tarhana iidir, hem de kolaydir
bizim olmazsa olmazimiz salatada diyebilirm ama asil yogurttur, buyukce bir tabak yer esim.. salatayida kocam yapar, cok da guzel yapar, salatasiz oturmak istemez, ama hep fazla yapar, salatanin sonu mide fesadi gecirene kdr yememe neden olacak sekilde bana kalir.. biz ofiste disari cikiyoruz hep, cok guzel bi esnaf lokantasi var burda, yemekleri annemin yemekleri gibi, cok seviyorum, oraya gidiyoruz hep, ev yemegi yiyoruz, zeytinyaglida var:):):) ooo oglenede az kalmis, aciktim:))))))))
bu arada dogru ya komsuya goturmek lazim, umarim o da begenir:):):)
Kızlar selam, bugüne bizde yağmurla uyandık, ben yağmuru çok severim,rahatladım resmen.Dün yaklaşık bu saatlerde çok az pembemsi bi akıntım geldi çok korktum, hemen hastaneyi aradım coraspirini artık alma, kanamaya dönüşür ve devam ederse iğneyi günde iki doza çıkar dedi hemşire.Bende yattım hiç kalkmadan(yatmaktan nefret ediyorum bu arada çok zayıf olunca canım acıyo) çok şükür bi daha gelmedi leke filan, ikinci iğneyede gerek kalmadı.Bu arada çok sıkıntı basıyo beni gün içinde resmen fenalaşıyorum.Önümüzdeki hafta çarşamba günü ultrasona gidicez,inşallah hayırlı haberler alırız, sizinle paylaşırım güzel haberleri.
teşekkür ederim canım.. dediğin gibi kararsızlık çok kötü bir şey.. hakkımda hayırlısı ne ise öyle olsun.. bakalım şu donuk yani benim tabirimle buz bebekler :))) için hangi işlemle başlanıyor yani adetle mi alınması gereken ilaçlamı?? hiç bilgim yok.. onun üzerine neden konuşmadıysak hiç o gün :))) yaaa Aydın beye sormayı unutuyorum çoğu şeyi.. hep yoğın ya.. meşgul etmeyim derken telaşe ediyorum sonra ( Ayşegül duymasın)
Tarhana tamamdır..
Biz de hem yoğurt hem süt bol tüketiriz.. Bir de eşim yoğurdun suyunu çok sever..
Belizzciğim şimdiden afiyet olsun sana canım. cokacimcoook
:CüvCüv::CüvCüv:Haaa aklımdayken göbüşlü bebişli arkadaşlarım; lütfennn hepiniz özellikle peynir tüketin.. Çünkü sütten ve yoğurttan çok daha fazla kalsiyum var.. Kalsiyum oranına göre sıralama şöyle: peynirde en çok, yoğurtta çok, sütte az.. kalsiyum var.. Böyle olunca da bol peynir tüketmek önemli.. Tabiii sadece bebişi göbüşlüler değil, biz de şimdiden depolamalıyız kızlar, bebişlerimize hazırlık olsun diye
Grapes, ben sana geçen gün TRT1'i izle diye mesaj göndermiştim, gebelikte beslenmeyi anlatıyorlardı, izledin mi canım?
