- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.770
- 358
Ne kadar güzel yazmışsınız.Bunu ve diğer sorununuzu okudum. Yurtdışında eğitim dersleri almış hayalperest bir öğretmen olabilirim.... ama
Öğretmenin eğitim eksikliğinden kaynaklanan bir sorun var ortada. Bu yaştaki bir çocuk için çirkin olmuş kavramı büyük bir hayal kırıklığıdır. Ayrıca hayal dünyası geniş olan yaşlar kesinlikle kısıtlanmaması gereken yaşlardır. İstediği renge boyaması onun kurallara uymadığını göstermez. Ayrıca konuya gelecek olursak ceza adı altında hiçbirşey yapılmaması gerekiyor 5. Sınıfa kadar en az . Sadece ödül sürekli olamamak kaydıyla. Bakınız ödül bir yapıştırma bir aferin yada sıra önüne geçme gibi. Gelelim ne yapmalıyız. Bence burda tekrarlanan kötü davranışlarda tekrarlanan konuşmalar yeterli çocuğu alıp sürekli anlayana kadar öğretmeni olarak konuşacak anlatmaya çalışacak. Bu yaşta çocuklar asla ipe sapa sığmaz tipler değillerdir.
Velhasıl. Belki öğretmenin aslında kötü bir niyeti Yok. sadece başa çıkma tekniği geliştirmeye çalışıyor. Okulu tekrar değerlendirin eğer ceza ve utandırma teknikleri devam ederse çocuğunuzu alın. Bir tane çocuğunuz bir tane çocukluğu var. İşini çok severek yapan bir sürü güzel insana emanet edin onu. Bol şans
Zaten çoğu kreş öğretmeni lise mezunu.Daha vahim degil mi? Yine sadece cocugunuzun görüşüyle konu actiniz. Demek ki cocuklar olayin aslinda tam olarak sebebini bilemeye/anlatamaya bilir.
Durup durup ogretmen bunu yapti dogru mu? Diye konu aciyirsunuz ki sorunun kaynagini ogrenmeden eksik bilgi ile. O zaman ayni durum bu konudada olabilir.
Ogretmenin davranisi icin cocuklar belki konusmak yerine baska seyler yaptularda bu olay yasandi.
Ben anlatabildim mi?
Ustelik bana inandirici gelmedi ogretmen renge takilmaz ve o cumleleri kurmaz. Kuruyorsa da egitim fakultesi mezunu degildir.
Öğretmenliğe başladınız mıNe kadar güzel yazmışsınız.
Bu ve bundan önceki konu özelinde mi yazdınız bu yorumu yoksa genel olarak mı?ben öğretmenlere çok üzülüyorum hem bazı şımarık ve kendini öğretmen zanneden veliler ile hem onun yetiştirdiği çocuğu yeniden şekillendirmek ile hem de sistem ile boğuşuyorlar Allah kolaylik versin
Anlayamadım?Öğretmenliğe başladınız mı
Yanlış oldu kusura bakmayınAnlayamadım?
O zaman napıyoruz? Eğitim seviyesini araştırıp anaokuluna öyle yazdırıyoruz. Hem lise mezunu öğretmene verip hemde her yaptığına karışmıyoruz. Üniversite mezunu tecrübeli öğretmenlerede evde oturduğumuz yerden işini öğretmiyoruz.Zaten çoğu kreş öğretmeni lise mezunu.
Sizi tenzih ederek yazıyorum. Buraya yazan öğretmen arkadaşlar da yazıldığı kadarına bakıp velilere resmen saldırıyor. Tamam haklı oldukları noktalar olabilir ama öğretmenlerin bu kadar saldırganca yazması bana garip geliyor. Sizin gibi genel üzerinden açıklayıcı ve sakin yazsalar keşke.Ben okul öncesi öğretmeniyim. Şunu söyleyim sadece çocuklarınızın anlattığı ile hareket etmeyin. Çocuklar olayları kendi hayal dünyalarına göre biraz degisiklige ugratabiliyorlar. Bir olayı ayrıntıları ile öğretmen ve ogrenci bakış açısıyla değerlendiremezler.
