Tüp Bebek Merkezleri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

Belizzz;
Yaşıyormusunnnn??????????

Impression ya sennn???????

Mystryy???? Doğurmadan bi yazsan da iyi haberlerini alsak diyorumm

Margaarrrr , Marinerrr, Ladyy hu huuuuuuu nerdesiniz????

Çokk kızıyorum hepinize çookkkk

Neyse ki Utkumm, Melisss, Gece, Misafirim, Emirim, Mavi Mercan ve Cristoball yazmışlar.. Kocaman öpüyorum kızlar sizleri..

Emirim Merhaba Canım;
Az kalsın kapatıyordum ki son anda gördüm mesajını.. Cevap yazınca hiç kontrol etmedim bir de saat 01.00 kimse girmez diye düşündüm sanırım.. Ayy neyse ki yakaladımmm :)))

Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim canım.
Bir önceki randevumda hatırlarsan rahim yerine yerleşmiş, herşey genel olarak güzel görünüyordu ancak rahim zarı ultrasonda düz bir çizgi halinde olması gerekirken dörtte üçü düz, dörtte biri ise zig zaglar çiziyordu. İşte o zaman Aydın Bey sis yapmamız gerektiğine karar verdi. Zaten böyle bir şey görmese sis yapmaya da gerek görmezdi..
Sis aynı rahim filmi gibi kolay bir işlem. Hiççç canım acımadı. Ultrasonda biz de gördük o tümseği.. Yani rahmin içine sıvı enjekte edince içi su dolu balon gibi oldu görüntü ultrasonda, ama bir taraftaki duvarda bir tümsek gözlemledik, başka bir açıdan daha baktı, yine aynı şey.. Rahmin doğum sonrasında bazen malesef böyle deforme olabileceğini söyledi Aydın Bey.. Doğal olarak da düzeltilmesi gerektiğine hep beraber kanaat getirdik
Adı genel anesteziyle ameliyat... Aslında histereskopi de diyebiliriz. Ameliyat kesisi olmayacak, vajinadan girilecek ve tümsek düzeltilecek.. Artık canım doktorum bunu nasıl yapacak bilmiyorum Gerçi benim 6.ameliyatım olacak, daha evvel de memesinden tut, miyomuna, ayağından tut, konkasına, apandisitine kadar bir sürü ameliyat oldum. Narkoz bile vız geliyor, ameliyatın yarısında uyanıyorum vallahi.. Yumurta toplamada bayılmadım, çakır keyf idim, Aydın Bey benimle konuşa konuşa topladı yumurtalarımı, şaşıp kaldılar bayılmamama
Bu arada tedaviye başlarken benim de miyomum olduğunu belirledi Aydın Bey ama gebeliğe engel olabilecek bir noktada ve boyutta olmadığı için hiçç kaaale almadı, unuttuk gitti :)))) Zaten aynen dediği gibi gebeliğe engel olmadı ve iki bebekle paylaştı rahmimi sevgili miyomum :)))) Diyeceğim şu ki , elbette muayene olacaksın, Aydın Bey ultrasonda gördüklerine göre seni yönlendirecektir. Ancak gerek görmezse de sen istesen de ekstra birşey yaptırmaz. Kıyamaz bizim cebimizden çıkacak paraya.. Tabiii gerek görmüyorsa canım.

Ay bu site öldürecek beni ne güzel yazmıştım ben yaaa neysehh
Ayşegül, tekrar geçmiş olsun. Valla seni takip etmek gittikçe zorlaşmaya başladı. İnşallah bundan sonra tepe, tümsek, engel olmaksızın bebişleri kucağına alırsın. Ama bu kadar olaydan sonra herşey güzel olacak ben inanıyom. Bu ne ya ayol. Tekrar tekrar geçmiş olsun, operasyonun inşallah başarılı geçecektir. Güzel iyi haberlerini almayı bekliyoruz. Bu arada nazar boncuğunu da değiştir bence onlar küçük geliyor sana

