Anasınıfı sorunu

Peki ya evde sizi bekleyen cocugunuz varsa? :)

Bu dediğinizi bekar, belki evli ama çocuksuz öğretmen yapabilir inanın yapar da..

Ama kendi yavrusu evde onu beklerken, belki ağlayarak geçireceği fazladan her dk kıymetlidir.
Evet söylerken 1 dk ama o 1 dk nin kıymetini gelin bana sorun mesela.. :)

Her veli 3-5 dk geç gelse isin icinden çıkılmaz. Ana sınıfı öğrencisi velisi tam çıkış vakti bile değil vaktinden bir beş dk evvel okul kapısında hazir beklemeli aslında.

Mont konusuna gelirsek artik serinledi bahçeye Çikmasalar daha doğru zaten. Yüksek ihtimal son iyi havaları değerlendiriyorlar. Cocuklar acik havayı o kadar seviyor ki. En yorucu ders bahçede bence öğretmen için ama cocuklar soğuk falan görmüyor.

Doğru fakat ben o zamanlar bekardim,sorun olmuyordu yani. Her zaman değil nadir olan şeylerdi birde. Daimi geç kalan velilere zaten öğretmenler hatırlatma yapıyor. Meslekte 12yili geride bıraktım öyle seylee gördüm ki inanın çocuğu yarım saat beklemek çerez kalir

Cocugum yokken ben de bekliyordum hatta velisinin almayı unuttugu cocuklari evine ben götürüyordum yolumun üstü olmadığı halde bile. Ya da onun birlikte okulda bekliyordum. Ana sınıfı bile değil ilkokul benimki ama insan kıyamıyor minicikler.. Velisi düşünsün isini ayarlasın deyip isin icinden çıkan hocalara hayret ediyordum.
Ben cok duygusal bakarım daha doğrusu bakardım..

Ama artık benim de düşünmem gereken evladım var. Evden çıkişım kostur kostur. Okuldan eve yetisme telaşım ayni. Hayati böyle nefes almadan yasamak yeterince zor. Herkes kendi sorumluluğunun bilincinde olsun isini, gücünü ona göre ayarlasin diye düşünmeye başladım. Yorgun anneyken anca bu kadar duygusal olabiliyorum

Ve evet çerez kalma kismi..
Katiliyorum :)

Devlet okulunda sınıf öğretmeniyim. Oğlum çalıştığım okulun anasınıfına gidiyor. Bu dönem öğleciyiz. Çıkış saatimiz 18.40 fakstı tüm sınıflar aynı anda çıkınca kargaşa oluyor diye. 1. sınıf ve anasınıfı 18.30, 2. Sınıflar 18.35, 3. sınıflar 18.40 ve biz 4. sınıflar 18.45 de okuldan çıkıyoruz. İdare bu saatlerde kesinlikle Veli ve öğrencilerin okuldan çıkmalarını istiyor. Pandemi sebebiyle bahçede kalabalık oluşmasını engellemek için. Belki sizde de böyle bir uygulama vardır.

Ben de bekliyordum insan kiyamiyor ki. Mecbur kalıp nöbetçi öğretmene teslim ettiğim zaman ertesi gün o öğrencinin yüzüne nasıl bakacağını düşünüyordum. Hele bir öğrencim vardı ,ayda 4 kez fix annesi geç kalırdı almaya, o da işinden sebep otobüsü saatliymis,öğretmenim bugün ilk ben cikcam sınıftan derdi,mübarek evlat bunu dediği hergun annesi geç kalırdı ben şimdi onu nasıl bırakıp gideyim ya hep o öğrencim aklıma geliyor bu konular açılınca. Çok yorulduysaniz rapor alın Paris hanım ne demek diyen idareciler gördüm ben o yüzden yarım saat fazla beklemek böyle masum evlatlara değer,gerisini de at çöpe gitsin iste evladı olan anneleri tenzih ettiğimi belirteyim

Öğretmenin tam saatinde çıkmak istemesi hakkı. 3-4 dakika da olsa geç kalma lüksünüz yok.
Geçen sene benim kızım da anasınıfına gidiyordu. Çıkış saatine 10-15 dakika kala okulda olmamızı istiyorlardı. Sonuçta bütün çocuklar aynı anda okul kapısından çıkmıyorlar. Tek tek hazırlanıp çıkmaları 15 dakikayı da geçiyordu.
Nerede yaşıyorsunuz bilmem ama bizim buralarda artık gündüz de montsuz çıkılmıyor. O konusa haklısınız.

Ben de okul öncesi öğretmeniyim devlette. Kaçta getirip kaçta alıyorsunuz?

Pandemiden dolayı, milli eğitim bahçe etkinliklerine ağırlık verilmesini sık sık çocukların hava almaya çıkarılmasını istemekte. Çocuğunuza terlediğinde inceltmesini, üşüdüğünde üstüne kalın şeyler giyebileceğini söyleyin, kendi ayarlayablcek yaşta. Ayrıca hiç bi öğretmen özellkle giydirmemezlik yapmaz bazen çocuk giymicem diye diretir, öğretmen de zorlamaz. Devlet okulunda saati dolan öğretmen durmaz, aralıksız eğitim yapıyolar. 5 dk daha dursa nolur ki diyosunuz o 5 dk da çocuğa bişe olsa sorumlusu kim acaba?öğretmen, Özbakımla ilgli biçok konuda yaş dÜzeyinden beklenen davranışlara göre hareket eder, örneğin ayakkabsını giydirmez( giydirmemeli de) istisnai durumlar hariç. Bunların her biri çocuğu aslında hayata hazırlar, yok benim çocuğumun arkasını toplasınlar yarım saat geçte alabileyim diyosanız buyrun özel okullara. Ondan sonra salınsın etrafta prensler prensesler..

