:)))))))))))) Greyfurt, Kavun, Karpuz oooo ben henüz başlangıç Ayva göbek aşamasındayım bende o günleri görmek istiyorum :)))))))))))
Şu ayrıntılı ultrason olayı çok pahalı mauyene ultrason tahlil derken baya masraf oluyor sağlık sigortası valla şart;gerçi onlarda uyuz oluyorum şunu karşılamama bunu karşılamam. Benim patolojiyi karşılamamış dün aradılar 90 tl ödücem ilk gittiğimde ne gıcıklar ya.
Seninde olcak greyfurttan başlayacaksın devamı da gelecek........ Gerçi benimki direkt kavundan başladı ama belki seninde öyle olur akannehir
Sigortalar öyle cnm ödememek için elinden geleni yapıyorlar saçma sapan kurallar koyuyorlar akıl mantık almıyor.
ayşegülcüm asıl sana hoşgeldin geçmiş olsun ameliyat geçirdin bu durumda ne mutlu ki daha iyisin ve bebekler sağlıklı
çok sevindim :))
gözün aydın canım bebeklerin biri erkekmiş inşallah diğeri kızdır ama olmazsa da önemli değil önemli olan sağlıklı ve hayırlı evlat olmaları..
ben de azmettim geçmişi okumak için ama sen de geri dönünce herkes daha fazla yazmış
son 20 sayfa eğer diğerinin de cinsiyeti belli oldu ve ben daha okumadıysam kusura bakmazsın:))
Günaydın canım.
Geçen sene arkadaşım vermişti dört kavanoz çok güzeldi bende yapayım dedim .:)
Mopaştan bir kasa domates aldım erik domateslerden güzel oluyormuş kabuklarını soyup yarısın rondodan geçirdim yarısını küp küp doğrayıp birber katarak kaynattım tuz ve bir miktar zeytin yağı kattım sonra tencerenin altını hiç kapatmadan kaynar kaynar kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirdim bir iki gün öyle beklicekler inşallah hava almazlar.
Bu yöntem yorucu oldu canım sen kendini yorma bence bildiğin gibi yap.
bende sizi özlediim opuyorumnanaktan o gün eve gittim bayaa uyumuşum sonra ayaklarımı pedikür aleti olurya fış fış su akar ona soktum içinede 1 kaşık tuz attım o çok rahatlattı tansyonumu da ölçtüm her zamanki gibi düşüktü yani yüksek olmayınca tedirgin olmadı ama yarın nuri beye sorucam hep bu kadar düşük olmasının sakıncası olurmu diye çünkü 5-5.5 4.5 civarlarında bu aralar aslında ben düşük tansyona alışkınımdır ama bebek ne düşünüyor bu konuda bilmiyorum bilmiyorumkismile
kizlar gunaydin oncelikle...
cok guzel bir aciklama olmus, tesekkurler... yalniz seyi sorayim, istifa ettigin yerde mi basliosun yine dondugunde??? benim kardesim bir sene calisamaz saniyorum... belki bi yarim donem kdr olabilir. bakalim, aksam sen yazda atanirsan dusunelim dedik. daha yasi da kucuk bi sekilde diger is ters giderse doner herhalde devlete... ogretmen olarak devlet kapisinda calismasi daha uygun olur gibi gelio bana... ozeldeki kdr cok yorulmaz diye dusunuyorum. bakalim kismetinde ne varsa artik. tekrar tesekkur ederim bu bilgilendirme icin... :)
:
ben senin kavununu yeriiimm ama sen nasıl ikize kavunsun ben karpuz oldum maşallah sanayi tüpüne kadarda yolum var gibi sanki
bu arada rıza beyin muayenehanesini aradım international hospitalle çalışıyormuş perşembe günlerine randevu alınabiliyormuş tahmin edebileceğin üzere oldukça yoğun bu nedenle önceden alman gerekiyormuş detaylı ultroson fiyatı hastane için 620TL cikmiş (kafayı yemiş bunlar tüp bebek tedavisi gibi mübarek) sigortan karşılıyormu onu poliçe bölümüne bağlanıp sormak gerekiyormuş ki karşılasa bile bu benim sigorta limitimi göçertirr ama eminim sigortanın yüklüce bi indirimi mutlaka vardır. Muayenehanesinde her gün 4 ya da 5 ten sonra randevu alınabiliyor ordaki fiyat ise 350TL kredi kartı geçmiyor fiş fatura yok. yaa sonuçta ben muayenehanesine gitcem ama sen istersen sigorta için hastaneyi bi arayıp sor merak ettim ne fiyat vericekler banada söylersin.
