Anaokulu öğretmeni Ceza

çocuk direk karalamıştır siyah boyayla ki kuşu siyaha boyamqyı seçmesi çocuğun ruh dünyasında karmaşa var demektir evde problem var yada ilgisiz bi annesiniz

Öğretmenliğinizle ilgili bir sorununuz mu var da anneliğe geldi konu şu an, ben orayı kaçırdım. :)
Jet pedagogluk mu yapıyorsunuz da şak diye teşhis getiriyorsunuz? Çocuğun resmine "Çirkin!" diyen bir öğretmeni konuşuyoruz. Siz de mi 5 yaşındaki çocuğun resmini elinize alıp "Çirkin bu" diyenlerdensiniz yoksa?

karalarsa tabiki çitkin olmuş denir aaaa çok güzel olmuş devam et mi denir öğretmenlik hakkında yorum yapılıyo neden annelik hakkında yapılmbence olay
Sizde

Buraya konu açıp öğretmen üzerinden ego tatmin etmekle de olmuyo.çocuğum gel seninle boyama yapıp öğretmenine gösterelim demek yerine aaaaaa bak bak bak niye üzgünnn yüzz vermiş siz ilgi neceksiniz o çocukla

Bu yaş grubuna ceza vermek sadece olumsuz davranış için pekiştireç olacaktır. Özellikle diğer akranlarından ayırıcı yaklaşımlar ileride çok daha ciddi problemler doğurabilir burdan okuyunca basit gibi görünse de. Uyum problemi yaşayan çocuklara başarı ve aidiyet duygusunu hissettirmek gerekiyor bence. Bunun için de böyle çocuklara kapasitelerini çok aşmayacak şekilde sorumluluklar vermek çok faydalı. Ceza vermektense sorumluluk verilmeli. Mesela öğretmen problem yaratan bir öğrencisini kendisine asistan seçebilir. Çocuk hem sorumluluklarını yerine getirdikçe başarı duygusunu hissedecek hem de sınıfta bir rolü olduğunu anlayıp kendisini ortama ait hissedecek. Yani kısacası ceza bu yaş grubu için kabul edilemez bir yaklaşım bence.

Çocuk kuşu siyaha boyamaz mı

Parklarda falan papağanlar mı yaşıyor

Bizim buralarda bolca saksağan ve kuzgun denilen iri kargalar var

Mesela her yerde olan güvercin serçe vs değil bu siyah kuşlar çoğunlukta

Çocuklar da gayet siyaha boyar kuşu

Hayatları sadece çizgi filmden ibaretse boyamaz da gerçek kuş gören neden siyaha boyamasın ki

Yoksa siz hiç siyah kuş görmediniz mi

simsiyah kuş olmaz mıymış? kuzgun ne o zaman? her zaman söylüyorum ya "hiçbir şey olamazsan öğretmen ol" mantığının sonucu bazı öğretmenler.. keşke gidip sorsaymış neden siyaha boyadığını.. iki kitap okuyan herkesin çocuk pedagojisinde ahkam kesmesine değinmeyeceğim bile :)

ceza konusuna gelirsek, eğitimci değilim (o kadar sabırlı da değilim) o yüzden bilmem kaç çocuk muhabbetini bilemiyorum.. ancak ben anaokulu çağındaki çocuklarıma hiç ceza vermedim, bunun yanında çok ama çok konuştum.. en ufak bir sorunda konuştum, ağladılar konuştum, markette konuştum, pazarda konuştum, misafirlikte kenara çekip konuştum.. sadece konuşarak neyin ne olması gerektiğini anlattım.. büyük 12 yaşına geldi, ağlayan 2 yaşındaki kuzenini konuşarak susturabiliyor hiç de "pirems" sendromlu değiller inanabilirsiniz :) o yüzden o yaştaki çocuğa ceza sistemine karşıyım, bence iletişim kurularak hallolabilir bir çok sorun.. arkadaşının kulağını ısırıp kanatan çocuğa 24 saat ceza verseniz dahi bir işe yaramaz o uzmana havale edilmeli.. ama yemekte konuşan çocukla sözlü iletişim kurulması daha doğru geliyor bana..

Çocuğun yapabileceği olay resim ve tartışılan olay da resim siz de kızarken çocukların seviyesini bilmeden süslü kelimelerle olayı eleştirmeniz dikkatimi çekti

karalarsa tabiki çitkin olmuş denir aaaa çok güzel olmuş devam et mi denir öğretmenlik hakkında yorum yapılıyo neden annelik hakkında yapılmbence olay
Sizde

Şöyle bir arada alayım da vaktim daha fazla ziyan olmasın, aradan çıksın.