tarhana iidir, hem de kolaydir
bizim olmazsa olmazimiz salatada diyebilirm ama asil yogurttur, buyukce bir tabak yer esim.. salatayida kocam yapar, cok da guzel yapar, salatasiz oturmak istemez, ama hep fazla yapar, salatanin sonu mide fesadi gecirene kdr yememe neden olacak sekilde bana kalir.. biz ofiste disari cikiyoruz hep, cok guzel bi esnaf lokantasi var burda, yemekleri annemin yemekleri gibi, cok seviyorum, oraya gidiyoruz hep, ev yemegi yiyoruz, zeytinyaglida var:):):) ooo oglenede az kalmis, aciktim:))))))))
bu arada dogru ya komsuya goturmek lazim, umarim o da begenir:):):)
yayla... meliss tarhanayı bende çok severim.. o da olabilir.. ama mönüye göre seçiyorum ya ben :)))
sağol melisss cim inşallah dediğin gibi olur... ama bu konuda tek deneyimli Mavi _ Mercan değilmi.. ben şimdi ne yapmalıyım buna nereden başlanıyor bilmiyorum... arayımmı tel ile yoksa bilgisi olan varmı?? kaçıncı gün ne ile nasıl başlanıyor.. bak Ayşegül diyecek şimdi bayan panik diye.. yook bilgi amaçlı bak panik yoklmaz: gayet rahatım.. :)
geshenk karar vermene sevindim ben de en kötü karar bile kararsızlıktan iyi derler, ne kadar doğru tam bilemiyorum ama, kararsız kalmanın insanı çok bunalttığını biliyorum... myom ameliyatı açık ameliyat olacaksa insanı zorlayan bir ameliyat, bize doktor 3 aydan sonra müsaade vermişti bebek çalışmalarına başlamıştık doğal yoldan ama tüp bebek için değil, tüp bebek için 10 ay sonra denedik. madem ki zaman çok önemli aslında dondurulmuşlarla şansı denemek iyi gibi göründü bana da. allah yardımcın olsun canım, inşallah bu sefer güzel sonuca ulaşırsın ve zaman hesaplamaktan kurtulursun sen de.
ayşegül vallahi kaç çeşit yemek bravo :)) benim de yaptığım yemekler 2 günde bitmiyor, bir de arada annem yaptığı yemeklerden yolluyor, bir gün ondan bi gün bundan derken haftada neredeyse 1-2 kere yemek yapsam bana yetiyor :)) neyse ki eşim de o konuda çok iyi , hiç bi yemeği ayırt etmez, 2 günlük yemek demez, ne olsa yer :) biliyor karısı da beceriksiz fazla zorlamıyor beni :)))benim de 2 günlük protein diyetim var bu hafta, sadece tavuk-balık-yoğurt ayran-salata, başak bişi yok, bugün öğlen tavuk yemeyi planlıyorum, akşama da eşimle balık yemeye gidecez, akşama yemek derdim yok yani, yaşasıııınn :)) ekmeksiz de tadı çıkmıyor ama napalım artık idare edicez :)
Kızlar selam, bugüne bizde yağmurla uyandık, ben yağmuru çok severim,rahatladım resmen.Dün yaklaşık bu saatlerde çok az pembemsi bi akıntım geldi çok korktum, hemen hastaneyi aradım coraspirini artık alma, kanamaya dönüşür ve devam ederse iğneyi günde iki doza çıkar dedi hemşire.Bende yattım hiç kalkmadan(yatmaktan nefret ediyorum bu arada çok zayıf olunca canım acıyo) çok şükür bi daha gelmedi leke filan, ikinci iğneyede gerek kalmadı.Bu arada çok sıkıntı basıyo beni gün içinde resmen fenalaşıyorum.Önümüzdeki hafta çarşamba günü ultrasona gidicez,inşallah hayırlı haberler alırız, sizinle paylaşırım güzel haberleri.
belizzz geshenkin kalplerini gördün mü sırnaşık şey sırnaşık şey
teşekkür ederim canım.. dediğin gibi kararsızlık çok kötü bir şey.. hakkımda hayırlısı ne ise öyle olsun.. bakalım şu donuk yani benim tabirimle buz bebekler :))) için hangi işlemle başlanıyor yani adetle mi alınması gereken ilaçlamı?? hiç bilgim yok.. onun üzerine neden konuşmadıysak hiç o gün :))) yaaa Aydın beye sormayı unutuyorum çoğu şeyi.. hep yoğın ya.. meşgul etmeyim derken telaşe ediyorum sonra ( Ayşegül duymasın)
ne kdr giciksin delipery, biz burda 2 gr kilo verelim die ugrasioz, zayif oldugumdan yatarken canim acio demissin naniknanik benimde acisin ya bende su 2-3 kilomu veriiiim:):):) delikafadulden gecen esime dedim, bi fazlam gobekte en iisi ben ordaki yaglari aldiriim die:):):) gitmiyor ya gitmiyor ayva gobek, deliricem... bole zayif olman cok guzel cnm, hamileyken aldigin kilolarin hicbiri rahatsiz etmez seni, ooooh rahat rahat yersin:):):) carsambada hemen bizi hbrdar et, merak ederiz biz, bakalim kac kese goreceksin
cnm ya ne msuguliyeti, bilmiyormusun aydin bey hic sizlanmadan guzelce cvp veriyor her soruya... mail at sen ona bence... ozelden kizlar yazsinlar mail adresini ben bilmiyorum... kendini tanit, neye karar veridigni anlat, ne zmn gelmem gerekiyor de, zmn kaybetme...
