Anaokulu öğretmeni Ceza

Cirkin kelimesini kullandigi annenin iddasi.
Dogru olmama ihtimalini de degerlendirmek gerek.
Çocukların resimlerde kullandiklari renkler çizimler aile icin ip ucu verir öğretmenlere. Uni de bunun dersi var ve egitimi veriliyor. İncelemeler yaptiriliyor.
Çocuğun resmi ile farkinda olmadigimiz bir soruna ulasip cozume yrd olabiliriz.

Ilk konusunda da rengi degil cizgiyi tasirdigini soylemis. Burda rengi ortaya atti.

Ama öyle değil işte

Cümlelerime itimat etmeyen bireylerle tartismiyorum.

Konuları konu sahibinin verdiği bilgiler doğrultusunda yorumluyorum. Böyle bir durum varsa bu kelime kabul edilemez; yorumum da bununla ilintili. Çirkin demediyse zaten "Çirkin nasıl dersin?" çıkışı yapamaz konu sahibi de.
Hani yanlış anlaşılmak istemem, bildiğimi tekrar dinlemeyi severim de cidden bana anlatmayın bu renkler, resimler ve çocuk psikolojisi ile alakasını. Bugün istismara uğrayan bir çocuktan ilk istenen bir resim çizmesidir. Salt renkler değil, çizgi taşırması, kalemi ne kadar bastırarak kullandığı vs vs... Biliyorum.

Neyse, tekrar oldu, hatırlattınız diyeyim, teşekkür edeyim.

Hepsi rengarenkti bir nesne de kullanmis

Bir ogretmenim ve bu konuda yorum yapmayacağım zira annenin ağzından olayi dinliyoruz ne kadar objektif olduğu tartışılır .Iki kisiden daha dinlemek lazim 1 cocuk 2 ogretmen .Ama ceza nedir acın bakin egitim kitaplarina derim .Yaptigi uygulama ceza degil olumsuz pekistirmedir.

Cümlelerime itimat etmeyen bireylerle tartismiyorum.
Verecek cevabiniz olsaydi yazardiniz.
Dogru sorular sordugum icin cevap vermiyor olabilir misiniz?
Celiski dolu ifade kullanan sizken inanmadim icin ben mi sucluyum.

Yine yazıyorum sorunun ne oldugun tam bilmeden konu acmissiniz. Ilk konunuz icin diyorum.

Peki ya aynisini bu konuda da yaptiysaniz? Farkinda degilseniz.

yahu ben anlamadım karga bir kuş değil mi?
siyah değil mi?
Eksik olan bölümler var öğretmen sadece kuşu siyaha boyadı diye üzgün surat vermez hele hele anaokulu öğretmeni. Altında başka bir olay vardır. Belki renk çalışması yapılıyordur vs. Bilemiyoruz sevgili velimiz ortaya bir taş attı tam anlatmadan bizde o taşı çıkarmaya çalışıyoruz.
Üstelik velimiz diğer konusunda öğretmenle konuştum çok anlayışla karşıladı demişti. Şimdi sadece siyaha boyadı diye diyor ilginç.

Hepsi rengarenkti bir nesne de kullanmis
Ya ben öğretmenlik söz konusu olduğunda bendimi çiğne aşarım geçen saygı duymuş öğretmen fikrinize gidin yine bi anlatın muhtemelen vardır bi açıklaması buradan öğretmenlik mesleğine karalama gibi olunca ben dayanamıyorum çünkü gerçekten yeni nesil bizlerin eseri olacak bu bilinçle her çocuğum benim çocuğum gibi ve çocuklar sizin zannettiğiniz kada çaresiz değiller geçen çocuğa bi konuda yanlış yaptığını basıl anlatsam diye düşünürken çocuk geldi ve kendini eleştirebildi ve annesini çağırıp teşekkür ettim ve o çocuk derece yaptı yani özetle bırakın eleştirsin sorabilsin davranışlarının sonucuna katlanabilsin siz doğruyu gösterin bilemiyorum bazen nasıl olacak bu memlejwtin hali diyorum bir çocuk gelip harika bi olay başarıyor inşalah bu ülke o çocukların omuzlarında yükselir sizin çocuğunuzda öğretmeni utandırır son not öğretmenlere saygı yeni nesile saygıdır

anlayışla karşıladı dediği öğretmenin bir daha üzgün surat vermem dediğidir belki.
ben daha ziyade tek renk boyamasının üstünde duranlara yazmıştım.

Kendine dikkat
Veli okula gelmeden eline boya kalemi verecek ve kasları gelişecek ondan bahsediyorum ben aynı şey değilmiş tamamen farklı ben ana sınıfı için konuşuyorum boyama yaptırabilirsiniz herhalde ya da kağıt kesme

Bu da birsey mi!!!!!

Benim ogluma ogretmeni oyle guzel bir ceza vermis ki!!!!!

Yil sonu oldu. Anasinifi bitti. Velilerle piknik yapiyorduk. Ordan bir veli dedi ki senin ogluna şoyle bir ceza verdi. Ne dedim soyle.

