Tüp Bebek Merkezleri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

çok sağ ol.inşallah dediğin gibi dörtlü testte iyi çıkar.dörtlü testtedemi aynı ultrasona girip sadece kan vercez..dörtlüde neleri öğreneceğiz acaba

aynen canım 4lüdede kan vericeksin 2 liden kapsamlı olarak bakılacak.sonrada detaylı ultroson çekilecek 22. hafta civarında

amin canım hepimiz alalım kucağımıza bebeklerimizi inşallah.

bak bak söyleyene nerdesin sen kaçak neyse hadi hoşgeldin tekrar bu seferde kaçmak yok ama

tamam.. :kedi: canım nasılsın?? dün geldim ben aslında telini kaybettim aydın hocanın kızlar verdi sağolsunlar.. aradım myom için 13 ekime randevu verdiler.. geç ama.... öyle oldu... canım sen nasılsın???

iyiyim çok şükür.13 ekim haklısın biraz geç gibi ama olsun aydın beyin görüşünü alman bencede önemli hatta sonunda miyomundan kurtulmaya karar vermenede ayrıca sevindim.

nilsucum tamamlıycaksın canım hayırlısıyla sancuxada öyle derken derken çok şükür bebişler gayet vaktinde geldiler sen dinlen bol bol

Evet yaaa nazar değmesin hemen hemen sonuna kadar bekledi bebeişleri. Çok tatalılardır eminim. Seninle aramızda da sanırım bir ay kadar var.Bu sitedeki herkez bebişli olacak işallah.Dinleniyorum bol bol.. En zından iş ile ilgili stresim yok.O iyi geldi. Haftaya kadar yıllık izindeyim bu yüzden siteyide takip edebiliyorum artık. Güzel haberlerle..

kizlar gunaydin, bugun cuma die o kdr mutlu uyandim ki anlatamam... yrn bol bol uyuycam heyoooooooooooooooo

Belizcikk;
Bak saat 05.00 , 04.00de geldik Utkummlardan.. Bütün gün internete giremedim diye maillerime ve kulübe bakmadan geçemedim..
Cuma gününün mutluluğunu öyle güzel yazmıssın ki... Bol bol uyumayı hayal ederek.. Mışıll mışılll uyu tatlım..

Ayşegülcügüm nasılsın bebekler nasıl seni çok merak ettim arada topige girip okuyodum umarım daha iyisin zor günler geride kalmış olsun seni çok öpüyorum..

Canım Panadolll;
Keşke keşkeee zor günleri atlatabilseydik canım.. Malesef kızım da oğlum da melek oldular.. Yeniden sıranın sonuna geçtikk.. Allah izin verir ve nasip ederse önümüzdeki aylarda inşallah yine müjde vereceğim sizlere..
İnşallah sen de toparlanmıssındır ve hatta bebiş bekliyorsundur.. Hadi bana iyi haberler ver de, seninle mutlu olayımm canım..

Teşekkür ederim Geshenkciğimm.. İnşallah dediğin gibi kardeş gönderecek meleklerim bana.. Meleklerimin göndereceği kardeşleri için de oyun arkadaşı lazım şekerciğim, hadi elini çabuk tut, şu myomundan kurtul ve buz bebişlerine hayat verr.. Bebişlerimiz de oyun arkadaşı olsunlarr :))

Konuyu Toplam 4 Kullanıcı okuyor. (3 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir)
GESHENK, Belizz, Utkumm

şimdi 1 olmuş misafir ama demin böle bende vardım bide 5 misafir vardı :)))))))))))))))))))))))9

sırnaşık şey ay çook güldürdünüz beni kızlarr.. İkiniz de birbirinizi göremediniz haaa sırnaşık şey

ay yok valla yoksun bende:):)):

Konuyu Toplam 5 Kullanıcı okuyor. (2 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir)
Belizz, Utkumm

sırnaşık şey

Nilsucuğum;
İyi olmanıza çoook sevindim.. Senden haber çıkmayınca çok endişeleniyorum canım.. Çok rica ediyorum bizi habersiz bırakma olur mu..
6 hafta daha kendine çok iyi bak, dayanmaya çalış canım.. Zor olacak tabii ki ama sık dişini.. O sivrilen karnını benim yerime sev.. Bebişlerine sevgilerimi ilet, Ayşegül Teyzenizz "maşallah diyor size" diyiver olur mu canım.. :)))))
Biz senin de dediğin gibi: eşimle birbirimizi şımartıyoruz, evde kalmamaya çalışıyoruz, her güne bir program yapıyoruz.. Sevdiğimiz ve bizi anlayan insanlarla birlikte olmaya özen gösteriyoruz.. Birbuçuk saat öncesine kadar Utkummlardaydık :))))
Aydın Beye de 6 hafta lohusalık sürem kasımın ilk haftası bitecek, o zaman gitmeyi planlıyorum.. Tabii arada fiziki olarak doktora gitmem gerekmezse
Gerçi telefonla görüştüğümüzde bizi en kısa zamanda görmek istediğini, ne zaman müsait olursak ziyaret etmemizi istemişti... Aydın Beyin karşısına ilk görüşmeye gittiğimiz günki Ayşegül olarak gitmek istiyorum, hep gülümseyen, son derece pozitif, esprili.. Toparlanma sürecimi kasımın ilk haftası olarak belirledim, o güne kadar eski halime döşmüş olacağım inşallah..

