Kizlar dun 22 yumurta toplandi. Bugun 13 tanesi dollenmis. Daha kalitesi hakkinda birsey bilemiyorum, yarin ogrenecegim. Ama yumurta toplama isleminden sonra benim cok sancim oldu. Tuvalete giderken bile cok aci cektim halen de azalarak devam ediyor. Yarin yumurtalarimin kalitesini ogrencem, cumartesi de genetik kontrolleri yapilacak. kismetse pazartesi de transferim yapilacak. Insallah hersey yolunde gider. 5.gun transferinden sonra kac gun daha beklemem gerekiyor? Bir de acaba 3 degil5 de transfer edilince yumurta sayisinda azalma olur mu?
bu topikte oldukça yazdım,
bazıları hatırlar bazıları hatırlamaz....
polikistiktik over sendromu+ düşük spermiyogram
ve ardından aşılama ve devamında yapılan bir düşük
ve yapılan araştırmalar ardından tüp bebekte ilk karar verdiğim ilk durağım ASM,
Aydın Bey ve Ebru Hanım, sevgili hemşirem Demet.....
şimdi önce ALLAH'ımın sonrada onların sayesinde 19 gün sonra yani 4 temmuz 2011'de ALLAH'ın izniyle oğlumu
spinal sezeryan ile kucağıma alacağım....
herkese yürekten teşekkür ediyorum ve size bunu umut olsun diye yazıyorum,
asla umutsuzluğa kapılmayın ve bu yola devam edin, pes etmeyin....
çünkü o içinizdeki kıpırtı her şeye değer, kucağıma almayı henüz hayal dahi edemiyorum...
RABBİM siz yürekten evlat isteyen tüm anne ve babaların yar ve yardımcısı olsun....
doğuma girerkende (her ne kadar sezeryanda olsam) sizlere dua edicem arkadaşlar...
evet canım yardımcı olabilirim ama hangi konuda???doktorumu soruyorsan ekip olarak hepsi çok iyiler ,işini çok iyi yapıyorlar,hastane olarakta kaliteli bir hastane,negatif sonuç aldım ama yine oraya devam edicem....doktorumu aydın beyi asla bırakmam...slm arkadaşlar tüp bebek yaptırıcaz araştırma yapıyorum.yardımcı olabilirmisiniz
evet canım yardımcı olabilirim ama hangi konuda???doktorumu soruyorsan ekip olarak hepsi çok iyiler ,işini çok iyi yapıyorlar,hastane olarakta kaliteli bir hastane,negatif sonuç aldım ama yine oraya devam edicem....doktorumu aydın beyi asla bırakmam...
PGD testinden fiati dolayisiyla vazgectik. Bir de Aydin Bay pazar gunu gidiyormus. Yani yarin embriyolari transfer edecekler. Cok heyecanliyim:) Bana sans dileyin, dua edin benim icin. Insallah hayirlisiyla tutar bu sefer. Simdi en zor safhaya giriyoruz; beklemek!
İyi şanslar diliyorum umarım herşey yolunda gider, PGD gerçekten çok önemli ben de ilk denemede bilmiyordum ama işin içine girince ne kadar gerekli olduğunu anladım. vaz geçmeseniz iyi olurdu. evet külfetli ama inan sonradan deneme yanılma yoluyla sağlıklı embriyo bulma durumu olmayacaktı. ve inan o durum çok daha külfetli oluyor...umarım sağlıklı embriyolar transfer edilir ve mutlu sona ulaşırsın:))
bana o testten hiç bahsetmediler ama,senin durumunu dışarıdan değerlendirdiğimde pgd testi yapılıp ebru hanımla transfer diyorum ben,ebru hanım için sert diyorlar ama aydın beyde ona çok güveniyor ve güvenle hastalarını emanet ediyor da diyorlar,niye riske atıcaksın durumunu,çokta anlamasamda bak sorununda varmış,bence testi yaptırıp ebru hanımla transfere gir derim.....genetik testi neye göre öneriyor doktor???merak ettim bana niye önermediler diyeBir kere daha dusunup, Aydin Beyle de konustuk ve genetik test yapilmasina karar verdik. Bugun cikan genetik test sonucuma gore bende 46 xx 9pq bozuklugu varmis. Ama bu durumda transferim pazartesi olacak ve Aydin Bey olmayacak. Ebru hanim'i hic tanimiyorum.Ama burada yazilanlara gore insanlar kendisinden cok da memnun degillermis, asabi ve sert bir mizaci varmis. Cok iki arada bir derede kaldim. Genetik testsiz cumartesi Aydin Beyle mi; ki bendeki genetik 9pq duplikasyonundan dolayi dusukde olsa abortion riski var; ya da PGd genetik testi yapildiktan sonra hic tanimadigim Ebru Hanim'in transferimi? Bilemiyorum. Cok kafam karisti. Aydin bey testi tavsiye ediyor ama acikcasi ben de Ebru hanim'a guvenemiyorum. Ufff kizlar daha transfer olamdan stres oldum ben!Ne yapacagimi sasirdim
