Anasınıfı öğretmenliği atamasında atanabiliyor muyuz?

Bunun suçlusu okumaya izin verenlerin değilde okuyanların suçu mu açık öğretimi beğenirsin beğenmezsin imkanlar sunulmuş ;)

Iki yıllık ilahiyat bolumlerinden kuran kursu öğreticisi aliyorlardi yani gerekirse ilitam yaparsınız. Neden hemen suya atiyorsunuz, umutsuzsunuz? Sizin daha umitvar olmaniz gerekmez mi? :)
Ya aslinda cok umutla basladim ama gerceklerde var tabi hayatta . Bide boyle seyler duydukca uzuluyrm

Ay yok zahmet etmeyin valla
Yormayalım sizi bir de formasyonla
İstediğiniz herhangi bir bölümü bitirince istediğiniz öğretmenliği seçin
Atanın hemen
Yok sayiyorm msjinizi. Zira alakasi yok yazdiklarimla sizin yazdiklarinizin.
Ben kendime ozel bise istemedim. Insanlar cok fazla emek verip emeklerinin karsiligini alamiyolar. Hersey ulasilmaz bunu kasdettm

Kusura bakmayin sizin mesajiniz uzerinden yazacagim ama bu nasil bir seydir.
Acik ogretimden mezun bir insanla normal her gun ders gorup stajina giden odevlerini yapan insanlar bir oluyor oyle mi?? Sok oldum. 😒
Neden aof den okulu bitirenler yatarak hic ders calismayarak mi bitiriyo. Gayette bilgili olunuyo.
Bence esit hicbir farki yok.
Gece gunduz ders calisiyrm ben. Sanki aof olunca okul, ders, sinav olmuyo

Ya aslinda cok umutla basladim ama gerceklerde var tabi hayatta . Bide boyle seyler duydukca uzuluyrm
Her okuyanin gelecek kaygisi oluyor hak veriyorum benim.kardesim de mühendis iste yazin mezun oldu şu an annemin yaninda koydeki evde, pandemi sebebiyle is basvurusunda da bulunamıyor. Is bulabilir miyim.kaygisi da yaşıyor zamaninda ben de yaşadım is aradim olmadi falan. Herkes yaşıyor ama daha yolun basindayken de pes etmeyin önce bitirin okulunuzu, bu süreçte almaniz gereken ek egitim/seminer vs varsa alın, kendinizi ne kadar geliştirirseniz is arama surecinizde o kadar donanımli olursunuz. Hic bir sey altin tepside sunulmuyor, emek ve sabır gerekebiliyor.

Neden aof den okulu bitirenler yatarak hic ders calismayarak mi bitiriyo. Gayette bilgili olunuyo.
Merhaba bende AÖF okumak istiyorum ama bölüm konusunda çok kararsızım siz hangi bölüm tercih ettiniz ?

Yok sayiyorm msjinizi. Zira alakasi yok yazdiklarimla sizin yazdiklarinizin.
Ben kendime ozel bise istemedim. Insanlar cok fazla emek verip emeklerinin karsiligini alamiyolar. Hersey ulasilmaz bunu kasdettm
Nasıl alakası yok?
Siz 4 yıllık öğretmenlik dışı bir bölüm okuyup bir de üstüne formasyon mu alacağız diye sordunuz da ben yemek tarifi mi verdim?

Öğretmenlik okumuyorsanız formasyon almanız lazım.
Bu emeklerinizin yok sayılması değil yanlış bölüm seçmişsiniz demek.
Daha bilinçli tercihler yapmalısınız.