ya ben peynirde sevmem, her peyniri yemem... cok zor yerim, esim diretir ye sunu diye. yogurtta onun sayesinde basladim.. hele sut hiic icmem... muzlu, cilekli sut falan olursa neyse yoksa sade sutten midem bulanio... cok zor olacak benim hamileligim cok zor...
tarhana demişken bizim bir abla yaptı satıyor çok güzel isteyen olursa ayarlarım arkadaslar:)
Impression;
Sen açık ameliyat mı oldun? ve 3 ay mı bekleme süresi denildi? Allag allaggg
evet canım 3 ayın sonunda rahimin durumunu çok iyi gördü ve serbest bıraktı bizi, normalde bu süre 6 aydır ama iyi görüyorum başlayın dedi :)))
Ayy ne şeker kocişlerimiz var bizim yaaa..
Benimki de hiçç ayırmaz, yemeğimiz yoksa sevinir "oleyyy ne pişireyim" diye mutfağa girer, en basit yemeği bile bayıla bayıla yer canım benim..
Biz yeni balık yidikk :))) Afiyet olsun canım..
Ekmeğe dikkat, her öğünde bir dilim yemek gerek.. Ama makarna pilav yenecekse, o zaman ekmek yok ohaoldumsmile
gerçekten şanslıyız allaha şükür :))
ben diyetisene gdiyorum ya, o da söyledi çorba-makarna-ekmek, bunların 3 ü yanyana olmöuyor kesinlikle birisini tercih ediyorum. makarna da zaten 2 kaşıkçık ... ama 2 günlük şok diyetler var aralarda onlarda sadece kahvaltıda 2 dilim ekmek var diğer öğünlerde yok, ara öğünlerde süt-yoğut veya ayran.. öğlen akşam da tavuk veya balık yanına salata :))
anaaaaaa... tmm yeni dusmanim geshenk!!! mystrryi rahat birakiyorum artik sırnaşık şey sırnaşık şey
:))))))))))))))))))))))))))) öldüm gülmekten yaa
Ay çıkmadan Geshenk'in mesaj sayısına bakiim dedim.. Sanırım bu duruma uygun tek söylenecek söz var: Yuhh diyorum Geshenk.. Ben ikibine doğru yol alıyorum, hatun dörtbinleri geçmiş.. Son bir kaç aydır bize pek uğramıyordun :gitme: ama diğer topikte sohbeti koyultup kalpleri takmışsın nickine.. alsanaalsanasmile Seni yaramazz seniiiiiiiiii kaydirigubbakcemile3
Ayyyy belizz taktın kalplere :)tabi geshenk kadınlar kulübünün müdavimlerinden:))))
ayşeglü galiba her 500 e bir kalp oluyor :))
sadece tahmin, ama geshenk daha iyi bilir bunu :)))
tarhana demişken bizim bir abla yaptı satıyor çok güzel isteyen olursa ayarlarım arkadaslar:)
ne kdr giciksin delipery, biz burda 2 gr kilo verelim die ugrasioz, zayif oldugumdan yatarken canim acio demissin naniknanik benimde acisin ya bende su 2-3 kilomu veriiiim:):):) delikafadulden gecen esime dedim, bi fazlam gobekte en iisi ben ordaki yaglari aldiriim die:):):) gitmiyor ya gitmiyor ayva gobek, deliricem... bole zayif olman cok guzel cnm, hamileyken aldigin kilolarin hicbiri rahatsiz etmez seni, ooooh rahat rahat yersin:):):) carsambada hemen bizi hbrdar et, merak ederiz biz, bakalim kac kese goreceksin
cnm ya ne msuguliyeti, bilmiyormusun aydin bey hic sizlanmadan guzelce cvp veriyor her soruya... mail at sen ona bence... ozelden kizlar yazsinlar mail adresini ben bilmiyorum... kendini tanit, neye karar veridigni anlat, ne zmn gelmem gerekiyor de, zmn kaybetme...
