Kızlar ben sizin hızınıza yetişemiyorum yaa :) halbuki ben de laf yetiştirmek istiyorum çok :)
2 gündür benim de kafama abuk subuk düşünceler üşüştühaftaya 20.haftama gireceğim, perşembe günü detaylı ultrasonum var, Prof.Dr. Atıl Yüksel'e gideceğiz. İkiz olduğu için ense kalınlığı ölçümü dışında hiçbir test yapılamıyor, Aydın bey de söylemişti. ense kalınlıkları normal çıktı ama bu detaylı ultrason çok önemli. Şimdiki doktoruma amniosentez istiyorum diyorum beni sallayıp duruyor, önce detaylıya bakalım, sorun çıkarsa 22.haftaya kadar yapabiliriz diyor. Ama ben çok endişeliyim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşim doktor sorun yok dese de yaptırma taraftarı, ben de biraz böyle düşünüyorum ama ya yaptırdıktan sonra o binde bir denilen komplikasyonlar benim başıma gelirse, ya kızlarıma bişey olursa aslında dereyi görmeden paçayı sıvayıp kendi kendime dert ediyorum ama hormonlardan herhalde :) çok dertliyim çoookkkkk
whitecat dr problem yok diyorsa neden amniyosentez istiyorsun anlayamadim.
Pek bilgim yok AMA eger problem olma ihtimali varsa amniyosentez yapiliyor. 2-3 gun evde yatiriyorlar. Bence sen hormonlarina mantikli olmalarini soyle. Olmadik yere vesvese yapma.lmaz: :1hug:
aslında doktorum sağlıklı görünüyorlar diyor ama ekliyor, dünyada hiçbir doktor sana yüzde yüz garanti veremez, sadece amniosentez ile down sendromu olup olmadıklarını öğrenebilirsin. Ben sana yaptır ya da yaptırma diyemem diyor. Zor bir durum, yani yaptırmasam ve sonucunda bebeklerim hasta doğarsa o sorumlulukla yaşayamam, yaptırırsam ve yaptırdığım için de bebeklerime birşey olursa o zaman da yaşayamamkafam çok fena karıştı yani, haftaya perşembe bakalım Atıl Bey ne diyecek ona göre karar vermeye çalışacağım.
aslında doktorum sağlıklı görünüyorlar diyor ama ekliyor, dünyada hiçbir doktor sana yüzde yüz garanti veremez, sadece amniosentez ile down sendromu olup olmadıklarını öğrenebilirsin. Ben sana yaptır ya da yaptırma diyemem diyor. Zor bir durum, yani yaptırmasam ve sonucunda bebeklerim hasta doğarsa o sorumlulukla yaşayamam, yaptırırsam ve yaptırdığım için de bebeklerime birşey olursa o zaman da yaşayamamkafam çok fena karıştı yani, haftaya perşembe bakalım Atıl Bey ne diyecek ona göre karar vermeye çalışacağım.
Aysegulum ikimiz variz su anda. Herkes yemekte galiba. Bende seni opup esimin yanina geciyorum.
Guzelce bitti ilk gun :))
Tamam canım, biz de haberler bitince iğneye gidcezzz :)
Süratle geçecek günler canım, test günü göz açıp kapayıncaya kadar gelecekk..
Eşine de selam sööle olur mu
opuyorumnanaktan
ayşegülcügüm nasılsın hamilelik nasıl gidiyor bebişler umarım iyidir buyüyorlar saglıklı buyusunlerde bende yaramazlık yok evde dinlenerek geçiriyorum cuma kalp atışı günü pıt pıtları duyacagım inşallah kendine dikkat et öpüyorum iyi akşamlar...
panadol canım şimdiden hayırlı olsun inş herşey gönlünce olur, ASM suadiyenin ultrason cihazı gerçektende daha kaliteli biz ilk gidişimizde hem keseyi hem kalp atışını duymustuk
Ayşegül canım eğitiminin hakkını verdigin zaten her halinden belli oluyor maşaallah... benim eşimde işletme mezunu onun yüksek lisans alanı ise pazarlama, sanırım senin eşinde fen bilimleri(kimya) alanındaydı degil mi? eşlerin farklı uzmanlık alanlarının olması evlilige zenginlik katıyor bilmem sende bana katılır mısın?
(((( Bende bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum malesef.. Ayrıca doktoruna koşulsuz güvenmek çok önemli.. Biz hepimiz sevgili doktorumuz Aydın Bey'e çok güveniyoruz ve her zaman onun kararları doğrultusunda karar üretiyoruz. Kızların buradan çoook sağlıklı görünüyor annesi Gereksiz endişelere kapılma lütfen..
Aydın Bey'e ben de çok güveniyorum, zaten testten sonra onu da görmeye gelicem, istediğin zaman arayabilirsin biz hep buradayız demişti onun da fikrini alıcam. Umarım sağlıklıdır kızlarım :) :)
Endiselerini anliyorum ama ense kalinligi down sendromunun bir gostergesi, bunu isaret eden bir bulgu yoksa daha ileri bir yontemle arastirmak gerekli degil bence. Tabiki hic bir dr hicbir konuda %100 garanti veremiyorlar. Ama amniyosentezden korkmana gerek yok. Basarili bir dr zarar vermeden siviyi alacaktir. Birkac gun evde uzanirsin ve icin rahat da devam edebilirsin. Bence hic bir sorun yok, olsa zaten dr mutlaka bakalim derdi. Sen simdi persembe yapilacak muayenden sonra ver kararini.
Henuz cok erken. Icini ferah tut canim. Kizlar gayet sagliklilar.)
opuyorumnanaktan
atıl hoca bu konuda en iyi isim biliyorsundur mutlaka, bende koryon biyopsisi yaptıracaktım ona ama nasip olmadı benim sürekli kanamam vardı ve kanama varken ne koryon biopsisi nede amniyosentez önerilmiyor çünkü baslı basına risk teşkil ediyor...
canım bu arada senin yaş kaçtı? ve hikayen neydi?daha önce denemen varmıydı veya düşük vs.. söz konusumydu? inş yoktur ve hiç olmaz
Kızlarrr;
Nerdesinissss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?