Anemonia'nın diyet günlüğü

Ay canım benim çok teşekkür ederim Daha bugün 2. günüm bitti işte şimdi yürüyüşten geldim.Ama bugün yürürken çok zorlandım fazla yürüyemedim o yüzden.Zaten normalde de çok fazla yemem hatta sıvıda çok tüketirim ama abur cubur çok yiyordum onları bıraktım tamamen.Daha da az yemeye başladım.Acıkınca meyve yiyorum falan.
Ramazanda bende sahuru kahvaltı gibi yapıp iftarda da çorbayı içip biraz bekleyip ana yemekten çok az yeyip bitirmeye çalışacağım.İnşallah başarırız.Bende bıktım bu kilolardan hayatım boyunca böyle olmak istemiyorum.Denediğim her kıyafet olsun istiyorum.Tereddüt etmeden internetten birşey alayım istiyorum.Şişman kıyafetlerine bakmak istemiyorum zaten hep yaşlı işi

Herkese iyi akşamlar
Öncelikle şunu belirteyim ki uzun bir süre tartılmayı düşünmüyorum ramazan sonuna kadar .Yerimde saydığımı gördüğüm için moral bozmak istemiyorum.Ne bileyim ramazan sonu biraz şaşırmak çok hoşuma gider
Sahurda 1 bardak çay içmiştim pazartesiyi serbest bıraktığım için aç değildim
iftarda
1 kase mercimek çorbası
2 kase cacık
1 haşlanmış tavuk parçası
1 kaşık pilav
Az biraz karpuz
Bol bol su
2.5 -3 saat kadar spor yaptım bunun yaklaşık 1 saati egzersiz gerisi yürüyüş

Uzun zaman diyet sayfama geri dönmek benim için ne kadar acı anlatamam .En son 70 kiloda bırakmıştım diyeti şimdi ise 85 kiloyla tekrar aranıza katılıyorum .Sanırım bu 15 kilo bana fazlaca özgüvenimde dolayı geri döndü .Ya zaten istediğim zaman veriyorum diye diye eskiye geri dönüşü başlattım ve baştan başladım .Bugün allahın izniyle diyetimin ilk günü unutmuşum diyet değildi benim ki sağlıklı beslenme ...
.Bana bu yolda destek olacak arkadaşlarımı görmekten mutluluk duyarım .Zaten burasıda olmasa bu iş tek başına yürümüyor .Sıkıcı oluyor zaten zamanında bırakmamın bir diğer nedenlerinden biride bu sıkılmak .Hadi hayırlısı bakalım .
Madem yeniden başlıyoruz ilk gün yediklerimi sıralayayım :
1.Gün

Kahvaltı

1 yumurta
4-5 tane siyah ve yeşil zeytin
Sınırsız çay

Öğlen

Şu marketlerde paket halinde satılan 70 gr lık sebzeli erişteyi aldım .Kalorisi oldukça düşük olduğu ve tok tutabileceğini düşündüğüm için tercih ettim .

Akşam

4 kepçe tarhana çorbası
1 kaşık pirinç pilavı
2 kaşık etli nohut
2-3 tane salatalık turşusu yedim .

Şimdi de yine çayımı içiyorum .Allaha şükür ilk günüm olmasına rağmen zorlanmadım pek sanırım ilk günün hırsı bayağı fazla oluyor .Onun dışında yanımda taşıdığım yarım litrelik pet şişemlede gün içerisinde 3 lt kadar su içtim .Günlük spor aktivitesi olarakta 1,5 saat yürüyüş yaptım .Ben koşmayı daha çok seviyorum ama bu halde koşmakta pek doğru gelmiyor bana biraz hafifledikten sonra tempomu arttırmayı düşünüyorum .Günlüğümü aktif olarak kullanmaya çalışacağım şimdilik hoşçakalın en yakın zamanda görüşmek üzere :)

Bugüne sabah kahvaltımı yazarak başlıyorum .

1 yumurta
1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
3 dilim hindi salam
1 kk peynir
5-6 adet siyah ve yeşil zeytin

öğlen pek birşey yiyemeyeceğim sanırım yersemde form bisküvisiyle geçiştiricem onun dışında
akşam
birkaç kaşık barbunya
birkaç kaç kepçede çorba yapmayı düşünüyorum
Gün içerinde mutlaka 3 lt su ve 1.5 saatlik yürüyüş planım var .Şu sıralar çok istekliyim araya bir egzersiz planı dahi sıkıştırabilirim sanıyorum :)

Merhabalar

Okul vakti gelmeden hemen günlük menümü paylaşayım.

