Bu konuda kitaplar varr okumanız gerekir resimden psikoloji analizi ayrıca eğitim almanız gerekiyobelki yanlış bi cümleydi sinirle sarfettim
Keske en basta sorsaydim. Durum anlasildi. Egitimini almadigi işi yapiyor. Bu kadar olur.Lise mezunu ücretli öğretmenlik yapabiliyor galiba devlette anaokulu öğretmeninin yanında gerçi onlara bakıcı abla mı annemi ne deniyor
Tek başlarına öğretmenlik yapamıyorlar sanırım yanında muhakkak üni mezunu bir anaokulu öğretmeni olmak zorunda diye biliyorum ben.
Çocuklar okulda birşeyler öğrensin her açıdan gelişsin istiyoruz ama öğretmene bu konuda hiç yetki verilmiyor. Sevgi Şevkat konuşma vs. Bir yara kadar etkili oluyor. Mutlaka etkili ama bir yere kadar. Bu tam olarak ceza değildir sevdiği bir şeyden mahrum etmektir ki istenen danışını sergiletebilmek adına yapılır. Çocuk orada topluluk kuralarina uymuyorsa sonuçlarına da katlanmak zorunda. Yemek yememe örneğinden yola çıkarsak. Yemek yemek orda bir kuraldır ve istisnai durumlar hariç herkes uymalı. Öğrencilerin biri bile uymasa ve bunun sonucunda bir yaptırım uygulanmasa zamanla bu diğer çocuklarda da görülmeye başlarZaten günümüz egitim sisteminde ceza yok. Bunun adi olumlu uyariciyi ortamdan cekmek/ belli bir sure mahrum birakmak.
Ve evet ogretmenlerin yapacagi bir sey yok. Çünkü ceza vermiyoruz. Ve yine evet aile yrd olmuyorsa cocugun olumsuz davr duzelme ihtimali cok az. Sevgi sefkat konusmalar onere etmeler binyere kadar isliyor. Sonrasi cocuk 6 yil evde nasil davr kazanıp geldiyse o yolda devam ediyor.
Biz yurtdisindayiz burdada öyle eger cocuk cezaliysa bir sonraki etkingile alınmıyor kenarda oturuyor cezası bitene kadarMerhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Bana göre kurallara uymayorsa sonuçlarına katlanmayı böylece sorumluluk almayı ve hayata daha gerçekçi bakmayı öğrenmeli. Kastettiğim şey en ufak bişeyde çok büyük cezalar vermek değil. Öncesinde sözlü olarak uyarmak, olumlu davranış gösteren çocukları övmek vs. Gibi yöntemler mutlaka mutlaka olmalı. Ama bunlar etki etmedigi takdirde ortama sevmediği bir şeyi katarak ceza vermek değil ama sevdiği bir şeyi ortamdan çıkarak ceza uygulanabilirBelirtmek isterim ki öğretmeni yermek amaçlı konu acmadim.o bir öğretmen ve çocuklara emegi büyük sagolsun.buradaki öğretmenlerin de fikirlerini saygıyla karsiliyorum.öğretmenlerin emeklerine saygim büyük.Sadece ben bu durumun psikolojik değerini merak ediyorum. fikirleriniz de benim icin önemli.
Katılıyorum size. Sürekli prens prenses modunda yetiştirerek çocuklarına iyilik yaptıklarını sanıyorlar ama aslında ileriye dönük çok büyük zararlar veriyorlarBu yuzden bence cocuga evde buyuturken de ceza yontemi uygulanmali kendi yasina uygun olmak sartiyla tabi. Mesela düşünme halisi diye bisey gormustum ya da ceza halisi miydi yanlis bir sey yapan cocuga yasi kadar dakika orada tutuluyordu.
Bir de tek cocukluluk simdiki ailelerde cok fazla var cocuklar paylasmayi ogrenemeden evlerinin prensi prensesi olarak buyutuluyorlar. Bu sebepten okulda egitimcilerin isi daha da zorlasiyor.
Bir kendi uyeliginle yazsana :)Benim gördüğüm bütün çocuklar melek ama ters bir şey yapan bütün öğretmenler kötü kaka :) Ya bırakın şunu alt tarafı etkinlik yaptırmamış dövmüş gibi anlatıyorsunuz. Bu bir tür cezadır sevdiği şeyden mahrum bırakmış hoca hanım. Ne yapacak bağırmasın kızmasın sürekli iyi olsun o sınıfta Allah bilir kaç çocuk var . Eğer öğretmen otorite olduğunu çocuğa hissettirmezse o çocuk öğretmeni sayar mı yahu. Bırakın artık çocuklarınızı pamuklara sarmayı dış dünya öyle bir yer değil . Çocuğu dövmüş olsa amenna ama alt tarafı ufak bir ceza vermiş. Siz yeri geliyor 1 çocukla baş edemiyor bağırıyorsunuz sınıfında 25 tane 4 -5 yaş çocuğu olan öğretmen ne yapsın. Çok iyi olursa çocuk onu arkadaşı gibi görmeye başlıyor ve öğretmeni sallamamaya başlıyor. Sizde öğretmen ne yaparsa bana şikayet et mantığından vazgeçin artık. Sizin aileniz sizi eti senin kemiği benim diye teslim etti öğretmeninize bu ne memnuniyetsizlik. Azıcık öğretmenlere güvenin artık. Zaman geliyor sizden daha çok düşünüyor öğretmenler çocuklarınızı. Sonra çocuk büyüyor öğretmenini tersleyen saygı duymayan bir nesil geliyor liselere. Bırakın artık böyle şeyleri
Eki Görüntüle 2084657
Öğretmenlere ve bütün ebeveynlere bu kitabı tavsiye ediyorum. Ceza ile kimseyi eğitemezsiniz.
