Cirkin kelimesini kullandigi annenin iddasi.Öğretmenliğinizle ilgili bir sorununuz mu var da anneliğe geldi konu şu an, ben orayı kaçırdım. :)
Jet pedagogluk mu yapıyorsunuz da şak diye teşhis getiriyorsunuz? Çocuğun resmine "Çirkin!" diyen bir öğretmeni konuşuyoruz. Siz de mi 5 yaşındaki çocuğun resmini elinize alıp "Çirkin bu" diyenlerdensiniz yoksa?
Ama öyle değil işteAnne mi anlatsın
Bakın öğretmen değilim ama anneyim
Öğretmenin okulda yaptığı hiçbir şeye müdahale etmeyi haddim görmem
Eğer pastelle boyamanın bir yöntemi varsa ve çocuk bunu bilmiyorsa bunu öğretecek olan öğretmenidir
Benim doğru bildiğim ne malum hatta benimki doğru ise bile öğretmen olan o yani sınıfta onun dediği gibi olacak
Birşey öğretilecekse okulda bunu öğretecek olan öğretmen
Veli en fazla destekleyebilir ki bunu da Veli'ye öğretmen söylemeli bana toplama çalıştır derse çalıştırırım demezse ne bileyim ne çalıştırılacak ki o Zaman da öğretilmez sadece örnekle pratik yaptırılır
Anne mi anlatsın
Bakın öğretmen değilim ama anneyim
Öğretmenin okulda yaptığı hiçbir şeye müdahale etmeyi haddim görmem
Eğer pastelle boyamanın bir yöntemi varsa ve çocuk bunu bilmiyorsa bunu öğretecek olan öğretmenidir
Benim doğru bildiğim ne malum hatta benimki doğru ise bile öğretmen olan o yani sınıfta onun dediği gibi olacak
Birşey öğretilecekse okulda bunu öğretecek olan öğretmen
Veli en fazla destekleyebilir ki bunu da Veli'ye öğretmen söylemeli bana toplama çalıştır derse çalıştırırım demezse ne bileyim ne çalıştırılacak ki o Zaman da öğretilmez sadece örnekle pratik yaptırılır[aynı şeyden bahsesiyoruz siz daha güzel ifade etmişsiniz
Cümlelerime itimat etmeyen bireylerle tartismiyorum.Pardon cevap vermediniz mesajimdaki gerekli yerlerr. Ve bu cumleniz mesajima bir cevap degil.
Tekrar soruyorum ya yine oğlunuz bilmedigi seyler varsa. Sorunun kaynagini ogrenmeden eksik bilgi konusmak ne kadar dogru olabilir?
Cevaplarinizi merak ediyorum.
Cirkin kelimesini kullandigi annenin iddasi.
Dogru olmama ihtimalini de degerlendirmek gerek.
Çocukların resimlerde kullandiklari renkler çizimler aile icin ip ucu verir öğretmenlere. Uni de bunun dersi var ve egitimi veriliyor. İncelemeler yaptiriliyor.
Çocuğun resmi ile farkinda olmadigimiz bir soruna ulasip cozume yrd olabiliriz.
Ilk konusunda da rengi degil cizgiyi tasirdigini soylemis. Burda rengi ortaya atti.
Hepsi rengarenkti bir nesne de kullanmisOlay şöyle bence anne ilgisiz çünkü. Hiç bir çocuk kuşu siyaha boyamaz çocuğun ruh dünyası karışık karalamış öğretmende üzgün yüz vermişsiz çocuğa evde boyama yaptırdınız mı renkleri öğrettiniz mi
Verecek cevabiniz olsaydi yazardiniz.Cümlelerime itimat etmeyen bireylerle tartismiyorum.
Ama öyle değil işte
Eksik olan bölümler var öğretmen sadece kuşu siyaha boyadı diye üzgün surat vermez hele hele anaokulu öğretmeni. Altında başka bir olay vardır. Belki renk çalışması yapılıyordur vs. Bilemiyoruz sevgili velimiz ortaya bir taş attı tam anlatmadan bizde o taşı çıkarmaya çalışıyoruz.yahu ben anlamadım karga bir kuş değil mi?
siyah değil mi?