Öğretmen mesaisi 8-5 değildir. Öğretmen mesaisi saat üzerinden hesaplanır hanımefendi. Çalışma yönetmeliğinde böyle yazmaktadır. Ayrıca bunla ilgili Danıştayın kararı da var. Bakın aşağıya ekliyorum , ayrıca belli başlı bölümler hariç (özel eğitim, rehberlik danışmanlık, okul öncesi gibi) teneffüs vs gibi saatlerde okul idaresi tarafından belirlenen nöbetçi öğretmen öğrenciden sorumludur. Okul öncesinde ise öğretmen okul çıkış saatinde öğrencileri teslim eder geç kalan veliyi bekleme zorunluluğu yoktur bunu nöbetçi öğretmen, idareci ya da görevlendirilmiş ücretli personel yapar. Öğretmenin mesaisi okul ders süresi bitince biter.

Öğretmenlerin mesai süreleri, Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar kurulu kararında yer alan aylık ve zorunlu ek ders karşılığı girmek zorunda oldukları ders saati sayıları ve ilgi yönetmeliğine göre belirlenen bir ders saati süresi ve aralardaki teneffüs sürelerinden oluşmaktadır.​

Değerli sözleriniz için teşekkür ederim. Sanırım vicdan ve sindirme meselesi. Aksini mümkün değil yapamam. Yanlis algi ve suregiden olumsuzlukların önünü kesebilmek, yönünü değiştirebilmek için elimden gelenin fazlasini yapmaya çalışıyorum. Dilerim her açıdan farklı noktalara gelebiliriz. Milim milim de olsa ilerledigimizden suphem yok, ancak cok yipratici oldugu da baska bir gerçek. Sevgiler

5 Dakika geç çıksa nolur diye nerde dedim?

Öğretmen çıkışa 15 dakika kala alın diyor. Çıkışa 10 dakika KALA almak sorun oluyor azar işitiyoruz. Bunu diyorum.

Öğretmenin umru değil mont falan. Hiçbir çocukta yok. Çoğu çocuk bu sebepten hasta.

Parkı gören çocuğa evde sabaha kadar tembihle anlamıyor o anda. Ben mont ayakkabı giydirilsin demedim. Çocuklar montunuzu giyin dese yeterli benim için. Ben prens istemiyorum. Anaokulunun oğluma bir şeyler katmasını istiyorum sadece. Hakkım bu.

Son düzenleme:

Bizimkiler okuldaki tek sınıf olarak kalıyor. Zaten son 1 saat bahçedeler. Ve her veli gelip alıyor ne zaman alırsa. Kalabalık yok yani.

İşte alt tarafi anasinıfı. Madem çocuk gelişimi mezunu olarak bu kadar bilgili oldugunuzu duşünuyorsunuz. Okulda ayicık boyasın siz de evde istediğiniz egitimi verin

Evet anasınıfı. Yani çocuklarımızın okulla ilk tanıştığı yer. Eğitim hayatlarına adım attıkları yer.

Tamam oğlum sadece ayıcık boyamaya gitsin. Yeter ki okul haklı çıksın.

Çok teşekkür ederim gerçekten anlayamadım ben gelen tepkileri... Galiba ya anlatamıyorum ya da farklı bir psikoloji var anlayamadım.

Ne kadar üzücü yazdığınız olaylar. Hakaret, şiddet... İnsan şu kuzulara nasıl kıyabiliyor anlayamadım. Velilerin destek olmaması da inanılır gibi değil. Okulda bizim ilk yılımız ve burda yazılanlara da bakıyorum da veli dünyası çok garipmiş gerçekten. Ne diyeyim...

Evet cevap vermeyeyim diyorum ama öyle cevaplar geliyor ki susamıyorum

Valla sabrım taşıyor aslında cevap vermeyeyim diyorum da cevap verilmeyecek gibi değil yazılanlar

Ben anlayamadım nasıl haklı çıkıyor öğretmen. Sanırım ben öğretmen olarak yazsam hiç bir veli 15 dakika önce almıyor çocuğunu desem yine haksız çıkardım. Mesai çıkışınız 5, ne hakla erken bırakırsınız mesainizi derlerdi bu sefer de

Ben anaokulu ogretmeniyim. Yazdıklarınızı okuyunca ben deliymişim dedim. Ozel sektorde çalışıyorum. Ama devlette de calissam ozelde de ışini layığıyla yapmak diye bisey var. Bikere vicdan meselesi. Bu havada nasil montsuz çıkılır. Ve 5 yaşında ki cocuklar ilkokula hazirlik grubu olurlar. Serbest zaman bukadar cok olmamali. Tv ye hic anlam veremedim. Gerekli kisiler ile görüşün derim. Hala care bulunmazsa maddiyatiniz da iyiyse ozele verebilirsinizm ama her ozel de iyi degil. Devletten daha beter ozeller de var. Iyi arastirmak lazim.

Evet benim de beklentilerim bu yöndeydi sizinki çok iyiymiş. Konuşup bir süre daha bakacağım duruma göre hareket edicez artık. Teşekkürler.

Evet işte ben de böyle düşünüyorum. Kurum değil, öğretmen ve öğretmenin mesleğine bakışı önemli benim için. Bu mantıkla devlete verdim. Pazartesi konuşacağım kafamdaki her şeyi ve yine düzelmezse başka bir yer bakacağım.

Anladım. Siz her şeyi bilen annesiniz, her şeyi layıkıyla yapmışsınız. Tebrikler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…