kızlaarrrr geldiimm internette problem vardı.giremedim.leşim sağolsun halletti hemen
neyse 2. test sonucum 927 :)))))) kızlar yaa ikimiz mi sizce??
ben ce bişiy çıkmıycak ama her ihtimale karşı yaptırılmalı :)kızlaar özür dilerim geç yazdım,
Ayşegülle konuştuk hayri beyde bakmış ve yaş faktörüde göz önünde bulundurularak amniyosenteze karar vermişler ortaklaşla olarak. Biliyorsunuz 2li test sonuçlarına göre bir bebeğin pozitif bir bebeğin negatif çıkmıştı riski.Aslında kordon biyopsi deniliyor sanırım daha erken haftalarda yapılabiliniyor ona karar vermişlerdi ancak Hayri beyle tekrar görüşünce amniyosentezin daha uygun olacağına karar vermişler. 16. haftaya yani Ağustos 25ine gün almışlar risk yok denecek kadar azmış ama işlerinin rahatlaması için yapılacakmış.Ayşegülün morali gayet iyiydi birşey çıkmayacağından o da emin sadece dedim ya gönül ferahlığı için yapılacak. ASM'de Hayri Bey yapıcakmış işlemi. Bunun dışında bulantıları malesef devam ediyormuş hatta dün hastaneye gidene kadar bile 4 kere çıkarmış. Buluşmayı söyledim malesef katılamıycak ama sizlere çok selamı var ve ramazandan sonra inşallah öbür buluşmada katılabileceğini söylesi. Sizlerinde selamını ilettim. İşte böyle kızlar...
ben de temizlik yapınca stres atıyorum başkalarının yaptıklarını da pek beğenmiyorum:) yemek pek sevmem ama mecbur yapıyoruz ama tatlı yapmaktan hoşlanırım.belizz hiçte bileee titizlik hastası değiliim temiz olsun ççoook severim hatta ev pisken eve girmek istemem banyo mutfak çok önemli sinirlenebilirim pisse eşimde aynen öyle AMAAA biz yapmayalım başkası yapsın bu titizlik oluyomu??bak yemek dersen akan sular durur saatlerimi adıyabilirim mutfağıma ne zaman sinirlensem başlarım kurabiye yuğurmaya resmen sakinleştirir aklıma hangi yemek gelse hayatta üşenmem yaparım hatta birinin canı bişi istesin çook sevinirim ama temizliği nolur ben yapmıyım. ütü mü?? bilmem var heralde bizim evde ki temizlik günlerinde dolabımıza ütülü giriyor kıyafetlerimiz.
valla ben de merak ettim fetal eko yu cumartesi sorarım artık:)yaaa ne zaman çektirmiştin ay banada çektirsin nolur belgesel gibiymiş ya
kızlaarrrr geldiimm internette problem vardı.giremedim.leşim sağolsun halletti hemen
Cok sevindim cnm 1 kiz 1 erkek ne guzel masallah.
Ben 19 haftalikken gitmistim hayri beye cok kisa bakmisti.
Sen takibini kime yaptiriyorsun ?
Arkadaslarımızın yavrularının yaklaşık olarak dünyaya teşrif etme zamanları:))
Hepsinin sağlıklı,analı babalı büyümesini dileriz
1.sancux .................................EKİM
2.white_cat...............................Ekim
3.nilsu......................................ARALIK ??
4.Mystryy.................................OCAK??
5.Ayşegül.................................
6.Mariner..................................
7.melisssssss...........................
8.umut......................................
9.izmitligamze...........................
Nilsu canım ben senin ikiz bebek bekledigini bilmiyordum Allah tamamına erdirsin analı babalı büyütsün inş.
belizcim aşılamada verilen ilaçlar ile 2 hatta daha fazla yumurta oluşması mümkün. ama bu yumurtalar senin yumurtalıklarından toplanmıyor. çatlatma iğnesi yapıldıktan 36 saat sonra yumurtaların bulundukları keselerin içinden çıkarak tüpe doğru ilerlemeye başlayacağı düşünülüyor. bu durumda sana çatlatma iğnesi yapıldıktan yaklaşık 32 saat sonra eşini hastaneye çağırıyorlar, ondan aldıkları spermleri yıkama işleminden geçirdikten sonra 36.saat (bu işlemler 2-4 saat kadar sürüyormuş) sen muayene pozisyonundayken bir kanülle spermleri senin rahmine gönderiyorlar. avantajı, döllenmenin en yüksek ihtimalle gerçekleştiği süreçte bu işlem yapılıyor, ve spermin katedeceği yol kısalıyor. rahmin başından sonuna gitmemiş oluyor. dolayısıyla içinden bir yumurta almak gibi bir şey söz konusu değil.