riza bey kimdir kizlar. asm'nin doktoru mu o da??? gerci bize bu bilgiler icin daha coook var ama kulak dolgunlugunum olsun
Şekerciğim;
Prof. Dr. Rıza Madazlı fetus konusunda bir numara uzman bir doktordur.. Cerrahpaşanın proflarındandır.. Bu konuda yine bir numara uzman olan Prof. Dr Bülent Hayri Ermiş de vardır.. Hayri Bey bizim hastanede yani ASM'de çarşamba günleri öğle sonrasında bulunuyor.. Önümüzdeki çarşamba bizim amniyo sentezimizi yapacak. Tam bir bilim adamı görüntüsü var.. Kırık gözlük, kirli cam, çapaklı göz.. Ama şeker bir adam yine de.. Kızlar onun ayrıntılı ultrasonu çok kısa yaptığını söylüyorlar.. Rıza Madazlı çok uzun bakıyormuş.. İşte Mystryy ondan randevu almıştı, bizde ayrıntılı ultrason zamanı geldiğinde ona mı gitsek diye konuşmuştuk.. Durum budurr opuyorumnanaktan
Ay inşallah düşer sıcaklık hatta yağmur da yağsa süper olur.
Kan tahlilinde iyi çıkmış canım rahatlamışsındır.
evet canım tüp sayısı ve embriyo sayısı farketmiyo. hatta benim 3 tüp donduruldu 3, 2, 1, şeklinde bitanesi 5aa olunca diğerinden ayırmak için onu ayrı tüpte dondurdular.
bu arada geçmiş olsun ağrıların varmış şimdi okudum umarım daha iyisindir...
Mystry benimde tansiyonum hep düşük çıkıyor ama hamilelik öncesinde de öyleydi.Genelde büyük 8 küçük 5 falan çıkardı.
Gerçi bu aralar büyük tansiyonum 10 ve üzeri çıkıyor. Küçük tansiyonumda 4 ün üzerinde çıkmıyor.
Bende Nuri beye sorucam kontrole gittiğimizde normal mi diye.
Birde ben ara ara yine şişiyorum ancak o günkü gibi değil tabi.
Özellikle ayak bileklerim çok şiş.
:)))))))))))) Greyfurt, Kavun, Karpuz oooo ben henüz başlangıç Ayva göbek aşamasındayım bende o günleri görmek istiyorum :)))))))))))
Şu ayrıntılı ultrason olayı çok pahalı mauyene ultrason tahlil derken baya masraf oluyor sağlık sigortası valla şart;gerçi onlarda uyuz oluyorum şunu karşılamama bunu karşılamam. Benim patolojiyi karşılamamış dün aradılar 90 tl ödücem ilk gittiğimde ne gıcıklar ya.
görücez inşallahhhh biz de görücezzz...
evet gerçektan katılıyorum, benim myom ameliyatım var diye bütün rahim ve yumurtalık hastalıkalrından muaf tutumuşlar beni, aydın bey de çok büyük bir haksızlık hemen itira et demişti, rapor alıp itiraz ettim ama bakalım ne olacak ..
hayırlı olsun canım bebişini görmüşsün çok güzel dimi :) hep böyle devam etsin..
evet canım tüp sayısı ve embriyo sayısı farketmiyo. hatta benim 3 tüp donduruldu 3, 2, 1, şeklinde bitanesi 5aa olunca diğerinden ayırmak için onu ayrı tüpte dondurdular.
bu arada geçmiş olsun ağrıların varmış şimdi okudum umarım daha iyisindir...
butun alintilar mysterynin gibi cikio bu arada, anlamadim...
grapes senin sigortan nsldi ki, yatarak %100 degil mi? hangi sigorta bi de... alcaklar. sinir oluyorum bu sigortaya, surekli bisey bulup, ekstra para almaya calisiolar, ama ilk yaptiracagin zmn herseyi karsiliolar, ballandira ballandira faydalarini anlatiolar, snrdan cikio hersey...
Bende Hoşbuldummmm ;
Anladım canım, teşekkür ederim..
Sizin yaptığınız bir nevi konserve.. Çok da lezzetli olur.. Benim bir arkadaşım aynen sizin yaptığınız gibi tuz ve azıcık yağ ile kaynatıp kavanoz yerine buzdolabı poşetlerine doldurup atıveriyor buzdolabına.. Benimkinden daha lezzetli oluyor.. Bende çok severim eylül gelince ellerim kaşınır.. Çocukluğumdan alışkanlık, salçalar, konserveler, tarhanalar yapardı anneanneciğim.. Biz çocuklara da eğlence çıkardı.. Bende Akşamları İş çıkışı önüme gelen pazardan sebze alıp beşer onar kilo, eve girer girmez de başlarım ayıklayıp hazırlamaya..
