Anan gibi ilgisiz misin?

benimde babam eğitimci
Bizlerde küçükken seyrettik sizde seyrettiniz aptal mi olduk olmadık napalım şimdi çocuğun psikolojisini mi bozalım seyretmiyceksin diyerek çizgi film seyretmediniz mi hiç pilli bebek değil ki bunlar istemediğimiz zaman pilini çıkartalım tutturunca tutturuyorsa napıcaz ay sanki çocuğuma kötü bişey öğretiyormuşum gibi konuşlamalarınız siz seyrettirmeyin çocuğunuza o zaman ben seyrettiricem
Seyrettirin, kimse sizi tutmuyor ki:KK66:
Faydalı bilgi paylaşınca teşekkür eder geçersiniz, ister uygular ister uygulamazsınız. Sakin kalmaya calisin

1 yaşında çocuğunuz günde 4 saat televizyon izliyor yani, doğru mu anladım?

Evet genelde çizgi film baby tv (ingilizcede öğretmeye çalışıyorum buarada) ve youtubedan klip müziklere bayılıyor genelde de yabancı müzik dinliyor bunda kötü bişey yok tanıdık doktorlarımız var soruyorum hep sıkma diyorlar enazından bütün gün seyrettirmiyorum Buda çocuk

Kızlar buraya geçen bir konu açmıştım 10 aylık kızım futbol izliyor diye hatırlayan olur elbet. Ben bi durumu iyice kafaya taktım pedagog randevusu aldım konuma da ilginç yorumlar gelmişti ne anneliğim kaldı ne başka bir şey hatta futbol takımından destek beklediğimi bile yazmıştınız:) her neyse. Bu randevuyu aldıktan sonra kaynanamla konustuk telefonda kendisi cahil bi kadın önceden de sorunlar yaşadık kendisiyle. Durumu anlattım böyle böyle kızım diye bana dedi ki el kadar bebeye sahip çıkmıyo musun sende "anan gibi ilgisizsin" demek ki. Annem beni 6 yaşımda terk etti. Üvey ama özden daha güzel bir anneyle büyüdüm Allah razı olsun ondan. Bana bu cümleyi kullanınca deliye döndüm siz ne dediğinizin farkında mısınız beni onunla kıyaslayamazsiniz falan diye tartıştık telefonda ama bu cümle bana o kadar koydu ki. Bu hayatta en büyük korkum öz annem gibi bir anne olmak. Kızımın buna ilgi duyması benim sucum mu gerçekten? Yemek yedirmek ve uyutmak için başka carem olmadığını bile bile bana bu lafı etti aç mı kalsın uyumasın mı elimden gelen her şeyi yaptım inanın ki. Ama bu cümleyi kv den duymak bana çok koydu.
Patavatsiz Allah dan korkmaz kadin.Anlatmayin sizde ona teselli edecekken soyledigi laf laf degil bile.Duzelir bende futbol oynardim erkeklerle takilirdim.Buyuyunce benden hatunu olmadi🤣Kafaya takmayin her seyi.Ayica dertse bu size derdi de anlatacak dost vardir herkese acmayin icinizi

Bir şey sorucam sizin bebe kendi kendine televizyon falan mı açıyor telefonu falan mı var

hee bak motor gelişimi falan çok iyi pedogoğa falan ihtiyacı yok bebenın
sütünü kesin ceza yontemi en iyi yontem

sonra siz yazdıklarınızı tekrar okuyun
He 10 aylık bebek ilgi duyuyor hanı geri kalmasın futbol kursuna gönderin

erken ergenlik bulguları falan var mı
Üstün zeka olabilir derim ben yeni bir einstein mi doğuyorrrrrre flaşşşşşş

Şoktayım bunlar nasıl tavsiyeler. Arkadaşlar bu bebek 10 aylık. Yani onun için çok zararlı. Yedirirken uyuturken açmak daha da zararlı.
A Angelmelekk12 rica ediyorum dikkate almayın.
Biz sürekli açsın demiyoruz belle saatlerde belli aralıkla açabilir bunda bişey yok çocuk sonuçta

Şoktayım bunlar nasıl tavsiyeler. Arkadaşlar bu bebek 10 aylık. Yani onun için çok zararlı. Yedirirken uyuturken açmak daha da zararlı.
A Angelmelekk12 rica ediyorum dikkate almayın.
Ayrıca b çocuk 10 aylık tv açıyor hadi futbol kanalımı buluyor
Elbet anne babadan görmüştür ilk başta çocuk alıştıysa bunları izlemeye ne olacak suç çocuğun mu

Ne alakası var ilgisiz anne futbol maçı mi seyrettirir ohooo çocuk o çocuk inada bağlarsa daha büyük sorunlar çıkar futbolu sevmiyor olabilirsiniz ama bunu ilgisiz anne olarak algılamak komik
Futbolu seviyorum ? Ne alaka :D
Ay bu sitede a da desen b de desen hep muhalefet var.
Ağzınızdan köpük çıkacak sakin olun ne bağırıyorsunuz?

