Kızlar merhaba.uzun zamandır sizi takip ediyorum.artık bugün bende aranıza katılmak istedim.size öncelikle kendi hikayemi anlatayım.ben 5,5 yıllık evliyim 32 yaşındayım.bundan 4 yıl evvel (yani 28 yaşımdayken) korunmayı bıraktık .2 yıl boyunca doktora gitmeden doğal yolla olmasını bekledik ancak olmadı.bunun üzerine doktora gittim.gittiğimde öğrendim ki benim rahmimde doğuştan anomali (perde-septum)varmış ve polikistik over mişim.ve doktorla bu rahimle tedaviye başlıyamayız dediler öncelikli olarak ameliyat olman lazım dediler.ve ben 2010 ocak ayında ameliyat oldum.ve 3 aylık bekleme süresinin ardından klomen ve çatlatma iğnesiyle doğal yolla çalışmalara başladık.bu arada doktorum çapanın prof larından faruk buyru idi.2 ay sürdü bu tedavilerim.ve olumsuz.ardımdan yeni bir doktor arıyışına girdim referanslar ile aydın arıcıyı buldum.aydın bey beni muayene etti rahim filmi çekti ve rahimdeki septumun büyük bir kısmının hala durduğunu ve ayrıca polip de olduğunu söyledi.ameliyat olman lazım dedi.ve ben tekrar 2010 ekim ayında ameliyat oldum.1 aylık bekleme süresi ve 1 aylık doğum kontrol ilaçlarından sonra 22 aralıkta adetimle birlikte aşılama tedavisine başladık bu arada eşimin sperm sonuçları normal.bütün sorunlar bende(rahim+pco).3-4 ocakta iki gün üst üste aşılama yapıldı.ve 15 günlük bekleme süresi sonrası kanda beta hcg testi yaptırdım sonuç 8 çıktı.asm yi aradım şüpheli bir değer 2 gün sonra tekrar test yaptırın dediler değerin 2 katına çıkması lazım dediler.(bu arada böyle 15.günde yapılan testlerde yaklaşık 50 ve üzeri çıkması lazımmış benimki baştan düşük bir değerle başladı)2 gün sonra test yaptım sonuç 23 çıktı.tekrar asm yi aradım yine kesin bir şey söyliyemeyiz şüpheli dediler 4 gün sonra testi tekrarlayın dediler 4 gün sonra ki test değerim 81 çıktı.yine asm yi aradım olumlu gidiyor ama yine 4 gün sonra tekrarlayın dediler ve 4 gün sonraki değerimin en az 320 çıkması gerekiyordu.testi yaptırdım değer 269,99 çıktı.asm yi aradım değer olması gerekenden az olmasına rağmen hayırlı olsun dediler ve ultrason tarihi verdiler.ben ultrason tarihini beklerken içimdeki kuşkular beni 5 gün sonra tekrar test yapmama sebeb oldu ve test değeri 93 e düşmüştü.hemen asm yi aradım düşüyor dediler yapacak birşey yok dediler.daha sonra aydın bey ile görüşmeye gittiğimde sebebini bilemeyeceklerini bu ay beklememi bir sonraki adetimle tekrar tedaviye başlıyabileceğimi söyledi.istersen aşılama istersen tüp bebek dedi kararı bana bıraktı ama kendisi tüp bebek taraftarı.ne yapacağımı bilmiyorum.çocuğum olmayacak diye çok korkuyorum.tüp bebek benim son ümidimdi olnda olmazsa ve son ümidimide kaybederim diye korkuyorum.kızlar bunca ameliyat sonrası acaba benim rahmim embiryomu tutmuyor diye düşün düşün çıldıracağım.pco tedavi olmuyor.rahimle ilgili normal değilmiş gibi korkularım var kızlar bu arada bu yaşadığım aşılama deneyimim için kimyasal gebelik mi yoksa dış gebelik mi yada normal bir gebelik ama embiryo sorunundan mi yoksa rahimemi tutubnamadığın bir türlü anlıyamadım.sürekli araştırıyorum...çıldıracağım.çocuğum olmayacak diye çok korkuyorum.lütfen bana yardım edin...
nurbencim.....nasılsın...ben hamileyim:)) ama sadece bir kan tahlili yaptırdım...daha ultrasona girmedim....korkuyorum açıkçası.....
pakizeyim, lütfen kendi kendini yemekten vazgeç, olmayacak diye beynine bunu iletip durma, öncelikle iyi düşün ki iyi olsun...
Bende ilk aşılama yaptırmıştım tuttu ama kısa süre sonra düştü... Açıkcası bir daha aşılama yaptırıp hüsranla karşılaşmak istemedim, ve zaten tüp bebek tutma ihtimali hem daha yüksek hemde en iyi döllenmiş yumurtayı koyuyorlar, dolayısıyla kafan daha rahat olur, hemen tüpe geç derim ve aydın bey bu konuda profesyonel, onun her dediğine harfiyen uy derim ben... En uygun vakitte, rahminin gebeliğe en uygun olduğu kalınlıkta aydın bey sana rehber olacaktır...
