Hepinizin bayramını kutluyorum, inşallah önümüzzdeki Ramazan bayramını kucaklarımızda veya göbüşümüzdeki bebeklerimizle gireriz...
Allah'ım hepimizin dualarını kabul etsin, evlerimize huzur, bereket , mutluluk versin.
herkese slm ben dün Aydın Bey e muayene oldum ve herkes gibi banada doğum kont hapı verdi. bide TSH yüksek çıktı 6.81 . hemen bi dr gidip takibini yaptırmalısın dedi ve bi ilaç verdi. ordan çıkar çıkmaz dr. gittim troid usg ve t3 t4 de bakıldı. t3 t4 normal çıktı. usg de önemli bişey çıkmadı anti-TPO diye bi tahlil daha var ama o henüz çıkmadı. dr ilaçla bir aya kadar düzelebileceğini ama çıkacak tahlile göre net bişey söyleyeceğini söyledi. benim durumumda olan varmıydı aranızda. moralim çok bozuldu Aydın Bey TSH düşmezse kesinlikle erteleriz bebeğin zeka gelişimi için önemli bişey olduğunu söyledi.
Grapes sana da bebislerinle birlikte iyi bayramlar))
Bade mrb, tsh yüksek çıkmış anti tpo normal degerin üstünde çıkarsa sende hashimato tiroiti var demektir. Levetron tarzı bir ilaç kullanırsın. Bir ay erken bir süre bence. İlacin yarı omru 10 gündü galiba yani etki etmeye 10 günden sonra baslar ve verilen dozu ayarlamak gerekir önce 25 yada 50 ile başlarlar sonra tsh kontroluyle yeterli mı değil mı karar verilir bence eğer hashimato çıkarsa oncesinde mutlaka bunu kontrole al. Aydin beyin dediği gibi tsh gebelikte çok önemli. Bebeğin beyinsel gelişimini gerileten hatta cüce doğumlara neden olan bir hastalık. Gebelikin tüm sürecinde de endokrologun da gözetiminde olman lazım. Bunlara bakıp da gözünü korkutma basit bir ilaç kullanıp 2-3 ayda bir Dr.a gitmen yetiyor hormon normal düzeye geldikten sonra 6 ayda bir normal mı hala diye kontrol ettiriyorsun.
Yukarda yazdıklarımdan anlayacağın gibi bende de var. 3 yıldır euthyrox isimli bir ilaç kullanıyorum. Bu arada tahlil kağıdında yazan geniş aralığına bakma, aslında 1-2 arasında olmalıymış.
Bu arada eğer hashimato çıkarsa bir de seker yükleme testi yaptirt. Hem insulin hem de seker degerlerine bakılsın. 30. 60. 90. 120. Dk 3. ve 4. Saatte. Hashimato seker hastalığını da tetikliyor. Aslında pekcok kiside hipoglisemi var farkında değiller. Bunu da basit bir diyetle çözüyorsun. :)) Yazdiklarimdan sakın gözün korkmasın bunlar basit rahatsızlıklar. Yalnız seker daha dogrusu insulin yumurta kalitesini etkilediğinden dikkat etmek gerek. En azından önlemini erken al.
Bayram Bayram daha fazla baymayayim
gecmis olsun inşallah hiçbiri çıkmaz diyorum.
İyi bayramlar diliyorum
peki 1 ayda geçtimi?
3600 tl eğer çider e üye olursan 3000 tl
grapes, nasılsın, az kaldı değil mi test gününe ? merakla bekliyoruz vallahi:)
Daha bes gün var
çok meraktayım evde çok sıkıldım eşimle cadde Tur'u yapıp geldik ,arabayla tabii
hemen uzandım yine
Daha bes gün var
çok meraktayım evde çok sıkıldım eşimle cadde Tur'u yapıp geldik ,arabayla tabii
hemen uzandım yine
Daha bes gün var
hemen uzandım yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?