• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anasınıfı sorunu

Merhaba arkadaşlar,
Yavrum 5 yaşında ve anasınıfına başladı. Ama başından beri bazı sorunlar oldu.

Öğretmenin hiçbir şeye tahammülü yok. Mesela geçenlerde zorunlu olarak 3-4 dakika geç kaldım çıkışa öğretmen söylenmeye başladı. Çıkış saatinden 15 dk önce almamız gerekiyormuş. Evim biraz uzakta olduğu için benim evden çıkıştan yarım saat önce çıkmam demek oluyor bu. Hadi ona neyse...

Dersin son 1 saatini bahçedeki parkta geçiriyor çocuklar. Yardımcı öğretmen de olmasına rağmen üstlerinde montları yok, giydirilmiyor. Son günlerde akşam üstleri serin oluyor. Sınıfta kaç kişi hasta oldu bu sebepten. Benim çocuğum da 1 haftadır öksürüyor kuru kuru. İyice sinir olmaya başladım.

Ben de çocuk gelişimi mezunuyum az çok zorluklarını biliyorum bu mesleğin. Ama şöyle bir bakınca zaten son 1 saat park, yarım saat yemek. Ee 4 saatin 1.5 saati boş geçiyor. Bazen TV'den de çizgi film açılıyor. Yani yaklaşık 2 saat yok 4 saatlik derste. Bir de erken alınma konusu eklenince bana bir geldiler hele ki montsuz parkta oyun vs vs.

Tamam devlet okulu ama öğretmenin her şeye bir şey demesi, çocuklardan da hep şikayet etmesi vs alıp özele mı versem? Normal mi bu durum sizce????
Durumunuz varsa tabiki özele verin.
Devlette kac kisilik ki sınıflar?Kalabalık+ögretmen ilgisizse cocuklar magdur oluyor.
Ama cıkıs saatlerine özen göstermeniz lazım.
Biz ben yarım gün calıstıgım icin 15.30 dan önce alıyorz ,ögretmene dedim hatta erken geliyorz ama sorun olur mu diye?Yoo daha iyi hepsi aynı anda cıkarken karmasa oluyoır dedi.
Calısmıyorsanız önden alabilirsiniz biraz.
Madem 1 saat bos geciyormus.
Ben nekadar erken kavussak okadar iyi kafasındayım kızımla:)Erken erken alıyorz o yüzden:)

Bu kısım kesin ve net yanlış bilgi. Hak ve sorumluluklarınızı bilerek , bilinçli bir veli olarak gerekli şekilde konuşup anlaşma yolunu bulabilirsiniz.
Okulun açılış kapanış saati belli, öğretmen başladığı saate beş dakika geç kalsa kızacak veliler iş çocuğu almaya gelince beş dakika geç alsak ne var sanki beklesin diyorlar. O öğretmenin de işleri, başka sorumlulukları var neticede. Ona göre ayarlıyor herkes kendini.
Hani veli işten çıkıp trafikte kalır yetişemez idare edilir de keyfi geç kalmalar da hoş değil.

Kesinlikle..ya bazi veliler dün ya kendi etraflarında dönüyor zannediyorlar ama öyle degil iste ogretmenin de bir evi barkı colugu cocugu var..zamaninda alinirsa herkes mutlu bir sekilde evine gider..Ben kizimi 15-20 dk önce aliyorum ha bizim ögretmen hic birsey demedi Ben kendi istegimle..cünkü sinifta en sona kalan cocuk da ruhen kötü etkileniyor yani ne gerek var cocugu o psikolojiye sokmaya🤷🏻‍♀️
Biz dün abartmısız 15.00 de gitmisiz:)İkindi kahvaltısından aldık cocugu:KK70:
Kres tabi bizimki,ögretmeni daha iyi erken kavustu size dedi hatta:)

Son düzenleme:
Okulun açılış kapanış saati belli, öğretmen başladığı saate beş dakika geç kalsa kızacak veliler iş çocuğu almaya gelince beş dakika geç alsak ne var sanki beklesin diyorlar. O öğretmenin de işleri, başka sorumlulukları var neticede. Ona göre ayarlıyor herkes kendini.
Hani veli işten çıkıp trafikte kalır yetişemez idare edilir de keyfi geç kalmalar da hoş değil.
Ben, calısmayan arkadasımın nöbet sınıfına bıraktıgını biliyorm.Para veriyoruz okadar kalsın sonuna kadar diyordu
Bana cok sacma geliyor,evdesin git al cocugunu ,ögretmenin de biri eksilsin basından.Yani veli olarak söylüyorm bunu.Ögretmen değilim.
Ben 14.00 de cıkıyorum ,15.00-15.15 gibi gidip alıyoruz.
Benim icin önemli süre isteki zaman.Sonrasında neden bekletiyorlar hic anlamıyorum,keyfi bekletenler.

