Tüp Bebek Merkezleri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

ayy neyse demek herkeste böyle ben de başladığımda 65 kiloydum 6. haftada 68 çıktım şimdi de kendi tartımda 70im ki eminim hastanedeki tartıda 70 civarı olucam. hamilelik sonlarına doğru 80 lerde olurum zaten boyum da uzun böyle kocaman iri bişiy olurum artık :)))))

Sen şimdi gör benimkilerin hareketlerini nerde kelebek kanatlarını çırpmasını resmen dövüyorlar beni:))))))))

Hele birde üstlerine doğru yan yatıyım hemen tekmeliyorlar. Kalk yatma otur diyorlar sanki:)))))))))

Ayşegül sen gerçekten bir anda çok kilo almıştın. Şimdi kaç kilosun?

Bende hamile kaldığım zaman 62 kiloydum şu an 78 kiloyum. Aslında normal kilom 58-59 du tedavi sırasında da aldım.

İğnelere başladığımda 61-2 kg idim.. 8.hafta 73 küsür 74 kilo geldim. 9.haftada ameliyat oldum, 10.haftada 71 kgya düşmüştüm, ve akabinde tekrar hastaneye yattık, birbuçuk hafta her gün serum verildi 11.-12. hafta arası tekrar 74 kg gelmiştim.. Fakat iki haftadır karnım çok çıktı, kocaman hissediyorum kendimi yarın tartıyı göreceğizz guclubacismile

Uzun boylu olman iyi cnm kiloyu kaldırır belli olmaz çok kilo aldığın.

Bende 4. ve 5. aylarda çok kilo aldım. Son iki aydır ayda 2 kilo alıyorum. İştah falan kalmadı zor yemek yiyorum. Sıcaklarında etkisi var bir de karın bölgesinde yer yok midem hemencik şişiyor.

Kızlar bol bol et ve yumurta yiyin.
Cevahir hanım haftada en az 1,5 kilo et, günde 1 tane yumurta yemen gerekiyor dedi.
Protein çok önemliymiş hem anne için hemde bebekler için.
Mesela ödemi azaltır şişmezsin dedi.

Senin haftalarında bende bariz hissediyordum kelebek kanatlarını çırpması gibi çok hafif.
İkiz olduğu için erkenden hissediyoruz bence.

Bende aynı şeyi düşündüm, ikiz oldukları için daha erken hissediyoruz..

Boşverrr kocaman olalım canım.. Gerçi tedavide kullandığımız iğneler olmasa çok daha farklı olacaktı.. Belki şu anda bulunduğum kilo ile doğuma girecektim.. Yapılacak bişii yok.. Ayrıca senin bir tane olduğu için yorum yapamayacağım ama, biz ikiz anneleri doğum yapar yapmaz kilonun neredeyse üçte birini verirmişiz, arkasından da 2-3-4 ay içinde hamile kaldığımız kilonun da altına düşermişizz.. Eeeee iki bebeğin peşinden koşturmak kolay değill

Minik sıpalar (Ya biz çok sevimli miniklere hep sıpa derisss kusura bakma)

Ayrıca 0 (SIFIR) hareket..
Kii günde 4 km yürüyen birisiydim.. Günlerce yattım.. Yok transfer, yok ameliyat, yok enfeksiyon, yok ameliyat sonrası ayağa kalkamama, yok bulantıdan dolayı kalkamama... 100 gün resmen yattım kızlar.. Gayet normal şişmem..
Ama iki haftadır iyiyim.. Hele iki gündür de kendimi çok daha iyi hissediyorum, biraz daha havalar serinlesin yürüyüşlere de başlayınca daha da iyi olacağım.

Ayşegül yarın omega3 ile demir hapını sormayı unutma.

Bende c.tesi günü Nuri beye kalsiyum hapı alıyım mı diye soracağım.
30.haftalardan sonra kalsiyum ihtiyacı çok artıyormuş.

Ben daha başlayamadım malesef canım.. Aslında beyaz eti çok severim ama 4 aydır et yemedim.. Görmeye tahammülüm yok henüz.. Ama az kaldı şu akşam ve gece bulantılarım da geçerse ufak ufak yiyeceğim inşallah..
İki haftadır sıcak ekmekle hergün yarım yumurta yiyorum ama organik ve ekstra large yumurta.. yani normal yumurtanın iki katı aslında.. yarısını da kocişim yiyor..

Ayşegül yarın omega3 ile demir hapını sormayı unutma.

Bende c.tesi günü Nuri beye kalsiyum hapı alıyım mı diye soracağım.
30.haftalardan sonra kalsiyum ihtiyacı çok artıyormuş.

Tamam canım teşekkür ederim tekrar hatırlattığın için not aldım

Ne kusura bakıcam bizde deriz sıpa.