Cristoball;
Ayrıntılı ultrason özellikle fetus uzmanlarınca yapılıyor.. Elbette Aydın Bey ve Ebru Hanım da ultrasonda ayrıntılı bir biçimde bebeğin tüm organlarını inceleyebilirler.. Ancak bu işi uzmanlarının yapması gerektiği düşüncesi içerisindeler.. Bir bebek ayrıntılı ultrasonda aşağı yukarı 45 dakika kadar inceleniyor.. Tüm uzuvlarına-organlarına teeeek tek bakılıyor. Risk söz konusuysa uyarılıyorlar.
Yaptıracağın zaman aklında olsun mutlaka cdye ya da flass bellege kayıt yaptırmayı unutma, ilerleyen yıllarda bebişine gösterirsin.
Türkiyede fetus uzmanı olarak bilinen 3 profesör var.. Bunlar Çapa Tıp Fakültesinde ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde uzun yıllardan bu yana binlerce hasta görmüş olan profesörler..
1-Prof. Atıl Yüksel
2-Prof. Hayri Ermiş
3-Prof. Rıza Madazlı
Üçü de son derece değerli Profesörler, çok saygın hocalar..
Benim amniyosentez sonrası erken doğum yaptığımı biliyorsun.. Amniyosentez işlemini Hayri Bey yapmıştı.. Yüzde iki düşük şansımız söz konusuydu ve malesef amniyo sentez işlemine bağlı kanama ve erken doğum gerçekleşti.. Ancak bu malesef bizim şanssızlığımızdı.. Bebeklerimi bu işlem sonrasında kaybetmeme rağmen Hayri Ermiş'in bu konudaki bilgisine, uzmanlığına asla birşey söylemem mümkün değil.. O da asla böyle birşey olmasını istemezdi ve gerçekten çok üzüldüğünü de biliyorum.
Neyseee bizim hastanede ayrıntılı ultrasonun fiyatı 500 tl civarında, Hayri Ermiş yapıyor.. (Benim yapı kredi sigortama yapılan indirimle doğum teminatımdan karşılanıyor bu ücret)
Atıl Yüksel'in fiyatı ile ilgili bilgim yok ama aşağı yukarı aynıdır..
Rıza Madazlının muayenehanesi Nişantaşında 300-300 tl arasında bir rakama ayrıntılı ultrason yapıyor (en son Mystryy yaptırdı üçyüzküsür liraya) ama nakit çalışıyor.. Ayrıca Avrupa yakasında Salı ve Perşembe günleri iki ayrı özel hastanede yarım gün hasta bakıyor, kredi kartı geçiyor ve özel sağlık sigortan varsa 500 küsür civarında bir rakama denk geliyor. (Benim yapı kredi sigortama yapılan indirimle doğum teminatımdan karşılanıyor bu ücret)
Kısaca bu üç doktordan birine yaptırabilirsin.. Ancak bizim hastanede Hayri Beye yaptıran arkadaşlar, ayrıntılı ultrasonun 10 dakikada bittiğini söylüyorlar, diğer iki doktorun ise en az 45 dakika sürdüğünü biliyorum.. Eeee anneler ve babalar bebeklerini ultrasonda seyretmeye bayıldığına göre en uzun süre bakan doktoru seçeceğini düşünüyorum :))))
En uygun zaman 22 hafta diye biliyorum.. Bir sonraki muayenende hangi haftada ayrıntılı ultrason çektirmeliyim diye sor.. Sonrasında hangi doktora yaptıracaksan çabucak randevu almalısın, çünkü bu profesörler fetus uzmanları ve riskli gebelik uzmanları oldukları için Türkiyenin her yerinden hastaları var ve randevu sıkıntısı yaşayabilirsin..
Zamanı gelince bize sorarsın, biz de sana iletişim numaralarını veririz canım...
Umarım aydınlatabilmişimdir :)))
Sevgiler.

