Yok canım, kefir dengeleyici.. Dediğim gibi yağ oranını düşürmek için yarım yağlı sütten yapıyoruz biz.. Her gün 1 lt süt kullanıyoruz.. 1 ltlik kavanoza mayalıyoruz ve annemle babam günde yarım litre içmiş oluyorlar... Annemin yıllardır kolestrolü vardı, onu düşürmek için kefire başlamıştık zaten.. 4 yıldır maşşallahhh kolestrolü düştü..
Eşim de pazar günü mayaladı, dün sabah süzdük ve yeniden mayaladık, ben gündüz biraz içtim, akşam o yemeğin yanında içti, gece bir kere kalktım kalanı bitirdim, bu sabah yine süzdük ve tekrar mayaladık... Şimdi dolapta soğuyorr.. Tabiii 1 lt süt ile mayalıyoruz ama 1 litreden çok daha az kefir süzülüyor.. 700-750 ml falan çıkıyor mayalanınca.
Vallahi annem 7 ağustosta geldiği gün zorla içirdi.. İçemem dedim ama içtim.. Şimdi de her gün içiyorum.. Beni kendime getirdi diyebilirim.. Onlar gittiğinden beri de daha fazla içiyorum sanırım.. İki gündür çok daha enerjik hissediyorum kendimi demiştim ya..
Kızlarrr ;
Ladyy de pazar pazartesi ve bu gün bu saate kadar yazmadı bişiii...
Ben o hatırlamadan hatırlatayım...
1000.. mesaja doğru gidiyorussssssssss... Bakalımmm 1000. mesajımız ne olacakkkk
Ben yarın tam buğday unu ile krep yapacağım. Normal unla yapardım hep ilk defa tam buğday unu ile yapacağım.
Beyaz un bana yasak olduğu için dikkat ediyorum.
Utkumm; Impression;
1-Birçok aktarda kefir mayası bulunabiliyr
2-Evinde kefir yapanlar (bizim gibi) birbuçuk ayda bir maya dağıtırlar.. Çünkü bir avuç kefir mayası ile başlanır, her gün maya çoğala çoğala artar..Yaklaşık 1-1,5 ayda bir biz konuya komşuya maya dağıtırız..
Yapılışı çok kolay.. Ancak bir kaç dikkat edilecek husus var.. Şöyle ki:
Öncelikle cam kavanozda muhafaza edilmeli.. Plastik kaşık ve plastik süzgeç dışında asla metal değdirilmeyecek..
Biz 1 ltlik kavanoza bir avuç kadar mayayı koyup, üzerine oda sıcaklığında yarım yağlı süt koyarak, kavanozu kapatıyoruz ve oda sıcaklığında bekletiyoruz. Ben ekşi sevmiyorum bu nedenle 24 saat kadar bekledikten sonra plastik süzgeçten geçirip, plastik kaşık bir - iki karıştırarak süzüp, dolaba soğuması için koyuyoruz ve afiyetle içiyoruz..
Süzgeçte kalan kefiri, normal su ile güzelce yıkayıp, tekrar kavanoza koyup üzerine süt koyarak mayalıyoruz...
Bööööyle kolay yapılışı..
(Babam ekşi sevdiği için Adadayken 28-30 kadar bekletiyorlardı.. )
Bizim evimizde her sabah kefir süzülür, mayalanmış kefir soğuması için dolaba konulur ve öğlen-akşam yemeklerinde mutlaka içilir..
Haaa tatile falan gidileceği vakit de, kefir mayamızı sudan geçirip, küçük bir cam kavanoz ya da buzdolabı poşetinin içine koyup dondurucuya atıyoruz.. Yıl bile geçse üzerinden, çıkarttığınızda çözüldükten sonra gayet güzel mayalamaya devam ediyorsunuz..
Şu an annemin mayasının yarısını biz aldık, diğer yarısını dondurucuya koyduk, bir aya kalmaz bizim maya çoğalacak çoğalacak ve isteyene dağıtabileceğim kızlarr zemuszemus
Benimde midem bulanıyor ama alıştım artık.
Bak birde şöyle yemeyi dene : Yumurtayı iyice haşla katı olsun ince ince doğra üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber çok azda zeytinyağı gezdir.