Oglum sinifa girdikten sonra yerinden kalktigi icin kizmis ve bir sandalyeye oturtmus. Ve aksam okul bitene kadar o sandalyeden kaldirmamis!!!!

Bunu duyunca nevrim döndu. Dedim ki neden o zaman soylemedin de okul bitince soyluyorsun. Kem kum yapti. Ben anladim tabi. Cunku bazi veliler ogretmenin yalakasiydi.

Bir kopurdum oturdugum yerde. Ama iş işten gecmisti.

Ettim kadina beddua da ettim. Boyle pislikler ogretmen olmayi haketmiyor.

Kadin bana zıttı en ufak birsey de cocugumdan cikartiyordu acisini.

Umarim icindeki pislikle bogulur.

ben anasınıfında mal gibiydim hiçbir şeyi düzenli yapmazdım işte tuvalete giderdim orda bi yerde otururdum gelmezdim filan. geç kalırdım bilerek montumu yavaş asardım gıcıklığına. ceza olarak da girince sınıftan özür dilerdim. yemekhanede millete tekme falan atardım o zaman da sıranın en sonuna geçerdim. yani yemekhanede düzeni bozdum diye boyama yapmam engellenmezdi. zaten bıraktım sonra hep en sonda yemek yemek sıkıcı gelmişti.

karalarsa tabiki çitkin olmuş denir aaaa çok güzel olmuş devam et mi denir öğretmenlik hakkında yorum yapılıyo neden annelik hakkında yapılmbence olay
Sizde
Gerçekten karalanmış resme çirkin mi diyorsunuz çocuğa karşı? Yoksa başka türlü mü sorunu anlamaya çalışıyorsunuz? Şaşırttınız beni.

Kuş olduğu anlaşılmayan bir resimden bahsediyoruz
5 yaşındaki çocuktan dünyanın 7 harikasını resmetmesini mi bekliyorsunuz

Bende küçükken martıları siyaha boyardim 31 yaşımdayım evdeki kendi yaptığım tabloları çizimleri görseniz dibiniz düşer . Lisede çizimlerim resim yarışması odullerim var ama bakarsan ilk okulda koca koca siyah martilarim olan resimlerim var

İlk okul hocamızi hiç sevmezdim hala sevmem ama o siyah martili resimimi gördüğünde benim yaptığıma inanmamış annemi çağırmıştı hayal gücü herkesten farklı bakışı ve eli çok güzel diye o resimi yarışmaya göndermişti şimdi sizin gibi insanlarin yazdıklarını okuyunca sevmiyorum dediğim hocama haksızlık etmişim meğer.

Kompleks yapmaya, alınmaya, gucenmeye gerek yok bu konuda da hiç bir konuda da öğretmenler karalanmiyor. her meslekte olduğu gibi bu meslekte de işini layigiyla yapmayanlar var . Konu sahibi buna denk gelmiş ve görüşünüz nedir diyor . Bundan daha normal ne olabilir?

Niye bukadar alindiniz siz ?

:)) kreşlerdeki öğretmenlerin çoğunun lise mezunu olduğunu ben söyledim. O da öğretmen bir arkadaşın eğştim fakültesinden bahsetmesi üzerine oldu. Buradaki öğretmenle ilgisi yok Yani.

Bu konuda kitaplar varr okumanız gerekir resimden psikoloji analizi ayrıca eğitim almanız gerekiyobelki yanlış bi cümleydi sinirle sarfettim

İyi de resimden psikoloji analizi öyle olmaz ki. Boyama yaptırarak yapılmaz öncelikle çizimlerle yapılır. Çizimlerin kağıt üstündeki konumu boyutu çizimlerdeki ayrıntılar değerlendirilir. Mesela dudakların çok biçimli ve ayrıntılı çizilmesi cinselliğe ilgiye yorulur. Evin çatısı hayal gücüyle ilgilidir vs. vs.

Resmi karalayarak boyayan çocuk muhtemelen sadece o an boyama yapmak istemeyen bir an önce işini bitirmek isteyen çocuktur. Öğretmen çeşitli mantıklı sebeplerden çocuğun düzgün boyama yapmasını bekliyor buna yönelik bildirimde bulunuyor olabilir öbür konuda bayağı tartışıldı bu. Ben mantıklı sebepleri olabileceği konusunda ısrarcıydım.

Ama simsiyah karalamış kuşa bile benzemiyor boyadığı şey demek çok mantıksız ve yetersiz bir açıklama. Ya veliyle tam iletişim kurup kendini düzgün anlatamamış ya eylemlerinin ardında belli bir motivasyon yok kafasına göre takılıyor demek bu.

Tüm öğretmenler iyidir şımarık veliler vardır önermesi de çok iddialı .
Yüzyılın teorisi :)
Bunu diyen de bir veli belki
Birde bunu diyenlerin öğretmenlerine sormak gerek
Meğer burda birçok kişi edison , pasteur , efendime söyleyeyim marconi, bir Einstein yetistiriyormusta haberimiz yokmuş

4 yaşındaki çocuk yemek yerken konuşmuş kuşu siyaha boyamış vay terbiyesiz çocuk
Şaka gibi yahu
Neyse ki idam cezası yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…