İzlesin ne olacak?
Biz izledik de aptal mı olduk?
Ben günde şu kadar saat izletiyorum hiç de bir şey olmuyor?
Diye konuşanlar bebeklik döneminde ekrana maruz kalma nedeniyle gelişim geriliği yaşayan, dış dünya ile irtibatı azalmış hatta otizm bulguları gösteren vakaları görseler
bu kadar rahat yorum yapamazlar diye düşünüyorum.
Her yıl en az böyle 4-5 vaka ile karşılaşıyorum bazılarıyla çalışıyorum, bazılarını beni aştığı için klinik psikoloğa veya çocuk psikiyatristine refere ediyorum.

Lütfen sadece kendi çocukluğunuzdan veya kendi çocuğunuzdan yola çıkarak -bir şey olmaz- mantığıyla ilerlemeyin.
Ekrana maruz kalma süresi, sıklığı,
çocuğun ayı- yaşı, ebeveynin diğer tutumları, evde başka çocuk olup olmadığı vb pek çok faktör bu konuda etkili ayrıca bunun etkisi her çocukta farklı gözlemlenebilir.
Ayrıca bazı etkiler hemen değil süreçte de ortaya çıkabilir.

Kısacası etmeyin, eylemeyin.
Ben kendi bildiğimi yapacağım diyorsanız ona da tamam ama başkalarına bari tavsiye etmeyin.

Futbolu seviyorum ? Ne alaka :KK70:
Ay bu sitede a da desen b de desen hep muhalefet var.
Ağzınızdan köpük çıkacak sakin olun ne bağırıyorsunuz?
oysaki ben çok sakin gülerek yazmıştım demeli sizin ağzınızdan köpük çıkana kadar bağırıyorsunuz 😂😂😂😂😎

İzlesin ne olacak?
Biz izledik de aptal mı olduk?
Ben günde şu kadar saat izletiyorum hiç de bir şey olmuyor?
Diye konuşanlar bebeklik döneminde ekrana maruz kalma nedeniyle gelişim geriliği yaşayan, dış dünya ile irtibatı azalmış hatta otizm bulguları gösteren vakaları görseler
bu kadar rahat yorum yapamazlar diye düşünüyorum.
Her yıl en az böyle 4-5 vaka ile karşılaşıyorum bazılarıyla çalışıyorum, bazılarını beni aştığı için klinik psikoloğa veya çocuk psikiyatristine refere ediyorum.

Lütfen sadece kendi çocukluğunuzdan veya kendi çocuğunuzdan yola çıkarak -bir şey olmaz- mantığıyla ilerlemeyin.
Ekrana maruz kalma süresi, sıklığı,
çocuğun ayı- yaşı, ebeveynin diğer tutumları, evde başka çocuk olup olmadığı vb pek çok faktör bu konuda etkili ayrıca bunun etkisi her çocukta farklı gözlemlenebilir.
Ayrıca bazı etkiler hemen değil süreçte de ortaya çıkabilir.

Kısacası etmeyin, eylemeyin.
Ben kendi bildiğimi yapacağım diyorsanız ona da tamam ama başkalarına bari tavsiye etmeyin.

Bizden tavsiye almak için açılmadı mi bu konu?herkesin kendi aklı var biz sadece tavsiye veririz uygulamak ona kalır

Ayrıca b çocuk 10 aylık tv açıyor hadi futbol kanalımı buluyor
Elbet anne babadan görmüştür ilk başta çocuk alıştıysa bunları izlemeye ne olacak suç çocuğun mu
Kim suç çocuğun dedi ki anlamadım? Dediğim gibi ben konu sahibine yazmıştım uzatmak istemiyorum o yüzden.

Nasıl tavsiyelermiş şoka girecek bişey yok ortada benim kızım da 1 yaşında çocuk dediğin çizgi film seyreder reklam seyreder onu seyreder bunu seyreder sanki siz küçükken seyretmediniz mi de bu kadar şoka giriyorsunuz hepimiz seyrettik noldu öldük mü yoksa akıl sağlığımız mı bozuldu yooo normaliz şükür..
Ayrıca doktorumuz çocuklara çok kısıtlama yapılmaması taraftarı herkes sizin gibi düşünecek değil çocuk durmuyorsa illaki robot gibi bizim dediğimiz yapılacak değil ki istiyorsa açılacak evet telefona karşıyım ama televizyona karşı değilim oyuncaklar da bir yere kadar dışarı çıkıyoruz geziyoruz geliyoruz 7/24 dışarıda duramayacağımıza göre
Toplamda iki saat gündüz iki saat akşam olmak üzere televizyon seyrettiriyorum kızıma çizgi film seyrediyor veya klip
Lütfen küçükken hiç televizyon seyretmemiş gibi şoka girmeyin zira hepimiz seyrettik sizde çocuğunuza illaki seyrettiriyorsunuzdur
Bir yaşında çocuğa dört saat TV mi açıyorsunuz 😮😮😮

Bizden tavsiye almak için açılmadı mi bu konu?herkesin kendi aklı var biz sadece tavsiye veririz uygulamak ona kalır
Hanımefendi yanlış olan bir şey tavsiye edilmez.
Bazı konular vardır ki bana göresi-sana göresi yoktur.
Bugün dünyanın neresinde, hangi uzmana sorarsanız sorun size '10 aylık bebek saatlerce tv izleyebilir, sorun olmaz' demez.
Yapmayın gözünüzü seveyim.

