arkadaşlar bende bu ay doğum kontrol hapım bittikten sonratüp bebek tedavisine başlıycam,aşamaları bilmediğim için çok korkuyorum,çok acı çekecekmiyim??beni bilgilendirirmisinizbu arada bende aydın arıcıda tedavi görüyorum çok tatlı bi doktor
pretcım canım hadı bakalım tedavın hayırlı olsun
canım korkulacak bırsey yokkı
canın nıye acısın
hıcbıryerde canın acımıyor
sen nezaman baslıyon berabermıyız yoksa canım
benım hapım persembe bıtıyor
bakalım boyle olucakmıyız
sorununuz ne tanıtırmısın bıraz kendını
yaklaşık 1,5 senedir çocuk istememe rağmen olmadı dkra gittim yumurta takibim yapldı,takip esnasında yumurtamın çatlamadığını büyüyüp kiste dönüştüğünü farkettik,çatlatma iğnesi vuruldum 2 kez,1. sinde çatladı,2. sinde çatlamadı,moralim bozuldu tabi,sonra aydın arıcıyı duydum geldim oda ilk aşılama dedi ama tüp bebek daha garanti olur dedi bizde tüp bebeğe karar verdik,eşimle benim diğer tetkiklerimiz normal çıktı ama bu yumurtamın kiste dönüşmesi gebeliği engelliyomuş,bu ay rahimin temizlenmes için doğum kontrol hapı verdi,martın ortalarında falan tedaviye başlıcaz işte,tedavinin akışını sordum göbekten iğne falan deyince korktum,yumurtanın toplanması tekrar döllenmiş yumurtanın rahme bırakılması falan filen.....tüm bu işlemler anesteziylemi oluyor peki???[
öncelikle tekrardan hayırlı uğurlu olsun prettyy...
inan can yakıcı bir şey değil, evet göbekten iğne olunuyor ama dikkate alınacak bile bir acısı yok, sinek ısırığı bile diyemem gerçekten...
anestesi verilen tek yer ki; oda anestezi değil, adı sedasyon ve anestezinin çok daha hafif hali, sadece yumurta toplama işleminde yapılıyor... onun dışında hiçbir yerde başka bir şey yok, herşey doğal seyrinde devam ediyor... transferde çok rahat oluyor....
ve benden sana bir arkadaş tavsiyesi; bence bunlara takılma ve bunu düşünme, doktoruna ve hemşirelerine güven, onlar ne derse o doğrultuda hareket et, bak göreceksin herşey çokgüzel olacak...
canım nisammmmm,nurbencımmm canımmmmm evet kotu dusunceye yer yok ama ınsan ılla etkılenıyor ıste artık 3,deneme ve korkular oluyor
dun bıraz yazılar okudum rahatlattım ama ıllakı bende bu donmede boyle stres oluyor
yapım sanırım boyle ama uzerıne gıtmeye calısıyorum
bu arada pazartrsıye randevu aldım bakalım bukez ne olucak ınsallah hersey yolunda olur ve dogru zman olup tedavıye baslarım ve bende sen gıbı mercımegımı alırım kucagıma ınsallah canımsın
sagolasın moral verdıgın ıcın canımsın
boyle olmalıyım aslında beyavv
pertycım canım nurben sana acıklama yapmıs
daha benım uzerıme soz dusmez aynılarına katılıyorum korkma canımsın onlar basıt asama ıs bebegın sonucunu beklemede ve devamı canımsın
senınle belkı denk gelırız hapın tarıh olarak nezman bıtıcek
Aydın Bey'de Ebru Hanım'da çok iyi doktorlar, böyle şeyleri kafana takma, zaten bu endişeni Aydın Bey'le paylaşırsan sana birazcıck kızabilir çünkü kendiside Ebru Hanıma çok fazla güvenir... Zaten Aydın Bey gibi profesyonel gibi işinin ehli olmayan biriyle çalışmaz... Hem diyelim ki takibin başladı artık yumurta toplama işlemine başlıycaksınız ama Aydın Bey'in Amerikaya gitmesi gereken zaman geldi, o zaman ne yapacaksın?:2:evet aslında düşünmemem gerekiyor ama elimde değil canım biraz fazla tatlı heraldeinsan neyle karşılaşacağını bilemeyince korkuyor demekki...bu arada aydın arıcı olmadığı durumlarda ebru öztürk gerçekleştiriyormuş işlemleri demişsiniz,ama bunlar çok ciddi işlemler ve yüksek maliyet,benim 1-2 deneme hakkım varsa ben bunu ebru öztürkün yapmasını istememki,ben aydın bey için gitmişim oraya
hapım tam olarak 11 martta bitecek canım,tutars eğer nisanda hamileyim:))ikiz olmasını istiycem ama kaç transfer yapıyorlar onu bile konuşmadım
nurbenciimm sen ununu elemiş eleğini asmışsın geç dalganı bakalım
alındın mısen bakim, yapma öyle, dalga geçmekte ne...
ben sana gerçekleri söyledim, biz bu forumda hepimiz birbirimize destek oluyoruz...
prettyy'cim 35 yaşa kadar ilk 2 denemede tek embriyo, ama 3. deneme ise 2 embriyo koyuyorlar.