Rica ederim, üzmedinn..
Ağladım, tekrar o güne döndüm, senin de neler çektiğini düşündüm ve inan sadece sana sarılmak, seni teselli etmek ve yaşadıklarımı seninle paylaşmak istedim.. Aynen dediğin gibi bizi sadece biz anlayabiliriz.. Hiçkimse anlayamaz.. Çevrendekiler de doğal olarak, amannn üzüldüğün şeye bak, yine olurr, diyip dururlar... E onlar da kendilerince haklılar, yaşamadıkları için bilemezler.. Ben senin yüreğindeki ateşin nasıl yandığını biliyorum, çünkü benimde aynı şekilde yanıyor canım..

Evet canım benim de normal doğum oldu.. Aydın Bey Amerikada olduğu için yerine Ebru Hanım ilgileniyordu.. Ancak sağolsunlar doğuma Ebru Hanım ve Nuri Bey birlikte katıldılar. Kızım normal doğdu, ama oğlum çok yukarıda olduğu için doğuramadım, sancım ve kanamam çok olduğu için narkoz verdiler ve oğlumu öyle almışlar.. Arkasından kan değerim tehlike sınırının altına düştüğü için 5 ünite kan verildi..
Aydın Bey'in sana 6 ay dediğini okuduğumda çok endişelendim.. Çünkü ben 6 hafta lohusalığım geçsin, ilk reglimi göreyim hemen yeni bir bebek istiyorum..
İnternetten araştırdım: Erken doğum sezeryan ile olduğunda doktorlar 6 ay bekleme süresi öneriyorlarmış, erken doğum normal olduysa (bizim gibi) bazı doktorlar 3 ay bekleme süresi geçmeli diyorlarmış, bazı doktorlar da ilk regliyi görmek yeterli (yani altı haftadan sonra regli görülüyor) diyorlarmış.. Buradaki en önemli konu rahmin kendini toparlaması ve anne- babanın psikolojisi...
Benim İlknur isimli arkadaşımın kistik fibroz hastası olan 10 yaşında kızı var.. İkinci bebeğe spontane hamile kaldı ve doktoru amniyo sentez istedi.. Genetik bir hastalık var ve kistik fibroz hastaları yirmili yaşlarına kadar yaşıyorlar.. Neyse malesef bebekte kistik fibroz çıktı ve 5 aylık bebeğin yaşamına son vermek zorunda kaldılar ve normal doğumla (aynen bizim gibi) doğurdu bebeğini.. Doktorları tüp bebek ile genetik olarak hastalıklar ayıklanır sağlıklı embriyo transfer edilir demiş.. İlknur da bizim doktorumuza sormamızı rica etti.. Neyse 4.ay randevumuzda Aydın Beye sorduk, maliyetini söyledi ama "bir bebek kaybetmek anne-baba için çok zor bir durum, 6 ay toparlasınlar kendilerini öyle gelsinler" demişti...
Ben de bebeklerimi kaybedeceğimi bilemezdim tabii ki..
Aydın Bey Amerikadan dönünce aradı ve görüştük canım.. Bu arada belki bilmiyorsun ama benim gebelik takibimi Aydın Bey yapıyordu, bizi kimseye emanet edemedi.. Çünkü bebeklerim 9 haftalıkken acilen apandisit ameliyatı oldum, bir hafta bizim hastanede yattım, arkasından taburcu oldum, bir hafta sonra şiddetli ağrılarla yine hastaneye kaldırıldım ve malesef ameliyat sonrası enfeksiyon oluşmuş, yatarak antibiyotik tedavisi gördüm on gün kadar.. Tabii bu bahtsızlıklar Aydın Bey ile bizi birbirimize çok yaklaştırdı. Amniyo sentez günü bebeklerimizin randevusu vardı, güle oynaya amniyo senteze uğurladı bizi.. Aksam da kanamamız başladı günlerce yattık biliyorsun.. Her günnn sabah vizite geldi ve çıkarken yine uğradı.. Doğum yaptığım hafta malesef amerikaya gitmişti..
Neyse beni ve eşimi çok iyi tanıyor.. Bizim çok olgun ve pozitif insanlar olduğumuzu biliyor.. Kasımın ilk ya da ikinci haftası kontrole gittiğimizde rahmim toparlandıysa çabucak bebek sahibi olmak istediğimizi söyleyeceğim. Zaten telefonla beni aradığında üzüntüsünü bildirdiğinde "biz çabuk toparlanacağız, siz de hiç üzülmeyin, bizi yeni bebeğimiz toparlayıp kendimize getirecek Aydın Bey" demiştim.. O da "cok büyük bir acı yaşadığnız ama ben sizin bu pozitif enerjinize her zaman hayran kaldım, çok büyük badireler atlattınız, sizinle ilgili kitap yazabilirim, ama hala son derece pozitifsiniz, tebrik ediyorum , en kısa zamanda sizi görmek istiyorum, müsait olduğunuzda gelin" demişti.. Durum bu.. Bizim Aydın Bey ile farklı bir iletişimimiz ve hasta-doktor ilişkimiz olduğu için biliyorum ki sen bana ne kadar bekleme süresi vereceğini merak ediyorsun.. Bende merak ediyorum ve bilmiyorum canım.. Zaten kasımın ilk ya da ikinci haftasına kadar çoktaaann toparlanmış olacağım ve Aydın Beyin karşısına ilk muayenedeki gibi gülen yüzle, yeni bebek umuduyla, pozitif enerjiyle çıkacağız eşimle birlikte..
Bu arada ben tüp bebek tedavisine başlamayacağım.. Öncelikle spontane hamilelik beklentimiz var. Çünkü biz tüp bebek tedavisine yaşımız geçtiği için çabucak bebek sahibi olmak istediğimiz için başlamıştık. Eşimin de benim de normal yoldan bebek sahibi olmamamız için hiçbir sorunumuz yok. Yani sana verdiği 6 aylık süre yeni tüp bebek tedavisine başlama süresi olabilir. Bana vereceği süre spontane hamileliğe başlama süresi olacak canım. Bu çok önemli bir ayrıntı.
Bana vereceği bekleme süresine seninle birlikte burada bir kere daha değerlendiririz canım. Ama daha kasımın ilk ya da ikinci haftasına çoookkk var.. Sen de kendini bir an evvel toparlamaya bak olur mu..
Eşin nasıl bu arada, o nasıl etkilendi, psikolojisi nasıl? Biz birbirimize çok daha fazla yaklaştık, sizin de böyle mi?