hırsımı alamadım her yerde yazacam bunu aynı benim eski ana sınıf öğretmeni eski arkadaşım gibi.
(oda ağlanır dururdu herşeye ben mecbur değilim derdi rahmetli)

Veli geç alsın demedim ki... Eğitim saati bellidir. Bu yıl 4 saat anasınıflarında. 12 de başlıyorsa eğitim 16 da biter. Öğretmen çocuğunuzu 15.30 da alın, 15.45 de alın diyemez. Çünkü 16 dersin bitişidir, dağılma diğer bir değişle çocukların alınma saati 16.00 dır. veli derseki ben 16.05 te alamaya geleceğim bu kabul edilemez. O zaman sizin dediğinize katılırım. Ama benim anladığım öğretmen eğitim saatinin son 10-15 dakikasından bahsediyor.

Veli geç alsın demedim ki... Eğitim saati bellidir. Bu yıl 4 saat anasınıflarında. 12 de başlıyorsa eğitim 16 da biter. Öğretmen çocuğunuzu 15.30 da alın, 15.45 de alın diyemez. Çünkü 16 dersin bitişidir, dağılma diğer bir değişle çocukların alınma saati 16.00 dır. veli derseki ben 16.05 te alamaya geleceğim bu kabul edilemez. O zaman sizin dediğinize katılırım. Ama benim anladığım öğretmen eğitim saatinin son 10-15 dakikasından bahsediyor.
Veliler sürekli geç kaldığı için geç kalma payı bırakıyor öğretmenler. Bir de hepsi aynı anda gelince yığılma oluyor. Bir de eğer ilkokul bünyesindeyse büyük çocuklar da çıkıyor iyice curcunaya dönüşüyor. 10 dakka erken alınsa çocuklar. veliler ölmez. çocuk yaşıtlarından geri kalmaz, kesin bilgi.

Veliler sürekli geç kaldığı için geç kalma payı bırakıyor öğretmenler. Bir de hepsi aynı anda gelince yığılma oluyor. Bir de eğer ilkokul bünyesindeyse büyük çocuklar da çıkıyor iyice curcunaya dönüşüyor. 10 dakka erken alınsa çocuklar veliler ölmez, çocuk yaşıtlarından geri kalmaz, kesin bilgi.
Kesinlikle.
Biz özel kresdeyiz,hep 1 saat erken gidince ben acaba yanlıs mı yapıyorz,ögretmen rahatsız olur mu falan diye düsünüyordm.
Dün anladım olmuyor hatta destekliyor,kadın bi tanesini önden yolluyor sonucta neden sorun olsun.
Devlette belki erken alın diyemez ögretmen yasak diye ama veliler duyarlı olabilir.İsi olmayan gitsin alsın cocugunu yani biraz erken.(Ana sınıfı icin söylüyorum)

Kesinlikle.
Biz özel kresdeyiz,hep 1 saat erken gidince ben acaba yanlıs mı yapıyorz,ögretmen rahatsız olur mu falan diye düsünüyordm.
Dün anladım olmuyor hatta destekliyor,kadın bi tanesini önden yolluyor sonucta neden sorun olsun.
Devlette belki erken alın diyemez ögretmen yasak diye ama veliler duyarlı olabilir.İsi olmayan gitsin alsın cocugunu yani biraz erken.(Ana sınıfı icin söylüyorum)
Çocuklara daha anasınıfında yarış atı muamelesi yapmaya başlıyorlar. Parkta oynuyormuş, çizgi film izliyormuş çocuklar diye dertleniyor kadın. 5 yaşında çocukları 4 saat sınıfa tıkıp çizgi çalışması falan yaptırsa mutlu olacak.

Mont konusunu konuşabilirsiniz onun haricinde çıkış saatlerinde 15 dakika önce alın demesi normal geldi bana. Öyle demese velilerin çocukları alma saati beşi geçecek muhtemelen, yığılma olma ihtimali de var.

5 yaşındaki çocuk için parkı boş vakit olarak görmenize de çok şaşırdım. Şimdi siz onu okul sonrası bende yapabilirim diye düşünüyorsunuz ama sınıf arkadaşlarıyla parkta oynayıp birlikte vakit geçirmesiyle aynı olmayacaktır hiçbiri şekilde.