Evet genelde çizgi film baby tv (ingilizcede öğretmeye çalışıyorum buarada) ve youtubedan klip müziklere bayılıyor genelde de yabancı müzik dinliyor bunda kötü bişey yok tanıdık doktorlarımız var soruyorum hep sıkma diyorlar enazından bütün gün seyrettirmiyorum Buda çocuk
Katılıyorum size.
24 saat izletmiyorsunuz sonuçta, 24 saat de izletebilirdiniz.
Günde 4 saati normal karşılayan doktora, eşe dosta selam.

Katılıyorum size.
24 saat izletmiyorsunuz sonuçta, 24 saat de izletebilirdiniz.
Günde 4 saati normal karşılayan doktora, eşe dosta selam.
Buna ben de çok şaşırdım.
'Tüm gün izletmiyorum sonuçta' diye
kendini teselli eden bir anneye bu konuda bir şey anlatabiliceğimizi zannetmiyorum.

Nasıl tavsiyelermiş şoka girecek bişey yok ortada benim kızım da 1 yaşında çocuk dediğin çizgi film seyreder reklam seyreder onu seyreder bunu seyreder sanki siz küçükken seyretmediniz mi de bu kadar şoka giriyorsunuz hepimiz seyrettik noldu öldük mü yoksa akıl sağlığımız mı bozuldu yooo normaliz şükür..
Ayrıca doktorumuz çocuklara çok kısıtlama yapılmaması taraftarı herkes sizin gibi düşünecek değil çocuk durmuyorsa illaki robot gibi bizim dediğimiz yapılacak değil ki istiyorsa açılacak evet telefona karşıyım ama televizyona karşı değilim oyuncaklar da bir yere kadar dışarı çıkıyoruz geziyoruz geliyoruz 7/24 dışarıda duramayacağımıza göre
Toplamda iki saat gündüz iki saat akşam olmak üzere televizyon seyrettiriyorum kızıma çizgi film seyrediyor veya klip
Lütfen küçükken hiç televizyon seyretmemiş gibi şoka girmeyin zira hepimiz seyrettik sizde çocuğunuza illaki seyrettiriyorsunuzdur
Siz bence çocuklari kısıtlamamayi yanlış anlamissiniz. Bebekler özellikle ilk 2 yıl alt beyin ile hareket eder. Sevk davranışları vardır. Keşfetmek isterler. Bu davranışlara engel olmamak önemli evet. Ama TV bunlardan biri değil. Nasıl ki bıçak tehlikeli olduğu için keşfetmesine izin veremezsiniz, TV de aynı şey. Kaldı ki TV açılmayan bir evde, TV açtırmak istemez.
Bize birşey olmadığı, zararsız olmadığını göstermiyor ki bize birşey olmadı derken, olmadığından eminseniz yani. Mesela yemek ile ilişkisiniz ne? Doyma alginiz nedir? Uzgunken , mutsuzken çok yemek yer misiniz? ( Bu sadece bir ayağı)
Bilimsel veriler 2 yaşına kadar çocuğun ekran algısının yetişkinlerinki gibi olmadığını söylüyor. Fizyolojik olarak ortaya konmuş yani. Bu durumda bizim zamanımiz, bize birşey mi oldu söylemleri n kadar bilimsel. Ayrıca kızınıza birşey olmadığından emin misiniz? Belki bir uzman farklı değerlendirir

Hanımefendi yanlış olan bir şey tavsiye edilmez.
Bazı konular vardır ki bana göresi-sana göresi yoktur.
Bugün dünyanın neresinde, hangi uzmana sorarsanız sorun size '10 aylık bebek saatlerce tv izleyebilir, sorun olmaz' demez.
Yapmayın gözünüzü seveyim.
Sözümona sormuş doktora, doktor da sıkmayın çocuğu demiş. İnanılmaz. Tabiki dünyanın hiçbir yerinde 1 yaşında 4 saat tv izleyen çocuğa bir doktorun böyle demeyeceğini biliyoruz. Çocuğu olan herkes demeyeceğini bilir.
Bir de sanki sizin çocuklarınız izlemiyor mu yazıyorlar, hepimizi aynı davranıyoruz zannediyorlar. Kendi adıma ben hiç izletmiyorum. 2,5 - 3 yaşından sonra aşamalı olarak ve ebeveyn eşliğinde başlamayı düşünüyorum.
Tabi ki herkesin fikri kendine ama bariz yanlış olan şeylerin ısrarla savunulması ya da bir anneye tavsiye edilmesi, özellikle yoğun bir bilgi kirliliğinin olduğu böyle mecralarda, çok sağlıksız bir durum.

Back
X