Merhaba hanımlar :) Ben aranıza yeni katıldım, ilk mesajımı da buraya yazıyorum. Kendimden bahsedeyim biraz; 34 yaşındayım, 5 senedir bebek istiyoruz eşimle tüm tetkikler yapıldı ve sebepsiz infertilite grubuna dahil edildik.
Toplam 5 kere tüp bebek denemesi yaptık. İlk ikisi negatif sonuçlandı hastaneyi değiştirdim, 3. de biyokimyasal gebelik yaşadım değer çok güzel gidiyordu ama bir anda düştü. Aslında sanırım 4. tüp bebek de biyokimyasal gibi birşeydi çünkü değer 9 çıkmıştı 2 gün sonra testi tekrarlamamı doktor istemedi ben de tekrarlamadım e haklı da çıktı regl oldum sonunda ve 5. tüp bebek sonucu yine negatifti.
Son 3 denemeyi aynı yerde yaptım. Aslında bu doktordan çok memnunum ama yine de değiştirmeye kesin kararlıyım çünkü bana maalesef olumsuzlukları hatırlatacağını düşünüyorum ayrıca bence doktorlar da bir noktadan sonra aynı hastayla uğraşıp uğraşıp sonuç alamamaktan demoralize oluyorlardır. İstisnalar vardır belki ama, her neyse neticede kararlıyım 6. denememi burada değil başka yerde yapıcam.
Şimdi gelelim bu başka yerin neresi olacağına.. Ben Anadolu yakasında oturuyorum ve açıkçası karşı taraftaki merkezlere gitmeyi pek istemiyorum bence yol da bir stres faktörü çünkü hele ki İstanbul'daAnadolu yakasında da tüm alternatifleri araştırdım ve en son ASM Aydın Arıcı ile Kadıköy Şifa Engin Enginsu - Birgül Sarıkamış ekibi arasında kaldım. Her iki doktorla da ön görüşme yapmıştım daha önce. Aydın Bey zaten başarılarıyla kendini kanıtlamış bir dr. ancak çok yoğun olması ve hep burada olmaması beni biraz düşündürüyor. O yoğunlukta kaybolmak istemiyorum artık biraz özel alaka istiyorum galiba. Şifa bu anlamda daha avantajlı çünkü ekip bir yandan da psikolojinizi toparlıyor ciddi anlamda bunu gördüm ve bir tanıdığım (ki daha önce 4 negatifi vardı) buradan çok memnun kaldı şimdi kızı kucağında :) Ama Aydın Bey'de tedavi görüp ikiz doğuran iki arkadaşım daha var öte taraftan. Açıkçası tüm okuduklarım ve duyduklarım bilimsel anlamda bir tercih yapacaksam Aydın Bey'i işaret ediyor ve şu metabolomix yöntemi de bir çözüm olur belki bize diyorum (bu konuda genel bilgim var ancak burada yaptıranlar varsa lütfen beni aydınlatsınlar) Ama diğer taraftan daha sakin olması, verecekleri moral açısından şifayı da yabana atamıyorum. Ayrıca Engin bey ve Birgül hanım da değerli dr. lar ve orada işin farkı Engin beyin yani embriyoloğun işin çok içinde olması ve lab. ın da iyi olduğu söyleniyor ama mesela internette de çok fazla yorum yok şifayla ilgili.
Gördüğünüz gibi kafam tam bir çorba vaziyetindeÇok uzattım, dolmuşum :) Sizleri de yorduğum için kusura bakmayın ancak fikirlerinize, yardımınıza çok ihtiyacım var.
Bu arada nisam umarım tedavin başarıyla sonuçlanır ve bebişine kavuşursun. Seni de merakla takip edicem, bol şans
canim merhaba.. ben bi kadin dogumcu tanidigin vasitasiyla sifaya gitmistim. birgul hnmi onermisti. kendi deneyimimi seninle paylasmak istedim, birgul hnmin hastasi vardi, geldi bi bakti, o sirada engin beyde geldi, iste beraber bi yorumlar yaptilar falan snr ben engin beyin odasina gittim. bana bir an once tup bebek yapmalisin, yumurta rezervinde cok dusuk. bir sene bile beklememen gerekiyor dedi. bu olay gecen sene oldu bu arada 28 yasindaydim. snr elime bazi testler verdi, bunlari yaptir, snr hemen goruselim dedi. nasil panik oldum nsl anlatamam. sonucta ben tup bebek vs dusunerek gitmemistim. benim 6 aylik klasik kontrolum sirasinda kistim oldugu cikti. bir ay bekledik gecmedi buyudu, yeditepede su an adini bile anmak istemedigim bi bayana gidiodum. beni sonomede gonderdi ordaki kontrolde polip ve baska kistlerde cikti. kadin bana adam akilli aciklama yapmadan ameliyat dedi. acayip panik oldum. kadin dogumcu arkadasimizda sonuclarimi gorunce kendisi yurt disindaydi, bu konuyu en ii tup bebekciler bilir sen normal doktora gitme tup bebekciye git dedi ve sifayi onerdi. ben kistler, polip falan die gittigim muayenede resmen duruma ugradim. testleri yaptirmadan ciktim hastahaneden ogleden snr da aydin beyle randevum vardi ona gittim. onda da bi arkadasimin arkadasi ameliyat olmustu, kiza sen hamile kalamazsin demisler, rahminde bebek buyuyemiyormus, dusuruyormus kiz. sekil bozuklugu varmis, aydin bey ameilyat etmis ve bebek sahibi olmus kiz. neyse aydin beye gittim bana yumurta rezervin az falan degil nerden cikarmis dedi. test yapildi mi dedi yoo dedim. burda bir suru yumurta var, yasina gore cok iyi hic dert edilecek bir durum yok dedi. yapmam icin verdikleri testleri gosterdim, bunlar tup bebek icin testler yaptirma cok pahali testler sen daha o durumda degilsin. gerek yok, esin burda bi test yaptirsin, onun durumuna birde burda bakalim dedi. esim yeditepede test yaptirmisti daha onceden. o da sadace meraktan yaptirmisti, yani aklimizda hic cocugmuz olmazsa gibi bi dusunce yoktu sifaya gidene kdr. bizim sonuclar ortada cikti, polipim ameliyatla alindi ve aydin bey normal deneyin dedi ama isi garantiye alalim bi rahim filmi cekelim tupler tikali ise bosuna ugrasmayin dedi. tabi ben ilk gorusmeden snr aydin beyi birakamadim. sifa bana paragoz gibi geldi. hah bi tane daha bulduk, aman kacirmayalim demisler gibi hissettim. beni korkutup hemen tedaviye baslatmaya kalktilar. con sinir bozucu bir durum. ii doktorlardir bisi diyemem ancak benim deneyimim boyle, bu sebeple kendilerinin benim gozumde hic degerleri yok ve kimseyede tavsiye etmem... cok karisik yazdim galiba, umarim anlayabilirsin... bende grbun eskilerindenim, ancak bayadir girmiyordum. melisss senden bahsedince benimde bu insanlarla deneyimim oldugu icin yazmak istedim. kendine ii bak, gorusuruz canim