Kahvaltı

1 adet haşlanmış yumurta
2 dilim tam buğday ekmeği arasına konulmuş peynir ve 2 dilim salam ile hazırlanmış tost .(Bu ekmeğin esmerliğine bayılıyorum )
5-6 adet zeytin
3 adet yağzsız kızarmış sosis kalorisi oldukça az olduğu için tercih ettim .Sosisin zararlı olduğunu düşününenleriniz varsa bu konuda fikirlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim .

Öğlen
2 kepçe şehriye çorbası ve 1 küçük mandalina

Akşam için sebze yemeği planım var onuda artık akşam olunca paylaşacağım . En yakın zamanda görüşmek üzere :)

Merhaba
Bugün kendimi inanılmaz iştahlı hissediyorum neden böyle oldum hiçbir fikrim yok zor tutuyorum kendimi.Ama dayanmaya çalışıcam .Dün akşam yediklerimi yazamamıştım onu paylaşayım .
Akşam
3-4 kaşık etli türlü
3 kepçe mercimek çorbası
salata
Bugün de kahvaltıda
1 yumurta
1 kk peynir
2 salatalık
1 orta boy domates
3 adet küçük sosis (Şu sosis işinede son vermeliyim hem vicdanım hemde midem bu durumdan rahatsız kalorisi düşük olmasına rağmen . )

Öğlen için şu an gerçek anlamda amacımdan saptırmayacak birşeylere ihtiyacım var .
1 şekersiz nescafe ve salata iş görür sanırım onun dışında ızgara tavuk düşünsem çok daha iyi olacak .
Öğleni atlatırsam akşam birşey yemeyi düşünmüyorum.En fazla elma olur yediğim herhalde . :) En kısa zamanda görüşmek üzere günlük ...

Aman aman bugün nasıl geçti Allah'ım nerdeyse çıldırmak üzereydim öğlen vakti .Kendimi sokağa ancak atabildim .
Öğlen
1 kase mercimek çorbası
roka ve maydonozdan oluşan bol limonlu bir salatayla geçirdim çokta iyi oldu.Ben sanırım ara öğünlerde koymalıyım .

1.5 saatlik bir yürüyüşten sonra

Akşam
2 kepçe hazır yayla çorbası
3 kaşık soslu makarna
bol bol salata az yağ ve az tuz ile hazırlanmış
Bugün kendimi ancak bu kadar frenleyebildim .İnsan evde kalınca daha çok yemek yiyesi geliyor .İyi ki yürüyüşe çıkışım yoksa hem psikolojik hem de fiziksel olarak kendimi yıpratabilirdim .Bu yüzden yürüyüş stres bakımından gayettte iyi oldu.
Akıllı telefonuma indirdiğim gps ile çalışan aktiviteye bağlı kalori sayacı ile motivasyonumu arttırdım.
1.5 saatte hedefim 500 cal. yakmaktı fakat evin kapısına vardığımda 480 cal. ancak görebildim.Bence bu bile gayet iyi sayılır.Onun dışında 6,62 km yol yürümüşüm .Bu tür yardımcı ekipmanlarla sağlıklı yaşamaın farkındalığı daha fazla oluyor .Neyse iyice reklam mı yaptım ne

Şu an gayet iyiyim geçen seferde yaklaşık 22 kilo vermiştim bu süreçte 6-7 ayda gerçekleşmişti .Eğer her hafta 1-2 günü serbest bırakmasaydım .22 kiloya ek 5-6 kilo daha verebilirdim .Belki herşey farklı olurdu .Şimdi ise bu herşey serbest günlerini çıkararak deneyeceğim . Neyse geçmişe takılmamalıyım zaten şu anda da o döneme dönmeye çalışıyorum
Bugün sayfamı çokça meşgul ettim yarın görüşmek üzere ...

Herkese Merhabalar
Hemen kahvaltı listemi paylaşayım

2 adet yumurta ve dereotu ile hazırlanmış yaklaşık bir çay kaşığı yağ ile kızartılmış omlet .
2 adet salatalık
1 orta boy domates
5-6 yaprak roka ve maydanoz
2 dilim peynir
çay

Kahvaltım zengin ve doyurucuydu . Öğle ve akşamı yazacak zamanım olmayabilir ama elimden geldiğince burayı sık ziyaret edeceğim görüşmek üzere :)