Yolun açık şansın bol olsun , hemen tüp bebeğe geçinderim, hoşçakal...
nurbencim.....nasılsın...ben hamileyim:)) ama sadece bir kan tahlili yaptırdım...daha ultrasona girmedim....korkuyorum açıkçası.....
bizdeki sorun, eşimin sperm sayı ve hareketliliği belli bi değerin altında olunca aşılama filan denemeden direkt tüp bebeğe başladık.melıscım canım demek sen tedavıyle oldun
canım sızde sorun ne pekı allahım yardımcın olsun
kızlarrrrrrrr hepınızın kandılı mubarek olsun duanızda benıde unutmayın ınsallah
Benim kardeşim yok:))) bi daha uğraşmak istememisler.melıssss nasıl yaa ıkı rahım agzımı ve ayrı ayrı rahım
vede asılamayla olmus rabbım nekadar buyuksun bız umıtsızlıge kapılıyoruz ama o yeterkı ol desın
dımı
kardesın varmı melıs
allahım sanada bızede yardım etsın
bızdede sorun erkek ınfertılıtesı ama gecen ay tedavıye baslıcaktık bende dogum kontrol hapına fazla tepkı gostermısım
tedavım mart ayına ertelendı
hamdolsun baska sorun yok ama hayırlısı ınsalalh
melıs suan hangı asamadasın canımsıni
sıksık gelebılsekte muhabbet edebılsek ınsalalh
hayırlısı olsun melissssss,Benim kardeşim yok:))) bi daha uğraşmak istememisler.
ben şimdi dondurulmuşlarla başladım 2. denemeye ilki düşük olmuştu. ilaçlarımı kullanıyorum ay sonunda da transferim olur diye tahmin ediyorum:)
hayırlısı olsun melissssss,
İNŞALLAH bu sefer çok güzel olur herşey, ilk düşükten sonra insan kendini çok sorguluyor , niye ben, acaba bende bir sorun mu var,....halbuki çok normal ama bize göre anormal....
ilaçlarını kullan ve umudunu yitirme çünkü bu çok önemli, sen inanmazsan bebeklerin gelmez...
bebeklerin dedim, bide ikiz oluyormuşşşş melisssssss................
neden olmasın?Sağol canım!
tek embriyo ama bölünürse süpriz olur cidden:)))
melıssss olsun canım kardesın olması dmeek nasıp degılmıs hayırlısı olsun
ayyy canım bebegınmı dustu kac aylıktı
benımde 2,denemem kımyasal dendı ama hala ınanamıyorum tutupda daha sonra degerımın dusmesıne saka gıbı yaaaaaa
sımdıde ıcımde korku var
ben tedavı yaklastıkca vesveselere gırıyorum
allaha sıgıyorum ama yapım sanırım streslı bırıyım
ınsallah bukez hepımızın son olur canım
benımde ay son ebru hanımda randevum var
melıscım masallah donmusunda var masallah canımsın
kızlar ben bır hata yapmısım sızede sorayım dedım
ben nasıl olmussa dogum kontrol hapını bır aksamda 2 defa ıcmıısın
normalde persembe bıtıcektı ama carsamba bıtıyor
acaba sorun olurmu
hayırlısı dedım doktora suan sormadım
:26:
arkadaşlar bende bu ay doğum kontrol hapım bittikten sonratüp bebek tedavisine başlıycam,aşamaları bilmediğim için çok korkuyorum,çok acı çekecekmiyim??beni bilgilendirirmisinizbu arada bende aydın arıcıda tedavi görüyorum çok tatlı bi doktor
melıscım canım sagolllllllll bılgın ıcın
ama hamdolsun cumartesı gunu kol cantamı ıcını temızlıgım dedım aaaa bırde ne gorem hapım orda arkası cıkmıs hapım ıcıne dusmus
ayy mutlu oldum gorunce demekkı ıcmemıs
yola devam son hızzzzzz
kızlar korku var ıcımde allahıma sıgınmaya calısıyorum ama korkuyorum ıster ıstemez
melıscım allahım yar ve yardımcımız olsun canım
testler yapıldımı
benımde kımyasal dendı ama hısteroskopıde ufak tefek sorunlar cıkmıstı bundanda bebegın dusebılır demıstı doktorum
sımdı daha saglam tedavıye baslıcam dıye umuyorum eger baslayabılırsem tabıkı
haftaya pazartesı randevum olucak allahtan hayırlısı:2:,
korkuya yer yok, gönlümüzü ferah tutyoruz, vesvese yooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkk.............nurpencım sagol canım ama korku var bendede ıste
vesvese gelıyor yuregıme korku oluyor olmıcak dıye ama ben elımden gelenı yaptım gerısı alllaha kalmıs dıyorum ozman bıraz rahatlıyorum ama bıraz sonra yıne stres bakalım hayırlısıı bır baslasaydık tedavıye ınsallahsonuc boyle olsa hayırlısıyla tabıkı saka gıbı gelyor bana yaaaaaaa
sen nasılsın canımmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?