canıım yaşasıın başlamış demekkii valla bende çok erken hissettim bu sefer aynen dalga dalga sonra balonlar batladım içimde minik minik sonra tribe girdim 2-3 gün oynamadı sancuxu delirttim şimdide 2 gündür resmen vuruyo ay inanılmaz bi duygu o vurdukça benim gözlerim doluyor ya kızlar deliriyorum galiba ama o kadar çok istiyorum ki bu bebeğimi kucağıma almayı koklamayı o kadar içimde kalanlar varmış meyersem neysee unutun baymıyım sizi ben dün gece hepimize dua ettim sabah ezanında herşey çok güzel olucak hepimiz için. şu sancuxun günü gelsin doğursun sağlıkla patıır patır sıra bize gelicek.
ayy neyse demek herkeste böyle ben de başladığımda 65 kiloydum 6. haftada 68 çıktım şimdi de kendi tartımda 70im ki eminim hastanedeki tartıda 70 civarı olucam. hamilelik sonlarına doğru 80 lerde olurum zaten boyum da uzun böyle kocaman iri bişiy olurum artık :)))))
Allah kabul etsin inşallah hepimiz tadacagız böylesi güzel duyguları:)Canım benim az kaldı alacaksın sağlıkla kucağına oğluşunu.
Bende her gece teker teker dua ediyorum hepinize ama bakın dualarımız kabul oluyor hamileler artıyor. Herkes hamile kalıcak ve sağlıklı bir şekilde doğuracak bebeklerini.
Mystry daha da kuvvetli vuracak neler yapıcak yaramaz görürsün.
Aaaaaa Kızlarrr
Ne söylemeyi unuttum..
Ben su dışında hiç bir sıvı içemiyorum.
Çay, kahve, ayran, soda, kola, gazoz, bitki çayı, meyva suyu.. ı-ııııhhh
Sadece su içiyorum.
Annemler 7 Ağustosta adadan geldiklerinden beri , bana her gün çok koyu kıvamlı ve 24 saat bekletilip süzülen kefer içirdi (ben çok ekşi sevmiyorum onun için 24 saat sonra süzüyoruz, ekşi sevenler daha çok saat bekletiyorlar) .. Pazar gününden bu yana da eşim yapmaya devam ediyor..
Uzun yıllardır kefir mayasıyla kefirimizi kendimiz yaparız...
İşte annem geldiğinden bu yana zorla içirdi, şimdi keyifle içiyorum hergün öğlen gibi.. Ya da susadığımda dolaptan bir yudum içiyorum.. Beni kendime getirdi diyebilirim.. Çok sağlıklı size de tavsiye ederim.
Bilmem tam anlamadım, sanki farklı bişiimiş gibi geldi .. Şöyle yazmış "benim randevum bu cumaya bakalım inşallah hayırlı sonuçlar alır içim rahatlar bu cuma 20+6 olucam ve 4 boyutlu ultrosona gitmek için tam zamanıymış bilgine..."
ben de diyet yaparken geçen ay ilk defa içmiştim fena gelmedi tadı, ülkerindi, sanki biraz asitli ayran gibiydi
[COLOR="
[COLOR="red"]impression[/COLOR] cnm demek hala ağrın var bence ihmal etmeden sebebini öğrenmek lazım sonra hamilelikte rahatsızlık verir bak hamilelikte diyorum ne demek kreme artık gerek kalmadı lütfen olumsuz düşünme olmamasında hiç bi sebep yokki ki olmuş da ama şansızlık... çok büyük ihtimalle de ikincilerde bi problem çıkmıyomuş.
benim de gözümün kararı hiç yokinternetten ölçüler alıp yapmıştuım güzel olmuştu ama tarifi kaydetmemeişim ve hangi tarifle yaptığımıda hatırlamayınca... neyse artık deneye yanıla buluruz
Bende bir türlü kefiri sevemedim. Benimde annem çok sever bana içirtmeye çalışırdı hep ama yok.....
Gerçi şimdi annemde içemiyor kolesterolü yükseltiyormuş.
