Anan gibi ilgisiz misin?

Bu yıl çalıştığım iki vaka.

1. Vaka
34 aylık erkek çocuk.
2 yaşına kadar normal gelişim göstermiş.
Kardeşi doğunca annenin ilgisi bölününce tv-tablet karşısına bırakılmış.
Ekran karşısındaki süre zaman içersinde daha da artmış çünkü bir süre sonra çocuk,
ekran kapatıldığında hırçınlaşmaya başlamış.
Bu defa da 'aman sussun da izlesin' diye bakılmış olaya.
Sonuç tek kelime bile konuşmayan,
göz teması kurmayan bir çocuk.

2. Vaka
28 aylık kız çocuğu.
Anne doğum sonrası depresyondan çıkamamış.
Aile büyüklerinden uzaktalar.
Bebek doğduğundan beri evde tv tüm gün açıkmış.
Sonuç; göz teması kurmayan, ceee oyununa bile tepkisiz, yönergeleri anlamayan bir çocuk.

Fazla söze gerek yok diyorum ve susuyorum.

niye inandirici gelmedi konu? benim kiz yeğenimde 9-10 aylikken galatasarayi görünce deliriyodu 5 yasinda suan herseyi sari kirmizi aldiriyor dün bana 2 tane balon aldirdi sari ve kirmizi. Bunlar olabilcek seyler

Buna ben de çok şaşırdım.
'Tüm gün izletmiyorum sonuçta' diye
kendini teselli eden bir anneye bu konuda bir şey anlatabiliceğimizi zannetmiyorum.
Paylaşalım, paylaşın lütfen ki başkaları normal görmesin.

Günde 4 saati ilkokul çocukları izlemiyor, bunu bu boyutta bilip normal gören doktorun varlığına da inanmam.
Bir taraftan da düşünüyorum, ekran başında sabahlayan öğrencilerim var(ortaokul), nasıl dağınık hayatları.

Her şeyi yaşayarak öğrenmeyelim, geri dönüşü zor olabilir.
O nedenle çok paylaşalım, kim kendine pay çıkarırsa.

sizin yorumlarınızı da dikkate almazlarsa burada kimseyi almasınlar..

Bu hayatta öğrendiğim en net şeylerden biridir kaynanaya laf vermemek onunla dertleşmemek annem hasta olsa bile çok iyi derim gerek yok geçmiş olsun sende dersini aldın.

Tv izlerken yemek yiyeni duydum da , uyuyanı hiç duymamıştım. Nasıl uyuyor tam olarak

Tv izletmenize girmiycem arkadaşlar uzun uzun yazmış zaten o ayrı da fırsatını bulunca bel altından vuran kayınvalidenizin yaptığı çok çirkin.

Ailemin bana yaptığı bi hatasından dolayı kayınvalidem de benzerini yapmaya çalışmıştı bana, “Sen kötü niyetlisin beni üzmeye çalışıyorsun ben o konu ile ilgili gerekli tepkiyi verdim o mevzuyu kapattım , seni ilgilendirmez “ demiştim bozulup gitmişti. Şöyle insanlara derdinizi neden anlatıyorsunuz acaba şu hayatta o kadar az kişiye derdimi yakınırım hele ki kayınvalideye hayatta anlatmam.

Şurda kkya yazarım yerden yere vursunlar daha iyi yani.

Tv mevzusunda değilim,hiçbir şekilde size öyle bir söz deme hakkına sahip değil çünkü bu çok ciddi bir konu.Sizin bu konuda yaranız var ve karşılaştırılma yapılamaz bir durum.Ayıp etmiş,ben çok bozulur hatta arama mesafe koyardım.Herkesin de bu tv olayını neden büyüttüğünü anlmadım.Siz yardım istiyorsunuz zaten,bilemiyorum çocuğum yok ama ne kadar ağlarsa ağlasın izletmeyin.Yemek yemiyorsa acıkınca illa yiyecek

Evet açıyorum sen küçükken seyretmedin mi sanıyorsun bide böyle şoka girmiş tavırlar
Bir yanlisi yüz kişinin yapmış olması o yanlısı doğru yapmaz.
Bir yaşımı hatirlayamam, ama hatırladığım kadarıyla evet hiç o kadar uzun süre izlemedim.

Ayrıca evet bir kez daha şoka giriyorum 30 senenin öncenin bilinci bilgisiyle şimdiki bilinç bilgiyi kıyasliyorsunuz..