Eşit olmuyor. Gayette olmuyor. Siz okuyarak bilgiyi kitaplardan bilgiyi öğrenirken insanlar sabahtan akşama kadar okulda hocaların o bilgiyi nasıl elde ettiğini öğreniyor. Herkes tarih kitabı şu bu okur misal ama bunu gerçekten o konuda eğitimli yıllarını vermiş o konuda makaleleri olan bilgilerin kendisini yazan birinden eğitim almak farklıdır. Belli mesleklerde aöf olmamalı bence benim alanım Edebiyat ama açıktan okuyan insanla ben bir olamam. O sınavlara kitapları okuyup çalışıp girerken ben kaç türlü hocanın elinden geçiyorum. Ben bir sınav için osmanlıca bir divandan sorunlumluyken açıktan okuyan bir insan bunu yapıyor mu ? Hayır. Benim alanımla ilgili aldığım seçmeli dersleri alıyor mu ? Hayır. Farklı fakültelerden alınan üsd derslerini alıyor mu ? Hayır

Merhaba bende AÖF okumak istiyorum ama bölüm konusunda çok kararsızım siz hangi bölüm tercih ettiniz ?
Bence hangi bölüme yatkinsiniz onu belirleyin.
Üniversite okumak tavsiyeyle.olmaz
Hangi alanlara ilginiz var, ne olmak isterdiniz ya da okumayı araştırmayı sevdiginiz, şu meslekten olsam isimi hakkiyla yapabilirim diyeceginiz alan nedir? Ben size bir sürü bölüm tavsiye edebilirim ama.sizin yatkinliginiz ve kendinizi o alanda gelistirmeniz önemlidir. Mesela.ben tarih sevmem, ezber yapamam o yüzden de icinde tarih dersi olan bir bölüm okuyamam. Sizin böyle özel durumlariniz var mıdır?

Arkadaşlar burada açıköğretim güzellemesi yapmış ama boş. İnsanlara açıköğretim gibi fırsatın verilmesi bir şekilde imkanı olmayıp okuyamayanlar için bulunmaz nimet. Bunun kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum ama sadece öğretmenlik dışında.

Açıköğretim sınavlarının her kademesinde -ortaokul, lise, üniversitedeki bazı bölümler ve Atatürk/İstanbul Üniversitesi uzaktan eğitim bölümlerinin sınavlarında- sınav gözetmenliği yaptım defalarca. Kesinlikle çok basit sorulardı örgün eğitime göre. Nasıl bir eğitim verildiği ortada. Ben Öss’ye hazırlanıp iyi dereceyle yüksek puan alıp üniversite okumuşum. Bütün eğitim bilimleri dersini yaparak-yaşayarak öğrenmişim. Sınıf yönetimi dersinden tutun, materyal geliştirmeye kadar. Hocalarımdan birebir, yüz yüze faydalanmışım. Eğitimle ilgili bir sürü seminere, konferansa katılmışım. Stajımı yapmışım -anladık, staj AÖF’te de var-, dolayısıyla onlarla benim aynı hakka sahip olmamız saçmalığın daniskası. “Ama onlar da kendini geliştirmiş, mesleğini seviyor.” edebiyatını geçelim.

YÖK, devlet bu hakkı tanımış demek ki hak etmişler diye bir yaklaşım olamaz. Ona kalırsa ben Türkiye’nin en yüksek puanlı eğitim fakültesinden mezun olup, yüksek lisans yaparken ücretli öğretmenlik için İstanbul’da beş ilçeye başvurdum, hiçbirinden dönüş olmadı. Benim yerime iki yıllık, mobilyalı bir ismi olan bölüm mezunu kişi tercih edilmiş. Bu ülke böyle, burada yapılan her şey doğru değil.

Konu sahibi size gelince tabii ki böyle bir hak verilmişse sonuna kadar şansınızı zorlayacaksınız. Kim olsa böyle yapar zaten. Umarım iyi bir öğretmen olursunuz.

Arkadaşlar burada açıköğretim güzellemesi yapmış ama boş. İnsanlara açıköğretim gibi fırsatın verilmesi bir şekilde imkanı olmayıp okuyamayanlar için bulunmaz nimet. Bunun kesinlikle olması gerektiğini düşünüyorum ama sadece öğretmenlik dışında.

