Hayal kurma tatlım işler seni bekliyoyyyy , ihtiyacın varsa söyle ben yerine uyurum senin
bu herkesde olan bisi diiil cnm. sen hic takma kafana, hamileymissin de ztn, yanlis anlamadim di mi? hamileyim yazmistin???? onun icin sende ole bisi yok demek ki:) bazi arkadaslarda gecirilen onceki operasyonlar nedeniyle bi sivi birikmesi denilen bisi oluo, o da embiryonun tutunmasini engellio herkesde olan bisi diil...
Belizz Hamile değilim canım, 2. denemede 10 haftalıkken kaybetmiştim. Kimlerde bu sıvıya bakılıyor kızlar.
bu herkesde olan bisi diiil cnm. sen hic takma kafana, hamileymissin de ztn, yanlis anlamadim di mi? hamileyim yazmistin???? onun icin sende ole bisi yok demek ki:) bazi arkadaslarda gecirilen onceki operasyonlar nedeniyle bi sivi birikmesi denilen bisi oluo, o da embiryonun tutunmasini engellio herkesde olan bisi diil...
Belizz Hamile değilim canım, 2. denemede 10 haftalıkken kaybetmiştim. Kimlerde bu sıvıya bakılıyor kızlar.
pardon canim ya, ben msjlari bugun toplu okudum, 6-7 sayfa bir okuyunca anten ii cekmio((( cok ozur dilerim (((
canim ozellikle siviya bakilan arkadasimiz olmadi galiba. yani bi arkadasimizda ultrasyonda gormustu aydin bey, aysegulde rahim filmi cekildi orda goruldu di mi aysegul??? bebegin tutunamamasinin nedeni olabiliyor ama 10. haftada kaybedilen bebekteki sorun bu olabilir mi bilemiyorum. yani sanmiyorum, benim anladigim bebek tutunamiyor hic bu sivi varsa ama yine de yanlis bilgilendirme yapmayayim sana. kafanda cok karismasin. bu sivi bi muayenede gorunurken digerinde gorunmeyede biliyor. ole sinir bisi
Hidrosalpinks tüp bebek tedavisine engel bir durum mudur? Başarı şansını düşürür mü?Merhaba Mavi Mercan,
Tüplerde sıvı birikmesi tüp bebek uygulamalarında çok önemli bir konu. Çünkü bu sıvı malesef embriyoların tutunmasını engelleyebiliyormuş. Bu nedenle tüp bebek tedavisi aşamasında böyle bir sıvı görülmesi transferi erteleyebilir ve içerisinde sıvı bulunan tüpün alınması gerekebilir. Çünkü bu şekilde transfer yapılırsa embriyolar tutunamıyor.
Daha önce karından, özellikle de kadın üreme organları yani yumurtalık, tüp ve rahimden geçirilmiş ameliyatlar önemli bir neden. Örneğin yumurtalık kisti, çikolata kisti, dış gebelik, miyom ya da rahim düzeltme ameliyatları, bağırsak tıkanıklığı, çocukluk çağında uygun yapılmayan apandisit ameliyatları tüplerin tıkanmasına neden olabiliyor. Yapılacak her türlü yanlış cerrahi müdahale ileride kısırlık nedeni olarak karşımıza çıkabilir. Bir başka önemli neden, özellikle bel soğukluğu gibi cinsel temasla bulaşan enfeksiyonlar. Yine kürtaj sonrası iltihabi hastalık ya da karın içi iltihabi olaylar ve verem hastalığı tüpleri tıkayabilir.Benim geçen yıl tüp bebek tedavisi öncesi Aydın Beyin çektiği rahim filmimde her iki tüpüm de açık ve gayet iyi görünüyordu. Ancak hamile kaldım, bebekler 9 haftalıkken apandisit ameliyatı oldum, arkasından ameliyata bağlı enfeksiyon nedeniyle yine hastanede yatarak antibiyotik tedavisi oldum, arkasından eylül sonunda amniyosenteze bağlı olarak erken doğum yaptım ve doğum gerçekleştikten sonra kürtaj yapıldı, iki ay sonra da rahim ameliyatı oldum.. Bunların sonrasında geçen ay Aydın Beyin çektiği ikinci rahim filminde malesef tüpümün biri tıkalı ve diğerinde de sıvı birikmesi mevcut.. Eh yaşanılan bu kadar operasyonun hangisi neden oldu bilinmez. Henüz bu konuyu Aydın Bey ile görüşmedik.
