- 1 Mart 2020
- 1.179
- 5.493
- 78
- Konu Sahibi Angelmelekk12
-
Evet, ortak bir dil oluşturulamayacağı belli.Buna ben de çok şaşırdım.
'Tüm gün izletmiyorum sonuçta' diye
kendini teselli eden bir anneye bu konuda bir şey anlatabiliceğimizi zannetmiyorum.
Paylaşalım, paylaşın lütfen ki başkaları normal görmesin.Buna ben de çok şaşırdım.
'Tüm gün izletmiyorum sonuçta' diye
kendini teselli eden bir anneye bu konuda bir şey anlatabiliceğimizi zannetmiyorum.
İzlesin ne olacak?
Biz izledik de aptal mı olduk?
Ben günde şu kadar saat izletiyorum hiç de bir şey olmuyor?
Diye konuşanlar bebeklik döneminde ekrana maruz kalma nedeniyle gelişim geriliği yaşayan, dış dünya ile irtibatı azalmış hatta otizm bulguları gösteren vakaları görseler
bu kadar rahat yorum yapamazlar diye düşünüyorum.
Her yıl en az böyle 4-5 vaka ile karşılaşıyorum bazılarıyla çalışıyorum, bazılarını beni aştığı için klinik psikoloğa veya çocuk psikiyatristine refere ediyorum.
Lütfen sadece kendi çocukluğunuzdan veya kendi çocuğunuzdan yola çıkarak -bir şey olmaz- mantığıyla ilerlemeyin.
Ekrana maruz kalma süresi, sıklığı,
çocuğun ayı- yaşı, ebeveynin diğer tutumları, evde başka çocuk olup olmadığı vb pek çok faktör bu konuda etkili ayrıca bunun etkisi her çocukta farklı gözlemlenebilir.
Ayrıca bazı etkiler hemen değil süreçte de ortaya çıkabilir.
Kısacası etmeyin, eylemeyin.
Ben kendi bildiğimi yapacağım diyorsanız ona da tamam ama başkalarına bari tavsiye etmeyin.
Bu hayatta öğrendiğim en net şeylerden biridir kaynanaya laf vermemek onunla dertleşmemek annem hasta olsa bile çok iyi derim gerek yok geçmiş olsun sende dersini aldın.Kızlar buraya geçen bir konu açmıştım 10 aylık kızım futbol izliyor diye hatırlayan olur elbet. Ben bi durumu iyice kafaya taktım pedagog randevusu aldım konuma da ilginç yorumlar gelmişti ne anneliğim kaldı ne başka bir şey hatta futbol takımından destek beklediğimi bile yazmıştınız:) her neyse. Bu randevuyu aldıktan sonra kaynanamla konustuk telefonda kendisi cahil bi kadın önceden de sorunlar yaşadık kendisiyle. Durumu anlattım böyle böyle kızım diye bana dedi ki el kadar bebeye sahip çıkmıyo musun sende "anan gibi ilgisizsin" demek ki. Annem beni 6 yaşımda terk etti. Üvey ama özden daha güzel bir anneyle büyüdüm Allah razı olsun ondan. Bana bu cümleyi kullanınca deliye döndüm siz ne dediğinizin farkında mısınız beni onunla kıyaslayamazsiniz falan diye tartıştık telefonda ama bu cümle bana o kadar koydu ki. Bu hayatta en büyük korkum öz annem gibi bir anne olmak. Kızımın buna ilgi duyması benim sucum mu gerçekten? Yemek yedirmek ve uyutmak için başka carem olmadığını bile bile bana bu lafı etti aç mı kalsın uyumasın mı elimden gelen her şeyi yaptım inanın ki. Ama bu cümleyi kv den duymak bana çok koydu.
Bir yaşında çocuğa dört saat TV mi açıyorsunuz
Bir yanlisi yüz kişinin yapmış olması o yanlısı doğru yapmaz.Evet açıyorum sen küçükken seyretmedin mi sanıyorsun bide böyle şoka girmiş tavırlar
Biz izlediysek de toplumun zeka seviyesi ve kalitesi ortada. Ne olduğumuz ortada zeki bir millet değiliz kafamız basmıyor. zaten iyi beslenemeyen bir milletiz bir de tv ile iyice aptallaşalım mı ? yazık değil mi o çocuğun beynine , nasıl gülebiliyorsunuz ? nasıl normal karşılıyorsunuz inanın aklım almıyor.Evet açıyorum sen küçükken seyretmedin mi sanıyorsun bide böyle şoka girmiş tavırlar
Ben de buna hastayım ya, bize bir şey olmadı.Biz izlediysek de toplumun zeka seviyesi ve kalitesi ortada. Ne olduğumuz ortada zeki bir millet değiliz kafamız basmıyor. zaten iyi beslenemeyen bir milletiz bir de tv ile iyice aptallaşalım mı ? yazık değil mi o çocuğun beynine , nasıl gülebiliyorsunuz ? nasıl normal karşılıyorsunuz inanın aklım almıyor.
Kızlar buraya geçen bir konu açmıştım 10 aylık kızım futbol izliyor diye hatırlayan olur elbet. Ben bi durumu iyice kafaya taktım pedagog randevusu aldım konuma da ilginç yorumlar gelmişti ne anneliğim kaldı ne başka bir şey hatta futbol takımından destek beklediğimi bile yazmıştınız:) her neyse. Bu randevuyu aldıktan sonra kaynanamla konustuk telefonda kendisi cahil bi kadın önceden de sorunlar yaşadık kendisiyle. Durumu anlattım böyle böyle kızım diye bana dedi ki el kadar bebeye sahip çıkmıyo musun sende "anan gibi ilgisizsin" demek ki. Annem beni 6 yaşımda terk etti. Üvey ama özden daha güzel bir anneyle büyüdüm Allah razı olsun ondan. Bana bu cümleyi kullanınca deliye döndüm siz ne dediğinizin farkında mısınız beni onunla kıyaslayamazsiniz falan diye tartıştık telefonda ama bu cümle bana o kadar koydu ki. Bu hayatta en büyük korkum öz annem gibi bir anne olmak. Kızımın buna ilgi duyması benim sucum mu gerçekten? Yemek yedirmek ve uyutmak için başka carem olmadığını bile bile bana bu lafı etti aç mı kalsın uyumasın mı elimden gelen her şeyi yaptım inanın ki. Ama bu cümleyi kv den duymak bana çok koydu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?