Açıköğretim sınavlarının her kademesinde -ortaokul, lise, üniversitedeki bazı bölümler ve Atatürk/İstanbul Üniversitesi uzaktan eğitim bölümlerinin sınavlarında- sınav gözetmenliği yaptım defalarca. Kesinlikle çok basit sorulardı örgün eğitime göre. Nasıl bir eğitim verildiği ortada. Ben Öss’ye hazırlanıp iyi dereceyle yüksek puan alıp üniversite okumuşum. Bütün eğitim bilimleri dersini yaparak-yaşayarak öğrenmişim. Sınıf yönetimi dersinden tutun, materyal geliştirmeye kadar. Hocalarımdan birebir, yüz yüze faydalanmışım. Eğitimle ilgili bir sürü seminere, konferansa katılmışım. Stajımı yapmışım -anladık, staj AÖF’te de var-, dolayısıyla onlarla benim aynı hakka sahip olmamız saçmalığın daniskası. “Ama onlar da kendini geliştirmiş, mesleğini seviyor.” edebiyatını geçelim.

YÖK, devlet bu hakkı tanımış demek ki hak etmişler diye bir yaklaşım olamaz. Ona kalırsa ben Türkiye’nin en yüksek puanlı eğitim fakültesinden mezun olup, yüksek lisans yaparken ücretli öğretmenlik için İstanbul’da beş ilçeye başvurdum, hiçbirinden dönüş olmadı. Benim yerime iki yıllık, mobilyalı bir ismi olan bölüm mezunu kişi tercih edilmiş. Bu ülke böyle, burada yapılan her şey doğru değil.

Konu sahibi size gelince tabii ki böyle bir hak verilmişse sonuna kadar şansınızı zorlayacaksınız. Kim olsa böyle yapar zaten. Umarım iyi bir öğretmen olursunuz.
Yazan ellerinizden operim 🥰

Son düzenleme:
Yazan ellerinizden operim 🥰
Keşke yazdırmasalar, keşke eğitim meselesi bu kadar basite indirgenmese. Öğretmenliğin kuru bilgi olduğunu düşünüyorlar. Hoş A1 seviyesindeki sınav sorularına bakarsak pek bir bilgi de yok ya ortada neyse...

Açıköğretime sınavla giriliyor zaten. Ona da belli bir puan gerekiyor, herkes okuyamiyor. Kimse aof guzellemesi yapmiyor, sizin egitim hakkiniz olmus bir sekilde okuyabilmissiniz diger insanlar belli sebeplerle okuyamamis diye elestirmeniz, yurt disinda bile olan sistemi tu kaka diye gostermeniz sacmalik sadece.

Açıköğretime sınavla giriliyor zaten. Ona da belli bir puan gerekiyor, herkes okuyamiyor. Kimse aof guzellemesi yapmiyor, sizin egitim hakkiniz olmus bir sekilde okuyabilmissiniz diger insanlar belli sebeplerle okuyamamis diye elestirmeniz, yurt disinda bile olan sistemi tu kaka diye gostermeniz sacmalik sadece.
Ben sadece sistemi eleştirdim, kimseyi okuyamamış diye eleştirmedim. Hatta konu sahibine size böyle bir fırsat verilmişse tabii ki kullanacaksınız dedim, ben de olsam kullanırdım, yalan yok. Fırsat eşitliği açısından olması gereken bir sistem ama “öğretmenlik’’ dışında dedim. Taban puanları ikisinin de düşük dahi olsa Yozgat Bozok Üniversitesi’de tarih bölümü okuyanla AÖF’te tarih okuyanı kıyaslamam bile. Sebeplerini de saydım yukarıda. İsterseniz bir kez daha ama idrak ederek okuyun. Örgün eğitimle açıköğretimi nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz hayret. 🤦🏻‍♀️

Yıllarca AÖF’den mezun insanlar İngilizce öğretmeni olarak da atandılar.. doğru mu kesinlikle yanlış ama yıllarca uygulandı bu durum..
100 soruda 93 ingilizce netiyle girebildim ben aöf 'ye 2004 senesinde.Artik sans mi sanssizlik mi 2.sinifta Eskisehirin iyi bir anadolu lisesinde adini unuttum,4.sinif stajimi da Izmir Atatürk Lisesinde devamli y.disina giden proje sinifiyla yapmistim.Her hafta dolu dolu ders yapardim o cocuklarla.
Akilsiz kafam keske ortaokul ,lisede hayta bir ogrenci olmasaydim da ogretmen lisesine gidebilseydim.Kapardim 30 - 40 puani da 60 netle örgün bir universitede okurdum.O zaman ogretmenligim kabul olurdu sanirim sizler tarafindan :) Neyseki üniyi bitirir bitirmez kpss yle atanmada karsima cikmadi aöf mezunu olmam :)