Kusura bakmayın da siz benim hiç dikkatimi çekmediniz; bildiğimiz standart yargılar, parmak sallayarak kendini savunma gereksinimi, düz ifade ve ezber kafası, her an her yerde karşılaştığımız tiplerdensiniz işte özetle. Münazara ederek geliştirmek yok, yargılayıp suçlamak var. Evet eğitimcilik adına süper bir bilinç sizinki tebrikler(!)

Çocuk resmi karalamış mı, siyah mı boyamak istemiş, neyi görüp öyle boyamış sorgusu yok. Belki karga yapmak istedi?
Siz bu çocuğun resmine çirkin diyemezsiniz işte :) misal "Bu bir papağan ve sen karga gibi boyamışsın" diyerek açarsınız, sorarsınız. Ancak siz mesai harcamak yerine maaşını alıp evine bir an önce gitmeyi dileyenlerdenseniz, ancak milletin çocuğunu karalarsınız böyle. Sizin resminiz daha çirkin.

Bu da sizin dilinizden size cevap. Buyurun.

Kuş olduğu anlaşılmayan bir resimden bahsediyoruz

Peki siz nasıl öğretmeni şak diye karalayabiliyorsunuz yerin dibine niye sokuyorsunuz öğretmeni çok açık ki burada eksik anlatılan şeyler var çocukların ağzından bir öğretmeni karalamak ne kadar kolay. Öğretmenin lise mezunu olduğunu, ilgisiz olduğu,emek vermediğini söyleyen bile oldu. Nasıl yani tanımadan etmeden eğitimi nasıldır görmeden sok içinde okudum.
Keşke bırakmasaydınız da ülke iyi bir öğretmenin sayesinde başarılı nesillere kavuşsaydı...

Ben staj yaptığım dönemde vardı böyle ceza veren öğretmenler ama çok konuştuğu için filan değil, örneğin arkadaşına vuran ısıran yada onun etkinlik kağıdına zarar veren çocukları etkinlikten uzaklaştırıyorlardı. Daha sonra yaptığı şeyin yanlış olduğunu söyleyip etkinlik kağıdını verip evde yapması isteniyordu.

Kuş olduğu anlaşılmayan bir resimden bahsediyoruz

Resmi görmedik ki

Ama siz resimden söz etmeden hiçbir çocuk siyah kuş boyamaz annesi ilgisiz ev sorunlu dediniz

5 yaşında çocuk pastelle kuş yaparsa karalama gibi olur hatta siz alın elinize o kalın pastellerden boyayın bakalım neye benziyor

Neyse ben konuys yahut öğretmene değil sizin hiçbir çocuk genellemenize yazdım

kuş denilen şey ne renk olur acaba diye de valla merak ettim

Mesleğiniz nedir?
Benim oğlumda da var bu, tek renk boyama.
Araba çizer, siyaha boyar komple, yada bir ev yapar sadece sarı boyar. (4,5 yaşında)
Neden tek renk yapıyorsun başka renkler de kullanabilirsin dediğim de
Ben böyle yapmak istiyorum dediği için tamam böyle de güzel diyorum ama
çocuğun ruh dünyasıyla ilgili sorun var yaklaşımınız düşündürdü beni.
Sorun mu bu.

Bakın benim kadar mesleğine aşık bi insan bulamazsınız kızsa bağırsa rencide etse ben şikayetçi olurum ama böyle bişey yok karalama yapmadan önce düşünün ve yargılamayın

O zamqn annenin pastelle boyama yaprken daha dikkatli olnası gerekli olduğunu anlatması lazımdeiı

O zamqn annenin pastelle boyama yaprken daha dikkatli olnası gerekli olduğunu anlatması lazımdeiı

Anne mi anlatsın

Bakın öğretmen değilim ama anneyim

Öğretmenin okulda yaptığı hiçbir şeye müdahale etmeyi haddim görmem

Eğer pastelle boyamanın bir yöntemi varsa ve çocuk bunu bilmiyorsa bunu öğretecek olan öğretmenidir

Benim doğru bildiğim ne malum hatta benimki doğru ise bile öğretmen olan o yani sınıfta onun dediği gibi olacak

Birşey öğretilecekse okulda bunu öğretecek olan öğretmen

Veli en fazla destekleyebilir ki bunu da Veli'ye öğretmen söylemeli bana toplama çalıştır derse çalıştırırım demezse ne bileyim ne çalıştırılacak ki o Zaman da öğretilmez sadece örnekle pratik yaptırılır

Bu konuda kitaplar varr okumanız gerekir resimden psikoloji analizi ayrıca eğitim almanız gerekiyobelki yanlış bi cümleydi sinirle sarfettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…