kızlar B-HCG değerim 431.3 yani pozitif, çok mutluyum.Allahım tamamına erdirir inşallah :)))))
kızlar B-HCG değerim 431.3 yani pozitif, çok mutluyum.Allahım tamamına erdirir inşallah :)))))
Coookkk güzel maşallah maşallah. Allah sonuna kadar güzel eylesin.
Bak km.lerce yol yapmana değdi cookk sevindim. :)))
kullanılmıyor canım
canım bürüksel tüp bebek te de var imsi ben cumartesi günü yücel karaman a muayene oldum. ama asm de yokmuş cidden. bugün Aydın Arıcı ya bizzat muayene olarak öğrenmiş oldum...Kullanilmiyor, ben 1. tedavimi ASM de oldum. Tedavide doktordan ve ekipten memnun kaldigim halde IMSI kullanilmasini istedigim icin Memorial a gelmistim.
Bildigim kadariyla Istanbul' da sadece Bahceci ve Memorial'da var IMSI...
ah vanilyacım bu konuda çok dertliyim benim eşimin sperm sayısı çok fazla ama morfolojisi %2. ve memorial buna normal diye İMSİ yapmamış inanamıyorum ya bugün öğrendim bunu da. ben İMSİ nin ne olduğunu cumartesi öğrendiğim için geç oldu tabi..nur hanım ı aradım halen %2 morfolojiye iyi bir değer o yüzden gerek görmedik diyor. ama yücel bey olsun aydın arıcı olsun morfolojinin çok ciddi değerde olamsa da bozuk olduğunu söylüyor peki o zaman neden uygulanmadı. illa hasta mı talep edecek ben ne anlarım imsi den. nur hanım diyor ki senin 10 hücreli 1. kalite oldu emrriyoların imsi de olsaydı bu olacaktı. bozuk sperm olsaydı hiç döllenemezdi diyor. ben de belki rahime yerleştirildikten sonra bozuk sperm olduğu için yoluna devam edemedi dedim. böyle bişi olmaz dedi. ben şimdi bunun peşindeyim. gerçekten de embriyonun oluşup 1. kalite olması zaten spermin çok kaliteli olduğu anlamına mı geliyor? ben yazılı evrak istiyorum dedim iki tane prof un morfoloji çok olmasa da bozuk dediği spermlere normal diye imsi kullanmamanın açıkmalasını yazılı istiyorum dedim gerekirse mahkemeye bile gidebilirim inan."spermde morfoloji bozukluğu olmadığı için imsi uygulanmadı" tek istediğim bu ancak dediğim gibi öncesinde embriyonun 10 hücreliye kadar bölünüp 1. kalite olması iyi sperm seçildiğini kanıtlar mı* bu önemli. haklılarsa o ayrı ama haklı değillerse ...Spermde morphology sorunu olan durumlarda spermi cok cok yuksek buyuterek bakiyorlar ve en normal gorunen spermle dolleme yapiyorlar. Benim ilk tedavimde kafama en cok takilan sey bu olmustu. ASM de basta br hemsireye sordugumda var demislerdi, sanirim sorumu anlamamislardi, sonra hic merak etmeyin cok ileri secimlerden sonra seciyoruz dediler. Transferden sonra embriyologla konustugumda spermleri yaristirdik ona gore sectik demislerdi ve ben hic tatmin olmamistim.
Morphology olarak cok sahane olmadigimiz icin ben de 2. deneme icin IMSI pesine dustum. Bu sefer IMSI yaptilar, secilen spermi fotografla gosterdiler ki gercekten cok ama cok az duzgun sperm vardi. Yani yaristirsalar belki uzaktan normal gorunen sperm kazanacakti ama aslinda normal olmayacakti. Sonuc ne olacak bilmiyorum ama en azindan bu konuda icim rahat. Morphology problemi olmayanlarin kesinlikle dert edecegi birsey degil, neticede ASM deki secim metodu da yaygin olarak kullanilan bir method, ama olanlar bu islemin yapildigi yerleri arayip bu islemden faydalanabilir, ustelik bir fiyat farki da yok.
AAAA ben de ASM de kullanılıyo zannediyodum ... demek yarıştırıyolar... erkek bebek çoğunluğunun sebebi anlaşıldı:)))delikafaduldenSpermde morphology sorunu olan durumlarda spermi cok cok yuksek buyuterek bakiyorlar ve en normal gorunen spermle dolleme yapiyorlar. Benim ilk tedavimde kafama en cok takilan sey bu olmustu. ASM de basta br hemsireye sordugumda var demislerdi, sanirim sorumu anlamamislardi, sonra hic merak etmeyin cok ileri secimlerden sonra seciyoruz dediler. Transferden sonra embriyologla konustugumda spermleri yaristirdik ona gore sectik demislerdi ve ben hic tatmin olmamistim.
Morphology olarak cok sahane olmadigimiz icin ben de 2. deneme icin IMSI pesine dustum. Bu sefer IMSI yaptilar, secilen spermi fotografla gosterdiler ki gercekten cok ama cok az duzgun sperm vardi. Yani yaristirsalar belki uzaktan normal gorunen sperm kazanacakti ama aslinda normal olmayacakti. Sonuc ne olacak bilmiyorum ama en azindan bu konuda icim rahat. Morphology problemi olmayanlarin kesinlikle dert edecegi birsey degil, neticede ASM deki secim metodu da yaygin olarak kullanilan bir method, ama olanlar bu islemin yapildigi yerleri arayip bu islemden faydalanabilir, ustelik bir fiyat farki da yok.
süpeeeerrrr canım allah tamamına erdirsin :))kızlar B-HCG değerim 431.3 yani pozitif, çok mutluyum.Allahım tamamına erdirir inşallah :)))))
bu konuyu da bi araştımam lazım valla bilmiyodum sperm analizini peki nasıl yapıyolar özel mikroskop kullanıyoruz demişti Aydın BeyBeyaz, merhaba.