Ben sizi anlıyorum normal lisansım aöf de olsa mutsuz olurdum bu bölümüm değersiz algısı oluyor. Ama aöf hakkı da verilmiiş insanlara neden aöf den öğretmen oldun diyemeyiz. Ha şöyle olur her bilinçli veli öğretmenin mezuniyetine bakar sorgular nasıl öğretmen olduğunu gözlemler ona göre yollar çocuğunu o öğretmene. Yani aöf öğretmenlerini durduk yere aşağılamak da çözüm değil sonuçta hak verilmiş ve imkan olmadı belki sonra okudular vs

Ben de bir heves araştırıyorum şu an başka meslek yapıyorum ama. Öğretmenlik hep isterdim fakat öss puanım çok yüksek olduğu için aile tarafından tıp mühendisliğe yönlendirme oluyor haliyle.

Ama içimde kalsın da istemiyorum yaş ilerledikçe bakcam :)

Nasıl alakası yok?
Siz 4 yıllık öğretmenlik dışı bir bölüm okuyup bir de üstüne formasyon mu alacağız diye sordunuz da ben yemek tarifi mi verdim?

Öğretmenlik okumuyorsanız formasyon almanız lazım.
Bu emeklerinizin yok sayılması değil yanlış bölüm seçmişsiniz demek.
Daha bilinçli tercihler yapmalısınız.
Ben 2 yillikla ogretmen olamiyosam batsin bu dunya demedimki. 4 yillik okuyolar ustunede bu formasyon aliyolar galiba . Bu formasyon tam olarak neki yazdim hatta tekrar okuyun isterseniz. Ben 4 yillikdan sonra formasyon alinmiyo saniyodm

Ben 2 yillikla ogretmen olamiyosam batsin bu dunya demedimki. 4 yillik okuyolar ustunede bu formasyon aliyolar galiba . Bu formasyon tam olarak neki yazdim hatta tekrar okuyun isterseniz. Ben 4 yillikdan sonra formasyon alinmiyo saniyodm
Okudum okudum
Üstüne bir de formasyon mu alacağız o zaman sürekli okuyalım ne anladım böyle gibi bi şey yazmışsınız işte
Okuyup da formasyon neymiş diye merak etmiş kızcağız şeklinde anlayan varsa bilemiyorum
Ben bayağı hem bölüm okuyup hem de formasyon alma gerekmesini saçma bulduğunuzu anladım
Şaşırmaktan çok isyandı yazdığınız

Eşit olmuyor. Gayette olmuyor. Siz okuyarak bilgiyi kitaplardan bilgiyi öğrenirken insanlar sabahtan akşama kadar okulda hocaların o bilgiyi nasıl elde ettiğini öğreniyor. Herkes tarih kitabı şu bu okur misal ama bunu gerçekten o konuda eğitimli yıllarını vermiş o konuda makaleleri olan bilgilerin kendisini yazan birinden eğitim almak farklıdır. Belli mesleklerde aöf olmamalı bence benim alanım Edebiyat ama açıktan okuyan insanla ben bir olamam. O sınavlara kitapları okuyup çalışıp girerken ben kaç türlü hocanın elinden geçiyorum. Ben bir sınav için osmanlıca bir divandan sorunlumluyken açıktan okuyan bir insan bunu yapıyor mu ? Hayır. Benim alanımla ilgili aldığım seçmeli dersleri alıyor mu ? Hayır. Farklı fakültelerden alınan üsd derslerini alıyor mu ? Hayır
Insanlarn kendi emeklerini vererek calisip basarmasimi bukdar rahatsiz ediyo sizi alamis degilim. Gayette esit. Isterdeniz aof den okuyup atanip sizinle ayni konumlarda olanlara sorabilirsin
Okuyolar sonrada kpssden ,bazen siz gibi orgun okuyanlardan bile daha iyi puan alip ataniyolar. Bunlar mumkun
Iyikide mumkun😊

Back
X