Bir siteden yaptığım alıntıyı paylaşıyorum:
"""Hidrosalpinks fallop borularının birinin veya her ikisinin uçlarının tıkanması sonucu içlerinde sıvı birikmesi durumuna denir ve genellikle kısırlık nedeniyle doktora başvurulduğunda teşhis edilir. Hidrosalpinks nedir?
Rahimin her iki tarafında bulunan, görevleri yumurtayı rahim boşluğuna iletmek olan fallop borularının birinin veya her ikisinin uçlarının tıkanması sonucu içlerinde sıvı birikmesi durumuna hidrosalpinks denir. Bu biriken sıvı fallop tüplerinin içerisini kaplayan doku tarafından üretilir. Hidrosalpinks yumurtalık ve fallop tüplerinin birinin veya her ikisinin iltihaplanması ve gerekli şekilde tedavi edilmemesi sonucu oluşur. Enfeksiyona bağlı olarak fallop tüplerinin ucu birbirine yapışır. Normal koşullarda içinde bulunan hücrelerden salgılanan ve karın boşluğuna akan sıvı tüpün içinde birikmeye başlar.
Hidrosalpinks belirtileri nelerdir?
Hidrosalpinks genellikle belirti vermez. Bazen kasık ağrısı, bası hissi gibi belirtiler olabilir. En sık görülen belirti cinsel ilişki esnasında kasık ağrısı oluşmasıdır. Bu kasık ağrısı vaginismustan farklı olarak vajina girişinde değildir. Bu ağrılar sürekli veya zaman zaman ortaya çıkabilir. Çoğu zaman doktora başvurma nedeni kısırlıktır.
Nasıl teşhis edilir?
Muayeneler esnasında tanı bazen ultrasonda sıvı birikmesinin gözlenmesi ile konulabilir. Ancak tanı koymanın en yaygın yolu histerosalpingografi (HSG) denilen rahim ve tüplerin ilaçlı filmi ile konulur. Bu test sonucunda tek tüpün veya her ikisinin tıkalı olduğu ve balon gibi şiştikleri gözlenir.
Genelde kimlerde daha sık görülür? Yaş önemli bir faktör müdür?
Hidrosalpinks fallop tüplerinin enfeksiyon sonrası tıkanmasına bağlı olarak geliştiği için cinsel yoldan bulaşan hastalıklara meyilli kadınlarda daha sık görülür. Bu enfeksiyon bazen kürtaj gibi tıbbi bir müdehalenin komplikasyonu olarak ta gözlenebilir. Bu nedenle cinsel yönden aktif olunan genç yaşlarda görülme sıklığı daha fazladır.
Genetik midir?
Genetik bir hastalık değildir.
Gebeliğe engel olur mu?
Fallop tüpleri yumurtalık ile rahim arasında bağlantıyı sağlar. Yumurtlama sonrası karın boşluğuna atılan yumurta fallop tüplerinin uç kısımlarında bulunan parmakçık benzeri yapılar tarafından yakalanarak tüpün içine alınır. Tüplerin içi mikroskobik tüycüklerle kaplıdır. Bu tüycüklerin yönü bir buğday başağında olduğu gibi tek yönlüdür ve yumurtayı rahime doğru iterler. Bu dönemde eğer bir ilişki olmuşsa sperm hücreleri de fallop tüplerine girer ve yumurtayı burada döllerler. Döllenmiş yumurta aynı şekilde rahime doğru itilir. Döllenmiş yumurta embriyo olarak adlandırılır. Embriyo rahme ulaşmadan önce 3-4 gün kadar fallop tüplerinde kalır. Eğer tüplerin uçları tıkalıysa yukarıda bahsi geçen işlemlerin hiçbiri gerçekleşemeyeceğinden gebelik oluşmayacaktır.""""