Birkaç günlük aradan sonra herkese merhaba
Dürüst olup 2 günlük bir ara verdiğimi söylemeliyim fakat fazla abartmadım.Bu da ailemin yanına dönememden kaynaklanıyor.Ama tekrardan devam ediyorum tam gaz ...
Öncelikle tartıda 82.9 rakamını gördüm. Bu hafta içinde de 7 başlangıçlı bir rakam görsem hiçte fena olmaz .Çokta mutlu olurum .Bugün ailemin yanından döndüm ve inanılmaz bir soğuk vardı dışarıda bu durum sporumu aksatmaz umarım .Çünkü yürümeyi gerçekten seviyorum .Onun dışında yeniden başladığımıza göre bugünkü menümüde paylaşayım.
Kahvaltı

1 yumurta
1 domastes
1-2 peynir dilimi
5-6 adet zeytin ve çay

Öğlen

Kahvaltı gibi oldu
biraz peynir
3 ince dilim tavuk jambon
5-6 adet zeytin

Akşam

3 kaşık bulgur pilavı
2 kepçe ezogelin çorba
1 kase yoğurt
salata 1-2 kaşık

Görüşmek üzere ...

Merhaba
Yorucu bir pazar alışverişinden sonra yazma fırsatı buldum.
Kahvaltı
2 yumurta ve çok çok az sıvı yağdan hazırlanmış omlet
1 kk peynir
5-6 adet zeytin

Bugün karbonatlı suya başlamayı düşünüyorum .Arada da 2 madalina yemeyi düşünüyorum ....

Ara öğün de 1 mandalina yedim

Öğlen
2 ince dilim jambonu 1 dilim tam buğday ekmeğiyle yedim .
Şekersiz sütlü bir kahve içtim yanında

Akşam

3 kaşık bulgur pilavı
8 kaşık karnabahar yemeği
2 kepçe ezogelin çorbası
salata

Merhaba

Kahvaltı

dereotlu ,biberli ve 2 yumurtalı 1 çay kaşığı kadar yağ ile yaptığım omlet
bolca roka
1 küçük salatalık
1 kk peynir
5 adet yeşil - 5 adet siyah zeytin
1 adet kızarmış tam buğday ekmeği

Güzel bir kahvaltı oldu .Bol yeşillikli akşama kadar fazla acıkmıyorum bu sayede .Kahvaltıyı ne kadar zengin ve çeşitli yaparsam o kadar da mutlu oluyorum .Bence günün en değerli öğünü .

Ogle canim birsey istemedi zaten su an aksam olmak uzere aksam menumu paylaşayım
Akşam

2 kepce ezogelin corba
4-5 yemek kasigi karnabahar yemegi
suyu cikmis yoğurt
neden suyu cikmis derseniz yogurt acildiktan sonra sulanmaya basliyor ve o su yorgurdun kendisinden bile cok faydali bende atmak yerine icmeyi tercih ediyorum tadi da oldukca guzel tavsiye ederim aksama daha var midem kazinirsa hafif birşeyler yersem buraya eklerim
gorusmek üzere

Bugün mü sıkıcı yoksa bana mı öyle geliyor .Kafamda ne kadar uzak tutmaya çalışsamda özgüvenimi yıkmaya kendimi daha mutsuz olmaya itecek birçok düşünce barındırıyorum.Güzel bir yürüyüşten geldim .Yolda yürürken bir ara camekanda kendime denk geldim .Sanırım uzun bir süre aynalara bakmayacağım .Sabahtan beri varolan özgüvenimi yerle bir etti.Pes ettiğim anlamını çıkarmayın lütfen sadece biraz umutsuzluğa düştüm .Ama zaman herşeyin ilacı dedim .Gerçekten kilo hayatın %80 inini mahvediyor .Asosyalleşiyorsunuz .Kimseyle konuşmak istemiyor sözde kendi başınıza bir dünya kuruyorsunuz .Kendinle kalmak kadar sıkıcı birşey yok sanırım .Bugün de işte tam ben bu haldeyim .İşin iliginç tarafı bugünlerde inanılmaz bir koşma istediğimde var ama bulunduğumuz muhit sanırım benim bu durumuma hazır değil .Çılgınca bir koşma isteğiyle yanıp tutuşuyorum .Sanki bir yerlerde koşsam içimden o incecik kız bir anda içimi yarıp dışarı çıkacak ve özgürlüğüne kavuşacak gibi geliyor .İşin kötüsü havalarda oldukça soğudu ve 1 saatlik yürüşümde bile sokaklar bomboş ve soğuktu .Farkındayım bugün bu sayfayı tam anlamıyla bir günlük niyetine kullanıyorum .Bu arada biraz önce şekersiz bir sütlü nescafe içtim günlük haberin olsun

Merhaba,

Daha önce kilo vermişsin, inşallah tekrar verirsin kolaylıkla. Önemli olan inanmak.

