hihoyyyt hihoyyyt
Oleyyy, nihayet, rahatlamışsındır.. Rahim filmi randevunu da değiştirmene gerek kalmayacak.. Ohhh..
Rahim filmi sonrasında spontane hamilelikler çok yaşanıyor Belizzciğim. İnşallahh senin de öyle olur.. Zaten film çekilirken sen de görüyorsun yapışıklık olup olmadığını.. Eğer ufak tefek de olsa yapışıklık varsa ve ilaç enjekte edilirken açılırsa (ki açılıyor) akabinde iyi bir performans bekliyoruss senden ona göreee :CüvCüv:
İ-hiiii e şekerim Datca tecrübeniz yoksa, tecrübeniz olan yere gitsinler sırnaşık şey
Bende tecrübesizimmm üsgünümm
bakalim hayirlisi olur insallah bir hafta kaldi bir hafta snr aklam kara belli olacak... ztn o ay da olmazsa snrki ay asilama dusunuyoruz(tupler tikali degilse tabi) ki ben gercekten cok salak bir insanim, yani bunu kabul ediyorum ama dusunmeden de edemiyorum, snr da sinir oluyorum kendime... 2 ay snr asilama olursada yaz bebegi olacak, yaz bebegi istemiyorum diyebiliyorum... dusunebiliyor musunuz? yani allah kismet ederse de hamile kalirsam bebegin dogum tarihi hosuma gitmiyor... cocukluktan kalma bir durum sanirim, ben yaz bebegiyim, hic arkadaslarimla dogum gunu kutlayamazdim ve aglardim, annemin arkadaslari ile kutladigim dogum gununde de guya bana hediye die annemin begendigi caydanligi almislardi, butun gun o buyuk dikdortgen kutuya bakip bir bebek hayal etmisken, buyuk bir sok yasamistim, salak insanlar iste... neyse annemde yaz bebegi, o da kutlayamazmis, teyzem kutlarmis sinir olurmus, anneanneme oturdun oturdun da yazin dogurdun beni diye kizarmis, o da ben dogurdum sen dogurma demis, kardesimle ikimzde yaz bebegiyiz, isin ilginci annem, ben ve kardesim arka arkayayiz... kucukken bende agladigimda annem bana anneannemin dedigi gibi ben dogurdum sen dogurma demisti
Bugün sabah randevum vardı Ebru hn ile. Malum Aydın bey yok bu hafta... Danışma bankosuna yaklaştığım sıra bir çift güzel ve tanıdık göz gülümsedi bana. Grapes'i görünce çok sevindim, hatta hemen önümdeki süreçle ilişkilendirip, "hoşlukla başladık hadi bakalım" dedim. Aynı anda kapatıldık grapescim ile yan yana odalara... Bir özet geçmiş o. Ben kaldığı yerden devam edeyim... İşe gider gitmez bir toplantıya girdim falan derken Aydın beye ancak saat 16:00 gibi yazdım. Sonra orada daha yeni sabah olacak diye bekledim o saat bu saat... Ama henüz bir yanıt gelmedi ne yazık ki
Aslında hastanenin temel mantığı embiriyoyu korumak ve mutlaka ona rahimde bir şans tanımak... Oysa bizi en çok yıpratan ise transferden sonra kötü haber almak... Aydın bey geçen ay konuştuğumuzda embiriyoyu çözdükten sonra bekletmekten, hatta 5. güne tamamlamaktan söz etmişti... Ama bugün bu konuyu o kadar çok düşündüm ki acaba ben mi yanlış anladım diye geçiriyorum aklımdan. Zaten aydın beye de yazdım bunu yanlış anlamış olabilirim sizi diye...
Ladycim, umutcum ben aslında sinirlenmekten çok şaşırdım o anda. Aydın beye sorarız ve eğer ben yanlış anlamadıysam o zaten müdahale eder dedim aklımca... Ebru hn embiriyolaglarla da konuştu gerçi. Ufuk bey (hani tv'de çıkan) embriyolag da gelip açıklama yaptı sonra cuma günü çözdürelim bir bakalım duruma ondan sonra karar veririz ama büyük olasılıkla c.tesi yapılır dedi o da... Aydın beyden yanıt aldığımda rahatlayacağım ancak, bakalım artık...Bir yandan yazıyorum bir yandan maillerimi kontrol ediyorum sürekli... Jele başladım bugün, gelişmeleri yarın akşama haber veririm size...
hepinize çok teşekkür ederim desteğiniz ve yorumlarınız için... iyi ki varsınız, iyi ki bulduk birbirimizi....
sevgiler
gece aydin beyin aciklamasini bekle ve icine sinen seye karar ver... icinde teretdut olmamasi onemli birsey bence. cumartesiye de az kaldi.. hayirlisi ile bebisini kucagina alacaksin, buna inan
Belizcim gözünaydın rahatlamışsındır. Şimdi sıra rahim filmi çektirmede sonrasında da bebişi beklemekte :)
ivet bakalim sonuc da insallah ii bi sonuc cikar... bir an once olumlu sonucada ulasiriz ins:)
GÜNAYDIN ARKADASLAR...
