- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
5 yaşındaki çocuktan dünyanın 7 harikasını resmetmesini mi bekliyorsunuz
Bende küçükken martıları siyaha boyardim 31 yaşımdayım evdeki kendi yaptığım tabloları çizimleri görseniz dibiniz düşer . Lisede çizimlerim resim yarışması odullerim var ama bakarsan ilk okulda koca koca siyah martilarim olan resimlerim var
İlk okul hocamızi hiç sevmezdim hala sevmem ama o siyah martili resimimi gördüğünde benim yaptığıma inanmamış annemi çağırmıştı hayal gücü herkesten farklı bakışı ve eli çok güzel diye o resimi yarışmaya göndermişti şimdi sizin gibi insanlarin yazdıklarını okuyunca sevmiyorum dediğim hocama haksızlık etmişim meğer.
Kompleks yapmaya, alınmaya, gucenmeye gerek yok bu konuda da hiç bir konuda da öğretmenler karalanmiyor. her meslekte olduğu gibi bu meslekte de işini layigiyla yapmayanlar var . Konu sahibi buna denk gelmiş ve görüşünüz nedir diyor . Bundan daha normal ne olabilir?
Niye bukadar alindiniz siz ?
Kendine dikkat
Veli okula gelmeden eline boya kalemi verecek ve kasları gelişecek ondan bahsediyorum ben aynı şey değilmiş tamamen farklı ben ana sınıfı için konuşuyorum boyama yaptırabilirsiniz herhalde ya da kağıt kesme
Annenin anlattıklarından yola çıkarak işini seven başka insanlar var dedim... işini sevmiyor demedim. Bunların hepsi varsayım zaten eğer böyle bir uygulama okulda olduysa. Yoksa bende öğretmenlik yaptım zorlukları var tabiki. Bakın çocuk büyütmek çocuk yetiştirmek uzun bir süreçtir. Öğretmen ve Anne nerdeyse aynı işi yapar. Çocukla bir kere konuştum bitti diye birşey yoktur. Çocuğu yanlış yaptığında pışpışlayan anneler haklı değiller zaten. Anlatmak lazım konuşmak lazım. Utandırıp uzaklaştırmak veya ceza verip cezalara dayanıklı hale getirmek bu uzun sürecin bi parçası olamaz.Öğretmenin işini sevmediğini nerden çıkardınız?sadece davranışlarının sonucunu düşünmesi lazım sizin anlattığınız anneler için geçerli şeyler ki bunu yapsalar yani yanlış davranışı anlatsalar böyle şeylere hiç gerek kalmaz
2 yaşında kızım varVallahi benim anlamadığım da bu; "Çirkin" denebilirmiş yani 5 yaşındaki çocuğun kuş çizimine, renk seçimine.
"Karaladıysa ruh hali şeydir" diye teşhisi koyup çıktılar; çocuk sıkılmıştır, öğretmeninin ısrarlı tutumuna tepki olarak yapmıştır ya da sadece bir karga yapmak istemiştir.
Ben de bir olayımı aktarayım; ilkokul resim öğretmenim, eğer mavi-mor-pembe ağaç yaptığımda bana "Rüya ağacı gibi olmuş, Japonyada böyle pembe ağaçlar var biliyor musun?" demek yerine "Bu renk ağaç olmaz! Size elma ağacı çizin demiştim!" deseydi, şu an şu tabloları çıkaramazdım yeminle. Bir öğretmenin, bir ters bakışı, bir üzgün surat çizmesi ya da "Çirkin" demesi, balığı sudan çıkarmaya, kuşun kanadını kırmaya yeter o yaşta.
İddia mi? Bu nesneyi siyah yapmis ve tasirmis kendisine de çirkin olmuş dedim dedi.bakin cirkin olmus ama dimi dedi yüzüme baka baka. Ben de hiç hevesini kırmıyorum ve ben oglumun yaptigi resime cirkin olmus demiyorum dedim.cunku bundan etkilenebilir dedim. Siz de demeyin lütfen dedim. Senin benle ne alip veremediğin var.bahsettigin agzi sakizli velilerin hincini benden mi cikaracaksin anlayamıyorum seni. Sorularina yanit veremiyorum cunku anlasamiyoruz seninle maalesef.Cirkin kelimesini kullandigi annenin iddasi.
Dogru olmama ihtimalini de degerlendirmek gerek.
Çocukların resimlerde kullandiklari renkler çizimler aile icin ip ucu verir öğretmenlere. Uni de bunun dersi var ve egitimi veriliyor. İncelemeler yaptiriliyor.
Çocuğun resmi ile farkinda olmadigimiz bir soruna ulasip cozume yrd olabiliriz.
Ilk konusunda da rengi degil cizgiyi tasirdigini soylemis. Burda rengi ortaya atti.
Cok anlayisliydi evet. Dikkate aldi ve birdaha uzgun yuz cizmeyecegi konusunda anlastik.Eksik olan bölümler var öğretmen sadece kuşu siyaha boyadı diye üzgün surat vermez hele hele anaokulu öğretmeni. Altında başka bir olay vardır. Belki renk çalışması yapılıyordur vs. Bilemiyoruz sevgili velimiz ortaya bir taş attı tam anlatmadan bizde o taşı çıkarmaya çalışıyoruz.