ya ben peynirde sevmem, her peyniri yemem... cok zor yerim, esim diretir ye sunu diye. yogurtta onun sayesinde basladim.. hele sut hiic icmem... muzlu, cilekli sut falan olursa neyse yoksa sade sutten midem bulanio... cok zor olacak benim hamileligim cok zor...
anaaaaaa... tmm yeni dusmanim geshenk!!! mystrryi rahat birakiyorum artik sırnaşık şey sırnaşık şey
sırnaşık şeysırnaşık şey
Telefon aç, ya da mail at ve ne yapacağını sor canım.. Ama önce neler soracağını güzellce düşün ve yaz bir kenara öyle sor..
Ben muayenelere gittiğimizde muayene sonrasında odasına girdiğimizde çantamdan kağıdımı çıkarıp madde madde yazdıklarımı soruyordum.. Pek hoşuna gidiyordu Aydın Beyin.. Röportaj yapar gibi sorup öğrenip kalkıp çıkıyorduk sırnaşık şey
Kızlarr kaç haftadır görmedim vallahi öyle çok özledim ki Aydın Beyi.. Canımın içi doktorum.
Geshenkk ne yapmıssın öyle , beni de geçmişşinn.. Yuuhh diyorum, kaç mesajla 4 kalp oluyor kızlarrr?
Allah kocişine sabır versin Belizzcik opuyorumnanaktan
Benim çok var canım, zaten normal tarhanayı, kızılcık tarhanasıyla karıştırıp pişiriyorum. Kızılcık tarhanası Bolu yöresine aittir. Tek başına pek sevmiyorum ama normal tarhanayla birlikte çok lezzetli ve vitaminli oluyor.
Teşekkür ederim Utkumm
Herkese Selam.
Geshenk canım ben buz bebeklerdeki prosedürü anlatayım sana canım.
Yine adetin 2. günü gidiyorsun ortam uygunsa o gün reçeten yazılıyor. Zitromax antibiyotik Günde 1 adet tok karnına (sadece üç gün kullanılıyor), Estrofem günde 3 adet , Coraspirin 36 saatte bir, Elevit günde 1 adet kullanmaya başlıyorsun , yaklaşık 10 gün sonra tekrar kontrole gidiyorsun yumurta toplama zamanınla eş değer bir hesaplama yapıp transfer gününü söylüyorlar, yine o gün progesteron hormonu olan Crinone jele ne zaman başlayacağını söylüyorlar.
Söyledikleri tarihte Crinone Jel kullanmaya başlıyorsun günde iki defa sabah ve akşam ,
Transfer günü diğeriyle aynı sıkışık oluyorsun .
Transfer günün geldiğinde sabah jeli yapmıyorsun transferde sorun olmasın diye ben çıkıp eve gittiğimde yaptım sonra birde akşam yaptım.
Transferden sonra tüm ilaçlara devam ediyorsun estrofem, corasprin, elevit ve Crinone jel bittikçe alıyorsun
Test sonucu pozitif olunca da devam ediyorsun ilk kontrolde estrofemi azaltarak bıraktırıyorlar ama diğerlerine 12 haftaya kadar devam ediyorsun.
Jelden ve diğer ilaçlardan sürekli akıntı oluyor günlük ped kullanıyorum onuda günde bir çok kez değiştiriyorum resmen ıslaklık oluyor çünkü.