Öğretmen belki o gün aynı çocuklarla birden fazla sorun yaşayıp en sonunda çaresiz kalıp etkinlikten mahrum etme cezasını uygulamış olabilir.
Ben sözlü ve davranışsal şiddet dışında öğretmenin çocuğa disiplin vermek amaçlı verdiği cezalara karşı değilim. Yalnız ceza vermeden önce birçok yöntem kullanılmalı ve çaresiz kalınan durumlarda belli cezalar uygulanmalı. Bir de ceza çok sık uygulanirsa çocuklar cezaya karşı kabullenme ve duyarsizlasma duygusu gelistirebiliyor. Bu ödül için de geçerli.
Mesela düşünme köşesi olur anasinifinda. Burda çocugun yaptığı hatayi düşünmesi için öğretmen bir süre orda bulundurabilir çocuğu. Bu çocuğu inciten bir ceza değildir mesela. Ama çoğu veli çocuğunun böyle bir ceza almasından rahatsız olur. Neden benim çocuğum sınıf düzenini bozdu diye hayiflanmak yerine hem de!
Öğretmenin işini sevmediğini nerden çıkardınız?sadece davranışlarının sonucunu düşünmesi lazım sizin anlattığınız anneler için geçerli şeyler ki bunu yapsalar yani yanlış davranışı anlatsalar böyle şeylere hiç gerek kalmazBunu ve diğer sorununuzu okudum. Yurtdışında eğitim dersleri almış hayalperest bir öğretmen olabilirim.... ama
Öğretmenin eğitim eksikliğinden kaynaklanan bir sorun var ortada. Bu yaştaki bir çocuk için çirkin olmuş kavramı büyük bir hayal kırıklığıdır. Ayrıca hayal dünyası geniş olan yaşlar kesinlikle kısıtlanmaması gereken yaşlardır. İstediği renge boyaması onun kurallara uymadığını göstermez. Ayrıca konuya gelecek olursak ceza adı altında hiçbirşey yapılmaması gerekiyor 5. Sınıfa kadar en az . Sadece ödül sürekli olamamak kaydıyla. Bakınız ödül bir yapıştırma bir aferin yada sıra önüne geçme gibi. Gelelim ne yapmalıyız. Bence burda tekrarlanan kötü davranışlarda tekrarlanan konuşmalar yeterli çocuğu alıp sürekli anlayana kadar öğretmeni olarak konuşacak anlatmaya çalışacak. Bu yaşta çocuklar asla ipe sapa sığmaz tipler değillerdir.
Velhasıl. Belki öğretmenin aslında kötü bir niyeti Yok. sadece başa çıkma tekniği geliştirmeye çalışıyor. Okulu tekrar değerlendirin eğer ceza ve utandırma teknikleri devam ederse çocuğunuzu alın. Bir tane çocuğunuz bir tane çocukluğu var. ni çok severek yapan bir sürü güzel insana emanet edin onu. Bol şans
Öğretmen olarak söylüyorum size bu karakterine küfğr etmek yeteneklerine balta vurmak ve hatta toplum baskısıyla cezalandırmak ve toplum baskısını kompleks haline getirmektir.Merhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Çocuk evde konuşmasın okulda konuşmasın nerde konuşsun??
Ana okuluna giden çocuktan nasıl bir performans bekliyo acaba hoca hanım.kuş olduğu belli değilmiş.çocukta picasso değil zaten hey allahım yaKonuştum dedi ki, bazi seyleri yeni ogreniyorum demek ki sizin ki hassasmis.madem öyle birdaha kagidina üzgün yüz koymam dedi. Dedim ki bundan her çocuk etkilenir.Doğrudur ama bakın çocugunuza da söyledim kuşu simsiyah boyamış.kuş olduğu belli değil çirkin olmus dedi.
iki konuyu da okudum tamamen çocuğa inanıp öğretmeni yerdirmekten başka bir şey göremedim ve evet hem bu konu hem genele yazdımBu ve bundan önceki konu özelinde mi yazdınız bu yorumu yoksa genel olarak mı?