Tamam takma şekerciğim ama gecenin bir yarısı sıcak börek ve künefe yemeye kalkıp yine mide fesadı geçirme.sempatiksalakcinni
Bilmem tam anlamadım, sanki farklı bişiimiş gibi geldi .. Şöyle yazmış "benim randevum bu cumaya bakalım inşallah hayırlı sonuçlar alır içim rahatlar bu cuma 20+6 olucam ve 4 boyutlu ultrosona gitmek için tam zamanıymış bilgine..."
mystryy canım nasılsın?nasıl sıcaklar biraz azaldı gibi rahatladın mı?
iyiyim canım valla sıcaklar azalması o kada iyi geldiki anlatamam kapı pencere açıyorum oohh püfür püfür pikeye sarınıyorum 2 gündür vee uzun zamandan sonra kocama sarılıp uyudum özlemişim resmen sıcaktan değilmiyoduki valla.oooh çilek hoşafı soğuuk soğuk iyi olmuştur tabii ben şeftali kompostosu çok severim bak o da iyi gider iftarda..sen nasılsın?
şeftalide yapayım bakalım begenecekler mi:)sahi sen bir ara iyi bir tatlandırıcı ismi vermiştin galiba neydi adı? yoksa ayşegül mü söylemişti? aslında tatlandırıcıyla yaparsam daha az kalorili olur diye düşünüyorum
canım acayip çekti eve gidip bende yapacagım aktara ugramayı unutmazsam:)
dün bende misafirlerime çilek hoşafı yaptım:) tanelerini süzdüm soguttum, iftarda ikram ettim çok begendiler, güzel tarifleri paylasalım kızlar...
ayşegül bu arada senin komsun olmak isterdim, birkaç gün önce kulaklarını çınlatıyordum eşim dediki şerbet ne yapıyormuş?
kızlaar kontrolümü anlatayım size cumartesi heyecanla gittik hastaneye cuma gecesi tabiki uyuyamadım heyecandan bu arada neyse nuri bey beni görünce şok oldu dedi ki inanamıyorum hakikatten 1 ay sabrettin öyle geldin söz ver bana arada gittin mi birine dedi yok vallahi gitmedim ama çıldırmak üzereyim nolur uzun uzun bakın banada cd verin bol bol resim verin ki bari bir dahaki sefere kadar oyalanayım dedim. neyse Allahıma şükürler olsun iyiymiş kuzum nuri bey zumlaya zumlaya yüzünü ayaklarını ellerini hep gösterdi kızlar öyle tatlı ki içim titredi her yerine bakarken pamuklara sarmak istedim nuri bey sağolsun bayaaa uzun baktı 20 dakika kadar.485 gram olmuş inanamadım ne kadar büyümüş dimiii en son gittiğimde 195 gramdı boyu artık ölçülmüyormuş onun yerine gelişimine bakılıyormuş.nuri bey detaylı ultrosonuda bi atlatsak hayırlısıyla test mest kalmıyo deddi bi şeker testi varmış ondan da korkma dedi.cuma detaylı ultrosondan sonra onu arayıp bilgi vermemi söyledi.ayağıma o sabah çok acı bir kramp girmişti onu anlattım bu tarz kasılmaları önlemek için magnezyum verdi ben suya karıştırılan şeyleri içemeyip kustuğum için bana böle hani şeker poşetleri olur ya minik onun gibi olandan verdi kutuda 20 tane var hergün yatarken bir tane açıp ağzına boşaltıyorsun tadı limonlu şeker gibi güzel yani tatlı tatlı yeniyor.kasılmanız kramlarınız varsa sorun arkadaşlar sizlere verirler.bunun dışında demire elevite ve balık yemediğim günlerde omegaya devam.nuri beyle bir dahaki kontrokü Allahın izniyle detaylı ultrosonda her şey yolunda olursa 24. haftamda yani tam 1 ay sonra.kızlar cdyi hemşire hanıma verdi içine çektiklerini yüklemesi için eve geldim heyecanla açtım cd boş tam bir yıkım çok üzüldüm ama malesef yapcak bişi yok oysaki 1 ay oyalıycaktı beni o görüntüler neyse cuma günü rıza beye elimde cdyle gidip rica edicem belki o verir.işte bölee dualarınızı eksik etmeyin bizden.
maşşallah maşallah bebişine canımm, hep böyle güzel haberler alalım inşallah.. bir ömür birlikte olun... iyi de cd niye boş, çekememiş mi, heyecanla bakayım derken bomboş cd kötü fena olmuş valla, benim de kına geceme ait cd fotoğrafçıda açılmayınca çok üzülmüştümm, hoş bir duygu değil yani...
amiin canım darısı başına sağlıkla huzurla inşallah.ya sorma cd beni çok üzdü neyse napalım kısmet değilmiş bir dahaki sefere inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?