Tüp Bebek Merkezleri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

Merhaba Mavi Mercan,
Tüplerde sıvı birikmesi tüp bebek uygulamalarında çok önemli bir konu. Çünkü bu sıvı malesef embriyoların tutunmasını engelleyebiliyormuş. Bu nedenle tüp bebek tedavisi aşamasında böyle bir sıvı görülmesi transferi erteleyebilir ve içerisinde sıvı bulunan tüpün alınması gerekebilir. Çünkü bu şekilde transfer yapılırsa embriyolar tutunamıyor.

Daha önce karından, özellikle de kadın üreme organları yani yumurtalık, tüp ve rahimden geçirilmiş ameliyatlar önemli bir neden. Örneğin yumurtalık kisti, çikolata kisti, dış gebelik, miyom ya da rahim düzeltme ameliyatları, bağırsak tıkanıklığı, çocukluk çağında uygun yapılmayan apandisit ameliyatları tüplerin tıkanmasına neden olabiliyor. Yapılacak her türlü yanlış cerrahi müdahale ileride kısırlık nedeni olarak karşımıza çıkabilir. Bir başka önemli neden, özellikle bel soğukluğu gibi cinsel temasla bulaşan enfeksiyonlar. Yine kürtaj sonrası iltihabi hastalık ya da karın içi iltihabi olaylar ve verem hastalığı tüpleri tıkayabilir.Benim geçen yıl tüp bebek tedavisi öncesi Aydın Beyin çektiği rahim filmimde her iki tüpüm de açık ve gayet iyi görünüyordu. Ancak hamile kaldım, bebekler 9 haftalıkken apandisit ameliyatı oldum, arkasından ameliyata bağlı enfeksiyon nedeniyle yine hastanede yatarak antibiyotik tedavisi oldum, arkasından eylül sonunda amniyosenteze bağlı olarak erken doğum yaptım ve doğum gerçekleştikten sonra kürtaj yapıldı, iki ay sonra da rahim ameliyatı oldum.. Bunların sonrasında geçen ay Aydın Beyin çektiği ikinci rahim filminde malesef tüpümün biri tıkalı ve diğerinde de sıvı birikmesi mevcut.. Eh yaşanılan bu kadar operasyonun hangisi neden oldu bilinmez. Henüz bu konuyu Aydın Bey ile görüşmedik.

Bir siteden yaptığım alıntıyı paylaşıyorum:
"""Hidrosalpinks fallop borularının birinin veya her ikisinin uçlarının tıkanması sonucu içlerinde sıvı birikmesi durumuna denir ve genellikle kısırlık nedeniyle doktora başvurulduğunda teşhis edilir. Hidrosalpinks nedir?
Rahimin her iki tarafında bulunan, görevleri yumurtayı rahim boşluğuna iletmek olan fallop borularının birinin veya her ikisinin uçlarının tıkanması sonucu içlerinde sıvı birikmesi durumuna hidrosalpinks denir. Bu biriken sıvı fallop tüplerinin içerisini kaplayan doku tarafından üretilir. Hidrosalpinks yumurtalık ve fallop tüplerinin birinin veya her ikisinin iltihaplanması ve gerekli şekilde tedavi edilmemesi sonucu oluşur. Enfeksiyona bağlı olarak fallop tüplerinin ucu birbirine yapışır. Normal koşullarda içinde bulunan hücrelerden salgılanan ve karın boşluğuna akan sıvı tüpün içinde birikmeye başlar.
Hidrosalpinks belirtileri nelerdir?
Hidrosalpinks genellikle belirti vermez. Bazen kasık ağrısı, bası hissi gibi belirtiler olabilir. En sık görülen belirti cinsel ilişki esnasında kasık ağrısı oluşmasıdır. Bu kasık ağrısı vaginismustan farklı olarak vajina girişinde değildir. Bu ağrılar sürekli veya zaman zaman ortaya çıkabilir. Çoğu zaman doktora başvurma nedeni kısırlıktır.
Nasıl teşhis edilir?
Muayeneler esnasında tanı bazen ultrasonda sıvı birikmesinin gözlenmesi ile konulabilir. Ancak tanı koymanın en yaygın yolu histerosalpingografi (HSG) denilen rahim ve tüplerin ilaçlı filmi ile konulur. Bu test sonucunda tek tüpün veya her ikisinin tıkalı olduğu ve balon gibi şiştikleri gözlenir.
Genelde kimlerde daha sık görülür? Yaş önemli bir faktör müdür?
Hidrosalpinks fallop tüplerinin enfeksiyon sonrası tıkanmasına bağlı olarak geliştiği için cinsel yoldan bulaşan hastalıklara meyilli kadınlarda daha sık görülür. Bu enfeksiyon bazen kürtaj gibi tıbbi bir müdehalenin komplikasyonu olarak ta gözlenebilir. Bu nedenle cinsel yönden aktif olunan genç yaşlarda görülme sıklığı daha fazladır.
Genetik midir?
Genetik bir hastalık değildir.
Gebeliğe engel olur mu?
Fallop tüpleri yumurtalık ile rahim arasında bağlantıyı sağlar. Yumurtlama sonrası karın boşluğuna atılan yumurta fallop tüplerinin uç kısımlarında bulunan parmakçık benzeri yapılar tarafından yakalanarak tüpün içine alınır. Tüplerin içi mikroskobik tüycüklerle kaplıdır. Bu tüycüklerin yönü bir buğday başağında olduğu gibi tek yönlüdür ve yumurtayı rahime doğru iterler. Bu dönemde eğer bir ilişki olmuşsa sperm hücreleri de fallop tüplerine girer ve yumurtayı burada döllerler. Döllenmiş yumurta aynı şekilde rahime doğru itilir. Döllenmiş yumurta embriyo olarak adlandırılır. Embriyo rahme ulaşmadan önce 3-4 gün kadar fallop tüplerinde kalır. Eğer tüplerin uçları tıkalıysa yukarıda bahsi geçen işlemlerin hiçbiri gerçekleşemeyeceğinden gebelik oluşmayacaktır.""""