Bende ne yürürdüm çok severim yürümeyi.Şimdi 10 dakikadan fazla yürüyemiyorum. Özledim uzun uzun yürüyüş yapmayı.

Krep yapabilirsin o da bulandırır mı mideni acaba?

Ben yarın tam buğday unu ile krep yapacağım. Normal unla yapardım hep ilk defa tam buğday unu ile yapacağım.
Beyaz un bana yasak olduğu için dikkat ediyorum.

evet doğru sizler için ekstra kilo vermek için spora gerek kalmıycak:))
progesterona benim için artık gerek kalmıycak heralde bu hafta son olucak sanırım çünkü 10. haftadan sonra bebek kendi üretiyomuş. benimde pazar günü 10. haftaya başlıycak. sonrasında da daha normale döner hamilelik..

Ya kızlar mystry dünden beri arada bir online görünüyor ama birşey yazmıyor anlamadım valla akşama kadar yazmaz ise telefon edeceğim.

Büyük ihtimalle keserler artık progestonu.

ay kızlar yaa uzuun uzun yazdım yazdım çat herşey gitti delirdim tabii amaaan işlerde yoğun valla sinir geldi içime neyseki sonunda herbişileri okudum ya eh tekrar yazayım bari

sancux maşallah oğlanlarına muayene iyi geçmiş doktorda iyiymiş eh bende sonlara doğru Allah nasib ederse bi uğrarım cevahir hanıma şimdiden bunları düşünüp kendime karar karmaşası yaşatmak istemiyorum bakalım zaman göstersin canım seninde bebişler bu haftadan sonra hızla kilo alıcaklar sen daha da zor hareket ediceksin ama olsun inşallah topiş topiş doğsunlar ele avuca gelsinler bool bol ye iç yat eh aldın alcağını iki eksik bi fazla farketmez vericez nasılsa bu kiloları hayırlısıyla doğuralım.bu arada tansiyon meselesini heyecandan sormayı unuttum sen sor bu haftasonu nolur bakalım ne dicek nuri bey tansiyon düşüklüğüne çünkü sanki aynı gibi durumumuz benimde hep düşüktü hala dahada düşük devam ediyor.
grapescim ne ayvası ne göbeği ben hiç göremedim sende ayva falan amaa yakında karpuz olucak inşallaah kış hazırlıklarıda tamam sıra bebişte inşallah.
impression sonuçlar iyi çıkış çok sevindim eh ağrılarda ben yazana kadar geçmiştir çoktan diye düşünüyorum.
ayşegülcüm hayri bey yorumun cuk oturmuş valla ama işinin ehli olduğu bencede kesin nuri beyde aynen öyle dedi değişik biridir ama çokm çok profesyoneldir dedi. bu arada rıza beyin muayenehane fiyatı daha uygun tek bebek için 350tl nakit 2iz için kıaç bilmiyorum gerçi ama haaa bidee muayenehanede sağlık sigortası geçmiyor bu yüzden zaten galiba mecburen sen hastaneyi tercih etmek durumunda kalıcaksın. benim randevum bu cumaya bakalım inşallah hayırlı sonuçlar alır içim rahatlar bu cuma 20+6 olucam ve 4 boyutlu ultrosona gitmek için tam zamanıymış bilgine...
belizcim aşılamayla bir yakınım hamile kaldı canım hemde 2,5 senedir azimle doğal yoldan birazda klomen desteği ve doktor kontrolüyle uğraşıyordu sonunda 1. aşılamasında kaldı yani olmaz olmaz deme hiç zaman neler gösterir belli olmaz... ama tabii bu duruma görede değişir mesela kızda hiç bir problem yoktu rahim filmi yumurtlama takibi hepsi yapıldı ve temiz erkekte ise çok az sayı düşüklüğü ve azıcıkta hareket azlığı vardı...
grapescim 1 eylülü ajandama not ettim ve tchibonun o kurabiye üzerine yazı yazıcısından kesinlikle almam lazııımm tam benliik ben bayılırım pişirmeye yemeye süslemeye ah keşke gidebilsem eminönünede şeker hamurlarından bende alabilsem ama çok zor benim için uzunca bi süre.bu arada kızlar ben domateslerimi minik minik doğrayıp poşetleyip poşetleyip atıyorum ayrıca enginar koydum kendi suyuyla poşet poşet aa bide barbunyaları ayıklayıp attım bamya ve taze fasülyeyi az domatesle azıcık pişirip rengi değişene kadar soğutup attım çiğ koyunca hiiç güzel olmuyor.bamyayı, kerevizi ve aklıma gelmeyen bir çok sebzeyi etli pişirilecekse ekşili ve nohutlu pişirmek ege adetidir eh ayşegülcüm bende bayaa uyarım adetlerimize ve eşin gibi bayılırım bamyaya bide ekşili olursa tabii hattaaa koruk (üzümün olmamışına benzer) bulursam ki istanbulda bu çok zor onları kaynatırım suyunu çıkarıp onu koyarım bamyaya ayy yemeye doyulmaz valla ağzım sulandı gelin sizinde sulandıysa ben hepinize pişiririm.sonraa kırmızı biberlerin bi kısmını doğrayıp bi kısmını bütün bütün atarım hem dolma yapmak için hemde doğradıklarımı yemekte kullanmak için yemeye lezzette verir renkte verir.eşimle hayatıma yeni tatlarda girdi eh o da mardinli yani bizde tam bir karma mutfak hakim et yemekleri ot yemekleri ne ararsanız var acıktım ben gene yaa kızlar bu arada 1 günde ben 1 kilo aldım nasıl başarılı dimi.ama ah bi doğurayım spora gitcem lpg'ye gitcem falaln falan bütüün kiloları atcam sağlıkla eski halime döncem inşallah eh kolay değil arkadaşlar ben 2 senedir hamileyim maşallah.şimdilik bebeğim iyi olsun sağlıkla doğsun hiç bişicik umrumda değil valla gözlerimi kapatıp hayaller kuruyorum kucağıma aldığım günün içim gidiyor.
gececim keşke transferin olsaydı içim biraz buruldu ama şans bu kadar azken senin umutlanmaman çok iyi oldu bir bakımdan.şimdi kısacıık bir süre daha bekliyceksin eh malesef azcık ama bu uğurda son masrafları yapıcaksın ve inşallah ikizlerine sende kavuşucaksın yanlız şu yeni tedavi meselesini sor mutlaka sanada uygulanmalı benim fikrim şimdi regl olmanı bekliyoruz hepberaber vee bool bol yumurtlamanı saldır taze taze incirlere kurunun kürü varsa mutlaka tazesinin etkisi çoktur tamda zamanı bol bol ye canım.

