- 14 Ağustos 2016
- 4.557
- 21.554
- 238
ben hala ayni fikirdeyim diyorum ya biz burada mecburen konuyu tek taraflı dinliyoruz ah bir de öğretmeni dinlesek diyorum :)Yorumunuz çok keskin olduğu için sormak istedim.
Bu konu üyenin kendi çocuğu için açılmamış. Yani hep aynı çocuğun başına geliyor, aşırılık yapmış olabilir mi diye düşünülemez. İlk konu zaten resmin rengi ya da özensiz boyanması. Zaten öğretmenle de görüşmüş. Şımarık Veli sendromu yok sanki:)
Kesinlikle var öyle veliler. Ona sözüm yok.ben hala ayni fikirdeyim diyorum ya biz burada mecburen konuyu tek taraflı dinliyoruz ah bir de öğretmeni dinlesek diyorum :)
kızım anaokulundayken bir veli arkadaş yerlimali haftasında olay çıkarmıştı sebebi de onun yaptığı salata niye fotoğraflarda yokmuş öğretmenler mi yemiş..sonra öğretmende salatanin fotoğrafını çekip bakın burada henüz masaya koymamistim deyip evine geri yollamisti
öğretmenler özellikle anaokulu öğretmenleri çoğu zaman bu zihniyetle uğraşıyor.öğretmen için çok üzülmustum o an.
Yani beklenti önemli öğretmenlik tanımını bilmek lazımm aslında öğretmeni de o çerçeveye oturtup öyle değerlendirmeli yoksa karışırsa tanımlar şu zamanda olduğu gibi durum çok vahimmalesef size katılamıyorum. Burada yazan öğretmenler bile durumu az buçuk gösteriyor. Sadece bu konu için demiyorum. Genel olarak forumda yazan öğretmenler.
Bence siz Öğretmeninizin tutumunu beğenmiyorsunuz daha önce açtığınız konudan dolayı bana göre bir açık arar hale gelmişsiniz. Bence çocuğunuzu alıp başka bir okula vermeniz sizi rahatlatacaktır.Merhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Evet. Sakince ve ortak çözüm bulmaya yönelik yapmak doğru. Eskilerin deyimiyle ceza cetvelle vurmak, tek ayak üzerinde bekletmek, tokat atmak, aşağılamal vs. Bunlar artık eğitimde ceza değil, istismar. O yüzden bahsettiğimiz ceza türleri ve bu öğretmenin yaptığı ceza durumuna veli bu kadar müdahil olmamalı. Çocuk derse ki “öğretmenim bana bağırdı, bana vurdu, beni aşağıladı” o zaman veli devreye girmeli. Ama bana hem veli hem öğretmen olarak “Hocam çocuğa etkinlik yaptırmamışsınız. Ne iş?” demek çok komik geliyor. Bunun yerine çocuğa yaptığı davranışı tekrarlamazsa öğretmeninin zaten etkinliğe katılımını sağlayacağını anlatmak, çocuğu rahatlatmak gerekiyor. Hoş bunu öğretmeni mutlaka belirtmiştir zaten. Bu ceza durumu uzun uyarılar sonrasında geliyor genelde. Hatta ceza demeyelim buna, yoksun bırakma. Taktir edersiniz ki en az 10-15 öğrencisi olan bir öğretmene herkes bu tarz sorunlarla giderse öğretmen işini yapamaz. Heveside kalmaz.Zamanında öğrenci olmuş biri olarak yazayım madem “şımarık Veli”den ziyade. Tüm öğretmenler de çok iyi değil kabul edersiniz ki. İlkokul öğretmenim mesela sözde çok tecrübeliydi ama bana yaşattığı travmaları ömrümce unutmadım ki ben sessiz sakin ve Çalışkan bir öğrenciydim. Neyse ki annem takip ederdi benim öğrenim durumumu, farkedince konuştu , çare bulamayınca okulumu değiştirdi. 18 yaşıma kadar türlü türlü öğretmen geçti okul hayatımızdan. İyi olarak nitelendirebileceğimiz sayılı.
Ben de zamanında sıkıntı yaşadığım için çocuğumu takip ediyorum. Evet benim tek çocuğum, benim için çok kıymetli, bir daha çocuk olmayacak. Yanlış gördüğüm bir şey varsa bunu öğretmeniyle paylaşmak en doğal hakkım. Bunu sakince, iyi gözlemlemeye çalışarak, öğretmeni suçlamadan, ortak çözüm bulmaya yönelik yapmak benim anne olarak görevim.
Konuştum dedi ki, bazi seyleri yeni ogreniyorum demek ki sizin ki hassasmis.madem öyle birdaha kagidina üzgün yüz koymam dedi. Dedim ki bundan her çocuk etkilenir.Doğrudur ama bakın çocugunuza da söyledim kuşu simsiyah boyamış.kuş olduğu belli değil çirkin olmus dedi.
Bu yapılabilir sürekli yapmıyorsa sıkıntı yokMerhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Pardon cevap vermediniz mesajimdaki gerekli yerlerr. Ve bu cumleniz mesajima bir cevap degil.İyi bari bu da bir şey.inanmakta güçlük çekmende güzel.
Zaten çoğu kreş öğretmeni lise mezunu.
İki dandik resim eğitim hakkında ahkamOkul öncesinde bu tarz cezalara karşıyım. Konuşulup, her sorun çıkaran çocuk için tek tek mesai harcanması taraftarıyım-veliler de yardımcı olacak hocalara tabi. İlköğretimle birlikte makul cezalara geçilebilir nitekim diğer çocukların hakkını gasp etme olayından, ders-bilgi varlığında bahsedebiliyorum. İki dandik resim için 4-5 yaşındaki çocuğa ceza verilmez. Tam sorma, öğrenme, konuşma, kurcalama çağında.
Böyle ceza vere vere, yasaklana yasaklana "Buranın kuralı var!" diye kafasına vura vura yetişir koyunlar, hizaya sokacağız diye bit kadar çocuğu ceza ile terbiye etmenin manası yok.
Nedenleri niçinleri sorulur, "Seni de anlıyorum" denilir, sınıf düzeni tekrar açıklanır, izah edilir, en fazla "Böyle davranırsan birlikte çalışmamız zorlaşır" denilerek "Sen burada yap o zaman ödevini bugün. Ama ödevini yaparken bu konuyu düşün" denir vs vs... Hemen ne cezası, biraz emek yav. İlkokul, ortaokul talebesi değil ki yani.
Yahu o zaman çocuklar zaten çok konuşur diye kimse sus demesin olur muIyi De çocuklar zaten çok konuşur , buna kisitlma getiren öğretmenin aklından şüphe ederim.
Bi de okul öncesi yaşları 5 6 arası .
O yaştaki çocuk herseyi merak eder sorar , kızım dakikada 10 cümle kurar .
Diğer çocuklara zarar verir , eşyaları kırar döker , anlarım belki bi nebze.
Ama çok konuştu diye çocuğu cezalandırmak akıl alır gibi değil.
Hele ki arkadaşlarının önünde etkinlikten mahrum bırakmak çok fazla değil mi ?
Konustunuz mu öğretmenle ?
Ben bu öğretmeni çok güzel yerin dibine sokardım yerinizde olsam, kimse kusura bakmasın. Böyle bir dar kafaya da çocuğumu emanet etmezdim muhtemelen çocuk direk karalamıştır siyah boyayla ki kuşu siyaha boyamqyı seçmesi çocuğun ruh dünyasında karmaşa var demektir evde problem var yada ilgisiz bi annesiniz
İki dandik resim eğitim hakkında ahkam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?