Anaokulu öğretmeni Ceza

ben hala ayni fikirdeyim diyorum ya biz burada mecburen konuyu tek taraflı dinliyoruz ah bir de öğretmeni dinlesek diyorum :)

kızım anaokulundayken bir veli arkadaş yerlimali haftasında olay çıkarmıştı sebebi de onun yaptığı salata niye fotoğraflarda yokmuş öğretmenler mi yemiş..sonra öğretmende salatanin fotoğrafını çekip bakın burada henüz masaya koymamistim deyip evine geri yollamisti

öğretmenler özellikle anaokulu öğretmenleri çoğu zaman bu zihniyetle uğraşıyor.öğretmen için çok üzülmustum o an.

Kesinlikle var öyle veliler. Ona sözüm yok.
Öğretmen hakkında yorum yapmaya kalınca hemen şımarık veli, çocuğunuzu da zaten prens/prenses gibi yetiştiriyorsunuz diye öğretmenler atağa geçiyor:)) Öğretmenlerde de velilerde de olabiliyor yanlış davranışta bulunan.

malesef size katılamıyorum. Burada yazan öğretmenler bile durumu az buçuk gösteriyor. Sadece bu konu için demiyorum. Genel olarak forumda yazan öğretmenler.
Yani beklenti önemli öğretmenlik tanımını bilmek lazımm aslında öğretmeni de o çerçeveye oturtup öyle değerlendirmeli yoksa karışırsa tanımlar şu zamanda olduğu gibi durum çok vahim

Bir anne olarak hassasiyetinizi anlıyorum Ama orası okul ve çocuklar ilk defa toplumsal hayata katılıyorlar. İlk defa kurallarla karşılaşıyorlar(günümüzde aileler çocukları çok serbest bıraktığı için söylüyorum). Kuralları benimseyememesinin normal olduğu kadar bu kurallara uyulmadığında karşılaşacağı yaptırımlarda normal bence. Eğitimdeki ceza kavramı bildiğimiz manadaki öfkeyi çocuktan çıkarma, onu ezme hırpalama, küçük düşürme değil. Sevdiği şeylerden mahrum etmek, ara verdirmek gibi şeyler. Öğretmenin tutumunu çok yanlış bulmadım o yüzden.

Bence siz Öğretmeninizin tutumunu beğenmiyorsunuz daha önce açtığınız konudan dolayı bana göre bir açık arar hale gelmişsiniz. Bence çocuğunuzu alıp başka bir okula vermeniz sizi rahatlatacaktır.

Okul öncesinde bu tarz cezalara karşıyım. Konuşulup, her sorun çıkaran çocuk için tek tek mesai harcanması taraftarıyım-veliler de yardımcı olacak hocalara tabi. İlköğretimle birlikte makul cezalara geçilebilir nitekim diğer çocukların hakkını gasp etme olayından, ders-bilgi varlığında bahsedebiliyorum. İki dandik resim için 4-5 yaşındaki çocuğa ceza verilmez. Tam sorma, öğrenme, konuşma, kurcalama çağında.

Böyle ceza vere vere, yasaklana yasaklana "Buranın kuralı var!" diye kafasına vura vura yetişir koyunlar, hizaya sokacağız diye bit kadar çocuğu ceza ile terbiye etmenin manası yok.
Nedenleri niçinleri sorulur, "Seni de anlıyorum" denilir, sınıf düzeni tekrar açıklanır, izah edilir, en fazla "Böyle davranırsan birlikte çalışmamız zorlaşır" denilerek "Sen burada yap o zaman ödevini bugün. Ama ödevini yaparken bu konuyu düşün" denir vs vs... Hemen ne cezası, biraz emek yav. İlkokul, ortaokul talebesi değil ki yani.

Evet. Sakince ve ortak çözüm bulmaya yönelik yapmak doğru. Eskilerin deyimiyle ceza cetvelle vurmak, tek ayak üzerinde bekletmek, tokat atmak, aşağılamal vs. Bunlar artık eğitimde ceza değil, istismar. O yüzden bahsettiğimiz ceza türleri ve bu öğretmenin yaptığı ceza durumuna veli bu kadar müdahil olmamalı. Çocuk derse ki “öğretmenim bana bağırdı, bana vurdu, beni aşağıladı” o zaman veli devreye girmeli. Ama bana hem veli hem öğretmen olarak “Hocam çocuğa etkinlik yaptırmamışsınız. Ne iş?” demek çok komik geliyor. Bunun yerine çocuğa yaptığı davranışı tekrarlamazsa öğretmeninin zaten etkinliğe katılımını sağlayacağını anlatmak, çocuğu rahatlatmak gerekiyor. Hoş bunu öğretmeni mutlaka belirtmiştir zaten. Bu ceza durumu uzun uyarılar sonrasında geliyor genelde. Hatta ceza demeyelim buna, yoksun bırakma. Taktir edersiniz ki en az 10-15 öğrencisi olan bir öğretmene herkes bu tarz sorunlarla giderse öğretmen işini yapamaz. Heveside kalmaz.

Iyi De çocuklar zaten çok konuşur , buna kisitlma getiren öğretmenin aklından şüphe ederim.
Bi de okul öncesi yaşları 5 6 arası .
O yaştaki çocuk herseyi merak eder sorar , kızım dakikada 10 cümle kurar .

Diğer çocuklara zarar verir , eşyaları kırar döker , anlarım belki bi nebze.
Ama çok konuştu diye çocuğu cezalandırmak akıl alır gibi değil.

Hele ki arkadaşlarının önünde etkinlikten mahrum bırakmak çok fazla değil mi ?

Konustunuz mu öğretmenle ?

Ben bu öğretmeni çok güzel yerin dibine sokardım yerinizde olsam, kimse kusura bakmasın. Böyle bir dar kafaya da çocuğumu emanet etmezdim.

Bu yapılabilir sürekli yapmıyorsa sıkıntı yok

İyi bari bu da bir şey.inanmakta güçlük çekmende güzel.
Pardon cevap vermediniz mesajimdaki gerekli yerlerr. Ve bu cumleniz mesajima bir cevap degil.
Tekrar soruyorum ya yine oğlunuz bilmedigi seyler varsa. Sorunun kaynagini ogrenmeden eksik bilgi konusmak ne kadar dogru olabilir?
Cevaplarinizi merak ediyorum.

Konu sahibi ısrarla sorularima cevap vermek yerine gecistiriyor. Ogretmen dogru mu yapti bu dogry mu? Bunun tartisilacagi merci burasi degil? Icine sinmeyen bir sey varsa ogretmenle görüşür tatli tatli anlatir. Cozum bulmaya calisir.
Zaten çoğu kreş öğretmeni lise mezunu.

Valla böyle konuları okuyunca keşke diyorum; keşke öğretmenlikten istifa etmeseydim vakti zamanında "Belki bir çocuğu, bilmeden dersten soğuturum, vebaline girerim; ben yapamam bu kadar ağır bir mesleği" diyerek. Keşke...

Tam ne olmuş bütün konuyu okuyamadım da

İki dandik resim eğitim hakkında ahkam

Yahu o zaman çocuklar zaten çok konuşur diye kimse sus demesin olur mu

Olay şöyle bence anne ilgisiz çünkü. Hiç bir çocuk kuşu siyaha boyamaz çocuğun ruh dünyası karışık karalamış öğretmende üzgün yüz vermişsiz çocuğa evde boyama yaptırdınız mı renkleri öğrettiniz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…