gECE canım hakkında hayırlısı olsun inşallah, olaya müdahale etmen çok iyi olmuş bakalım Aydın Bey ne diyecek hepimiz merakla bekliyoruz.Ayşegülün dedigi gibi özel durumunu bilemiyorum canım, ama insan olumsuzlukları görünce biraz korkuyor biraz da küsüyor... Şöyle ki ben hep hakkımda hayılısı olsun demişimdir, hamileliğimi ögrenince çok sevinmiştim (Şubat), şükretmiştim sonra 17 Nisanda kanamam olunca korkmuştum gene hayırlısı demiştim , 12. haftamda ense kalınlığı 4 mm ölçülünce dünyam yıkılmıştı doktorlar rahatca bebegimi feda etmekten bahsediyordu, onu öldüreceklerdi ben bir anne olarak nasıl kıyabilirdim, eltimle birbirimize sarılıp aglamıstık herşeye ragmen bakarız biz o bebeklere diyordu bana doktorlar gibi söylemiyordu... Ama tek yumurta ikizi oldukları için sadece birisinin hasta problemli olma gibi bir durumu yoktu ikiside aynı genleri taşıyordu, bu gerçekte çok üzdü beni ama gene hamd ettim , dualarımı ederim gerisi Allah' a kalmıs dedim Allah kimseye kaldıramayacagı yükü yüklemezmiş diyerek ona sığındım... sonra Hayri beyle(başka bir hastaneden Bülent beyle görüştük) kanamam devam ettiğince CVS yapılamadı 16. haftanın sonunda kanamam biterse amniyosentez yapılacaktı, istiyormuydum derseniz HAYIR! çünkü sonucu bizim için hiçbişey ifade etmeyecekti bütün bunları düşünürken çok zorlanmıstık ama hep diyordum ki Allah'ım sen bana evlatlarımın birini digerine tercih etme durumunda bırakma...ve 17. haftanın ilk günü uyandıgımda suyum geldi ve bilinen son. Şimdi düşünüyorum çocuk sahibi olmaya bu kadar yaklastırıp onları benden alan Allah'ım mutlaka herşeyin en iyisini biliyor, aceba evlat sahibi olmak bizim hakkımızda hayırlı degilde ondan mı böyle şeyler yaşaddık, cocuklar saglıklı degilllerdi ve ben bu yükü kaldıramayacaktım da ondan mı bunlar yaşandı, ilerde bir bebegim olacak bu sadece bir imtihaanmıydı ve aklıma en çok takılan ve beni ürküten taraf ise bebek konusunu kafamda bitirmem gerektiği ve bu konuda ısrarcı olmamam gerektiği mesajını almam mı istendi yücemevlam tarafından...
bütün bunları düşününce bende gece gibi vazgeçmeyi düşünüyorum son bir deneme sonrasında... Ama galiba bir kez daha denemem lazım...
utkumm ole miydi, boyle miydi, sole mi demek istemisti vs vs diyerek kendi kendini yersin, baska bi sonuca ulasamazsin.. senin mantiginda gidersek gecen sene bu zmnlar bebek dusundugumuzde esimle esimin ailesi nedeniyle cok tartisioduk ve evliligimiz gidecek mi bakalim biz cocuk dusunuyoruz demis ve bebek fikrini ertelemistik, simdi senin mantiginla gidiyorum, o zmn dusunsem belki polipim olmayacakti... veya belki de allah siz boyle dusundunuz bende simdi size bir cocuk vermiyorum diyo, ve ve belki de ilerde yine sorunlar cikacak ve biz ayrilacagiz onun icinde cocugumuz olmuyor... ama bu fikirlerin veya dusuncelerin hicbiri beni mutlu sona tasimaz... esimi seviyorum, esimde beni seviyor ve bir bebek istiyoruz, o kdr... bende senin gibi cok dusundum ama inan anlamsiz seyler... yani elbette bunlari yasamamizin bir nedeni vardir ama bunun ne oldugunu anlamamiza imkan yok. onun icin yasadiklarindan bi anlamlar cikarmaya calisma. hersey, hayirda ser de allahdan de ama bunlarin allahin sana birsey gostermeye calistigi icin sana yasattigi gibi bir fikre kapilma. o fikri at kafandan... temiz bir sayfa ac ve yeniden basla... hersey guzel olacak bu sefer
Utkumm canım asm de benim bildiğim en iyi anlaşmayı allianz yapmış.
Mesela 240 tl lik muayene ücreti 93 tl ye düşüyor allianz indirimiyle. Diğer sigortaların indirimli fiyatlarını da sormak lazım.
Kara verirken bunlar önemli ayrıntılar.
Mesela benim yaptırdığım sigorta yatarak tedavileri karşilıyor, doğum sınırsız %100 ünü karşılıyor.
Sadece ayakta tedavileri (muayene, tahlil, ileri tetkit) allianz indirimli fiyat üzerinden ödüyorum.
Yıllık sigorta maliyeti 700 tl civarı. Ayakta tedaviyi de ekletirsen 3.000 tl yi bulur. Ayakta tedavide doğumun yine %100 ünü, ayakta tedavilerin %80 ini karşılarlar.
Allianz ın bekleme süresi 5 ay diğer sigortaların genelde 1 yıl oluyor.
En az 2 yıl sigorta yaptırman gerekiyor otomatikman. Full sigorta yaptırırsan en az 6.000 tl yi bulur o nedenle yatarak sigorta daha mantıklı görünüyor.
sancux senin simdiye kdr tup bebek haric, dogum oncesi yaptigin masraflar ne kdr oldu? mesela her muayene 93 tl'den ayrica ultrasyon vs vs??? ben muayeneye 18 mi, 20 mi ne ole bisey oduyorum. testler falan da var. bi ca120 mi bi test yaptırmistim ona da 16tl mi ne odemistim... yani diyecegim onlari da dusunmek lazim... ben araya polip ameliyati sikistirdim, 3 sene 2bin kusur odeyecek olmama ragmen kara gectim ztn ama diger masraflari da merak ettim....