bence şimdi herkese haber veriyo :):)
Bebeklerin cigerleri aslinda 37. Hafta da tam gelisimini tamamliyormus yani 3 hafta daha sabredebilsek.
sancux bu arada randevumu 11e alamadım belki senin bebişleri banada gösterirsin die çok heyecanlanmıştım ama full doluymuş randevuları fıratın iş durumuna bağlı erken gelmeye çalışıcam seni görmek için.
Bebeklerin cigerleri aslinda 37. Hafta da tam gelisimini tamamliyormus yani 3 hafta daha sabredebilsek.
Tamam cnm belli olmaz belki benim isimde uzun surer. Normalde 11:15 dermotologa da randevu almiştim ama az once konustuk doktorla heryerimin kabardigini dayanilmaz kasindigini soyleyince yarin gel bakayim dedi.
Ama gorusebilsek super olur.
canım daha 1 ay önce eşimin akrabasının ikiz oğlanlarına ziyarete gittim hastaneye 36 haftalık doğdular hemen annelerinin odasına geldiler maşallah çok ta sağlıklıydılar yani korkma herşey yolunda.hiç bir sorun olmıycak
ben biraz erken gelirim seninde randevun birazcık uzarsa görüşücez galiba:)
Bana da gorusebilecegiz gibi geliyor.
36. Hafta ikizler icin ideal bir zaman.
Daha hamileligimin ilk zamanlarinda Aydin bey 36. Haftaya kadar tutarsan bir sorun olmaz demisti.
söle o yaramazlara daha odanın kokusu çıkmadı gelcek bişi yok beklesinler 2 hatta 3 hafta daha sonra annelerini üzmeden çook rahat bi doğumla gelsinler hemde karınları doymak istiyorsada biraz daha beklesinler iyiicee süt dolsun:))
sancux kasinma artik ya... sen kasiniyorum dedikce bende kasiniyorum... olmaz ki ama
2-3 gun daha sabret su test sonucunda ciksinda bi anlayalim neden oluyormus... o diil erken veremiyorlar mi bu testin sonucunu??? senin durumun acil sonucta.
kasilmayla ilgili birsey diyor mu nuri bey? kac saatte bir geliyor. belli bir aralikta mi???
Bu arada bir çok gelişme oldu.
Eşim bayramdan önce üroloğa gitti kasıklarında ara ara ağrılar olduğundan şikayet ediyordu. Ultrason vs. çakilmiş ve 4. evrede varikosel çıktı o doktor mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylemiş çocuk meselesini söyleyincede ondan olmuyor demiş, ben pek önemsemedim biz zaten en iyi tedaviyi görüyoruz embriyologlar en iyi spermi seçip öyle işlem yapıyor gayet sağlıklı embriyolarımız var o nedenle eşimde çıkan bu problem önemli değildi. Eşim ameliyat için tanıdık güvenilir doktor aramaya girişti bir tanıdık doktor abimizin yönlendirmesiyle dün akşam başka bir üroloğa gittik. Eşim dün sabah randevu almak için aradığında kısaca konuşmuş 5 tüp bebek denemesi yaptığımızı ve bir gün önce yine negatif sonuç aldığımızdan bahsetmiş oda varikosel yüzünden olmadığını söylemiş. Sonra eşim Aydın Beyle ve Ebru Hn. konuşmuş ikiside varikoselin tedaviyi olumsuz etkilemediğini spermlerin zaten görevini yerine getirdiğini söylemiş hatta Ebru Hn. ameliyat olmayın falan demiş olursanız bize haber verin sperm donduralım deyip eşimi korkutmuş. Dün akşam gittiğimiz ürolog herşeyi ayrıntısıyla anlattı testislerde varis nedeniyle spermlerin sürekli kirli kan ile beslenip geliştiğini ve sağlıklı olmadıklarını söyledi eşimdeki varikosel gördüğü binlerce vaka içerinde ilk ona girebilecek kadar büyükmüş, bugüne kadar kadın doğum doktorları tarafından neden bir üroloğa yönledirilmediğimizi sordu tabii cevap veremedik keşke kendiniz gelseydiniz dedi sonrada olan olmuş herşey geçmişte kaldı bundan sonrasına bakıcaz herşey düzelicek hiç üzülmeyin diye bizi telkin etti. Kadın doğumcularla ürologlar bu konuda anlaşamazmış zaten bir çekişme varmış yani bunuda öğrenmiş olduk. Eşim pazartesi operasyon geçiricek sperm dondurma vs. kesinlikle öyle birşeye gerek yokmuş ne alakası var dedi doktor, kasıktan 30-45 dak arası opu gibi uyku halinde yapılacak basit bir operasyon .
İnanılmaz şaşkınım üroloğa mikroenjeksiyon ile çok kaliteli embriyolarımız olduğunu eğer spermeler sağlıksı ise nasıl 5AA 4 tane embiryom olduğunu sordum oda bir kase içerisinde iyi kötüsü binlerce sperm olduğunu ama o spermlerim hepsinin aynı kase ve aynı suyun içinde olduğunu bozuk olanın su olduğunu söyledi, antioksidanlardan vs. bahsetti söyledikleri mantıklı geldi Aydın Beyin söyledikleride öyle çok şaşkınım neye inanacağımı bilemiyorum. Benim yüzümdeki bitkinlik ve üzüntüyü gören doktor hiç üzülmeyin bu olaylar bazen tıkanır ama sonra açılır herşey yoluna girer dedi.
Geriye dönüp baktığımda son bir seneyi 5 ayı transfer 1 ayı laparoskopi kalan aylarıda tedaviye başlama stresiye geçirmişim herşey boşmuydu yani eşimde bende çok şaşkınız ve çok üzgünüz.
Sizi üzmeyi hiç istemiyorum ama durum böyle kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?