Çocuklara daha anasınıfında yarış atı muamelesi yapmaya başlıyorlar. Parkta oynuyormuş, çizgi film izliyormuş çocuklar diye dertleniyor kadın. 5 yaşında çocukları 4 saat sınıfa tıkıp çizgi çalışması falan yaptırsa mutlu olacak.
Burnu akan çocuk gönderen veli gördüm ben geri kalacak bir hafta diğerlerinden az mı ders görsün diye. Sonra tüm sınıf dökülüyormuş aman ne gam yeter ki dört beş yaşındaki çocuğu iki oyun az oynamasın. Veli arasındaki yarış anaokulunda başlıyor.

Aklıma staj yaparken bana kriz geçirten veli geldi. Israrla 45 dk geç kalıyordu işi sebebiyle. Tabi öğretmenler gidiyordu. Ben bekliyordum.

Burnu akan çocuk gönderen veli gördüm ben geri kalacak bir hafta diğerlerinden az mı ders görsün diye. Sonra tüm sınıf dökülüyormuş aman ne gam yeter ki dört beş yaşındaki çocuğu iki oyun az oynamasın. Veli arasındaki yarış anaokulunda başlıyor.
Oyun ne demek koskoca çocuk olmuş, ana sınıfı yaşına gelmiş otursun test çözsün 🙄

Ben, calısmayan arkadasımın nöbet sınıfına bıraktıgını biliyorm.Para veriyoruz okadar kalsın sonuna kadar diyordu
Bana cok sacma geliyor,evdesin git al cocugunu ,ögretmenin de biri eksilsin basından.Yani veli olarak söylüyorm bunu.Ögretmen değilim.
Ben 14.00 de cıkıyorum ,15.00-15.15 gibi gidip alıyoruz.
Benim icin önemli süre isteki zaman.Sonrasında neden bekletiyorlar hic anlamıyorum,keyfi bekletenler.
Çocuklarımı erken almaya çalıştığım zaman kreşte de anaokulunda da uyarıldım.
Çevrem de aynı şekilde okullarından saate özen göstermeleri, erken hiçbir çocuğun alınmaması ile ilgili uyarıldı.
Hem diğer çocukların etkilendiğini çıkış saati gelip kendilerinin neden kaldığını sorgulayıp ağladıkları hem de o sürenin de eğitim hayatına dahil olduğunu, son derslerin genelde eğlenceli aktiviteler şarkı öğrenme, park saati gibi etkili iletişimle geçtiği için sınıf arkadaşlarından eksik kalmasının ertesi gün sohbet ederken sıkıntı yaratabileceği, çocuğun konuşacak konusu olmayınca sessizleşebileceği söylendi.

Her kurum farklı herhalde.
Kk da duyuyorum ilk defa erken alınmanın desteklendiğini.

Çocuklarımı erken almaya çalıştığım zaman kreşte de anaokulunda da uyarıldım.
Çevrem de aynı şekilde okullarından saate özen göstermeleri, erken hiçbir çocuğun alınmaması ile ilgili uyarıldı.
Hem diğer çocukların etkilendiğini çıkış saati gelip kendilerinin neden kaldığını sorgulayıp ağladıkları hem de o sürenin de eğitim hayatına dahil olduğunu, son derslerin genelde eğlenceli aktiviteler şarkı öğrenme, park saati gibi etkili iletişimle geçtiği için sınıf arkadaşlarından eksik kalmasının ertesi gün sohbet ederken sıkıntı yaratabileceği, çocuğun konuşacak konusu olmayınca sessizleşebileceği söylendi.

Her kurum farklı herhalde.
Kk da duyuyorum ilk defa erken alınmanın desteklendiğini.
Çocuk 1-2 saat erken alınıyorsa evet dediğin/okulun söylediği doğru. 10-15 dakika erken alınmasında sorun olmaz hatta yığılma olmasın diye teşvik edilir.

Çocuk 1-2 saat erken alınıyorsa evet dediğin/okulun söylediği doğru. 10-15 dakika erken alınmasında sorun olmaz hatta yığılma olmasın diye teşvik edilir.
15 dk önce de alamıyorum çocuğumu:)
Çıkış saatleri tam 16:30, 3 dk önce bile verilmiyor, kapıları açılmıyor.
Hatta güzel havalarda hepsi bahçeye hazır çıkarılıp, oradan tek tek velilere teslim ediliyor, velisi geç kalacak öğrenciler hiç hazırlanmadan etkilenmemeleri için nöbet sınıfına gönderiliyor.
Pandemi sebebi ile okul sınırına bir adım bile attırılmıyor veliye.