Mavi Mercan,
Belizz'e hamileymissin diye Allah mı söyletti acaba canım????? O çook temiz kalplidir vallahi tecrübeyle sabittir :))))
Tatlım düşünme şu sıvıyıııı, takma kafanaaaaa... Sen taktıkça çoğalacak diye korkuyorum vallahi.. Pazartesi günü Aydın Beyle randevun di mi
Evet canım heyacanlı günler beni bekliyorrrr. Nedendir bilmiyorum ama heyacanlı ve iyiyimmmm.umarım bu hep böyle giderrrr.umarım yumuslarım döllenir bölünür iii bi şekilde annesinin karnındaki evine yerlesir.söz iii bir ev sahibi olacam :)))))yedikleri önünde yemedikleri arkadalarında olacakk sözzzzzzzzzzzzzz:))
evet canım sabah 9:15 de aydın beyle
merhaba kızlar..Bugün 09:30 randevum vardı..5 tane yumurta var biri çok hızlı büyümüş sağda bir tanesi 20 olmus.yarın çatlatma iğnesi kullancam.p.tesi sabah 9 da yumurtlar toplanacak.2 tüp bebek denememi ebru hanım yaptı.bu sefer aydın bey yapacak insallah şans getirir bana.haftaya perşembe cuma 2 tane transfer olacak kızlar.bana sans dileyin.herkese bolll sanslar hayırlı bebeklerimizi kucagımıza almak nasip etsin..görüşmek dileğiyle hoşçakalın
Bugün randevum vardı.ebru hanım kontrol etti.ilca 200 olarak devam dedi.sabahlarıda çatlamaya engel olan iğneye devam dedi.rahimde ki sıvıyı sordum azaldığını söyledi ama hala bir miktar olduğunu takip edeceklerini söyledi.pazartesi ye yeniden çağırdı.yumurta toplama için yüksek ihtimalle çarşamba günü yaparız dedi.ama sıvı benim çok kafama takılıyor.inşaallah sorun olmaz.bende ki haberler böyle.:18:
Aydın Bey'e mail at, durumu ifade et bence , onun görüşünü alıp devam etmen seni daha çok rahatlatır
Sudenazcığım,
Öncelikle kafan karışmasın canım. Ebru hanım muayene öncesi hastanın dosyasını inceliyor ve Aydın Beyin notlarına göre hareket ediyor. Ayrıca her gün tüm hastalarla ilgili Aydın Beyle görüşüyorlar. Öte yandan dozaj ayarlamak vs onların uzmanlığı.. Geçenlerde kulüpteki arkadaşlarımızdan biri, başka bir arkadaşımızın dozajıyla kendi dozajını karşılaştırıp neden onun öyle, benim böyle diye sormuş, Ebru Hanım da "bu da bizim işimiz, standart olsaydı bizim burada ne işimiz var" diye cevap vermişti.. Tabii senin endişen Aydın Beyin doz ayarlarken düşünmesi ancak Ebru Hanımın bir çırpıda yükseltmesi.. Belki yumurtalarının bu seviyesinde artırılması gerekiyordu tatlım.. Bilemeyiz ki.. Sıvı da bir görünüp bir görünmüyor herhaldeAy nedir bu sıvıdan çektiğimiz kaç kişinin başına geldi allag allaggg, benim de varmış Neyseee cumartesiden sonra Aydın Bey gelecek zaten, için daha rahat olur tatlım..
merhaba kızlar..Bugün 09:30 randevum vardı..5 tane yumurta var biri çok hızlı büyümüş sağda bir tanesi 20 olmus.yarın çatlatma iğnesi kullancam.p.tesi sabah 9 da yumurtlar toplanacak.2 tüp bebek denememi ebru hanım yaptı.bu sefer aydın bey yapacak insallah şans getirir bana.haftaya perşembe cuma 2 tane transfer olacak kızlar.bana sans dileyin.herkese bolll sanslar hayırlı bebeklerimizi kucagımıza almak nasip etsin..görüşmek dileğiyle hoşçakalın
sudenazz kac yasindaydin sen ben o kismi kacirmisim sanirsam(( hikayen gercekten cok farkli, ancak hicbirsey icin uzulme, zor gunler yasamissin ama simdi mutlu gunler seni bekliyor, ins saglikla bebegini kucagina alacaksin. sen de demissin ztn 17yasindaki ameliyat farkli sonuclansaydi durumum cok farkli olurdu die. demek ki bebek sahibi olacaksin ki allah sana o kapiyi kapatmamis canim DDD
cnm aydin beye mail attin mi? kafan cok karistiysa mail atip sor canim. ama demek ki 11. gunde olmasi istenilen bi buyukluk var ona ulasmamissin. cok yumurtam olsun da istemiyorum demissin, ya 38-25 yumurta nedir ya, bi seferde 50 yumurta mi toplandi. cok ozur dilerim ama oha diyorum. doktor bunu fark etmedi mi? ben aydin bey olmadigi icin yumurta takiplerimi ebru hnm ile yaptim. 225 baslamistim, aydin bey dosaj dusurulebilinir demisti ebru hnm ayni dozda dvm etti. sonucta o da onun bakis acisi ama sorunsuz halledildi. icin rahat olsun. aydin bey snrdan dozajlar icin de birsey solemedi. yumurtalarim genelde de ii durumdaydi. seninde ole olacak ins canim. hic dert etme.. ebru hnma da cok soru sorma terslemesin dermiiisiimDDD saka saka:)))
canım inşallah herşey yolunda gider iyi olur ve aydın beyin eli sana uğurlu gelir.iyi haberlerini bekiyoruz.allah yardımcın olsun.