Crinone jel bir kutu bir hafta gidiyor fiyatı 74 tl estrofem bir hafta on gün gidiyor 11 tl civarı elevitin zaten vardır, corasprinde 3-4 lira bişey .
Buz bebek transferi çok daha rahat stressiz sadece 3 defa hastaneye gidiyorsun , üçüncüde bebişlerini alıp geliyorsun, Yumurta toplama olmadığı için kasık ağrısı şişkıinli vs. olmuyor bekleme sürecide rahat oluyor.
Canım benim hakkında hayırlısı olsun buz bebeklede olabiliyor ben varım margaar var sen olacağına inan başka hiç bir şey düşünme :)))))))))))
Kızlarr;
Ben artık mutfağa gireyim.. Hepinizi çook öpüyorum..
Sonra görüşürüsss
Impression;
Sen açık ameliyat mı oldun? ve 3 ay mı bekleme süresi denildi? Allag allaggg
evet canım 3 ayın sonunda rahimin durumunu çok iyi gördü ve serbest bıraktı bizi, normalde bu süre 6 aydır ama iyi görüyorum başlayın dedi :)))
Ayy ne şeker kocişlerimiz var bizim yaaa..
Benimki de hiçç ayırmaz, yemeğimiz yoksa sevinir "oleyyy ne pişireyim" diye mutfağa girer, en basit yemeği bile bayıla bayıla yer canım benim..
Biz yeni balık yidikk :))) Afiyet olsun canım..
Ekmeğe dikkat, her öğünde bir dilim yemek gerek.. Ama makarna pilav yenecekse, o zaman ekmek yok ohaoldumsmile
gerçekten şanslıyız allaha şükür :))
ben diyetisene gdiyorum ya, o da söyledi çorba-makarna-ekmek, bunların 3 ü yanyana olmöuyor kesinlikle birisini tercih ediyorum. makarna da zaten 2 kaşıkçık ... ama 2 günlük şok diyetler var aralarda onlarda sadece kahvaltıda 2 dilim ekmek var diğer öğünlerde yok, ara öğünlerde süt-yoğut veya ayran.. öğlen akşam da tavuk veya balık yanına salata :))
:))))))))))))))))))))))))))) öldüm gülmekten yaa
niye bana kızıyorlar bunlar melissss kurtar beniiii
Ayyyy belizz taktın kalplere :)tabi geshenk kadınlar kulübünün müdavimlerinden:))))
evet bizrscık öyleyim :kedi: belizz niye takıyorsun bana naniknanik kıskançmısın sen lülülülülülü
Ay çıkmadan Geshenk'in mesaj sayısına bakiim dedim.. Sanırım bu duruma uygun tek söylenecek söz var: Yuhh diyorum Geshenk.. Ben ikibine doğru yol alıyorum, hatun dörtbinleri geçmiş.. Son bir kaç aydır bize pek uğramıyordun :gitme: ama diğer topikte sohbeti koyultup kalpleri takmışsın nickine.. alsanaalsanasmile Seni yaramazz seniiiiiiiiii kaydirigubbakcemile3
:kedi: biraz ayarım kaçmış galiba bilmiyorumkismile
kendime yeni konular bulmaliyim:):):) uzgunum kizlar sizi aldaticam bu durumda... cik cik olmayacak bole tek topige gunde 3-5 msj atmayla bi yere varamicam ben:):):) ev isini sevmeyenler, uyumayi sevenler falan topigi var mi acaba hemen orayada yazayim delikafadulden delikafadulden
çok mu seviyosun sen kalpleri hımmm al ben veriyim bari idare et bunlarla :roflol:
Belizz
sağol melisss cim inşallah dediğin gibi olur... ama bu konuda tek deneyimli Mavi _ Mercan değilmi.. ben şimdi ne yapmalıyım buna nereden başlanıyor bilmiyorum... arayımmı tel ile yoksa bilgisi olan varmı?? kaçıncı gün ne ile nasıl başlanıyor.. bak Ayşegül diyecek şimdi bayan panik diye.. yook bilgi amaçlı bak panik yoklmaz: gayet rahatım.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?