merhaba arkadaslar benım esım 5 ay once varıkosel amelıyatı oldu.sayı 9 mılyondan 17 mılyona cıkmıs morfolojı % 2 idi degısmemıs yıne %2.bırde amelıyat oncesı dr dna fragmantasyon testı ıstemıstı .normal deger % 15 ıken bızımkı % 42 cıktı.yanı bayagı yuksek.ınternette arastrdım % 25 ten cok hasarlıysa normal yolla hamılelık sansı yokmus 35 den coksa mıkroda bıle sans yokmus yazıyordu.10 aydr denıyoruz normal yolla.en azından tuple olur dedık ondada sansımız yokmu acaba.Benımle aynı durumda olan varmı.hamıle kalan varmı pekı.Aydın bey bu konuda bana yardmcı olabılırmı.ne yapacagımı sasırdım.

Meraba! sanırım daha önce de yazmıştın. bu süre zarfinda bi tüp bebek uzmanıyla görüşmediniz mi görüştüyseniz ne dedi? bizim aramızda da sperm problemlerinden dolayı tüp bebek tedavisi yaptıran çok var ama dna fragmantasyon testini ilk defa duydum. benim eşimin sperm sayısi az ve morfoloji %2 ama herhangi bi agri şikayeti olmadigindan ameliyata gerek duyulmadı. ilk denememiz pozitifti ama düşük oldu. şimdi dondurulmuşla deneme yapıcaz. yine aramızda bi arkadaşımız benzer durumda ve hamile, bebeği de gayet sağlıklı. hamile kaldiktan sonra eşi varikosel ameliyatı oldu ama dediğim gibi onlar da dna fragmantasyon testi yaptılarmı bilmiyorum. ben ce kendince yorumlar yapmaktan bu konularda uzman kişilerle görüşsen çok iyi olur canım.

kızlar mbr nasılsınız. biz artık 9+4 olduk. aydın beye bi kaç gün önce muayeneye gittik herşeyin yolunda olduğunu söyledi. elevit dışındaki ilaçlar bıraktırdı. ya tabi iyice pinpirikli oldum acaba aspirini bıraktırmadımı:26::26: siz ne zaman bırakmıştınız.

ayşegülcüm umarım ameliyatın iyi geçmiştir. çook geçmiş olsun. hamile arkadaşlar inşallah herşey yoluna gider sonuna kadar rahat ederiz. tadaviye başlayacaklar hadi elinizi çabuk tutun bebişler artsın doğumu yaklaşanlar allah yardımcınız olsun.
ben çok fazla giremiyorum çünkü hep uyuyorum herkes kendine dikkat etsin moraliniz yüksek olsun...

yok melıscım bu konuda ılk yazdım buraya onceden bırkerede genetık testı hakkında sormustum.evet bır tupbebek merkezıyle hıc gorusmedık henuz.dr.umuz teoman cem kadıoglu .o amelıyat sonrası bu hasar oranının dusecegını ve ve bu hasarın varıkoselde arttıgını soylemıstı.amelıyat olalı 5 ay oldu.1 ay once test yaptrdık sayıda artıs olmus morfolojı 2 ıdı yıne.ama dna hasar testı yaptrmadık bırdaha ıstemedı de dr.umuz.bılemıyorum.aslında normal yoldan olur dedı 1 ay oncekı muayenede.oyuzden tupbebek merkezıne hıc gıtmedık konusmak ıcın.yaza kadar normal yolla olmazsa mıkro yaptırıcam bende.ASM yi tavsıye edıyormusunuz.burda okudugum kadaryla cok kısı memnun ama cok kısınınde ılk denemede tutmamıs.tuttuysada dusukle sonuclanmıs.Bu yuzden basarılı bır yermı degıl mı dıye sormak ıstedım.bu ıslerın ıcıne yenı gırıyorum.Cokta bılgım yok.Rabbım hepımızın yardımcısı olsun

