Tüp Bebek Merkezleri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

iyi bayramlar herkese...

amin canım inşallah hayırlısıyla ..

Bade mrb, tsh yüksek çıkmış anti tpo normal degerin üstünde çıkarsa sende hashimato tiroiti var demektir. Levetron tarzı bir ilaç kullanırsın. Bir ay erken bir süre bence. İlacin yarı omru 10 gündü galiba yani etki etmeye 10 günden sonra baslar ve verilen dozu ayarlamak gerekir önce 25 yada 50 ile başlarlar sonra tsh kontroluyle yeterli mı değil mı karar verilir bence eğer hashimato çıkarsa oncesinde mutlaka bunu kontrole al. Aydin beyin dediği gibi tsh gebelikte çok önemli. Bebeğin beyinsel gelişimini gerileten hatta cüce doğumlara neden olan bir hastalık. Gebelikin tüm sürecinde de endokrologun da gözetiminde olman lazım. Bunlara bakıp da gözünü korkutma basit bir ilaç kullanıp 2-3 ayda bir Dr.a gitmen yetiyor hormon normal düzeye geldikten sonra 6 ayda bir normal mı hala diye kontrol ettiriyorsun.

Yukarda yazdıklarımdan anlayacağın gibi bende de var. 3 yıldır euthyrox isimli bir ilaç kullanıyorum. Bu arada tahlil kağıdında yazan geniş aralığına bakma, aslında 1-2 arasında olmalıymış.

Bu arada eğer hashimato çıkarsa bir de seker yükleme testi yaptirt. Hem insulin hem de seker degerlerine bakılsın. 30. 60. 90. 120. Dk 3. ve 4. Saatte. Hashimato seker hastalığını da tetikliyor. Aslında pekcok kiside hipoglisemi var farkında değiller. Bunu da basit bir diyetle çözüyorsun. :)) Yazdiklarimdan sakın gözün korkmasın bunlar basit rahatsızlıklar. Yalnız seker daha dogrusu insulin yumurta kalitesini etkilediğinden dikkat etmek gerek. En azından önlemini erken al.

Bayram Bayram daha fazla baymayayim
gecmis olsun inşallah hiçbiri çıkmaz diyorum.
İyi bayramlar diliyorum

Kızlar herkese sevdikleriyle keyifle geçireceği güzel bir Bayram diliyorum.
Utkumm ne güzel bir dilek. Aminn diyorum :))

Grapes sana da bebislerinle birlikte iyi bayramlar ))

Canım inşallah öyledir, öyle merak içerisindeyim ki anlatamam
Bu arada troid hastası olanbir arkadaşım var Prof bir doktora gidiyordu sonra normal bir dahileciye ilaç yazdırmaya gitti o ben senin troidini ayarlarim bebeğinde olur hiç korkma demiş bir kaç ay icinde düzenlendi ve ilk denemesinde hamile kaldı simdisaglikli bir kızı var o sorunda çözülüyor canım hiç endişelenmeyin
çok öpüyorum seni Çanakkale'ye benden selam annem babam a blam yakışıklı yiğenim orada

herkese iyi bayramlar....

bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. bizde sebepsiz infertilite vardı. belkide sebebi buydu bundan önceki dr. farkedemediler. aslında tam bir yıl önce değerim 1.2 imiş tahlillerime baktım. dediğin gibi 25 ile başladım bir hafta sonra 50 ye geçicem benim ilacımda euthyrox. ne biliyim aslında moralim çok bozuldu o kadar canım sıkıldıki biraz önce bayramlaşmaya gittik akraba ziyareti herkesin ilk sorusu bebek. bunaldım sormasın kimse ya ((

Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, sevdiklerinizle beraber sağlık,mutluluk,neşe dolu bir bayram dilerim...

bu arada sancux raporla ilgili küçük bir hatırlatma, şirkete vereceğin raporun , yetkililer tarafından, sgk nın internnet sitesinden sisteme girilmesi gerekiyor. sisteme girilmeden zaten rapor parası ödenemediği gibi işverene de cezası var. rapor 10 günden uzunsa 10 ar günlük dilimlerin bitti 5 gün içinde kısa ise rapor bitiminden itibaren 5 gün içinde sisteme girilmesi gerekiyor. ayrıca çoğıul gebeliklerde evet 10 hafta doğum öncesi izin hakkı.

Bu arada yaptırdığın tahliller için de ayrıca ödeme yapıyorsun. Bade'nin bahsettigi rakam deneme sürecindeki tüm muayene ve kontrolloru toplama ve transfer işlemini içeriyor

Daha bes gün var
çok meraktayım evde çok sıkıldım eşimle cadde Tur'u yapıp geldik ,arabayla tabii
hemen uzandım yine

az kaldı azz :) iyi yapmışsın hava almak iyi gelmiştir, o kadar hareketten bişey olmaz zaten , test gününü bekleyeceksin değil mi. ben tam gününü bekleyenlerdeniz, her ne kadar yoldan çıkarmaya çalışanlar olsa da direnmiştim:)

Sürekli belirti arıyorum yaa evde test olsa hemen yapicam valla
Ben hep sabrettim gününde yaptırdım şimdi de öyle yapıcam sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…