Yorumların çoğu iyi niyetli de olsa ben çocuk gelişimi açısından televizyon izlemesini en azından bu ayda doğru bulmuyorum sonuçta izlediği şey futbol tekmeler tokatlar havada uçuyor çocuğumun bilinçaltına bunlar girsin istemiyorum şahsen elimden geldiğince kısıtladım günlük markete çıkarken eşim resmen idare edemeyip açıyor pedagoga danışma nedenim de fizyolojik sorun olabilir mi korkum yoksa televizyon açmayarak ve yeterli sabrı göstererek kesinlikle konunun çözüme kavuşacağını umut ediyorum öte yandan kayinvalidemle mesafeyi açma kararı aldım yani her sorunumu anlatmak gibi girişimde bulunmayacağım artık zaten kendisi trabzonda biz istanbulda ben anlatmazsam ne beni yıkıcı eleştirebilir ne de bilmeden cahillik edebilir bakalım..

Bilmemkim de sigara iciyor ama kanser olmadi, bilmemkim de akraba evliligi yapti cocuklari saglikli demekle ayni sey biz de izledik bi sey olmadi demek.

Oldu, cocugu kisitlamayalim diye arada sirada elini prize sokmasina, pencereden asagi sarkmasina falan da izin verelim. Ne de olsa cocuk istiyor.

Bunun adi sadece kolaycilik. Kendinizi istediginiz kadar bunun normal olduguna inandirin. Tv'nin zararli oldugu gercegini degistiremezsiniz. Ayrica cocuga Tv izletmemek mukemmel annelik de olmuyor. Tv izletmeyen anneleri mukemmel anne olmakla 'suclayan' uyeler...bu zaten normal olmasi gereken sey.

Önceki konunuzu bilmiyorum. Kızınızin lezbiyen olma olasılığı üzerine mi endiselendiniz bu paniginizi tam anlayamadim. Kayinvalidenize cokvlaf vermek istemiyorsanız onu bu olayların dışında tutmanızı öneririm. Kızınız eğer lezbiyense buna müdahale edemiyceginizi bilmenizi isterim ama yaşı daha küçükken ilgi alanlarını başka yone kayması için yaratıcı etkinlikler yapabilirsiniz. Erkek çocuğu oyuncakcidan barbi bebek isteyen bir akrabamin doktoru bunu önermişti. Çocuk hep kadınlarla büyüdüğü için zevkleri ve davranışları feminen bir hal almıştı ama cocuk eşcinsel değildi sonradan düzeldi hareketler

Evet açıyorum sen küçükken seyretmedin mi sanıyorsun bide böyle şoka girmiş tavırlar
Biz izlediysek de toplumun zeka seviyesi ve kalitesi ortada. Ne olduğumuz ortada zeki bir millet değiliz kafamız basmıyor. zaten iyi beslenemeyen bir milletiz bir de tv ile iyice aptallaşalım mı ? yazık değil mi o çocuğun beynine , nasıl gülebiliyorsunuz ? nasıl normal karşılıyorsunuz inanın aklım almıyor.

Ben de buna hastayım ya, bize bir şey olmadı.
Nereye olmadı
Toplumda manyak yok, kimse dikkat dağınıklığıyla uğraşmıyor, kafalar zehir herhalde.

Kayinvalideme hatta esime asla kendi ailemle ilgili problemlerimi anlatmam. Cünkü ilerde bunu bana karsi kullanabilirler. Dısardan kimseyede cocugumla ilgili problemleri anlatmam bilmelerine gerek yok. Çocuk bugün mac izler yarin belgesel bence fazla büyütüp cocuguda disariya problemli cocuk olarak yansitiyorsun. Cocugu baska seylere yönlendirebilirsin. Benim oglum 2.5 yasina kadar tv izlemedi .Kaynanama birsey anlatirken herzaman 3 kere düsünürüm.

Bu yeni nesil anneler ne kadar tedbirli

Belki anne olunca fikrim değişir ama ben mühendislik son sınıfa geçtim, biz bile teoriği pratiğe aynen dökemiyoruz biraz oynama gerekiyor. Çocuğu teorikle yetiştirmek zor iş olmalı.
Valla tek lokma yemek yemeyen bebenin biriymişim, tv açıp yedirirlermiş mecbur. Daha kücükken bilmediğim şarkı yokmuş klip izleterek yedirdikleri için Buradaki yorumlara bakarsak her an psikolojik problemlerim olabilir veya kötü yola düşebilirim. Yeme bozukluğu geliştirip obez de olabilirim.
Ebeveynin bilinçli olması çok güzel bir şey ama robot gibi olmuş çoğu. Kitaptan öğrendiğinizi çocuğa direkt uygulamaya çalışmayı çok korkunç buluyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…