bana o testten hiç bahsetmediler ama,senin durumunu dışarıdan değerlendirdiğimde pgd testi yapılıp ebru hanımla transfer diyorum ben,ebru hanım için sert diyorlar ama aydın beyde ona çok güveniyor ve güvenle hastalarını emanet ediyor da diyorlar,niye riske atıcaksın durumunu,çokta anlamasamda bak sorununda varmış,bence testi yaptırıp ebru hanımla transfere gir derim.....genetik testi neye göre öneriyor doktor???merak ettim bana niye önermediler diye
İyi şanslar diliyorum umarım herşey yolunda gider, PGD gerçekten çok önemli ben de ilk denemede bilmiyordum ama işin içine girince ne kadar gerekli olduğunu anladım. vaz geçmeseniz iyi olurdu. evet külfetli ama inan sonradan deneme yanılma yoluyla sağlıklı embriyo bulma durumu olmayacaktı. ve inan o durum çok daha külfetli oluyor...umarım sağlıklı embriyolar transfer edilir ve mutlu sona ulaşırsın:))
Canım lütfen Ebru hanımı tanımıyorsun diye düşük yapma olasılığını mı göze alacaksın? ebru hanımın nasıl biri olduğu önemli değil önemli olan işini iyi yapması ki yapıyor da gerisini boşver ve mantığınla karar vermeye çalış. üzülmeni istemem. Aydın bey PGD önerdiyse bi bildiği vardır.
Kizlar
Transfer sonrasi ozel bir seyler yiyip ictiniz mi?Ya da devamli yattiniz mi? 1 hafta banyo yapmayan varmis? Doktor ilk 2 saat oemli diyor ama hamis kalanlar ne yaptiniz bir bilgi verir misiniz?
Mesajı ilettikten sonra aklıma geldide ekliyeyim dedim ; transfer günü giderken sadece duru suyla duş almıştım.(şampuan yada duş jeli kullanmamıştım) içeride önlük giyiyoruz ama yinede vücuduma herhangi bir koku bulaşmasın die ( çünkü embriyolar kokudan olumsuz etkilenebiliyolarmış) giyeceğim kıyafetlerimi deterjansız duru suyla yıKayıp ütülemiştim (hatta biraz abartıp ilk defa transfer günü giyeceğim eşofman takımı almıştım) .eşim bile yanımda olacak die parfüm deodorant traş losyonu sürmemişti. özellikle yanımda kimse sigara içmemişti. makyaj falanda yapmamıştım tabi Ben biraz fazla paranoya yapmıştım tabi ama içim rahat etsin die ... uygulanabilirliği tartışılabilir. tekrar sevgiler...merhaba sevgicaglayan ;
uzun süredir foruma giremiyordum, ne kadar yazmasamda forumu takip etmeye çalışıyorum. bende aydın beyle tüp bebek tedavisiyle şu an 20 haftalık hamileyim. Allah inş. hepimize kucağımıza almayı nasip eder. Ben transfer öncesi ve sonrası yediklerime dikkat etmeye çalışmıştım. ne kadar etkisi var tartışılır tabi ama içimin rahat etmesi anlamında kendimce uyguladım. Tabi Aydın bey abartma demişti :) transfer öncesi hergün adaçayı ve 1 bardak taze sıkılmış nar suyu içmiştim rahim duvarını güçlendirmek adına ; transfer sonrası kesinlikle bunları içmedim.(Östrojen ihtiva ettikleri için) Sonrasındada 1 hafta rapor almıştım işyerimden Aydın bey bunada gerek yok demişti dediğin gibi ilk 2 saat önemli diyor ; ilk 3-4 gün banyo yapmamıştım sonrasında da çok ılık suyla yıkanmıştım ,evin içinde yürüyüşler yapıyordum iğne vurulmaya giderkende zaten dışarı çıkıyordum ufak ve yavaş yürüyüşlerlede dolaşımla rahime giden kan miktarını arttırmak önemli diyolar. Hergün 1 parça ananas yemiştim oda kanın sulanmasına yardımcı olarak tutunmayı arttırıyomuş gerçi bunun için coraspin kullanıyoruz ama ben yinede C vitamini takviyeside olur die yiyodum. birde ekstra B12 vitamini içiyodum buda embriyonun bölünmesine yardımcı oluyomuş, bunu Aydın beye sormuştum vücut zaten B vitaminlerinin fazlasını atıyormuş zararı olmaz demişti ama aldığımız elevitin içindede var aslında ben yinede içmiştim. Antep fıstığı ve kabak çekirdeği yemiştim. taze sıkılmış portakal suyu ,kivi falan düzenli yiyordum C vitamini. Birde Böğürtlen yaprağı çayı içmiştim düşük riskini önlüyomuş die okumuştum ama sonra birkaç sitede doğuma yakın kullanılmalı die okuyunca da uzun süre devam etmedim. Tabi çay kahve kola gibi içeceklerden , katkı maddesi içeren yiyeceklerden uzak durmuştum halada devam ediyorum. hala taze sıkılmış meyve suyu tercih ediyorum. Benim transfer dönemim kış aylarına geldiği için kayısı kompostosunu meyve suyu haline getirip içiyordum kabızlığı önlemek adına birde Duphalac şurup kullanıyordum. incir ceviz badem fındık yemeyide ihmal etmedim . Allah yardımcımız olsun hepimize, sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. Dualarım sizlerle ...sevgiler..