Üstelik velimiz diğer konusunda öğretmenle konuştum çok anlayışla karşıladı demişti. Şimdi sadece siyaha boyadı diye diyor ilginç.
Sizinle asla bir derdim yok. Olmasi da mumkun degil tanımıyorum. Kafama takilan noktalar vardi hepsi bu. Mesleginin geregini yerine getirmeyen kim varsa o mevkiyi isgal etmesin dusuncesindeyim.İddia mi? Bu nesneyi siyah yapmis ve tasirmis kendisine de çirkin olmuş dedim dedi.bakin cirkin olmus ama dimi dedi yüzüme baka baka. Ben de hiç hevesini kırmıyorum ve ben oglumun yaptigi resime cirkin olmus demiyorum dedim.cunku bundan etkilenebilir dedim. Siz de demeyin lütfen dedim. Senin benle ne alip veremediğin var.bahsettigin agzi sakizli velilerin hincini benden mi cikaracaksin anlayamıyorum seni. Sorularina yanit veremiyorum cunku anlasamiyoruz seninle maalesef.
Öğretmeniniz kaç yaşında merak ettim?Cok anlayisliydi evet. Dikkate aldi ve birdaha uzgun yuz cizmeyecegi konusunda anlastik.
20Öğretmeniniz kaç yaşında merak ettim?
Amaan yaaa :)
Uni mezunu olduguna eminmisiniz? 20 yasinda imkansiz gibi de.
Çocuğunuzun yaptığı davranışların sonuçlarına katlanması lazım bu da ya sevdiği şeyi elinden alarak olur ya da sevmediği birşeye maruz bırakarak.
Çocuklara kural öğretmek gerçekten zor. Öğretmenin üzerinde baskı kurmayım çünkü hevesini kırarsınız. Geriye sadece görevini yapan kendi duygusunu sevgisini katmayan Kişiler bırakırsınız.
Çocuklarınıza daha eğitimin en başından öğretmenin bunu yapamaz şunu yapamaz gibi şeyler empoze ederseniz ilerde onu eğitemezsiniz.
Ben ortaokulda da lisede de çalışmış matematik öğretmeniyim. Şimdiye kadar birbirinden çeşit velim oldu. Kimileri işime karıştı kimileri eti senin kemiği benim dedi . Çocuğumun hatasını bana söyleyin diyen de oldu benim çocuğum bunu yapmaz diyen de .
İşte ben bu benim çocuğum hatasızdır diyen veli gurubuna çok kızıyorum. Çocuklarıyla bir gram yol alamıyoruz.
Kaldı ki ben işine aşık bir öğretmenim. Şarkılarla , türkülerle , halaylarla öğretmeyi severim. Çocuklarla aram hep iyidir. Ama ayakta beklettiğini durumlarda olur idareye gönderdiğim durumlarda . Çünkü birinin yanlışına müdahale etmezseniz sınıfta ona benziyor.
Bu arada anaokulunun tabisi daha farklı olduğunu düşünüyorum. Ama çocuk şımarıklık yapmış hoca etkinlik yaptırmamış bunun o davranışı önlemek için kullanılabilir bir yöntem olduğunu da düşünüyorum.
Tamam dayak yasak, herşeyde ölçülü müdahale olacak ama siz bizden bu cezaları da uygulamamızı fazla görürseniz bilin ki o okula boşa gelir boşa giderler.
Yani bilinçli öğretmen , bilinçli v ki olalım...
Muhtemelen öğretmen degil öğretmenin yardimcisidir.Uni mezunu olduguna eminmisiniz? 20 yasinda imkansiz gibi de.
Devlet okulumu cok merak ettim.
2 yaşında kızım var
Bir sabah bı uyandım odasındaki tüm duvarları olduğu gibi ortada unuttuğum kalemle karalamis
Gece uykudan kalkmış ve yapmış ama ne karalama masa duvar yatak kapı heryeri simsiyah
Uyandırdı anne kalk diye elimi tuttu odasına götürdü bak bak diyor nasıl heyecanlı ama çok mutlu kendince bı şahaser o :)
Başımdan aşağı kaynar su döküldü resmen kiraciyiz birde ... Gulumsedim ooo harika dedim bu ne dedim miyav miyav dedi ... Basit bı karalama ama kedi çizdiğini sanıyor .... Ooo süper dedim :) olan olmuş şimdi bu ne hal desem benim elime ne gecicek
Duvarı temizledik halloldu ... Büyük resim defterleri aldık parmak boyalar aldık tüm vücudu da dahil heryeri boyuyor güya kuş çiziyor karalarken cik cik diyor ordan anlıyorum . Ama kuş böyle olmaz nasıl diyim ona şimdi ... Bu ne biçim kuş çok çirkin nasıl derim ona . Bende bir kuş çizdim cik cik diye o cikcik ile bu cikcigi kendi hayal gücüyle karsilastirip pekistirsin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?