Tüp Bebek Merkezleri Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Olanlar

kızlar ben bir hafta yokum Allah a emanet olun döndüğümde inş çok güzel haberler alırım dualarım sizinle kendinize iyi bakın

benim transferim yapılacağı gün demek istedim.o gün ancak hastaneye gideceğim.yani çarşamba günü :)
dua et bizim için olurmu sudenazında benimde transferimiz o gün yapılacak

canım sen kaçta orada olursun bende senn ismini öğrenebilirmiyim...?

sudenaz transferden sonra iğne işini ne yapmayı düşünüyorsun.ben ne yapacağımı bilmiyorum.hemen ilk günden dışarıya çıkayım mı çıkmayayım mı bilemiyorum

canım valla yapcak bişey yok babam arabayla götürüp getircek 2 dkka lık mesafeye...6. günden itibarende kendim yürüyerek gitmeyi düşünüyorum...

allah razı olsun canım..inşallah seninde herşey yolunda gider,güzel haberlerini alırız

canım valla yapcak bişey yok babam arabayla götürüp getircek 2 dkka lık mesafeye...6. günden itibarende kendim yürüyerek gitmeyi düşünüyorum...

canım kendiniz yapamıyormusunuz iğneyi...? ben öncekinde kendim yapıyordum göbekten yada bu farklımı

canım inşallah gerek kalmayacak ama olursada yaz sonunda denerim herhalde diye düşünüyorum.ilaçta okdar beklemz 1 ay içinde kullanılmaası lazım.inşallah sende hamile kalırsın bu ilaçla.ben çarşamba günü adını söyliyerek bırakıcam aldırırsın canım

inş. canım sudenaz ve sennde bebişlerniz sıkı sıkı tutunur size carşamba günü kaçta orda olursun bende senn ismini ögerenebilirmiyim

canım ilacı bıraktıgın yere yine ugra tamm mıı carşamba günü

canım kendiniz yapamıyormusunuz iğneyi...? ben öncekinde kendim yapıyordum göbekten yada bu farklımı

canım bu iğneler progesteron iğneleri ...embriyoların tutunmasını sağlıyor...yumurta toplamadan sonra başlanıyor gebelik testine kadar kullanılıyor,pozitif sonuç alırsak ilk ultrason muayenesine kadar devam ediliyor...kalçadan vuruluyor...

hayırlı olsun bebişlerin şimdiden :)

Amerikan Yale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Arıcı, 5 yıllık bir çalışmanın ardından, tüp bebekte başarı oranını artıran metabolomix yöntemini dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarıyla birlikte uygulamaya başladıklarını söyledi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Anadolu Sağlık Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Üreme Sağlığı Bölüm Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Dr. Arıcı, düzenlediği basın toplantısında, metabolomix yöntemi konusunda ekibiyle birlikte Amerika'da 5 yıl çalıştığını kaydetti.

Metabolomix yönteminde artık en sağlıklı embriyoyu seçerek çoğul gebeliklerin önüne geçebildiklerini ifade eden Arıcı, "Sonuçlar gayet başarılı. Dünya genelinde 1.200 kişi üzerinde testler yapıldı. Şu an 35 yaşından genç kadınlarda, bugüne kadar varolan yöntemlerle görünüşüne bakarak seçilen tek embriyo transferiyle hamile kalma şansı yüzde 25-30 gibidir. Metabolomix yöntemiyle seçilen tek embriyo transferiyle hamilelik şansı yüzde 50'ye, iki embriyo transferinde ise hamilelik şansı yüzde 80'e çıkmaktadır" dedi.

Metabolomix yöntemi hakkında bilgi veren Arıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Embriyolar, kendilerini besleyen bir sıvının içinde yaşamlarını sürdürürler. Nasıl ki yetişkin bir insanın sağlık sorununu belirlemek için idrar, kan ve dışkı testi yapılıyorsa, yeni geliştirilen bu yöntemle artık embriyoların da atıklarını inceleyebiliyoruz. Embriyoların yaşadığı sıvıdan bir damla örnek alarak, bu analizleri yaklaşık yüzlerce atığı analize edebilen 'spektrofometre' dediğimiz çok gelişmiş bir alet ile değişik dalga boyları kullanarak gerçekleştiriyoruz. Bu yöntemle embriyonun profilini çıkartabiliyor ve buna bağlı olarak sağlıklı olup olmadığını belirleyebiliyoruz. En sağlıklı embriyoyu transfer ederek, çoğul gebeliklerin de önüne geçebiliyoruz."

Sağlık Bakanlığı'nın tüp bebek konusundaki son düzenlemesinin, uygulamaya soktukları yeni tüp bebek testi metabolomixi daha önemli hale getirdiğini vurgulayan Arıcı, "Yeni yönetmeliğe göre tüp bebek uygulanacak ailelerde kadının yaşı 35'in altındaysa birinci ve ikinci uygulamada anne rahmine tek embriyo transfer ediliyor. Eğer bu iki uygulamada kadın gebe kalamadıysa, sonraki denemelerde iki embriyo transfer edilebiliyor. Yani bu yönetmelik ikinin üzerinde embriyo transferini tamamen yasaklıyor. Tüp bebek uygulamasında 4 ve üstü embriyo olan kişilerde bu testin önemi anlaşılıyor. 4 ve üstü embriyodan bir ya da ikisini seçerken, en sağlıklısını seçmek önemli hale geliyor" dedi.

Prof. Dr. Aydın Arıcı, metabolomix yönteminin, Anadolu Sağlık Merkezi'nde dünyanın önemli sağlık merkezleriyle birlikte hayata geçtiğini sözlerine ekledi.

Çok güzel bir yöntem benim merak ettiğim herkeste uygulanmıyor mu ?ya da uygulanamıyo mu ? Cevabını bilen var mı arkadaşlar....ASM de uygulamaya geçilmiş ama ben forum da pek rastlamadım.??ya da atladım mı ?

canım bize önerdiler çünkü çok sayıda aynı kalitede embriyo var...6-7 tanesi aynı seviyede ilerliyor..normalde embriyologlar transfer edilecek olanları ,şekillerine bakarak seçiyorlar ama bu yöntemle bu 7-8 tane embriyonun kültürlerine bakılarak hangisinin sağlıklı ve gebeliğe elverişli olduğu tespit edilip bu sınavı geçen embriyolar transfer ediliyor...

dün bir doktorun yazısını okudum..hastasının 2 kaliteli embriyosu varmış..diyorki benim seçimime göre 1 numaralı embriyo transfer edilmeli ama embriyolara metabolomix uyguladık sonuca göre metabolomix 2 numaralı embriyoyu seçti,kural gereği 2 numaralı embriyoyu yerleştirdik ve tuttu..

bide tabi genetik sorun olanlara uygulanıyormuş..

Son düzenleme:

pakizeyimm canım aradılar beni..yarın 9:30 da hastanede olcakmışız...senden ne haber ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…