Son düzenleme:

aramızda ilk denemesinde pozitif sonuç alan çok arkadaşımız var. evet negatif sonuç alanlar da var ama sebepleri bulunup çözümlenmistir ve şu anda sağlıklı hamilelik yaşayan arkadaşlarımız var. mesela bi arkadaşımızın polibi vardı aydın bey riskli demesine rağmen ameliyat olmak istemedi ve sonuç negatif olmuştu. ve ameliyatini oldu şimdi 5 aylık hamile. yine tüpteki iltihabinın giderilmesinden sonra hamile olan arkadasimiz var.
düşükle sonuclaniyo demissin, düşük tüp bebek tedavisine has bi durum değil, normal yolla hamile kalan kadınlarda bile düşük olabiliyo. ayrıca bizim gibi rahatça normal yolla hamile kalamayan insanlarda genetik problemli gebelik yaşama olasılığınin normalden yüksek olması gayet normal. biraz araştırdiysan morfoloji problemi yaşayan kişilerin spermlerinin dış görünüsleri normal gorunse bile sağlıklı erkek spermine göre genetik hasar bulundurma olasılığı daha yüksektir. bilmem anlasıldı mı:)

Masallah canım bebişine:) aydın bey aspirini bıraktırdiysa gerek yoktur demekki daha fazla kullanmaya:) kendine iyi bak canım

Ayşegülcüm kaç çoktı bilmiyorum, eşim sormuş doktora o da bi formülden bahsetmiş anladığım kadarıyla kan testinin sonuçları ve ölçülen ense kalınlığı bir formülle hesaplanıyormuş %99 lara kadar sonuç veriyormuş.Doktorumuzda endişe edilecek bişey olmadığını söyledi.

Ameliyat olmuşsundur galiba, iyi geçtiğini umuyorum, şimdiden geçmiş olsun.Adım adım yaklaşıyorsun bebeğine, az kaldı dimi :))))

sagol arkadasım bızdede morfolojı %2 ve dna hasarı % 42.yanı bızımde normal yolla zor.ben bılgı almak amaclı yazdım yanlıs anlamayın sakın.arastırıyorum bende ıyı bır merkez.yaza bende o yollara dusucem.zor ve uzun bır yol bu.Sonu guzel olsun yeterkı.oyuzden soruyorum basarılı bır yer mı dıye.maddı ve manevı yıpranma var sonunda.sız benden daha iyi bılıyorsunuz.ama ne olursa olsun guzel bır sonuc olsun dıye dua edıyorum hep.yaza kadar para bırıktırp tupdegıl mıkro yaptrcam bende. tup bebek bıle kurtarmaz bızı(( mıkro ıle belkı.gercekten ıyı bır yer mı.artıları eksılerı neler bılmek ısterım .oyuzden cok arastırıyorum.bılgılerınız ıcın cok sagoulun.ınsallah benımde yuzum guler.cok yıprandım bazen hıc olmıycakmıs gıbı gelıyor ve bu dusunce benı mahvedıyor.

böyle olumsuz düşünme lütfen. benim için önemli olan doktorun tecrübesi, bilgisi ve sana yaklaşımıdır. ASM benim bu istediklerimin hepsini karşılıyo. Aydın bey konusuna gerçekten çok hakim ve bunun yanında çok da mütevazi ve pozitif bi insan. pozitif yaklaşması bile çok önemli. ayrıca olaya asla parasal bakmıyo.
hemen ilk denemede de herşey süper gelişcek pozitif olucak diye bişiy yok. herşey olabilir. belki okumuşsundur normalde de döllenen yumurtaların sadece :%40 ı rahme yerleşiyo yani hiç sebep yokken de negatif olabilir. önemli olan yılmamak bence:)

herşey gönlünce olsun:)