teşekkür ederim melissssss'cim...Canım benim, senden haber almak ne güzel. demek bebeğiniz geliyor, Tebrik ediyorum şimdiden Allah analı babalı büyütsün:)
çok öpüyorum seni, çok iyi bir anne olacaksın eminim
alyacım, umarım emeklerin boşuna gitmez ,Allah sağlıcakla kucagına almayı nasp etsin canım bizmde dualarımz sennle inş. bizlerde yasarız bu duyguyu pazar gunu benmde hem adet hemde test gunum benm sansım az pek umudum yok ama Rabbım ıstedkten sonra her sekilde olur inş. emeklerımız boşa gitmez kib...Allah bebeğini analı babalı buyutmeyı nasip etsn
sevgicaglayan arkadaşım, bende transfer sonrası protein ağırlıklı beslenmiştim, et, kurufasulye nohut, yemiştim, iyi geliyor diye çekirdek ve canım tatlı birşey istedikçe yararlı ve şifa niyetine bildiğimiz hacdan gelen hurmalardan yemiştim, umreden gelen birilerinden falan bulabilirsen çok iyi olur arkadaşım...merhaba sevgicaglayan ;
uzun süredir foruma giremiyordum, ne kadar yazmasamda forumu takip etmeye çalışıyorum. bende aydın beyle tüp bebek tedavisiyle şu an 20 haftalık hamileyim. Allah inş. hepimize kucağımıza almayı nasip eder. Ben transfer öncesi ve sonrası yediklerime dikkat etmeye çalışmıştım. ne kadar etkisi var tartışılır tabi ama içimin rahat etmesi anlamında kendimce uyguladım. Tabi Aydın bey abartma demişti :) transfer öncesi hergün adaçayı ve 1 bardak taze sıkılmış nar suyu içmiştim rahim duvarını güçlendirmek adına ; transfer sonrası kesinlikle bunları içmedim.(Östrojen ihtiva ettikleri için) Sonrasındada 1 hafta rapor almıştım işyerimden Aydın bey bunada gerek yok demişti dediğin gibi ilk 2 saat önemli diyor ; ilk 3-4 gün banyo yapmamıştım sonrasında da çok ılık suyla yıkanmıştım ,evin içinde yürüyüşler yapıyordum iğne vurulmaya giderkende zaten dışarı çıkıyordum ufak ve yavaş yürüyüşlerlede dolaşımla rahime giden kan miktarını arttırmak önemli diyolar. Hergün 1 parça ananas yemiştim oda kanın sulanmasına yardımcı olarak tutunmayı arttırıyomuş gerçi bunun için coraspin kullanıyoruz ama ben yinede C vitamini takviyeside olur die yiyodum. birde ekstra B12 vitamini içiyodum buda embriyonun bölünmesine yardımcı oluyomuş, bunu Aydın beye sormuştum vücut zaten B vitaminlerinin fazlasını atıyormuş zararı olmaz demişti ama aldığımız elevitin içindede var aslında ben yinede içmiştim. Antep fıstığı ve kabak çekirdeği yemiştim. taze sıkılmış portakal suyu ,kivi falan düzenli yiyordum C vitamini. Birde Böğürtlen yaprağı çayı içmiştim düşük riskini önlüyomuş die okumuştum ama sonra birkaç sitede doğuma yakın kullanılmalı die okuyunca da uzun süre devam etmedim. Tabi çay kahve kola gibi içeceklerden , katkı maddesi içeren yiyeceklerden uzak durmuştum halada devam ediyorum. hala taze sıkılmış meyve suyu tercih ediyorum. Benim transfer dönemim kış aylarına geldiği için kayısı kompostosunu meyve suyu haline getirip içiyordum kabızlığı önlemek adına birde Duphalac şurup kullanıyordum. incir ceviz badem fındık yemeyide ihmal etmedim . Allah yardımcımız olsun hepimize, sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. Dualarım sizlerle ...sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?