Hidrosalpinks tüp bebek tedavisine engel bir durum mudur? Başarı şansını düşürür mü?

Fallop tüplerinin içinde biriken sıvının bir kısmı sürekli olarak rahim içine doğru akmaktadır. Bu sıvı tüpbebek tedavisinde embriyolar rahim içine yerleştirildiği zaman bu embriyoların tutunmasını engelleyebilerek gebelik şansını azaltmaktadır. Eğer ultrasonla tüplerde sıvı birikimi görülüyorsa bu tüplerin içindeki sıvının rahme doğru akması ya tüpleri cerrahi olarak alarak ya da rahim tarafıda tıkanarak engellenmelidir. Bu işlemlerin tüpbebek başarısı üzerinde olumlu etkisi olacaktır.

Evet canım heyacanlı günler beni bekliyorrrr. Nedendir bilmiyorum ama heyacanlı ve iyiyimmmm.umarım bu hep böyle giderrrr.umarım yumuslarım döllenir bölünür iii bi şekilde annesinin karnındaki evine yerlesir.söz iii bir ev sahibi olacam :)))))yedikleri önünde yemedikleri arkadalarında olacakk sözzzzzzzzzzzzzz:))

Aferim sana canım bu heyecanı yakalaman çok güzel.. Biliyorsun moral motivasyon çook etkiliyor.. Hep güzel şeyler düşün ki herşey güzel devam etsin..
Biz senin çook iyi bir anne olacağını biliyoruss zaten

canım inşallah herşey yolunda gider iyi olur ve aydın beyin eli sana uğurlu gelir.iyi haberlerini bekiyoruz.Allah yardımcın olsun.

hadi bakalım yumuoşların hazır sayılır artık sıra gelsin bebişlere...stresten uzak durmaya bakk....

Aydın Bey'e mail at, durumu ifade et bence , onun görüşünü alıp devam etmen seni daha çok rahatlatır

kafamın karışma nedeni niye yükseltti meselesi değil..ebru hnm,aydın bey gibi tatmin etmedi beni...daha önceki denemelerim hep böyle geçti ilaç dozu sürekli artırılarak ama bu farklı olacaktı aydın beyin demesi bu...çok irdemiyorum hayırlısı olsun artık...

