ya kızlar benim eşimde problem...asm bu konuda nasıl ? yani eşinden dolayı tedavi olup hamile kalan varmı aranızda?
ya kızlar benim eşimde problem...asm bu konuda nasıl ? yani eşinden dolayı tedavi olup hamile kalan varmı aranızda?
Edut Merhaba;
Biliyorsun bizler Aydın Arıcı'nın tüp bebek tedavisini üstlendiği hastalarız.. Her birimizin ufak tefek sorunları var.. Yanlış bir cümle kullanmak istemem ama : Tüp bebek tedavisinde asıl olan kadının sağlığı, yaşı, yumurta rezervi.. Tedavinin tüm yükü bizim üzerimizde. (Ama Allah başımızdan eksik etmesin elimizden tutan, yanımızdan ayrlmayan kocişlere sahibiz) Erkeklerin milyonlarca spermi var, eşinde yumurtanı dölleyecek bir iki tane sperm olması bile yeterli canım.. Önemli olan senin döllenecek yumurtanın olması.. Haaaa diyeceksen ki tüp bebek değil, spontane hamile kalmak istiyorum o zaman eşinin sorunu elbette çok önemli olacaktır..
Biz Aydın Bey ile tanıştığımızda, ilk görüşmemizde elimizde bulunan daha evvel yaptırdığımız testleri vb. kendisine gösterdik.. Sıradan bir hastanede yaptırdığımız spermiyogram vardı.. Aydın Bey o testi ASM'de yeniden yaptırmamızı rica etti.. Çünkü spermiyogram testi için kullandıkları cihaz çok ayrıntılı sonuç veren bir cihazmış.. Onun dışında tüm tahlillerimizi istediğimiz yerde yaptırabileceğimizi ama spermiyogramı ASM'de yaptırmamızı söyledi..
Eşinin sorunu tam olarak nedir bilmiyorum ama aramızda eşinde ufak tefek sorun olan ancak buna rağmen tüp bebek tedavisi pozitif olan arkadaşlarımız var.. Dediğim gibi milyonların içinden bir kaç tane spermin olması yetiyor canım.
Bildiğim kadarıyla hiçbirimizin eşi ürolog ile diyaloga girmedi, gerek kalmadı çünkü :)))
Senin durumun ve sorunun tam olarak nedir, paylaşırmısın bizimle?
Sevgiler
merhaba edut,
benim 2 arkadaşımın da sorunu eşlerinde idi. farklı merkezlerde biri 6 diğeri 8 defa tüp bebk denemiş. Tüp bebek yapan arkadaşlardan ASMnin başarısını izlemiştim. Tavsiye ettim birinin 1diğerinin 2 kızı var şimdi. Ayrıntıları bilmesem de sonuç başarılı. İnşallah size de başarı getirir.
inşallah canım...bende aydın beyle kasımda ancak ön görüşme randevusu aldık...baya yoğun ve kalabalıktı dün asm ...sende orda denedin değilmi?
şahsen ben kesinlikle İMSİ olan bir hastahane öneririm.Canım, ben kendimden pko yum diye üzülürken eşimin ilk sperm değerine bakırdığımızda şok olduk..eşimde morfoloji %2 sayı 15 milyon du....aşılama raporu çıkardık gonal f lerimi aldım tam beklerken adetimi ben doğal yoldan kimyasala gebelk yaşadım....1-2 ay düzene girsin adetim derken eşimin ürolgu üniversitede bir sperm testi ve dopler istedi...dopler de 2.derece varikosel çıktı, ancak asıl şok sperm sayısı 1 milyon 100 bin....ilk sperm testinden altı ay spnra şok olduk...şu an hangisi doğru bilmediğimizden biz bu hafta sonu asm de verdik testimizi...ilk bizim için önmeli gerçek değerimiz....eğer milyon doğruysa malum tüp hemde acilinden....asm ye gelmişkende aydın beyden kasım için ön görüşme aldık ama benim tek acabam acaba ımcı olan bir yermi tercih etmeliyiz...mesela memorial....ilaçlarım 1500 gonal f im ve çatlatma iğnem var elimde kullanmadım..adetimde bugün başladı....artık sonuca göe merkez belirleyip gelecek ay yada aralıkta başlamış olmak istitorum...allah bilir tabi
bürüksel ve memorial da var ve ben izmitte oturuyorum....hele yarın sonucumuz çıksında bakıcaz artık ...sağol tatlımşahsen ben kesinlikle İMSİ olan bir hastahane öneririm.
güzel bir hafta diliyorum herkese
Anladım canım,
13 Ekimde Aydın Bey ile görüşmeye gittiğinde ameliyatın şeklini de, ASM'deki ücreti de öğrenirsin canım.. Unuttum, senin özel sigortan varmıydı? Varsa ASM'de yaptırabilirsin. Yoksa malesef oldukça maraflı olabilir canım. Ben ameliyatını Aydın Beyin yapmasını çok isterim.
Bir de randevu saatin kaçta ve tam gün mü izin alacaksın?
canım randevum sabah 10:30 da çarşamba sabahı evet... özel sigortam maalesef yok ama imkanım el verirse elbette benim tercihimde Aydın bey olur mutlaka... tam gün izin alırım sanırım çünkü oraya gitmem görüşme muayene derken öğleni bulur.. ee geri dönüş felan erken de çıkacağız ya sabah onun da yorgunluğu olur..muhtemelen işe dönmem artık... sen hafta sonu epey takılmışsın buraya.. uyku tutmamış seni...:)) herkesi de düşünür.. tatlı diliyle anlatırmış... çok tatlısın sen yaaa... opuyorumnanaktan gelişmeleri haberdar ederim ben yine... telefonlaşma konusunda da sana tamamıyle katılıyorum.. ne kadar gerekli olduğunu hep beraber geçmişte gördük değilmi... yanlış kişiler yok aramızda Allaha şükür... olsa da kendini belli eder.. çekinceniz olmasın arkadaşlar bu konuda... tabiki tercih sizlerin yinede...
kızlar listede sigorta yaptırdı demişsiniz ne demek o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?