Fazla disiplin var bizde herhalde, bilemedim.

aynısını benim bir arkadaşım yaptığı için artık her şeye inanıyorum.
hayır 2 gün gelmese kaldı ki, üni hazırlık öğrencisi olsa bile toparlar yaa
hayır 4 yaşındaki çocuk neyden geri kalabilir?
hocam ben iplikten su almaca oyununda geride kalmışım kuralları bir daha anlatabilir misiniz? mi diyecek :D
-bu arada oyunu googledan arattım :D-

15 dk önce de alamıyorum çocuğumu:)
Çıkış saatleri tam 16:30, 3 dk önce bile verilmiyor, kapıları açılmıyor.
Hatta güzel havalarda hepsi bahçeye hazır çıkarılıp, oradan tek tek velilere teslim ediliyor, velisi geç kalacak öğrenciler hiç hazırlanmadan etkilenmemeleri için nöbet sınıfına gönderiliyor.
Pandemi sebebi ile okul sınırına bir adım bile attırılmıyor veliye.

Fazla disiplin var bizde herhalde, bilemedim.
Hayır özel okulla devlet okulunu bir tutuyorsun sen. Maksimum 10 kişilik en az 2 öğretmenli yardımcı ablalı bir sınıfla 25 kişilik tek öğretmenli bazen stajyerli bir sınıfın ne imkanları ne uygulamaları aynı değil, olmayacaktır.

Hayır özel okulla devlet okulunu bir tutuyorsun sen. Maksimum 10 kişilik en az 2 öğretmenli yardımcı ablalı bir sınıfla 25 kişilik tek öğretmenli bazen stajyerli bir sınıfın ne imkanları ne uygulamaları aynı değil, olmayacaktır.
Ben çocukları almaya giderken onlarca okulun önünden geçiyorum, keza şahsım değil tüm arkadaşlarımın çocukları da böyle.
Sadece bizde değil, pandemi sebebi ile özel devlet farketmeksizin aşırı duyarlılık söz konusu.

Öyle devlet anaokulları biliyorum ki çocuğu teslim etmek için belirledikleri 15 dk dışına bile çıkmıyorlar, örneğin 15 değil 20 dk geç geldiniz, bunun sebebini müdüriyete açıklamanız gerekiyor, öğretmene geç kalacağım mesajıyla bitmiyor mesele.
Yine aynı şekilde, orada bir yoğunluk oluşturursanız hemen dağılmanız isteniyor trafiği engellememe adına okul çevresinde 5 dk bile önce olmayacaksınız.

Bu anlattığım okul 2 arkadaşımın çocuğunun gittiği, annemin evinin dibi, benim her gün mecburi geçtiği kendi gözümle de gördüğüm bildiğimiz devlet anaokulu.

Ha bu arada özelde evet çocuğum ama en az mevcut şuan bizde, o da 18 kişi.
Ne köklü okullarda 25 28 öğrenci var.
Kreşlerde var sadece 10 kişilik sınıflar, eğitim kurumları öyle değil.

Ben çocukları almaya giderken onlarca okulun önünden geçiyorum, keza şahsım değil tüm arkadaşlarımın çocukları da böyle.
Sadece bizde değil, pandemi sebebi ile özel devlet farketmeksizin aşırı duyarlılık söz konusu.

Öyle devlet anaokulları biliyorum ki çocuğu teslim etmek için belirledikleri 15 dk dışına bile çıkmıyorlar, örneğin 15 değil 20 dk geç geldiniz, bunun sebebini müdüriyete açıklamanız gerekiyor, öğretmene geç kalacağım mesajıyla bitmiyor mesele.
Yine aynı şekilde, orada bir yoğunluk oluşturursanız hemen dağılmanız isteniyor trafiği engellememe adına okul çevresinde 5 dk bile önce olmayacaksınız.

Bu anlattığım okul 2 arkadaşımın çocuğunun gittiği, annemin evinin dibi, benim her gün mecburi geçtiği kendi gözümle de gördüğüm bildiğimiz devlet anaokulu.

Ha bu arada özelde evet çocuğum ama en az mevcut şuan bizde, o da 18 kişi.
Ne köklü okullarda 25 28 öğrenci var.
Peki. Biz işin içindekiler bilmiyoruz en iyi sen biliyorsun filmcim çevrende gördüklerinle. Ne diyeyim.

Back
X