35 yaş sonrası ise şansı arttırmak için hep 2 embriyo koyuyorlar, yani bizim istememize pek bakılmıyor ancak tabi tek embriyonun kendi içinde bölünüp ikiz olma ihtimalide var...
ayyyyyy teyzesıııı 19 haftalıkmı olmus masallah masalah
hareketlerını hıssedıyon ımı nurbencım
canım ya nezman gelıceksın rutın kntrole
nisacım evet 20 haftalık olduk, yarın tam 4,5 ay bitecek, %50 bitti diyecem artık...
yok ya, sanırım tam hissedemiyorum, bazen hissediyorum gibi geliyor ama bağırsak hareketimi, gaz mı, kıpırtımı pek seçemiyorum doğrusu...
zaten ilk hamileliklerde 22. ve 23. haftada falan hissedilir diye okudum nette, ne yapalım sağlıklı sıhatli olsunda varsın son ay hissedelim kızlar...
hadi hepinizi hamişler arasında görücem, ben inanıyorum, sizde inanın, azcık kaldı hemde çok az...
size bişey anlatayım; dün bir tanıdığımı aradım, 8 yıllık evli ve çocuğu olmuyor, ben tüp yaptıktan sonra ona ben çok memnun kaldım gel sende burda yaptır dedim, önce tamam dedi, sonrada birisi kafasına girmiş, IVI diye İstanbul da bir yerde yaptırdı ama tutmadı, sonrada çok üzüldü, keşke orda yapsaydım diye ve hüngür hüngür ağladığına tanık oldum...
neyse dün nasılsın diye aradım, 2,5 aydır yine hasta olmuyorum doktora gidicem bugün dedi, büyük ihtimalle bana söktürücü vercek herhalde dedi...
akşam bir telefon, ne mutlu ne mutlu, doktora gitmiş, doktor vajinal ultrason yapmış ve tebrikler 6 haftalık hamilesiniz demiş, arkadaş inanamamış , doğrulmuş eminmisiniz doktor bey benim çocuğum yıllardır olmuyor, 2 kere tüp denedim olmadı demiş, doktorda,, kalp atışları görülüyor, eşinizi arayıp güzel haberi verebilirsiniz demiş... bizim kız şok tabi, külotlu çorabını bile hastanede unutup ayağına botu takıp çıkmış, eşini aramış ve sonra beni aradı....
nasıl mutlu oldum anlatamam, RABBİM herşeyin yeri ve zamanını bizim için takdir ediyor, çok değil şurda 1,5 ay önce nasıl hüngür hüngür ağladına ben şahidim...
diyecek tek şey, ALLAH'IM sen çok büyüksün, sen ol dersen herşey olur, yeterki RABBİM sen iste...
RABBİM'in bizler içinde çok güzel şeyler dilemesi dileklerimle...
Ayyy çok duygulandım yaa..allah tamamına erdirsin bizede nasip etsin inşallah...Nurbencim bende aydın bey de tedavi olacağım...bakalım ne diyecek kendisi..ya aslında tek embriyo yu tavsiye ediyormuş...tek embrıyonun tutma olasılığı ne ki ...2 denemeden sonra çift embriyo transferi oluyormus...hayırlısı bakalım ...
ayyyyyy teyzesıııı 19 haftalıkmı olmus masallah masalah
hareketlerını hıssedıyon ımı nurbencım
canım ya nezman gelıceksın rutın kntrole
canım en son 16 haftada iken kontrole gittim, ama tüp bebek üzerine yoğulaştıkları için gebelik takibini çok uzun ve ayrıntılı yapmıyorlar , doktorun yanımda olması ve gitmesi toplamda 7-8 dk, 10 dakikayı geçmez...
bu yüzden artık ordan ayrıldım, hem zaten sadece özel hayat sigortası geçiyor, doğumu orda yapmaya kalksam çok pahalı tutacak, yazık günah, hem zaten evime de oldukça uzak, sancım falan gelse hastaneye gidene kadar kendim doğururum herhalde...
ama minnettarım, bu tüp bebek tedavisi sürecini bana tüm konforu ve rahatlığıyla yaşattıkları için Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesine,emeği geçen tüm personel ve hemşirelere (özellikle Demet Hemşire ve embriyologlara, her defasında sorularımızı yanıtsız bırakmadıkları ve ısrarla içimizi rahatlattıları için) doktorlarımız Prof Dr. Aydın ARICI ve Ebru ÖZTÜRK'e teşekkürlerimi kendim ve eşim adına bir borç bilirim.
ayrıca ÇİDER yetkililerinden Elif Hanımıdaunutmamak gerekir, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ederim...
umarım bu topiğe gelip ASM'ye karar veren tüm arkadaşlarımız istedikleri sonuçları alır ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?