Şekerciğim;
Prof. Dr. Rıza Madazlı fetus konusunda bir numara uzman bir doktordur.. Cerrahpaşanın proflarındandır.. Bu konuda yine bir numara uzman olan Prof. Dr Bülent Hayri Ermiş de vardır.. Hayri Bey bizim hastanede yani ASM'de çarşamba günleri öğle sonrasında bulunuyor.. Önümüzdeki çarşamba bizim amniyo sentezimizi yapacak. Tam bir bilim adamı görüntüsü var.. Kırık gözlük, kirli cam, çapaklı göz.. Ama şeker bir adam yine de.. Kızlar onun ayrıntılı ultrasonu çok kısa yaptığını söylüyorlar.. Rıza Madazlı çok uzun bakıyormuş.. İşte Mystryy ondan randevu almıştı, bizde ayrıntılı ultrason zamanı geldiğinde ona mı gitsek diye konuşmuştuk.. Durum budurr opuyorumnanaktan
yaaa bu kaynatma isi falan uzun ismis... bende dograyip posetlerle atiyorum buzluga. gecen sene kayin validem dogramakla ugrasma mikserden gecir demisti pisman oldum. tam bir su oldugu icin poset dondugunda aralarina girio, sicak suyun icine koyuyosun falan filan bu suru elin bulasio, is cikio, dogranmisin daha kolay oluo. daha yapmadim bende yapicam bu sene yine. normalde bizde cok yemek pismedigi icin gecen sene cok az yapmistim, bu sene bebis olursa yemek de olur diyerekten daha mi fazla alsam diyorum. canakkale domatesi aliyorum ben, bizim pazarda baya pahali ama digerleri acik renk gibi emin olamiyorum. oneriniz var mi, ne alayim? birde barbunya koyucam, umarim onun icin gec kalmamisimdir, neyin zmni ne zmn pek bilmiyorum ama simdiye kdr da gidemedik bi pazara esimle.
bu arada hayri bey tasfirin super. umarim adami gorunce gulmem
Melis hoşgeldin canım güzel bir tatil yapmışsın ohhhhhhhh ne güzel. Ama dönüşü zor olmuştur hele bu sıcak ve nemi görünce..............
Şi,mdi kaç haftalık oldun?
vay alçak hainleeerr benimkini niye öyle yapmadılar
Yalnız hatırlatayım öyle minik bir adam değil, boylu boslu bir adam, görünce şaşırma kırık gözlüğünü bant ile tutturmuş..
Ben yattığım yerden gözlük camlarının kirli ve benden taraftaki gözünde çapak olduğunu görmüştüm, diğer taraftanda eşim kırık gözlüğünü ve bantını görmüş..
Ancak Hayri Bey kesinlikle ultrasona tek gözüyle bile on saniye baksa şakk diye herşeyi gören bir uzman.. Bizim için önemli olan da buu değil mi :CüvCüv::CüvCüv:
Yalnız hatırlatayım öyle minik bir adam değil, boylu boslu bir adam, görünce şaşırma kırık gözlüğünü bant ile tutturmuş..
Ben yattığım yerden gözlük camlarının kirli ve benden taraftaki gözünde çapak olduğunu görmüştüm, diğer taraftanda eşim kırık gözlüğünü ve bantını görmüş..
Ancak Hayri Bey kesinlikle ultrasona tek gözüyle bile on saniye baksa şakk diye herşeyi gören bir uzman.. Bizim için önemli olan da buu değil mi :CüvCüv::CüvCüv:
ay saka yapiosunbantla mi tutturmus inanamiyorum... ay cok guldum. bu insanlarin bu kdr para kazanip da bir gozluk bile alamamalari enteresan geliyor bana... hele gozlugu bantlayip kullaninca kafadan kontakmis hissi uyandirdi bende... demek ki kafayi isle bozdu. dunyevi seyler gozunde yok adamin... ay simdi belki ayip olacak ama yeri geldi, aydin beyinde gecen pantolonunun arka iki cebi de delikti... yani delikler kocaman degildi ama cogumuz ole bisi olsa giymeyiz. bu adamin bizden cok ve daha cok kazandigini dusununce enteresan geldi bana... yani asagilamak degil delik pantalon giyen birini ama bunu giyen aydin bey olunca enteresan...
Mystryy ve kızlarr;
Hepinizin bilgisi olsun:
Prof. Dr Rıza Madazlı International Hospital'da perşembe günleri bulunuyormuş. Tek bebek detaylı ultrason ücreti 600 küsür lira (unuttum kürüsatını) , ikiz bebek detaylı ultrason ücreti ise 926 lira.. Ben yapı kredi sigortam olduğunu ve doğum teminatının yüzde yüz karşıladığını söyledim.. Yapı kredi ile anlaşmaları varmış ve ikiz bebek detaylı ultrasonu 545 lira olduğunu söyledilerrr..
