok sevindim.
Dediğin gibi herşey yolunda gitmiş bu bir işaret sonuda güzel olacak kesin.
Seni çok öpüyorum..............
Ladybird demekki embriyoların güçlülermişki çözüldükten sonra da yaşıyorlardı.
Diğer 2 embriyo tekrar dondurulmuyor değil mi?
merhaba kızlar,
bugün olanları anlatayım kısaca.
sabah 8:30 gibi kalktık, ben önce banyo yaptım, bi kaç gün yapmıycam yaa temiz olayım dedim...
sonra eşim kahvaltıyı hazırladı, annem de geldi 9:30 gibi. hava yağmurlu diye pimpirikli eşim erkenden çıkalım dedi.. yollar kalabalık olur geç kalmayalım diye 10 gibi çıktık yola.. 10:30'da hastanedeydik.yollar boştu kısacası.
Aydın bey uğradı yanımıza, erken gelmişsiniz saat 12'ye doğru alacağız sizi dedi.. ben sadece sırıttım :)
embriyolarımızı çözmeye başlamışlar ama daha durum değerlendirmesi yapılmamış.
aydın bey başka hastaları için gitti biz üçümüz kaldık bölmemizde. eşim ve annem bana su iç deyip durdular ben daha erken, içmiycem dedim. annecim sanıyorduki normal zaman gibi su içicem, anneme anlattım, anne suyu içiyorsun ama boşaltmaya gitmiyorsun, o nedenle daha erken :) sonra ısrar etmekten vazgeçti. geçen sefer canım çok yanmıştı, 4-5 kez gidip ufak ufak boşaltmıştım mesanemi ama doluluğundan yürüyemez ve sancı içinde kıvranır halde olmuştu transferim. normalde en az 1-1,5 lt su için diyorlar ya, ben bugün 0,75lt den fazla içmedim ve işlemden 20 dk önce bitirdim su içme kısmını. iyiki de öyle yapmışım :))
saat 11 gibi ayşegül'cüm aradı, transfer oldumu nasılsın diye sormak için. ama henüz bize bilgi vermemişlerdi. 11:30'da da serap hemşire geldi, işlem sonrası ilaç kullanımları hakkında bilgi verdi, kanama olursa jeli bırakıp iğneye dönmek gerekiyormuş, o nedenle iğne reçetesi de yazdı. gerçi annem iğne yapabiliyor hatta çocukken bizim tüm iğnelerimizi annem yapmıştır, ama genede olsun istedim reçete..11:45 gibi Aydın bey ufuk beyle birlikte geldi. 3 dondurulmuş embriyomun üçü de çözülme işleminden sonra yaşıyorlarmış. dondurulmuş olanlar erken blastosist evresindeydiler. ben tabi endişeyle sordum, bunlar erken evredeler, daha gelişkin olanı yaşamadı bunların yaşama şansı ne olur diye.. Aydın bey ise her zaman erken gelişim gösteren embriyonun sağlıklı embriyo olmadığını söyledi, arkadan takip eden embriyolar da sağlıklı bir yaşama şansı bulabiliyorlarmış. biraz daha içim rahat giyinip pardon soyunup :) yastığımla birlikte transfer odasına gittik.
orda da dilek hemşire beni güzelce yatağa yerleştirdi. karnıma jeli döküp mesanenin doluluğunu kontrol etti, gayet uygun bulunmuş. sonra bana ekranda görülenleri anlattı, işte şu mesane, bu rahim, şurası rahim zarı vs, güzelce gösterdi bana. sonra serap hemşire geldi, tekrar kontrol etti mesanenin şişkinlik durumunu veeee aydın bey geldi :))) malum aleti yerleştirip, vajinanın sterilizasyonunu yaptı, yan odadan ufuk bey kataterle geldi. bende ekrandan kataterin gelişini, rahim içinde ilerleyişini hatta küçücük bir top şeklinde rahme bırakılışını izledim, elimle ekrana dokunarak takip ettim bebişimi..
:)) gerçekten çok rahat ve çok güzel geçti bu sefer. içimden dedimki, güzel başladı ve hep böyle güzel gidecek bu sefer
sonra rahatsızlık verici cihaz gevşetildi, yan odadan ufuk beyin katater temiz haberi gelincede tamamen çıkarıldı :))
herkes çıktı, serap ve dilek hemşireyle kaldım odada, yatağım geldi, kayarak yatağıma geçtim ve bölmeme gittik, geçen sefer sürgüye de yapamamış ve ilk yarım saati gene inleyerek geçirmiştim bölmede, bu sefer gelen sürgüyü kullanabildim,
kısacası çok rahat oldu yaaa... hepinizin duaları için teşekkür ederim :)))) kesinlikle işe yaradı.
birr saat kadar yattım ve saat 13:30'da çıkıp hastaneden eve geldik. gece de geç yattığım için yorgun ve uykusuz hissediyordum biraz uyudum, uyandım bir şeyler yedim ve şimdi sizlere yazıyorum.
bir kaç gün seyrek seyrek girerim nete. eşim görürse kızar şimdi bana
hepinizi çok öpüyorum,
görüşürüz.
beni hala aramadılar yaa. acaba sorunmu var bilmiyorumkismile biraz daha geçsin olmazsa ben arayım diyorum.
