ladybird
iyiym cnm saol:) valla hamilelik iyi gidiyo sanırım yarınki kontrolden sonra çok rahat olucam :) canlandığını ve hareket ettiğini görmek istiyorumbunun dışında hafif mide bulantılarım oluyo arada ama daha hiç çıkartmadım umarım da şiddetlenmez böyle atlatırız. iştahım da çok açıldı geceleri aç bi şekilde uyanıyorum atışıtırıp tekrar yatıyorum:)
ama şu progesteron takviyeleri bana pek yaramadı uyku düzensizliği yaşıyorum bi haftadır yine erken saatte acıktığımdan mı onu da anlamadım. neyse son haftamız progesteron kapsüllerini bırakırım artık. bu gün internette okudum gebelik başlangıcındaki fazla uyuklama ihtiyacını progesteron hormonu sebep oluyomuş ama doğal olarak bizde bu hormon üretilemediğinden dışardan almak durumunda kalıyoruz neyse bunu okuyunca rahatladım çünkü arada endişe ediyodum benim gebelik hormonlarım mı azaldı bişiy mi oldu diye :)) bakalım yarın nasıl geçicek :))
kendine ii bak öpüyorum..
belizz
çünkü cnm normal yumurta folikülünden çatladığı bölgede corpus luteum diye bişiy oluşuyo o cisim de progesteron salgılıyo gebeliğin 10. haftasında bebek kendi progesteron hormonunu salgılar hale geliyor ve bu cisim ortadan kayboluyo ama tüp bebek işleminde yumurtalar toplandığından sanırım bu cisim ya hiç oluşmuyo yada yetersiz çalışıyo tam emin değilim onun için bu hormon verilmek zorunda kalınıyo.
eğer gebelik oluşmazsa kanda gebelik hormonları olmaz ve bu cisim yavaş yavaş kaybolmaya başlar progesteron hormonu azalır ve regl oluruz.
kızlar ben ayşegülün diğer bebişinin cinsiyetini çok merak ediyorum gelmemişmidir daha bilmiyorumkismile
Impression geçmiş olsun, hala geçmemiş ağrılar, üzüldüm ve biraz da şaşırdım. Niye geçmiyor ki?! Dr.lar baktılar bişi bulamadılar, ilaçlarını da aldın geçsin ama artık dimi??
Çok teşekkür ederim canımm sağol, evet yaa geçsin artık, geçmek için ne bekliyor ki alla allah yaa...
Utkumm, Grapes, Gece, Mystry ve diğerleri amma hamarat çıktınız ayol, kıskanıyorum galibaama gene de oturup domates neyim ayıklayıp, mutfakta zaman geçiremem.. siz yapın ben yemeye gelirim :))) eliniz değmişken birer kavanoz fazla yapsanız benim kışlık ihtiyacım da çıkacak... hahahh haaa
Ladycim sendenim ben de valla :)))))
Kızlarrr (Ayşegül) rakamlar konusunda takıntılı olduğumu farketmişsiniz tebrik ederim :))) Neyse madem 1000.sayfanın ilk mesajı ne olacak diyorsunuz, söyleyimm... 1000.sayfanın ilk mesajı, Grapes’in pozitif sonucu olacak :)))) Tamam mıııı????
inşallahhh inşallahhh süper olur bu...
kıslar bugün işe gitmek biraz dağılmamı sağladı. insan her ne kadar mantıklı bir karar verse de bir burukluk yaşıyor ister istemez. mystryy nin dediği gibi belki de bu işlerle uğraşmaya başladığı andan itibaren başlıyor belki de hamilelik süreci....
çok iyi anlıyorum seni evet mantık ta bir yere kadar ıoluyor , ama ne yapalım elimizden geleni yapıp bekleyeceğiz işte
impression, dilerim bir an evvel tam anlamıyla sağlığına kavuşursun.
inşallah canım çok teşekkür ederim.