Hayır Adem beyin orda anlatmak istediği çok farklı. Güvenli bağlanma kitabını okursanız anlarsınız. Sadece anne derken, anne varken ama en baştan beri baba değiştiriyorsa sadece baba değiştirmeli ya da bakıcı vs. Çünkü bebek 2 yaşına kadar bir kişiye bağlı olmalı. Sürekli farklı Kişiler değiştirirse tam bağlanma yaşayamıyor. Bu da geceleri korkmasına vs sebep oluyor. Kendisi uzman pedagog. Bence diye bir şey olamaz. Bu konuda eğitim almış insanları dinliyorum ben. Onlardan daha iyi bilseydim ben de pedagog olurdum.Lütfen bu adamin kitaplarini okumayin. Gecenlerde tesadüfen instagramda bir yazisini okudum.
Ne diyor biliyor musun? Sadece anne bebegin bakimindan sorumlu olmaliymis. Yani bez degistirme, yikama felan hepsi sadece anne yapacakmis. Baba eger yapsa yapsa sadece haftada 1 defa bez degistirebilirmis. Nedeni ise ancak bu sekilde bebek anneye baglaniyormus. Yani bu adamin zihniyeti bozuk ve pedagog felan degil yani.
Ayrica ben sahsen ceza ve ödül sistemini cok uygun buluyorum. Ceza ille bagir cagir felan bisey degil. Yani hafif sesini yükseltmen bile ceza olabilir. Cocuklar yaptiklarin sonuclarini oldugunu ögrenmeli.
Hayır Adem beyin orda anlatmak istediği çok farklı. Güvenli bağlanma kitabını okursanız anlarsınız. Sadece anne derken, anne varken ama en baştan beri baba değiştiriyorsa sadece baba değiştirmeli ya da bakıcı vs. Çünkü bebek 2 yaşına kadar bir kişiye bağlı olmalı. Sürekli farklı Kişiler değiştirirse tam bağlanma yaşayamıyor. Bu da geceleri korkmasına vs sebep oluyor. Kendisi uzman pedagog. Bence diye bir şey olamaz. Bu konuda eğitim almış insanları dinliyorum ben. Onlardan daha iyi bilseydim ben de pedagog olurdum.
Ayrıca çocuklar cezadan anlamaz. Ben çocuğuma ceza vermeyi düşünmüyorum. Çünkü çocuk doğru ve yanlışı yaparak ve sizden görerek öğrenecek.
bence gayet uygun bir cezaMerhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Herkesin anlayışı farklı demekki. Ben yanlış hiçbir şey görmedim. Görsem okumazdım. Babaya bağlanmasın demiyor. İşte kitaplarını okumadan anlayamadığınız için ben de anlatamam. Bir şey hakkında kesin konuşabilmemiz için kitaplarını okumamız gerekir diye düşünüyorum.O halde milyonlarca cocuk hic annelerine baglanmadilar! Ben genelde senin yorumlarini begeniyorum fakat bu senin mantigina uyuyor mu? Iki kisi bir cocuga baktiginda, o cocukta niye sorun olsun? Niye baglanma olmasin? O zaman her calisan annenin cocugu hic annesine baglanmis olmazdi.
Hadi onlari gectim. Anneye baglanmak kadar babaya baglanmak önemli degilmi? Baba figürü ancak 2 yasindan sonra mi ortaya cikacak? Madem baglanma Günes beyin dedigi gibi oluyor, o zaman o bebek hic babaya baglanmamis olur!
Ben bu konuda egitim aldim. Ve güvenli baglanma dedikleri sey cok yalnis anlatiliyor burda. Bir cocuk daima ebeveynlerine baglanir zaten. Ister calissinlar, ister ikiside bebege baksinlar. Güvenli baglanmak tam tersi mesela ebeveyni asiri baglanmis cocugu ele aliyor. O cocuk mesela güvenli baglanmadi, neden? Cünkü dünya'yi kesf edemiyor. Sürekli ebeveynin yanina gitmek istiyor mesela. Bu baglanma teorisi konusunda Bowlby ve Ainsworth'u arastirabilirsin.
Adem Günes bilimsel teorileri yarim yamalak kendi kisisisel muhafazakar ajandasi icin kullanan birisidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?