Mavi Mercan,
Belizz'e hamileymissin diye Allah mı söyletti acaba canım????? O çook temiz kalplidir vallahi tecrübeyle sabittir :))))
ahahha temiz kalbimi bilmem de kipirti meselesinde genelde tutturdumDD kendimde pek bisi hissedemedim ama PPPP
Evet canım heyacanlı günler beni bekliyorrrr. Nedendir bilmiyorum ama heyacanlı ve iyiyimmmm.umarım bu hep böyle giderrrr.umarım yumuslarım döllenir bölünür iii bi şekilde annesinin karnındaki evine yerlesir.söz iii bir ev sahibi olacam :)))))yedikleri önünde yemedikleri arkadalarında olacakk sözzzzzzzzzzzzzz:))
hadi bakalım yumuoşların hazır sayılır artık sıra gelsin bebişlere...stresten uzak durmaya bakk....
kafamın karışma nedeni niye yükseltti meselesi değil..ebru hnm,aydın bey gibi tatmin etmedi beni...daha önceki denemelerim hep böyle geçti ilaç dozu sürekli artırılarak ama bu farklı olacaktı aydın beyin demesi bu...çok irdemiyorum hayırlısı olsun artık...
canım anlatmak istediğim şuki önceki denemelerdede doktorlar işin kolayı hemen basıyorlar ilacı şişiriyorlar yumoşları...zaten hep böyle oldu durum..benim aydın beyden çok memnun kalmamın nedeni bana bu durumu çok iyi açıkladığı..bana aynen şöyle dedi: ''baktılar büyümüyor yumurtaların korkup artırmışlar sürekli.ama yavaş yavaş verip uzun sürmesinde bir sakınca yok..önemli olan yumurtaların sayısı değil kalitesi'' dedi
bana bu denememin farklı olacağını hissettirdi..hoşumada gitti..ebru hnmıa aynen konuştuklarımızı anlattım ama o hala minik yumurtalarıda büyütelim deyip durdu..neyse dosyamı muayeneden önce incelemesi gerekirken muayeneden sonra baktı..o yüzdende aydın beyin sıvı görmesini sonradan farketti..çünkü muayene bitti sordum sıvı varmı hala diye..bana rahimde sıvı görmedim dedi..ama zaten sıvı rahimde değil tüpteydi..öyle deyince ben tüplere bakmadım dedi..
neyse sonuçta herşey olacağına varır,o yüzden bekleyip göreceğiz bakalım...
canım dualarımız seninle..inşallah iyi haberlerle geleceksin...
canım ben 27 yaşındayım..
bu arada bi yanlış anlaşma var ..sen yoplam olarak almışsın ama ben 2. denemede 38 yumurta 3. denemede 28 yumurta toplanmıştı..ayrı ayrı yanii...ve iyi olan en fazla 15 tir...aydın beye mail atmadım..bekleyip görelim..çokta üstünde durmuyorum canım..
pakizeyim ve bejan dualarimiz sizinlebu sefer hersey daha farkli ve daha guzel olacak. ikiniz icinde dua edicez. bencede gorusun orda ve destek olun birbirinize DD
canımsın saol varol gülüm.evet destek olmak lazım...pakize yok oldu görsünde yazsın:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?