Belizcim çok geçmiş olsun canım, hadi atlattın bunu da , inşallah hayırlı güzel haberler alırız senden... olmasa da bebek için yöntemler çok , denemeye devam :) ben bu rahim filmini 2 kere çektirdim biliyor musun, gerçekten zor bişey. Bir daha çektirmem gerekse herhalde narkozsuz cesaret edemem 3.ye :)
kizlar merhaba... ay ne cok yazmissiniz... okuyup da yazayim bisiler dedim, nerdeyse 1 saat oldu... haftasonu evden giremiyorum ben, sebebi cok sacma, sifremi unuttum da. tekrar sifre almak falan zoruma gidiyo:) sirketin bilgisayarindan sayfaya tiklayinca direkt acilioda. :):):) dun de ise gelmedim. kardesim burda, bir hasta numarasi ile dun onunla takildik, gittigim spor salonunun havuzuna gittik, bol bol guneslendik, snr bi buhar odasinda derimizin gozeneklerini actik ve hamama girip, guzeeeelce yikandik, snr da alisveris merkezinde gezindik, snr gelip kocacigima yemek hazirladik. ole gecti iste... evt yrn buyuk gun. dua edin, tupler tikali cikmasin kizlar... korkuyorum biraz. kimseyede solemedik, annemlere falan. bole kimseye korkumu da anlatamiyorum, gerci anlatilacak bisey yokda... gidip gorucez istehayirlisi olsun
gece senin adina da sevindima cikcasi, taze taze deneyeceksin, gelisir mi ole mi olur bole mi olur endiseleri de olmayacak kafanda.
mystery acikcasi bende bekleyecegini hic dusunmemistim, sabrin icin tebrik ederim seni:):)
ay baska atladigim var mi??? kusura bakmayin kizlar hepsi bir okununca aradan kacabilio.
bu arada kislik hazirlama olaylariniza bayildim... yani bende koydum haftasonu barbunya ve domates ama evde yemek o kdr az pisioki, gecen senden 2 poset barbunyam ve 3 poset domatesim kalmis. gecen sene 20 poset domates koymustum, burdan yola cikarak, kis boyunca 17 kez yemek yapmisim. babama soledim, kimseye soleme ayip dedi banabu senede cok bisi yapmadim ole olunca. hamile kalirsam yememe icmeme dikkat edecegim icin daha fazla yemek pisebilir evde ama onu dusunup de bisiler yapmak istemiyorum. ilkbaharda yaza hamile kalirsam die aldigim herseyi bi beden buyuk almistim, hepsi elimde patladi, allahtan giyebiliyorum bol moda ama yine de sinir oluyorum kendime, onun icin hic bi hazirlik yapmayacagim bu sefer... barbunya yemeye de gelirim mystery, ben cok severim, esim hic sevmio, bende yapamiyorum disarda ev yemekleri yapan yerlerde yiyorum ancak. (bugun yedim mesela:)) bu arada kuru minik bamyayi annem corba gibi pisirio, limon sikip yiyosun, cok guzel oluo, tavsiye ederim.
Mystry Nuri beyin laflarına çok güldüm. Demekki inanamadı senin 1 ay dayandığına. Bir de sanki onu aldatıyormuş gibi başka doktora mı gittin diye sormasına koptum. Ama ben onu aldatmış oldum galiba, aramızda kalsın:))))))
Mystry oğluşuna da kocaman maşallah abilerine yetişiyor......
Hep böyle herşey yolunda gitsin.
Selam
Nasılsın...
Fetal ekoya pazartesi girdim. İyi görünüyorlar...Yinede kücücük şüphelerden dolayı önemsiz bir ay sonra fetal eko randevusu kontrol . Ama ne tatlı bir doktordu o. Resmiye Hanım.Süper bir bayan.Kızımda çok sevdi.Hemen gösterdi kendisini.
Karnelerini veriyorum dedi. 5 pek iyi dedi.Yani hayati herşey yolunda görülüyor... Bu arada ben senden hızlı kilo alıyorum.İlk hamile kaldığımda 62 , 21 haftalıkken 74 düm. Şu anda 24 üm ama bilmiyorum kilomu.
