Doğru tabiki burda bulunan kişilerin sorunları hep aynı farklı sorunlarla kimseler buraya pek başvumuyor galiba yani IMS ihtiyacı olan veya Mikro Tese yapılacak olanlar
Neyse uzatmaya gerek tek tip vakalarla ilgilenen merkez bana gelmez
allam hala tek tip diyorsun.... burasi tup bebek merkezi elbetteki her tip vaka ile ilgileniyorlar... ama bizim aramizda yok.. sans ki ilk sensin bu durumla gelen!!!! bencede neyse!!!!!!!!!!!!!!
daha doktorun adını geçmişini bilmeden, alanını bilmeden hiç bişeyi araştırmadan sırf 2. ağızdan konuşmalarla karar verenlerin gerçekten bizim merkezde işi olmasın
ayrıca ASM de mikro tese işlemi yapılıyo ama bu gruptaki arkadaşların hiç birine böyle bi işleme gerek kalmadı dolayısıyla o ekipte üroloğa gerek kalmadı yani erkeklerimiz spermlerini kendileri verdiler sonrası zaten üroloğun alanı değil embriyogların alanıdır bu da bilinmiyo ise daha bişiy anlatmaya gerek yok
Sevgili bebek 2010 yazdıklarından daha önce tüp bebek tecrüben olmadıgını anlıyorum.
Esinde azospermi varsa ve alınan spermde hiç canlı sperm çıkmazsa o zaman cerrahi isleme alınır.
Yalnız benim sana tavsiyem eğer oncesinde bu tedaviye girmediysen yumurta kalitesinden de çok emin olma. Sorun sadece eşimde deyip geçme. İnsallah rahimde yada yumurtalarda hiçbir sıkıntıniz çıkmaz ama insanın karşısına beklenmedik durumlar çıkabiliyor. Asm'de i̇msi yok onun dısında başka yöntemlerle sperm seçiliyor. Gerçi mikrocerrahi olacaksa çok da fazla seçenek olmuyor diye biliyorum. (bulunan spermlerle yetinmek gerekebilir)
i̇msi olması icini rahatlatacaksa Brüksel tüp bebek veya memorial'a gitmelisin.
Sana da bol şans.
Bebek 2010;
Arkadaşlarım gayet güzel cevap yazmışlar, ben de küçük bir ekleme yapacağım.Doğru yerde olmak önemli: Erkek Infertilitesi bölümünde senin durumunda bulunan üyelerin oluşturduğu onlarca topik var.. Sanırım tüm sorularının cevabını orada bulablilirsin.
Doğru yerde olmak gerçekten önemli.. Şükürler olsun ki bizler doğru yerdeyiz, ASM Jhons Hopkıns'de tedavimizi oluyoruz ve çok sevgili doktorumuz Sayın Prof.Dr. Aydın Arıcı 'nın güvenli ellerindeyiz. Senin de şansın bol olsun.
Nasıl başka kadınların sizi anlamadığını çocuk sahibi olmanın ne kadar zor bir durum olduğunu bilmediklerinden yakınıyorsanız aynı şey sizin içinde gecerli sizde beni anlamıyorsunuz .Burada sadece yazı yazıyorsunuz .Başka şeyleri okuyup öğrenmiyorsunuz bugün %25 hasta sperm problemi yüzünden anne olamıyor ve birçok hasta bunun nekadar önemli olduğunu bilmeden tam teşekküllü olmayan merkezlere gidip harap oluyorlar Bu nedenle yaklaşımlarınızı hiç doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Sizlerin sositososito daha çok şey okuyup öğrenip bir de vicdan sahibi olmanızı canı gönülden temenni ediyorum
Yardımlarınız için çok teşekür ederim
aysegul nsl calismissin inanilmazsin, hastahaneyi aramissin falan... supersin:):):) allianz ile ben film icin 500tl gibi bir fiyat almistim, snr hastahanede 488 mi ne tuttu ama sagolsun ameliyatla ilgili oldugunu yazmis aydin bey raporuna 80kusur bisi odemistik... o zmn da sormustum degisiyor ama genel olarak en ii fiyat allianzda demislerdi, dogruymus demek ki...
Ayşegülcüğüm harikasın canım yaa:))
Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum...Şimdi eşimle poliçemizi inceliyoruz doğum teminatı eklimiydi diye...Tekrar teşekkürler...
Ayşegülcüm şimdi baktık poliçemizde doğum ve sezeryan teminatı var 1200 tl lik...
Merhaba Cristoball;
Annelik bu işte canım, "hapşırırken bile bebeğime bişey oldu mu" diyor insan..
Gerçekten hava hasta olmaya çok elverişli.. Hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Özellikle göbüşünde bebişi olanların tabii ki :))))
Bebişine de maşallahhh, hep böyle kıpır kıpır olur inşallah canım.. Her geçen gün büyüdüğünü görmek ne kadar güzel bir duygu di mi..