Zamanında öğrenci olmuş biri olarak yazayım madem “şımarık Veli”den ziyade. Tüm öğretmenler de çok iyi değil kabul edersiniz ki. İlkokul öğretmenim mesela sözde çok tecrübeliydi ama bana yaşattığı travmaları ömrümce unutmadım ki ben sessiz sakin ve Çalışkan bir öğrenciydim. Neyse ki annem takip ederdi benim öğrenim durumumu, farkedince konuştu , çare bulamayınca okulumu değiştirdi. 18 yaşıma kadar türlü türlü öğretmen geçti okul hayatımızdan. İyi olarak nitelendirebileceğimiz sayılı.O zaman napıyoruz? Eğitim seviyesini araştırıp anaokuluna öyle yazdırıyoruz. Hem lise mezunu öğretmene verip hemde her yaptığına karışmıyoruz. Üniversite mezunu tecrübeli öğretmenlerede evde oturduğumuz yerden işini öğretmiyoruz.
Yorumunuz çok keskin olduğu için sormak istedim.iki konuyu da okudum tamamen çocuğa inanıp öğretmeni yerdirmekten başka bir şey göremedim ve evet hem bu konu hem genele yazdım
o sınıfta neler olduğunu olayın nasıl geliştiğini hiç birimiz bilmiyoruz sadece böyle ceza olmaz deyip kenara çekiliyoruz.bir anasinifinda en az 10 öğrenci var ve öğretmen bir şekilde bu çocuklara eğitim vermek davranış kazandırmak zorunda.
Ayrıca hep şunu düşünürüm bu üyenin benzer ikinci konusu bu acaba benim çocuğumda aşırılık yapmış olabilir mi diye düşünmeden direkt öğretmene yönelik konular.
O sizin zamanınızdı şimdi psikoloji bilen öğretmenler var ha arada çıkıyo gene insan olamayanlar ama onları da ayıklıyor insanlarZamanında öğrenci olmuş biri olarak yazayım madem “şımarık Veli”den ziyade. Tüm öğretmenler de çok iyi değil kabul edersiniz ki. İlkokul öğretmenim mesela sözde çok tecrübeliydi ama bana yaşattığı travmaları ömrümce unutmadım ki ben sessiz sakin ve Çalışkan bir öğrenciydim. Neyse ki annem takip ederdi benim öğrenim durumumu, farkedince konuştu , çare bulamayınca okulumu değiştirdi. 18 yaşıma kadar türlü türlü öğretmen geçti okul hayatımızdan. İyi olarak nitelendirebileceğimiz sayılı.
Ben de zamanında sıkıntı yaşadığım için çocuğumu takip ediyorum. Evet benim tek çocuğum, benim için çok kıymetli, bir daha çocuk olmayacak. Yanlış gördüğüm bir şey varsa bunu öğretmeniyle paylaşmak en doğal hakkım. Bunu sakince, iyi gözlemlemeye çalışarak, öğretmeni suçlamadan, ortak çözüm bulmaya yönelik yapmak benim anne olarak görevim.
Evde niye konuşmuyo hanımefendi
malesef size katılamıyorum. Burada yazan öğretmenler bile durumu az buçuk gösteriyor. Sadece bu konu için demiyorum. Genel olarak forumda yazan öğretmenler.O sizin zamanınızdı şimdi psikoloji bilen öğretmenler var ha arada çıkıyo gene insan olamayanlar ama onları da ayıklıyor insanlar
İyi bari bu da bir şey.inanmakta güçlük çekmende güzel.Daha vahim degil mi? Yine sadece cocugunuzun görüşüyle konu actiniz. Demek ki cocuklar olayin aslinda tam olarak sebebini bilemeye/anlatamaya bilir.
Durup durup ogretmen bunu yapti dogru mu? Diye konu aciyirsunuz ki sorunun kaynagini ogrenmeden eksik bilgi ile. O zaman ayni durum bu konudada olabilir.
Ogretmenin davranisi icin cocuklar belki konusmak yerine baska seyler yaptularda bu olay yasandi.
Ben anlatabildim mi?
Ustelik bana inandirici gelmedi ogretmen renge takilmaz ve o cumleleri kurmaz. Kuruyorsa da egitim fakultesi mezunu degildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?