Öğle yemeğine çıkyorum.Çok selamlar..
kizlaaaar geldim ben... aysegul de gelir herhalde birazdan... benim is 11 gibi bitti, ciktim hastahaneden, aydin bey erken gelseydi daha da erken biterdi ama biraz gec kaldi, stres olmam disinda beklemek rahatsizlik vermiyor acikcasi, ama aysegulu ne ara muayene edecek onu anlamadim, burdan nuri bey ile ameliyata gidicez dedi, neyse geyik kismi gecelim.
sol tup de birsey yok ama ne yazik sag da biraz tikaniklik var. yani radyoloji uzmani ile konusmalarinda gecti biraz, sivi olustu icerde, ama zor gecti vs vs gibi laflar gecti. sol da ztn, simdi sola gonderiyorum, hoop bitti, gecti, simdi saga gonderiyorum, burda biraz sorun var, basinci arttiriyorum, agriyinca dur dedi. gerci sagi solu yok, rahmin icini sivi ile dolduruyorum dedigi anda canim yanmaya basladi ama allah daha beterinden saklasin dayanilmayacak bisey degil. en son bitmek uzere son 3 saniye diyerek 2 de takili kaldiginda, evet bitsin dedim o kdr:) onun disinda fena gecmedi, simdi de hafif kanama gelio, ole yani.
simdi tam randimanli calismiyor tuplerin, %50 gibi dusunmek lazim dedi. gecne sefer ne demistim dedi, sigorta karsilasin die notlarina esimi falan yazmio, ondan da her seferinde soruo, soledim iste test yaptirmistik, 2 ay deneyin, snr asilamaya bakariz demistiniz die. asilama olmaz, tavsiye etmiyorum dedi, kistlerin var onlari tetikleyebilir dedi. anlamadim, gecen seferde kistler vardi, neden o zmn oyle bi yonlendirme yapmisti ama. bisi diyemedim, karnimda cok agriodu, cok soru aklima gelmedi, snrdan takildi kafama. neyse asilama olmaz dedi, tup bebek alternatifiniz ama normal yolla da deneyin, denemekten yoruldugunuzda veya artik denemek istemiyoruz dediginizde adetinin 3. gunu gel, duruma bakalim dedi. ama bu ay kesin deneyin ben biraz actim dedi. ama dedim bu ay sag calisiosa sansimiz olmaz, vallahi cok merak ediosan bakariz ama sonucta bu degistirebilecegimiz birsey degil onun icin, hic kafani karistirma rahat ol, denemeye dvm et dedi.
benim oran %50, esimin %34 sansimiz pek de yuksek gibi durmuo ama bakalim bu ayda deneyelim de, sonuca gore belki bir ay daha deneriz, bakalim bu adet ayinda sag calistiysa, sag tarafim agrimisti gecen ay cunku, bu donemde sol calisir, belki olur. olmazsada simdi icin bilemiyorum yani bir iki ay daha deneyelim diye ciktim hastahaneden ama zmn gecip, olumsuz sonuc da alinca fikrim degisiyor yine. ha bu arada kistlerim buyurse ne olacak hap kullanmiyorum dedim, onun icin seni 2 ayda bir gorucem dedi. bakalim bu durumda bir dahaki ay tup bebek dusunmesek de aydin bey ile bir gorusmemiz olacak. en son umarim iyi hbrlerini alacagim diyerek cikti gitti...
ama inanilmaz iyiydi, geldi, elimi tuttu, hic korkma, rahatla, kontrol senin elinde, sole sole yapicaz ama canin cok acirsa, durun dersin dururuz, ben tupu acmak icin basinci arttiricam ama dayanamazsan devam etmeyiz, endisen olmasin vs vs die konustu. ole yani pek ii bi sonucla olmasa da bunu da atlattik.
bu gidisle ben aranizdaki son hamile olmaya adayim. hepinizin bebisleri dogunca burda kendi kendime yazisirim artikama benim bebisim kucuk olacak, sizinkiler abi ve ablalari olurlar insallah, el ustunde tutarlar artik onu
bu arada kizlar benim ameliyat raporuma rontgeni de yazmis, cekilecek die, bu sebeple 444 tl mi ne tutuodu ama sigortam %80ini karsiladi, 80 lirami ne verdik... ay nsl mutlu oldum, 500tlyi gozden cikarip gitmistik, piyango cikmis gibi oldu ufak captaallah razi olsun aydin beyden, onun icinde tesekkur edecektim unuttum bak...
ay ama ona o kdr guveniyorum ki, hani deseki, beraber olmaniza gerek yok, yanyana yatin yeter olacak die, onu bile yapicam, o kdr inaniyorum yani ona
sırnaşık şey sırnaşık şey sırnaşık şey demek yan yana yatın dese uycaksıın e yazık kocaann :kedi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?