Bu arada daha evvel ki yazılarımızı okuduysan, bizim bir ultrason cafe projemiz var sen biliyormusun bu projemizi ? Ben inşallah sermayeyi ayarlarsam açacağım.. Başka yolu yokk
merhaba ayşegül
dediğin gibi her geçen gün oğlumuzun büyüdüğünü görmek çok harika bir duygu.elimizde olsa hergün doktora gidip saatlerce seyretmet isterdik.artık kısacık süreler yetmiyor.
ultrason kafe, bir aralar kafeden bahsetmiştiniz sanırım,inşallah hayırlısıyla açarsın.şimdiden bissürü müşterin hazır elini biraz çabuk tut
eşin keçi boynuzu kürü deniyormuş, benim tavsiyem seninde losalık dönemin bittimi tam bilmiyorum ama bittiyse eğer sende soğan kürü dene.hakikaten kadınların yumurta sorununda çok işe yarıyor.tadı iğrenç ama ne yaparsın bebek yolunda herşeyi denemeye değer.biz eşimle ikisini birden aynı anda denemiştik.
Nasıl başka kadınların sizi anlamadığını çocuk sahibi olmanın ne kadar zor bir durum olduğunu bilmediklerinden yakınıyorsanız aynı şey sizin içinde gecerli sizde beni anlamıyorsunuz .Burada sadece yazı yazıyorsunuz .Başka şeyleri okuyup öğrenmiyorsunuz bugün %25 hasta sperm problemi yüzünden anne olamıyor ve birçok hasta bunun nekadar önemli olduğunu bilmeden tam teşekküllü olmayan merkezlere gidip harap oluyorlar Bu nedenle yaklaşımlarınızı hiç doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Sizlerin sositososito daha çok şey okuyup öğrenip bir de vicdan sahibi olmanızı canı gönülden temenni ediyorum
Yardımlarınız için çok teşekür ederim
yazacak şeylerim çoktu hatrına yazmıyorum Ayşegül'cüm...
Arkadaşlar
dün Aydın beyle görüşmem şöyle geçti bilgilendireyim sizleri de ; sevgili myomum sağ tarafıma yayılma yaptığı için sağ yumurtalıklarıma baskı yapıyordu ya zaten yani sperm ile yumurtanın buluşmasını engelliyormuş böylece sola bakıyoruz o da rezerv olarak yüksek değilmiş ancak myom rahim duvarına mesafe olarak çok yakın değilmiş bu da bebeğin tutunması açısından engele teşkil etmiyormuşa yani Aydın hocanın tavsiyesi dondurulmuşlarımla devam etmem yönünde oldu ilk başta.. haaa eğer yeniden başlayım embiriyolarım kalsın garanti dersem öyle de yapabilirsin tabiki dedi .. sonuçta o zamanki yumurtalar daha tazeydi daha kaliteliydi dedi...bende ilaçların daha da büyüteceğini söyledim eğer daha da büyürse o zaman alırız dedi... ilk negatifimi ise hep yaşıma bağlıyor((( sınırda olduğumu söylüyor.. bende buna çoookk üzülüyorum.. hem vakit sıkıntım var hem myom yumurtalar azalıyor.. myom kalsınmı gitsinmi kafam allak bullak oldu... laparoskopiyi de sordum tavsiye etmiyor açık ameliyat daha iyi bence dedi.. ücreti de oldukça yüksek 5754 TL. gelişmeler işte böyle...
kızlar dondurulmuşlarla devam edersem şayet bunun ücreti ne kadardı dün sormayı unutmuşum da bilgi verebilirmisiniz..
kızlar :))))
geçtiğimiz haftalarda çok kötüydüm ama şimdi hemen günler geçsin de tekrar transferim olsun diye bakıyorum.
Sanırım ben trasnfer manyağı oldum :) az mı 3. kezolcak
canim simdi ameliyat olmana gerek yok, tedaviye baslayabiliriz mi dedi, orasini anlamadim ben?!?!?
birde kac dondurulmusun var senin??? bir tup? iki tup?
evet şu an olma dondurulmuşlarınla dene dedi.. yada en baştan başla yani tüpe devam dedi.. ancak o yolla kalmasında bir sakınca yok.. doğal yolla zaten azalan yumurtalarıma sağdan baskı da yaptığı için şans faktörümü çok çok düşürüyor ama tüpte bu engel değil ya zaten... rahim duvarına zarar vermiyormuş çünkü uzakmış ona... almadan devam edebiliriz diyor... olasılıkların hepsini yazdım ya karışıkmı yazmışım :)) tek tüp denemem var 4 dondurulmuşum.. bir aşılamam vardı tüpten 1 yıl evvel... hepsi bu...
yok birden fazla olasilik olunca ben karistirdim
ee simdi ameliyattan vaz mi gectin???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?