hazel82 herşey gönlünce olsun biz herzaman birkaç merkezle görüşün diyoruz kimseye mutlaka aydın beye tedavi ol demiyoruz hepimiz birçok doktorla görüştük ve en son aydın beyde karar kıldık...
ben niye tercih ettim? raahim filmi çektirmiştim filme septum göründü , bazı doktorlar çift rahim dedi, bazısı kalp şeklinde rahim dedi ve ben aynı filmi aydın hocayqa gösterir göstermez bu film profesyonelce cekilmemiş ama sendeki problem rahim septumu dedi ve bunu acısına bakarak anladı, diger doktor 2 kez ameliyat etmemiz gerekebilir rahim delinebilir vs. vs.. gibi şeyler söylemişti Aydın hocayı görür görmez içim ısınmıştı ve öyle pozitif yaklaşmıştı ki...
septum için operasyon geçirdim ve 1. denememde hamile kaldım hemde tek yumurta ikizlerime, kaybetik ama bu kayıbın aydın beyle ve tedavi ile bir ilgisi oldugunu düşünmüyorum tek yumurta ikizlerinde görülen TTTS rahatsızlığı sonucu kaybettim bebeklerimi takdiri ilahi... şimdi polip var rahimde ondan kurtulup 2. tedavime baslayacagım inşallah...
inşallah ilk denemende bebegine kavusursun saglıkla...

Merhaba kızlar, uzak kaldım ama geldim....
Bizde 8 hafta 5 günlük olduk. 6 Aralık saat 10:30 randevumuz vardı, boyumuz 2 cm, herşey yolunda gibi, insan her ultrasonda daha bir mutlu oluyor. RABBİM sorunsuz bir hamilelik nasip eder inşallah.
aysegül72 bu arada baş dönmelerinin geçmesine ve randevunun da iyi geçmesine sevindim,
bade_34 sende iyi bir şekilde devam ediyorsun gebeliğine, böyle güzel haberleri almak inanın çok güzel... İnşallah ilerleyen günlerde de birbirimize güzel haberler verebiliriz, bu arada benim ilaçlarımı Ebru Hanım kesmedi, 7 ocak için randevu aldım, o zamana kadar azaltarak devam edicem, benim ilk gebeliğim aşılama idi ve 6 hafta 2 günlük iken düşük yapmıştım sanırım ondan benimkini biraz daha uzattılar...
Hiçbirimizedeğmesin İNŞALLAH...

ne güzel:) masallah...her kontrolün böyle güzel geçsin:)

ne güzel:) masallah...her kontrolün böyle güzel geçsin:)

saol melissssss,
darısı tüm isteyenlerin başına inşallah... Şu an her şey güzel gidiyor ve mutluyum ama bebeğimi kucağıma alana kadar inanmam anne olacağıma, düşükler ister istemez hayal kırıklığı yaratıyor insanda, ama negatifde düşünmüyorum, hayat çok güzel, olmadımı bir tüp daha , bir tüp daha RABBİM imkan verdikçe, sabır verdikçe...
Bu arada forumu takip ettim hep ama farkedemedim, GESHENKTEN haber alanınız var mı acaba, Sakarya'da oturduğu için müsaitse uğramak isterim...

yok canım ondan hiç haber almadık. telefonu da kapalı. öyle yine küstü

Selammm
Bebişlerin haberlerini okudum delipery,nurben tebrikler... Herşey gönlünüzce olsun..
Ve 50 küsür günlük ayrılıktan sonra sonunda dörtledik.. Şuan ikizlerimle evimize girebildik. Tecrübemden bu hayatımın en uzun tecrübesinden öğrendiğim mümkün olduğunca ikizlerin büyüsüne kapılmamak ve tek bebeğe yönlemeye çalışmak.. Çünkü inanın hem bebekler hem anne ve babalar için çok zor..Bu dönemdeki desteklerinize teşekkürler ve bana selamlarınızı ileten ve çok destek olan Ayşegüle binlerce teşekkür..Canım seninde başladığın bu yeni yolculuğunda yolun açık olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…