yalnız hiç endişelenme ay ikisi de tutarsa diye. benimde ilk başta öyle endişelerim vardı. şimdi kendime gülüyorum. neyse sonuçta aşılama ile olma ihtimali normal yolla olma ihtimalinin 3 katı sadece. bizim durumumuzda normal yolla olma ihtimali %2 olduğundan aşılamka % 6 ihtimalle tutuyor. nitekim benim 2 aşılamamın ikisinde de 2 yumurta vardı ve hiçbiri tutmadı. boşuna ikiz olacak diye endişelenmişim. ayrıca artık, ikiz olsa da kabulüm. hiç olmamasından daha iyiymiş gibi geliyor :)) nitekim sen tüp bebek denemek istediğinde yaşından dolayı ilk iki sefer de tek embriyo transfer edilecek. dolayısıyla hiç endişelenme. hayatın keyfini çıkar.
umarım açıklayıcı olmuştur.
belizcim bu arada şunu da söyleyeyim, bazen yumurta kesesi olsa bile içinden yumurta çıkmadığı oluyormuş. dolayısıyla ne kadar çok yumurta o kadar çok şans.
birde ikiz olması problem değil, 3-4 embriyo oluşursa o zaman ameliyatla içlerinden 1-2 tanesi sonlandırılabiliyor. bi tanıdığımızın arkadaşının 4 embriyosu tutmuştu. 2 tanesini aldılar ve ikiz doğurdu.
yani bu da başka bir seçenek..
ya kizlar, yrn nicklerin yerine isimler gececek, kim ne durumdaydi vs die sorarsam kizmayin olur mu? bende isim hafizasi falan da hic yoktur ztnsimdiden uyarayim da otuz kere dedik, daha dun tebrik etti vs gibi dusunceler gecmesin aklinizdan. ztn nickleri m harfi ile baslayan arkadaslari nicklerinden bile karistiriyorum, arada donup bakiyorum, kim ne durumdaydi die bilginize:):):)
yaaa ne zaman çektirmiştin ay banada çektirsin nolur belgesel gibiymiş ya
Evet canım ilk,35 yaşındayım daha önceki aşılamada 2 tane olgun yumurta 1 tanede gelişmemiş yumurta vardı 2 aşılama da başarısız oldu..inşallah tüp bebek denemesinde olur.
Kizlar birkac sorum olacak.benim onumuzdeki randevum11+1 oldugum gun.bu haftadan sonra kac haftada bir kontrole gidecegiz ve hangi haftalarda hangi testler yapilacak.kan tahlilinde demir ve sekere ne zaman bakiliyor.2li 3lu 4lu testler ne zaman yapiliyor fetal eko ve ayrintili ultrason ne zaman yapiliyor.tum bu testleri kim yapiyor.ben aydin beye kontrol oluyorum.tamamini aydin bey mi yapiyor.
Ben Aydın beyle devam ediyorum.Üç haftada bir Anadolu Sağlıktayım. Riskli ve gerekli durumlarda Hayri Beye yönlendiriyor. Ben Hayrİ Beyi bir ense kalınlığı ölçümünde gördüm.Birde Ayşegüle iletin benimde biri riskli çıktı ve amniyosentez oldum.Hayri Bey yaptı ve çok şükür temiz çıktı. Hiçde acımıyor...
Şimdi ayrıntılı ultrasondayz ve 22.haftadayız.Haftaya çarşamba günü. Yalnız hepside çokiyi ve hoş doktorlar emin ellerde Ayşegül. Hiç korkmasın.
Senin sıkntıların bende de var.küvez derdi. Bende bulunduğum yerde araştıracağım v eerken doğum durumunda burda doğum yapacak hastane ve doktor rayacağım.Aa bir hemşire hastanenin çoçuk doktorununda iyi olması gerektiğini, söyledi. Çünkü çocuklarda ilk muayenelerini ve tetkiklerini orda yapacaklar aklında olsun..
Mysterry senin oğluşşun olacakmış çok tebrik ederm. İstanbulda olsam kesin görüşmeye gelirdim.Uzun zaman olunca uzun yazılıyor.Hepinize sevgiler...
hamile olunca cok cok terliosun, hamileleri sicak basar diolar, dogru mu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?