Ayşegülcüğüm....
baş dönmelerinin düzelmeye başlamasına çok sevindim... Senin pozitif dünyan varya bence o en büyük ilacın... Yapışıklığın olmaması çok iyi..Tümsek nasıl bişiy onu anlamadım!!! Aydın bey ne olduğu hakkında bilgi verdiyse sana bizede anlatırmısın canım? Aslında bende ilk görüşmede rahime bakılmasını rica edicem.. Histereskopi ve laparoskopi operasyonu ile rahim şekli ve tüplerimin açıklığı kontrol edilmişti benim..Bu kontrolde tespit edilen çok küçük bir miyom büyüyüp gebeliğe engel olmasın diye alınmışştı aynı opersayonla..Zaten ondan 2 ay sonra kendiliğinden hamile kalmıştım ama durmadı yaramaz yerinde...Sonrasında adetlerimin zamanı değil ama miktarı azaldı...Burda tekrar histereskopiye gerek duymadılar ve ne kadar ısrar ettiysem görüyoruz biz gerek yok dediler... Benim korkum yapışıklık olması...İnşallah yoktur...
Sanırım sende laparoskopi ile operasyon olacaksın dimi canım... Herşey yolunda gidecek ve en kısa zamanda dünyanın en güzel annesi olacaksın ayşegülcüğüm...
Ayşegülcüğüm....
baş dönmelerinin düzelmeye başlamasına çok sevindim... Senin pozitif dünyan varya bence o en büyük ilacın... Yapışıklığın olmaması çok iyi..Tümsek nasıl bişiy onu anlamadım!!! Aydın bey ne olduğu hakkında bilgi verdiyse sana bizede anlatırmısın canım? Aslında bende ilk görüşmede rahime bakılmasını rica edicem.. Histereskopi ve laparoskopi operasyonu ile rahim şekli ve tüplerimin açıklığı kontrol edilmişti benim..Bu kontrolde tespit edilen çok küçük bir miyom büyüyüp gebeliğe engel olmasın diye alınmışştı aynı opersayonla..Zaten ondan 2 ay sonra kendiliğinden hamile kalmıştım ama durmadı yaramaz yerinde...Sonrasında adetlerimin zamanı değil ama miktarı azaldı...Burda tekrar histereskopiye gerek duymadılar ve ne kadar ısrar ettiysem görüyoruz biz gerek yok dediler... Benim korkum yapışıklık olması...İnşallah yoktur...
Sanırım sende laparoskopi ile operasyon olacaksın dimi canım... Herşey yolunda gidecek ve en kısa zamanda dünyanın en güzel annesi olacaksın ayşegülcüğüm...
merhaba arkadaslar benım esım 5 ay once varıkosel amelıyatı oldu.sayı 9 mılyondan 17 mılyona cıkmıs morfolojı % 2 idi degısmemıs yıne %2.bırde amelıyat oncesı dr dna fragmantasyon testı ıstemıstı .normal deger % 15 ıken bızımkı % 42 cıktı.yanı bayagı yuksek.ınternette arastrdım % 25 ten cok hasarlıysa normal yolla hamılelık sansı yokmus 35 den coksa mıkroda bıle sans yokmus yazıyordu.10 aydr denıyoruz normal yolla.en azından tuple olur dedık ondada sansımız yokmu acaba.Benımle aynı durumda olan varmı.hamıle kalan varmı pekı.Aydın bey bu konuda bana yardmcı olabılırmı.ne yapacagımı sasırdım.
yok melıscım bu konuda ılk yazdım buraya onceden bırkerede genetık testı hakkında sormustum.evet bır tupbebek merkezıyle hıc gorusmedık henuz.dr.umuz teoman cem kadıoglu .o amelıyat sonrası bu hasar oranının dusecegını ve ve bu hasarın varıkoselde arttıgını soylemıstı.amelıyat olalı 5 ay oldu.1 ay once test yaptrdık sayıda artıs olmus morfolojı 2 ıdı yıne.ama dna hasar testı yaptrmadık bırdaha ıstemedı de dr.umuz.bılemıyorum.aslında normal yoldan olur dedı 1 ay oncekı muayenede.oyuzden tupbebek merkezıne hıc gıtmedık konusmak ıcın.yaza kadar normal yolla olmazsa mıkro yaptırıcam bende.ASM yi tavsıye edıyormusunuz.burda okudugum kadaryla cok kısı memnun ama cok kısınınde ılk denemede tutmamıs.tuttuysada dusukle sonuclanmıs.Bu yuzden basarılı bır yermı degıl mı dıye sormak ıstedım.bu ıslerın ıcıne yenı gırıyorum.Cokta bılgım yok.Rabbım hepımızın yardımcısı olsun
kızlar mbr nasılsınız. biz artık 9+4 olduk. aydın beye bi kaç gün önce muayeneye gittik herşeyin yolunda olduğunu söyledi. elevit dışındaki ilaçlar bıraktırdı. ya tabi iyice pinpirikli oldum acaba aspirini bıraktırmadımı:26::26: siz ne zaman bırakmıştınız.
ayşegülcüm umarım ameliyatın iyi geçmiştir. çook geçmiş olsun. hamile arkadaşlar inşallah herşey yoluna gider sonuna kadar rahat ederiz. tadaviye başlayacaklar hadi elinizi çabuk tutun bebişler artsındoğumu yaklaşanlar allah yardımcınız olsun.
ben çok fazla giremiyorum çünkü hep uyuyorumherkes kendine dikkat etsin moraliniz yüksek olsun...