Arkadaslar hepinizin iyi olmasına sevindim, bende iyiyim öpüyorum hepinizi
Evet canım tadı daha çok ayrana benziyor aslında.. hazır satılan ülkerin, altınkılıcın, tekerin vs var elbette, maya ile evde yapılana hiç benzemiyor. Yapılması da çook kolay.. Hiç öyle vakit almıyor.. Kesinlikle faydaları sayılamayacak kadar çok, özel bir şey..
Yarın yaparken ölçülü yapmaya çalışırım güzel olursa veririm sana ölçülerini.
evett haklısın, yarın doppler çekilecek, doktorla konuşucam ağrılarda hiçbi değişklik yok diye bakalım ne diyecek ya da nereye yönlendirecek beni?
inşallahhh cnm inşallahh, aynı korkuları ve üzüntüleri tekrar yaşamak istemiyorum, allah kimseye de yaşatmasın, çünkü tarifi imkansız acılar.
I-ıııhhh benim annem de kolestrolünü kefir ile dengeledi canım.. Hiçbir yan etkisi yok ve vücuttaki herşeyi dengeliyor.. Biz yarım yağlı sütle yapıyoruz.. Çünkü annem de, babam da, eşim de içtikçe içesileri geliyorr kaydirigubbakcemile3
Umarım biran önce geçer ağrıların, neden oluyor acaba?
Utkumm; Impression;
1-Birçok aktarda kefir mayası bulunabiliyr
2-Evinde kefir yapanlar (bizim gibi) birbuçuk ayda bir maya dağıtırlar.. Çünkü bir avuç kefir mayası ile başlanır, her gün maya çoğala çoğala artar..Yaklaşık 1-1,5 ayda bir biz konuya komşuya maya dağıtırız..
Yapılışı çok kolay.. Ancak bir kaç dikkat edilecek husus var.. Şöyle ki:
Öncelikle cam kavanozda muhafaza edilmeli.. Plastik kaşık ve plastik süzgeç dışında asla metal değdirilmeyecek..
Biz 1 ltlik kavanoza bir avuç kadar mayayı koyup, üzerine oda sıcaklığında yarım yağlı süt koyarak, kavanozu kapatıyoruz ve oda sıcaklığında bekletiyoruz. Ben ekşi sevmiyorum bu nedenle 24 saat kadar bekledikten sonra plastik süzgeçten geçirip, plastik kaşık bir - iki karıştırarak süzüp, dolaba soğuması için koyuyoruz ve afiyetle içiyoruz..
Süzgeçte kalan kefiri, normal su ile güzelce yıkayıp, tekrar kavanoza koyup üzerine süt koyarak mayalıyoruz...
Bööööyle kolay yapılışı..
(Babam ekşi sevdiği için Adadayken 28-30 kadar bekletiyorlardı.. )
Bizim evimizde her sabah kefir süzülür, mayalanmış kefir soğuması için dolaba konulur ve öğlen-akşam yemeklerinde mutlaka içilir..
Haaa tatile falan gidileceği vakit de, kefir mayamızı sudan geçirip, küçük bir cam kavanoz ya da buzdolabı poşetinin içine koyup dondurucuya atıyoruz.. Yıl bile geçse üzerinden, çıkarttığınızda çözüldükten sonra gayet güzel mayalamaya devam ediyorsunuz..
Şu an annemin mayasının yarısını biz aldık, diğer yarısını dondurucuya koyduk, bir aya kalmaz bizim maya çoğalacak çoğalacak ve isteyene dağıtabileceğim kızlarr zemuszemus
Bilmiyorumki annem belki de çok içiyordu. Doktoru içme kolestrolünü çıkarıyor demiş.
Kızlarrr ;
Ladyy de pazar pazartesi ve bu gün bu saate kadar yazmadı bişiii...
Ben o hatırlamadan hatırlatayım...
1000.. mesaja doğru gidiyorussssssssss... Bakalımmm 1000. mesajımız ne olacakkkk
evet di mi 500 de ne olacak diye başlatmıştı ladysırnaşık şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?