Son düzenleme:
Amanınnn saat yediye çeyrek var... Yazarken zamanı tamamen unutmuşum.. Bir de öğlen zımba gibi hazır olmamız gerekiyor.. Avrupa yakasına Bahçeşehir'e arkadaşlarımıza gideceğiz, tüm öğleden sonrayı ve akşamı onlarla geçireceğiz.. 3 yaşında Zeynep isimli kızları ve 10 aylık oğulları Yaman ile terapi yapacağız :)))))
Ayyy pazar günü de İstinye'ye görümceme kahvaltıya davetleyiz, öğleden sonra da Edirne'ye ciğer yemeye gideceğiz iyi miii :))))
Program yoğun... Pazartesine kadar yazamazsam merak etmeyin olur mu..
Ama aylardır neredeyse kıpırdamadan yatıyorum kızlar, hakkım di mi gezelim biraz.. Ne bahar bildik, ne yaz bu sene..
Hepinize güselll bir haftasonu diliyorum..

Aysegul'cum haftasonu programı süper görünüyor. Edirne'nin ciğeri de pek bi güzel olur. :)) Bir de kurabiyesi.
Tabiki gezmek hakkın. Keyfini çıkarın.
Çok öpüyorum iyi haftasonları diliyorum.

çok güzel bi hafta sonu geçir canım :)) tabi ki hakkın kaydirigubbakcemile

Meliss Vanilya günaydın.
Nasılsiniz?
Size de iyi bir haftasonu diliyorum.
Hava da ne güzel demi, Gunes pırıl piril.
:))

Meliss'cim fotoları kısmen aldım. Teşekkür ederim.
Yüklü oldugundan acmak biraz zaman alıyor. Hepsini açamadım henüz.

Meliss Vanilya günaydın.
Nasılsiniz?
Size de iyi bir haftasonu diliyorum.
Hava da ne güzel demi, Gunes pırıl piril.
:))

iyim canım sen nasılsın :) evet hava güzel gibi ama yarın yağmur geliyomuş. ben bu günlerde regl olucam yine rahat uyuyamıyorum regl olmadan önce öyle olurum hatta hamilelik sonlandı haberim yoktu yine öyle olmuştu demek ki bi dahakinde artık bu tür şikayetlerimde hemen doktora gidicam:) zaten bi 5 hafta doluyo gelicek bakalım ne olcak ilk reglimiz :bbo:

kısmen derken 6 ayrı mail olmalı canım eksikse mailini boşaltınca bi daha yollarım :)
evet biraz boyutları büyük:)) ben de zor attach ettim

Hepsini aldım cnm, teşekkür ederim.
Ben aysegul ve senin yerine bol bol uyuyorum iki gündür :))
ilk regl biraz yogun olur ama bu da geçsin ki yeni süreçlere geçebilesin demi

güzel bir haftasonu diliyorum herkese
ayşegülcügüm sen hiç uyumamıssın ama
bizim için harika bir geceyi çok mutlu olduk ziyaretinizden..bunu daha fazla katılımla tekrarlamalıyız harika olur:)
demekki edit sabahın ilk saatlerinde aktif oluyor bana hiç denk gemedi

Utkumm ne güzel yapmışsınız kıskandım walla bende sizlerle olmak isterdim. Bir dahaki sefere inşallah :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…