Ne kusura bakıcam bizde deriz sıpa.

Bende ne yürürdüm çok severim yürümeyi.Şimdi 10 dakikadan fazla yürüyemiyorum. Özledim uzun uzun yürüyüş yapmayı.

Genelde öyle der sever bir çok insan.. Benim de dilime pelesenk olmuş bir kelimedir sıpa.. Çok sevimli, çok tatlı, çok şeker gibi bişiii.. Bi de gerçekten sıpalar çok güzel yaratıklardır.. Neyse diyeceğim şu ki: bir gün bir erkek çocuk 2 yaşında falan annesinin eteğini arkadan tuttu çekti, kadının neredeyse poposu görünecekti.. Biz de arkalarındayız, bende yaramaz sıpa seni , ne yapıyorsun anneye bakalım haaa dedim.. Kadın "bende eşek oluyorum o vakit" dedi.. Ne diyeceğimi şaşırdım.. Sonra güldük ama kadın ciddiye de alabilirdi eyvahedigeldismile

Yürüyüşlere gelince: şimdi yürüyemiyorsun zaten, doğunca da hiçççç heveslenme öyyylee yürüyüşe neyin vakit yok, sabah saçını tarayabilirsen ne mutlu sana, artık arabalarını iterken yürürsün şekerciğim delikafadulden

bence hiç endişe etme iyi beslenemedim diye zaten ilk 4 ay bebekler annelerinin depolarını kuallanıyolarmış yani 4. aydan sonra beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyomuş. ilk 4 ay bulantılar olduğunda anne rezervinden geçiniyolar:)))

Günaydın kızlaarrr

Daha geçmedi mi canım?

Geçmedi yaaaa ooffff(((((

Alınmıştırrrr opuyorumnanaktan

tv8 de bir program yapıyor eczacı mehmet müderrisoğlu, geçenler de asm ye gittiğimde onların dergisinde bir yazısının olduğunu gördüm. Programda anlatırken dikkatimi çekmişti. kızı da hamileyken ona çatlakla ilgili bir krem yapmış ve çook memnun kalmış , sonra kızının arkadaşlarına yapmış filan derken adeti çoğaltmış ve internetten satış yapıyor, çok iddialı konuşmuştu kesinlikle faydalı ve önleyici diye. ben de ondan alacaktım ama gerek kalmadı

Hadi hayırlısı bakalım :Saruboceq:

Marinerden de ses çıkmıyor kaç gündür.
Benimki de yoklama gibi oldu :))))))

Ben yarın tam buğday unu ile krep yapacağım. Normal unla yapardım hep ilk defa tam buğday unu ile yapacağım.

bir de tarifini yazsana yerimseniben

Krep yapabilirsin o da bulandırır mı mideni acaba?

Yok canım mutfağa girip bişiiler yapmam çok mümkün görünmüyor.. Sıcak ekmek yetiyor bana şimdilik.. kaydirigubbakcemile3

Sana afiyet olsun, bebişlerine vitamin olsunnn..

Evet canım muhtemelen keser Aydın Bey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…