Canım, sudenaz güzelce açıklamış. mikro ve tüp zaten aynı şey. sadece yumurta ile spermin birleştirilme tarzı farklı. mikro da sperm yumurtaya enjekte ediliyor. diğerinde aynı ortama konulup döllenmesi bekleniyor. ve döllenen yumurta sayısı mikro ya göre çok az olduğu için tercih edilmiyor.
canım artık tüpbebek yapılmıyor heryerde micro yapılıyor..her ikisindede yumurtalar toplanır.. tüpbebekteyken toplanan yumurtalar bir sıvının içerisine konur spermde aynı yere konularak kendiliğinden döllenmesi sağlanırdı..ama artık bu işlem hiçbiryerde yapılmıyor..microda toplanan yumurtalar önce ayıklanıyor boş dolu veya kaliteli kalitesiz gibi..en iyilerine yine seçilen en iyi spermler tek tek enjekte ediliyor..ben şuan yumurtaları iğnelerle büyütme aşamasındayım..bir aksilik çıkmazsa cuma günü yumurtalarım toplanıcak..
[sıze="2"]evet randevudan geldim..akşam 23:00 te çatlatma iğnesi yapıcam , cumada toplanıcak..inşallah hayırlısı olur...
Pakize ben seni gördümmü görmedimmi bilemedim ya :)[/sıze]
ben seni gördüm ama sen olduğunu geç anladım.tam çaprazında eşimle oturuyoırdum.içerden isminle çağırdıklarında sen olduğunu anladım.
Buarada aydın bey bana da aynı saatte dedi ve cuma günü sabah 9:00 da toplucaz dedi.
Peki sana sıvı için birşey dedi mi ?
[sıze="2"]yok demedi canım ama toplama günü tekrar sorucam..sana dedimi?
Bu arada karşımda oturuyodunuz sanırım..ben düşündüm ama sen bakmayınca değil herhalde dedim...heyecanlıydın galiba[/b] [/sıze]
[sıze="2"]toplama günü bir sürü sorum olacak aydın beye...şimdi ben spermlerin 6000 kere büyütülerek (ımsı yöntemi) seçilmesini istiyorum,döllenme daha iyi oluyor,aslında sormayı unuttum bu yöntemi yapıyorlarmı,son denememde yapılmıştı ve çok daha fazla yumurta döllenmişti..birde kaçıncı gün transfer yapıcaklar 3 mü 5 mi? [/sıze]
canım heyacanlıydım evet.sana bakmama konusuna gelince sen olup olmadığını bilmediğim için rahatsız etmemek adına bakmadım.
Bu akşam sana çatlatma iğnesi yapacaksın dediyse cuma toplama var demedi mi
bana cuma toplıcaz dedi
canım benim çok fazla bilgim yok keşke banada o uygulamayı yapsalar aslında.ama ben bilmesiğim için tabi yönlendiremiyorumda .aslında sen müsait isen bu akşam iş çıkışı kartal da bir yerde buluşsakta yüzyüze konuşsaydık.hem bende toplama öncesi biraz birşeyler öğrenirdim.tabi müsait ve çıkabiliyorsan.
[sıze="2"]bu arada çok isterdim görüşmeyi ama şimdi annemle dışarı çıkıcaz beni bekliyor..şöyle yapalım istersen akşam msn veya face varsa görüşebiliriz..ben sana özelden atayım kaydet sen...cumada erken geliriz biraz sohbet eder rahatlarız[/sıze]
ok canım.ben özelden mesaj atamıyorum.attırmıyor nedense.sen bana msn nını yaz ben msn e ancak akşam evden girebiliyorum.ordan konuşuruz.teşekkürler
suenaz pakize nasılsınız kızlar
iyi alya sen nasılsın? bizde tatlı heyecanlar var..bebişlerle buluşmaya az kaldı
sen ne yaptın? karar verebildinmi başlamaya?
suenaz pakize nasılsınız kızlar
canım iyiyim diyeceğim ama aslında gerçekten çok heyecanlıyım.transferin yapılıp yapılmayacağını belli değil sıvıyı halledersek transfer yapıcaz dedi aydın bey ama bu haliylede transfer yapmak ne kadar doğru onu bilmiyorum.bu sıvı nerden geliyor sorun nerden kaynaklanıyor ..... Kafamda tonlarca soru var. O nedenle transfer ile ilgili kaygılıyım..bebek gelecek mi diye ayrıca endişe ve heyecanım var.anlıyacağınız çok karışığım...kendimde duygularımda
sıkma canını inş herşey yolunda gider bu sıvı neden oluşuyo peki rabbim yrdımcımız olsun canım
Allah daha iyi etsin canım bende iyiyim işte...henüz karar vermiş değilim kafam cok karışık beni hiç muayene etmedn drek tüp bebek dedi kan testleri istedi sadece sizdemi dogum kontrol hapıyla başladınız birde sıvıdan bahsediyorsunuz o ne...?inş canım bebişlerinz gelir Allah emeklerinizi boşa cıkarmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?