Yok Belizciğim yaa, para kazanmayla alakası yok.. Kesinlikle işlerine aşık insanlar.. Örneğin bizler, yine örneğin Aydın Beyin ne kadar yoğun çalıştığını (gece gündüz, Türkiye-Amerika; Asm-Suadiye) birfiil biliyoruz.. Adamcağız her tarafa yetişiyor ve her hastasına sanki güne başlarken muayene ettiği ilk hastasıymış gibi davranıyor.
Ayrıca Hayri Beyin gözlüğü ile ilgili duruma farklı bir gözle baktığımda bana şunları da ifade ediyor: alışkanlıklarından vazgeçemeyen biri, maddeye önem vermeyen biri, klasik bir insan, gelenek ve göreneklerine son derece bağlı.. yerimseniben
Aydın beyin pantolonunun cebinin modeli öyleyymiş derrrmişimmm naniknanik Şaka bir yana Aydın Beyi önlüksüz hiç görmedim.. Önlüğü de hep uzun.. Ancak bana her zaman duştan az evvel çıkmış, traşını olmuş, losyonunu sürmüşş pırıl pırıl ve hep hijyenik görünür.
Ayyy canım cici doktorlarım benim.. Çarşamba ikisini de göreceğim.. 11.45de Aydın Amcaları bebişlerimize bakacak, 14.00de de Hayri Amcaları amniyo sentezlerini yapacak.. Ehh mutlaka diğer bebişimizin cinsiyeti de belli olmuş olur..
Kızlarrr aile birliğimin zarar görmesini istemiyorsanız lütfen hepiniz dua edin de kız olsun sırnaşık şeysırnaşık şey
Ekleme yapıyorummm :
Bizim hastaneyi de aradım ASM'yi.. Yapı kredi sigorta için tek bebek detaylı ultrason 258 lira, ikiz bebek detaylı ultrason ücreti ise 2 x 258 lira
Yanii en nihayetinde ikiz bebeklerde ikili, üçlü, dörtlü tarama testleri yapılamıyor ve detaylı ultrason çekilmesi kesinlikle gerekli.. ikisini de sigortamız yüzde yüz karşılıyor.. sigortamıza yansıyan Rıza Madazlı için 545 lira, Hayri Ermiş için 516 lira.. Fark göremiyorum ya sizz??
bu arada utkumm'un listeye baktim, asilama ile tutturan hic olmamis... sans herhalde diil miiiii??? enteresan olmus
Canım bizim grup tüp bebek sadece serged vardı aşılama yaptıran burada örnek yok ama oluyor neden olmasın yoksa niye yapmasınlar benim arkadaşımın tuttu hemde üçüncü denemede. :)))))))))
Yok Belizciğim yaa, para kazanmayla alakası yok.. Kesinlikle işlerine aşık insanlar.. Örneğin bizler, yine örneğin Aydın Beyin ne kadar yoğun çalıştığını (gece gündüz, Türkiye-Amerika; Asm-Suadiye) birfiil biliyoruz.. Adamcağız her tarafa yetişiyor ve her hastasına sanki güne başlarken muayene ettiği ilk hastasıymış gibi davranıyor.
Ayrıca Hayri Beyin gözlüğü ile ilgili duruma farklı bir gözle baktığımda bana şunları da ifade ediyor: alışkanlıklarından vazgeçemeyen biri, maddeye önem vermeyen biri, klasik bir insan, gelenek ve göreneklerine son derece bağlı.. yerimseniben
Aydın beyin pantolonunun cebinin modeli öyleyymiş derrrmişimmm naniknanik Şaka bir yana Aydın Beyi önlüksüz hiç görmedim.. Önlüğü de hep uzun.. Ancak bana her zaman duştan az evvel çıkmış, traşını olmuş, losyonunu sürmüşş pırıl pırıl ve hep hijyenik görünür.
Ayyy canım cici doktorlarım benim.. Çarşamba ikisini de göreceğim.. 11.45de Aydın Amcaları bebişlerimize bakacak, 14.00de de Hayri Amcaları amniyo sentezlerini yapacak.. Ehh mutlaka diğer bebişimizin cinsiyeti de belli olmuş olur..
Kızlarrr aile birliğimin zarar görmesini istemiyorsanız lütfen hepiniz dua edin de kız olsun sırnaşık şeysırnaşık şey
grubun adını YEDEKÇİ KIZLAR diye degiştircez yakında:)))))))))
Aysegülcügüm ben oyumu rıza madazlıdan yana kullanıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?