Ya ben öğretmenlik söz konusu olduğunda bendimi çiğne aşarım geçen saygı duymuş öğretmen fikrinize gidin yine bi anlatın muhtemelen vardır bi açıklaması buradan öğretmenlik mesleğine karalama gibi olunca ben dayanamıyorum çünkü gerçekten yeni nesil bizlerin eseri olacak bu bilinçle her çocuğum benim çocuğum gibi ve çocuklar sizin zannettiğiniz kada çaresiz değiller geçen çocuğa bi konuda yanlış yaptığını basıl anlatsam diye düşünürken çocuk geldi ve kendini eleştirebildi ve annesini çağırıp teşekkür ettim ve o çocuk derece yaptı yani özetle bırakın eleştirsin sorabilsin davranışlarının sonucuna katlanabilsin siz doğruyu gösterin bilemiyorum bazen nasıl olacak bu memlejwtin hali diyorum bir çocuk gelip harika bi olay başarıyor inşalah bu ülke o çocukların omuzlarında yükselir sizin çocuğunuzda öğretmeni utandırır son not öğretmenlere saygı yeni nesile saygıdırHepsi rengarenkti bir nesne de kullanmis
Eksik olan bölümler var öğretmen sadece kuşu siyaha boyadı diye üzgün surat vermez hele hele anaokulu öğretmeni. Altında başka bir olay vardır. Belki renk çalışması yapılıyordur vs. Bilemiyoruz sevgili velimiz ortaya bir taş attı tam anlatmadan bizde o taşı çıkarmaya çalışıyoruz.
Üstelik velimiz diğer konusunda öğretmenle konuştum çok anlayışla karşıladı demişti. Şimdi sadece siyaha boyadı diye diyor ilginç.
Veli okula gelmeden eline boya kalemi verecek ve kasları gelişecek ondan bahsediyorum ben aynı şey değilmiş tamamen farklı ben ana sınıfı için konuşuyorum boyama yaptırabilirsiniz herhalde ya da kağıt kesmeAynı şeyden bahsediyorsak siz neden anne öğretsin diyorsunuz
Müdahale etmek değil etmemek gerekir bu nedenle de yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyde bile çocuğa asla yorum yapmayalım diyoruz biz
Gerçekten karalanmış resme çirkin mi diyorsunuz çocuğa karşı? Yoksa başka türlü mü sorunu anlamaya çalışıyorsunuz? Şaşırttınız beni.karalarsa tabiki çitkin olmuş denir aaaa çok güzel olmuş devam et mi denir öğretmenlik hakkında yorum yapılıyo neden annelik hakkında yapılmbence olay
Sizde
5 yaşındaki çocuktan dünyanın 7 harikasını resmetmesini mi bekliyorsunuzKuş olduğu anlaşılmayan bir resimden bahsediyoruz
:)) kreşlerdeki öğretmenlerin çoğunun lise mezunu olduğunu ben söyledim. O da öğretmen bir arkadaşın eğştim fakültesinden bahsetmesi üzerine oldu. Buradaki öğretmenle ilgisi yok Yani.Peki siz nasıl öğretmeni şak diye karalayabiliyorsunuz yerin dibine niye sokuyorsunuz öğretmeni çok açık ki burada eksik anlatılan şeyler var çocukların ağzından bir öğretmeni karalamak ne kadar kolay. Öğretmenin lise mezunu olduğunu, ilgisiz olduğu,emek vermediğini söyleyen bile oldu. Nasıl yani tanımadan etmeden eğitimi nasıldır görmeden sok içinde okudum.
Keşke bırakmasaydınız da ülke iyi bir öğretmenin sayesinde başarılı nesillere kavuşsaydı...
Bu konuda kitaplar varr okumanız gerekir resimden psikoloji analizi ayrıca eğitim almanız gerekiyobelki yanlış bi cümleydi sinirle sarfettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?