çözülenler tekrardan dondurulmuyor,
çok sevindim güzel ve rahat geçtiğine ladycim.... inşallah hep böyle devam etsin sonuna kadar... eşini kızdırma o zaman, kendine ve bebişlerine dikkat et ...
edicem canım, bol bol dinlenicem bu sefer, 5 günlük rapor aldım, haftaya bi 5 gün daha alıp test gününe kadar yatıcam evde...
sen nasılsın? neler yapıyorsun?
Seni o kadar iyi anliyorum ki, endiselerin ve durduramadigin mantigin cok tanidik...
Ama ben artik inandim ki bu iste mantik, pozitif dusunce gucu vs hep bir yere kadar, aslinda hersey Allah'in planinda var ya da yok oldugu icin kendimize cok fazla plan cikarmayi dogru bulmuyorum. Dolayisiyla 'pozitif olmak' denilen seyi ben teslimiyet olarak dusunuyorum cunku aksi yine kendine pay cikarmak oluyor ki yol cok uzun, burada bir suru insanin cok kotu tecrubeleri var ve bunlarin sebebi pozitif dusunmemeleri degil maalesef, bu yolun bir yerinde yasanabilecek olumsuzluklar insani daha derinden dibe vurduruyor bence... Allah hepimizin yaninda ve yaratilisa bedenlerimizle tanik oldugumuz bu onemli olayda ona siginip teslim olup ama hep dua edip tatli tatli beklemek en dogrusu... Icimde guclu bir ses bu sefer bebeklerine hayirlisiyla saglikla kavusup cok iyi bir anne olacagini soyluyor, dualarim seninle...
Beni de az evvel Aydın Hoca aradı, bebeğim için genetik tanı istemiştik, sonucu çıkmış.. Bir tane X kromozomu eksikmiş, ve çok rastlanılan bir düşük sebebi dedi, bir dahaki sefere embriyo üzerinde genetik tanı yapıp yapmama konusnu karşılklı konuşuruz dedi.. yine gözlerim doldu , yüreğim sızladı..(
Beni de az evvel Aydın Hoca aradı, bebeğim için genetik tanı istemiştik, sonucu çıkmış.. Bir tane X kromozomu eksikmiş, ve çok rastlanılan bir düşük sebebi dedi, bir dahaki sefere embriyo üzerinde genetik tanı yapıp yapmama konusnu karşılklı konuşuruz dedi.. yine gözlerim doldu , yüreğim sızladı..(
Ladyyciğimm ;
Oleyy oleyyy, herşey yolunda :)))) Şimdi artık kıpırdamadan yatma zamanıı :) Ay çok sevindim vallahi.. Yazmadın bir türlü, bir yandan merak ediyorum, bir yandan uyuyor olabileceğini düşünüyorum.. Neyseee herşey güzelll.. lay lay loommm
ıphone'dan yazmak istemedim, uzun uzun anlatmak istedim, sonra seni arayıp telefonda mı söylesem diye düşündüm, belki uyuyorsundur diye ben de rahatsız etmek istemedim.
eve gelince de hemen yatıverdim.. merakta bıraktım sizleri :kedi:
Şişşştttt canımmm.. Yüreğin sızlamaz mı? Bizim bile buradan sızlıyor canım.. Yapma lütfen.. Hiç kolay değilll biliyorum ama bir an evvel toparlanmak gerek.. Hadi güzelimm
ben genetik tanı konusunu görüştüğümde bana benim için çok erken olduğunu söylemişti. seninle de senin özelinde durumu görüşecektir. ama sonuçta görünen o ki, sağlıklı olmayınca hayat bir şekilde eliyor biz ne kadar korumaya kalksak da..
senin dondurulmuş embriyon var mı peki? ne zaman görüşeceksin aydın beyle?
canım benimm, sızlamıştır tabi... çok haklısın.. ama ilerde unutacaksın bu günleri güzel yavrularına sarıldığında... :1hug:
biliyor musun insanlar hep kötü anları unuturmuş, iyi anları hatırlarmış.. biz de hep iyileri hatırlıycaz.. bundan sonra da sadece iyi anlar olsun hayatımızda.. olumunekankayizsmile
Olsun canım benim, siz iyi olun da :CüvCüv:, ben yeterki merakta kalayım :)
canım benimm, sızlamıştır tabi... çok haklısın.. ama ilerde unutacaksın bu günleri güzel yavrularına sarıldığında... :1hug:
biliyor musun insanlar hep kötü anları unuturmuş, iyi anları hatırlarmış.. biz de hep iyileri hatırlıycaz.. bundan sonra da sadece iyi anlar olsun hayatımızda.. olumunekankayizsmile
inşallah ladycimm inşallah, duamız hep bu yönde...
yok yok merakta bırakmıycam bundan sonra..
sen nasılsın, sancılar devam ediyor mu?
en çok yağmur kurtköye, sabiha gökçen tarafına yağmış..
nasıl orda durumlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?