canım anlatmak istediğim şuki önceki denemelerdede doktorlar işin kolayı hemen basıyorlar ilacı şişiriyorlar yumoşları...zaten hep böyle oldu durum..benim aydın beyden çok memnun kalmamın nedeni bana bu durumu çok iyi açıkladığı..bana aynen şöyle dedi: ''baktılar büyümüyor yumurtaların korkup artırmışlar sürekli.ama yavaş yavaş verip uzun sürmesinde bir sakınca yok..önemli olan yumurtaların sayısı değil kalitesi'' dedi

bana bu denememin farklı olacağını hissettirdi..hoşumada gitti..ebru hnmıa aynen konuştuklarımızı anlattım ama o hala minik yumurtalarıda büyütelim deyip durdu..neyse dosyamı muayeneden önce incelemesi gerekirken muayeneden sonra baktı..o yüzdende aydın beyin sıvı görmesini sonradan farketti..çünkü muayene bitti sordum sıvı varmı hala diye..bana rahimde sıvı görmedim dedi..ama zaten sıvı rahimde değil tüpteydi..öyle deyince ben tüplere bakmadım dedi..

neyse sonuçta herşey olacağına varır,o yüzden bekleyip göreceğiz bakalım...

canım dualarımız seninle..inşallah iyi haberlerle geleceksin...

canım ben 27 yaşındayım..

bu arada bi yanlış anlaşma var ..sen yoplam olarak almışsın ama ben 2. denemede 38 yumurta 3. denemede 28 yumurta toplanmıştı..ayrı ayrı yanii...ve iyi olan en fazla 15 tir...aydın beye mail atmadım..bekleyip görelim..çokta üstünde durmuyorum canım..

Son düzenleme:
canım inşallah herşey yolunda gider iyi olur ve aydın beyin eli sana uğurlu gelir.iyi haberlerini bekiyoruz.allah yardımcın olsun.

pakizeciğim p.tesi 2 mizde görüşme günü benim toplama günüm 09:00 orda olacam fırsatın olursa yanıma gel büyük ihtimal içerde olacam.senide görmek isterim.bizler aynı kaderi yasanlarız bizi bizden başkası ii anlmaz canım..insallah bu kaderlerimiz değişir....görüsmek üzere

Sudenazcığım,
Çok iyi anlıyorum canım seni.. Dediğin gibi çok irdelemenin ve kafaya takmanın lüzumu yok, herşey olacağına varıyor.. Neyse ki pazartesi günü Aydın Bey geliyor, onunla kendini daha iyi hissedeceğinde eminim.
Görüşmek üzere.. Sevgiyle kal.

eminim canimDDD

canim en iyi olan an fazla 15tir tezine ne yazik ki katilamayacagim. ole biseyin olmadigini kendimde gordum cunku. ztn aydin beyin agzindan da bole bisi duymadim. ondan duymadan inanmam. benden 24 yumurta toplandi, 19u olgundu. 16si dollendi, 12si yoluna cok guzel bir sekilde dvm etti. birini transfer edip digerlerini dondurduk... sayilara fazlaca takilmamaya calis olur mu?? onceki deneyimlerin seni buna itiyor anliyorum ama 15 toplanmasi iyidir gibi biseyi ben ilk defa da senden duyuyorum... evt aydin beyde sayinin cok fazla olmasini istemiyoruz dedi, bak bunu duydum agzindan ama herhangi bi adet vermedi. veremezde. sonucta hepimizin goruntude ayni da olsa genetik olarak farkli bi vucudumuz var. neye ne sekilde tepki verecegini bilemeyiz. hayirlisi olsun de, gonlunu ferah tut...

pakizeyim ve bejan dualarimiz sizinle bu sefer hersey daha farkli ve daha guzel olacak. ikiniz icinde dua edicez. bencede gorusun orda ve destek olun birbirinizeDD

pakizeyim ve bejan dualarimiz sizinle bu sefer hersey daha farkli ve daha guzel olacak. ikiniz icinde dua edicez. bencede gorusun orda ve destek olun birbirinizeDD

canımsın saol varol gülüm.evet destek olmak lazım...pakize yok oldu görsünde yazsın:)

canımsın saol varol gülüm.evet destek olmak lazım...pakize yok oldu görsünde yazsın:)

işyerinden bağlandığım için öğlen yemeğine çıkmıştım yeni döndüm o nedenle gecikmeli cevap veriyorum.pazartesi günü mutlaka seni ziyaret ederim.ama gerçek adın nedir nasıl bulucam seni orada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…