Benim bildigim kadarıyla ilk 3 gün icersindeki embriyo kalitesinde yumurta on planadayken ilerleyen günlerdeki gelişim de spermin etkisi on plana çikiyor.
3.günde 10 hücre olması çok iyi. Peki ilerleyen günlerdeki gelişim nasıldı? İnceleme fırsatınız oldu mü? Yani transfer edilen dısında 4. 5. güne beklettiklerin belki fikir verirdi.
güzel bir haftasonu diliyorum herkese
ayşegülcügüm sen hiç uyumamıssın ama
bizim için harika bir geceyi çok mutlu olduk ziyaretinizden..bunu daha fazla katılımla tekrarlamalıyız harika olur:)
demekki edit sabahın ilk saatlerinde aktif oluyor bana hiç denk gemedi
Utkumm ne güzel yapmışsınız kıskandım walla bende sizlerle olmak isterdim. Bir dahaki sefere inşallah :))
ayşegül yanıtın için teşekkür ederim, kanamaların vs büyük şansızlık. Allah bir daha göstermesin diyorum başka ne diyeceğimi artık bilemiyorum. Aslında aramızda pek fark yok benim polip tek engelmiş o alındı. aslında doğal yolla gebe kalabilirm. ama yaşım için tüp bebek yapalım demişti hoca. telefonda uzun uzun konuşulmuyo umarım hoca sezeryan anlamıştır. Sana vereceği süreye klitlendim valla sana ne derse kendime o süreyi kabul edecem ya da hocanın kapısına dayanacam. Olayın tek iyi tarafı Allaha şükür eşim doğum dahil yanımdaydı. Sürekli moral vermeye çalıştı. Sürekli iyi ki var diye şükr ediyorum.
merhabalar
gelişmeler varmı kızlar.. utkum bizim bir listemiz vardı nerelerde o son durumlar nedir görseydik :))
ee aysegul burda da yok.. nerde ki!!! bi gun boyunca neden bizi terk etti
delipery tebrikler canım... grubun en uzaktaki bebeği/bebekleri olacak seninkiler. ben de değerlere bakınca ikiz mi dedim, bekleyip göreceğiz tabi. dilerim herşey çoook güzel devam edeceek bundan sonra da...
arkadaslar 3 aydır osman bey' gıdıorum.3 kez asılama denedık olmadı.simdi tup bebek yoluna gıdıcez ama benım bu konuda korkularım var.yumurta toplama donemınde ve mikroenjeksiyon doneminde acı hissediyormusunuz.anestezimi uygulanıyor yada sedasyon (uyku hali) bilen arkadas varsa lutfen benıde bılgılendırsın...ona gore karar werıcem.tecrubelerınızı beklıyorum.
delipery canım gözün aydın Allah tamamına erdirsin cok mutlu oldum
darısı ladynin başına
Vanilya'cim günaydın.
Sende erkencisin bugün.
canım bürüksel tüp bebek te de var imsi ben cumartesi günü yücel karaman a muayene oldum. ama asm de yokmuş cidden. bugün Aydın Arıcı ya bizzat muayene olarak öğrenmiş oldum...
ah vanilyacım bu konuda çok dertliyim benim eşimin sperm sayısı çok fazla ama morfolojisi %2. ve memorial buna normal diye İMSİ yapmamış inanamıyorum ya bugün öğrendim bunu da. ben İMSİ nin ne olduğunu cumartesi öğrendiğim için geç oldu tabi..nur hanım ı aradım halen %2 morfolojiye iyi bir değer o yüzden gerek görmedik diyor. ama yücel bey olsun aydın arıcı olsun morfolojinin çok ciddi değerde olamsa da bozuk olduğunu söylüyor peki o zaman neden uygulanmadı. illa hasta mı talep edecek ben ne anlarım imsi den. nur hanım diyor ki senin 10 hücreli 1. kalite oldu emrriyoların imsi de olsaydı bu olacaktı. bozuk sperm olsaydı hiç döllenemezdi diyor. ben de belki rahime yerleştirildikten sonra bozuk sperm olduğu için yoluna devam edemedi dedim. böyle bişi olmaz dedi. ben şimdi bunun peşindeyim. gerçekten de embriyonun oluşup 1. kalite olması zaten spermin çok kaliteli olduğu anlamına mı geliyor? ben yazılı evrak istiyorum dedim iki tane prof un morfoloji çok olmasa da bozuk dediği spermlere normal diye imsi kullanmamanın açıkmalasını yazılı istiyorum dedim gerekirse mahkemeye bile gidebilirim inan."spermde morfoloji bozukluğu olmadığı için imsi uygulanmadı" tek istediğim bu ancak dediğim gibi öncesinde embriyonun 10 hücreliye kadar bölünüp 1. kalite olması iyi sperm seçildiğini kanıtlar mı* bu önemli. haklılarsa o ayrı ama haklı değillerse ...
hamile arkadaşları çok tebrik ediyorum....
vanilyacım sana özelden yazmıştım gene alamadın sanırım((
sorunu ciddiye alıp yanıt veren arkadaşlara da teşekkür ediyorum...
sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?