Deliperyy;
Öncelikle teşekkür ederim canım.. Geçecek inşallah. Sonra da kocamaaannn bir maşallahh bebeğine de sana da..
Daha dün gibi İstanbul'a gelişin, ilaçları kullanışın, transferin, gidişin, bekleyişin... Bak gördün mü 12 haftayı geçtiniz bile annesi :)))) Ben de senin gibi çokk erken hissetmeye başlamıştım bebeklerimi, tabii ikiz olmalarının da etkisi vardı...
Testimiz güzel sonuçlandı demişsin, ense kalınlığınız kaç çıktı canım?
aramızda ilk denemesinde pozitif sonuç alan çok arkadaşımız var. evet negatif sonuç alanlar da var ama sebepleri bulunup çözümlenmistir ve şu anda sağlıklı hamilelik yaşayan arkadaşlarımız var. mesela bi arkadaşımızın polibi vardı aydın bey riskli demesine rağmen ameliyat olmak istemedi ve sonuç negatif olmuştu. ve ameliyatini oldu şimdi 5 aylık hamile. yine tüpteki iltihabinın giderilmesinden sonra hamile olan arkadasimiz var.
düşükle sonuclaniyo demissin, düşük tüp bebek tedavisine has bi durum değil, normal yolla hamile kalan kadınlarda bile düşük olabiliyo. ayrıca bizim gibi rahatça normal yolla hamile kalamayan insanlarda genetik problemli gebelik yaşama olasılığınin normalden yüksek olması gayet normal. biraz araştırdiysan morfoloji problemi yaşayan kişilerin spermlerinin dış görünüsleri normal gorunse bile sağlıklı erkek spermine göre genetik hasar bulundurma olasılığı daha yüksektir. bilmem anlasıldı mı:)
sagol arkadasım bızdede morfolojı %2 ve dna hasarı % 42.yanı bızımde normal yolla zor.ben bılgı almak amaclı yazdım yanlıs anlamayın sakın.arastırıyorum bende ıyı bır merkez.yaza bende o yollara dusucem.zor ve uzun bır yol bu.Sonu guzel olsun yeterkı.oyuzden soruyorum basarılı bır yer mı dıye.maddı ve manevı yıpranma var sonunda.sız benden daha iyi bılıyorsunuz.ama ne olursa olsun guzel bır sonuc olsun dıye dua edıyorum hep.yaza kadar para bırıktırp tupdegıl mıkro yaptrcam bende. tup bebek bıle kurtarmaz bızı(( mıkro ıle belkı.gercekten ıyı bır yer mı.artıları eksılerı neler bılmek ısterım .oyuzden cok arastırıyorum.bılgılerınız ıcın cok sagoulun.ınsallah benımde yuzum guler.cok yıprandım bazen hıc olmıycakmıs gıbı gelıyor ve bu dusunce benı mahvedıyor.
Merhaba kızlar, uzak kaldım ama geldim....
Bizde 8 hafta 5 günlük olduk. 6 Aralık saat 10:30 randevumuz vardı, boyumuz2 cm, herşey yolunda gibi, insan her ultrasonda daha bir mutlu oluyor. RABBİM sorunsuz bir hamilelik nasip eder inşallah.
aysegül72 bu arada baş dönmelerinin geçmesine ve randevunun da iyi geçmesine sevindim,
bade_34 sende iyi bir şekilde devam ediyorsungebeliğine, böyle güzel haberleri almak inanın çok güzel... İnşallah ilerleyen günlerde de birbirimize güzel haberler verebiliriz, bu arada benim ilaçlarımı Ebru Hanım kesmedi, 7 ocak için randevu aldım, o zamana kadar azaltarak devam edicem, benim ilk gebeliğim aşılama idi ve 6 hafta 2 günlük iken düşük yapmıştım sanırım ondan benimkini biraz daha uzattılar...
Hiçbirimizedeğmesin İNŞALLAH...
ne güzel:) masallah...her kontrolün böyle güzel geçsin:)
yok canım ondan hiç haber almadık. telefonu da kapalı. öyle yine küstüsaol melissssss,
darısı tüm isteyenlerin başına inşallah... Şu an her şey güzel gidiyor ve mutluyum ama bebeğimi kucağıma alana kadar inanmam anne olacağıma, düşükler ister istemez hayal kırıklığı yaratıyor insanda, ama negatifde düşünmüyorum, hayat çok güzel, olmadımı bir tüp daha , bir tüp daha RABBİM imkan verdikçe, sabır verdikçe...
Bu arada forumu takip ettim hep ama farkedemedim, GESHENKTEN haber alanınız var mı acaba, Sakarya'da oturduğu için müsaitse uğramak isterim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?