Kendini daima sev, hepimiz insanız, kilolu olsak da duygularımız var. Özgüvenin kilon ile kaybolmasın. Bol şans sana :)

Umarım ben de kilo veririm kısa vadede :)

Ve son olarak koşmak istiyorsan koş, kim nederse desin yapmak istediklerinden vazgeçme.

Görüşürüz =)

Merhaba

İnancım var ve gerçekten bırakmaya da hiç niyetim yok .Ama işte anlık moral bozuklukları olabiliyor bu gibi durumlarda .Kısa sürede kilo vermek hepimizin temennisi umarım en kısa zamanda da veririz .Koşmaya gelince 1-2 hafta daha var .Eğer 70 li rakamları görürsem koşulara başlayacağım .Desteğin için teşekkür ve sayfamı renklendirdiğin içinde :)

Daha önce kilo verdiğin için de sormak istiyorum.

Önerebileceğin kilit şeyler var mı? Örneğin yiyecek, içecek, bitki vs. olabilir.

Tüyo verirsen çok memnun olurum =)

Daha önce kilo verdiğin için de sormak istiyorum.

Önerebileceğin kilit şeyler var mı? Örneğin yiyecek, içecek, bitki vs. olabilir.

Tüyo verirsen çok memnun olurum =)

Aslına bakarsan hızlı kilo vermek adına bende bu tür şeylere ihtiyaç duyuyorum ama özel karışımlar yapmıyorum .İlk diyet günümde soğan çorbası yapmıştım içinde bayağı biber vardı ve onu içerek kendime eziyet çektiriyordum .Sonra madem diyet yapıcam bunu kendime eziyet haline getirmemeliyim diyerekten vazgeçtim .Çünkü diyetten de vazgeçiyordum nerdeyse .Kendi yaptıklarıma gelince özellikle sabah kahvaltısının doyurucu olmasına inanılmaz dikkat ediyorum .Hergün sıradan aynı kahvaltıları yapmamaya çalışıyorum .
Tabii yumurta benim diyetimin yegane tetikleyicisidir .Yumurtayı özellikle farklı farklı pişiririm .omlet yapacaksam bol sebzeli yaparım .Akşam içinse mutlaka çorba olmalı çorbayı atlarsan bence gece aç yatman oldukça yüksek ihtimal .Bu iki şeyi yaparsan gün içerisinde de hiç aç kalmazsın .Süt ve süt ürünlerini oldukça tüketirim .Bir de ingiliz karbonatı diye birşey var onu kullanıcam şimdi, çok etkisi varmış kilo vermede bir tanıdığım 30 kilo vermiş .Ablamda bana tavsiye etti bende eczaneden aldım çokta ucuz .1,5 lt suya falan 1 çay kaşığı karıştırıyorsun .Bunu araştır sana da uygunsa yapabilirisin.Bir de yanımda sürekli yarım litrelik su şişesi bulunduruyorum .Gözüme küçük geliyor ve bir dikişte bitiriyorum.Hiç farkında olmadan bu şekilde rahat 6-7 şişe su içiyorum .
1 sene önce 6-7 ay gibi bir sürede 22 kilo verdim daha fazla verebilirdim .O zaman haftalık diyet yapıyordum ve 1 haftada 1 gün iznim vardı bazen 2 oluyordu ya da daha fazla .O izinlerde sabahtan akşama istediğimi yiyordum .Buna rağmen sürekli devam ediyordum. Tabii sporunda etkisi var .Şimdi ise böyle bir izni ortadan kaldırdım .Olursa belki ayda bir diye düşünüyorum . Aslında bunlar herkesin yaptığı şeyler ama devamlılık önemli.

Merhaba

Kahvaltı
1 haşlanmış yumurta
1 kk peynir
1 orta boy domates
1 küçük salatalık
2 adet yeşil biber
3 ince dilim tavuk jambon
5-6 adet siyah ve yeşil zeytin
1 adet kızarmış tam buğday ekmeği
Çay :)

Dün öğle ve akşamı yazmayı unutmuşum .
Öğle
salata
2 kepçe çorba

Akşam

3 kepçe yüksük çorba (hazır )
4-5 kaşık yoğurt
kaşığın ucuyla aldığım tadımlık kısır
1 kaşık arpa şehriyeli salata
parmak ucu büyüklüğünde kaşarlı börek

Son yazdığım ufak tefek yiyecekler arkaşdaşlarımın yaptığı ikramlıklardı .Diyetimden ödün vermeden ve hiç canım daha fazlasını istemeden hepsinin tadına baktım. Zaten bunları yiye yiye bu hale geldik dedim kendime ..Pişman değilim aksine irademe hayran kaldım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…