Anemonia'nın diyet günlüğü

Merhaba

Kahvaltı

1 yumurta
2 dilim tam buğday ekmeği arasına koyduğum peynirler yaptığım tost
5 adet yeşil - 5 adet siyah zeytin
Çay :)

Öğlen birşey yemedim uyuyup kalmışım canımda birşey istememişti zaten
Akşam

2 kaşık arpa şehriyeli yeşil mercimek salatası
Bol yeşillikli salata
4 kaşık etli ve bezelyeli sulu patates yemeği
3 kaşık yoğurt
bol su

Şimdi de şekersiz nescafe mi içiyorum . :)

Gunaydin

kahvalti

1 dilim kizarmis tam bugday ekmegi
1 adet biber
1 adet salatalik
kucuk bir catal peynir
2 adet sekersiz nescafe
5 adet yesil 5 adet siyah zeytin

dolapta duran boregi ekmekle degismek istedim ama sonra pisman olacagimi dusundum o yuzden borekleri ve pogacalari uzun bir sure hayatimdan çıkarıyorum

Herkese İyi Akşamlar :)
Öğlen
4-5 kaşık bezelyeli patatesli ve etli yemek

Akşam

4-5 yemek kaşığı türlü

az buçuk yağ ile yapılmış üzerine tek yumurta kırılmış 2-3 kaşık ıspanak .

Şu anda da 1 bardak süt içiyorum

Gün içerisinde bol bol da su içtim.Fakat yürüyüş yapmadım bugün evde hareketli olmaya çalıştım ve 30x30 mekik çektim ve az buçuk bacak egzersizi yaptım .

Şu sıralar kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum .Havalardan ve derslerimden ötürü biraz buruğum .Onun dışında da diyet durumuna kendim de inanamıyorum ama fena gitmiyorum .Allaha şükür canım hiç bir şey çekmiyor .Şu bir ayı firesiz verip kendimi görmek istiyorum .

30 dk bir sporla bugünü noktalamak istedim .Dışarı çıkmadan odamda kulaklığımı takıp en sevdiğim müzikleri dinleyerek egzersiz hareketleri ve dans figürleri yaptım .Oldukça da terledim .Kendime başıma spor yaparken bir an içien o kadar hiddetlendim ki anlatamam .Ben bu saatte odamda ne yapıyorum diye .Ah şu kilolar .Allah utandırmasın sonunda kazanan ben olucam bu sefer Üstüne yine 0,5 lt lik suyumuda yudumladım .Bugün kaçıncı suyu bitirişim inanın bilmiyorum .Şu karbonat olayına hala giremedim unutup unutup duruyorum gerçekten deneyeceğim tabii unutmazsam .Görüşmek üzere :)

Merhaba

Kahvaltı

Bol maydan0zlu , 1 kk peynir ve 2 yumurta çok az sıvı yağ kullanarak yaptığım omlet
1 adet yeşil biber
1 adet salatalık
1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği
5 adet yeşil zeytin
Çay

Günaydın :)

Dün akşam yediklerimi yazamadım mobilden.
saat 15:30 gibi

6-7 kaşık türlü yemegi
1,5 kaşık pirinç pilavı
2 yemek kaşığı bulgurlu yeşil mercimek çorbası yedim .

Pirincin yanına bulgur olmuş mu ? derseniz .Bence de olmamış sağolsun arkadaşım yaptığı için yemekleri beni pek sallamıyor bu konuda ama ben ne olursa olsun devam edeceğim .Pirinç ve bulguru bir arada tükettiğim için zaten bulgurda eklenince o 1,5 kaşık pirinç böylece 2 kaşığa tamamlanmış oldu . Daha fazla pişmanlık duymamak için akşam başka bir şey yemedim .Mutluyum .

SABAH

Kahvaltı

1 adet haşlanmış yumurt
5 adet yeşil zeytin
1 mandalina

Akşam için tekrar görüşürüz...

Öğlen

Form bisküvisi
Çay

Akşam

2 yk pirinç pilavı
2 kepçe yeşil mercimek ve bulgurlu çorba
3 yk türlü

Kahvaltı

2 adet yumurtadan ve 1 çk yağ ile hazırlanmış omlet
1 adet küçük salatalık
1 adet yeşil biber
1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği :) Bayılıyorum

Akşam biraz dertli olabilirm görüşürüz . :)

Öğlen
1 adet form limonlu bisküvi ve çay

Akşam

2 kaşık kabaklı patates yemeği
1 kase yoğurt
2 adet ymurta ve boş yeşillikli salata

:)

Bugünün kahvaltısı

2 dilim tam buğday ekmeği arasına ufak bir peynir,küçük parça domates ve dereotu ile hazırlanmış tost
2 adet salatalık
1 adet orta boy domates

İyi akşamlar

Öncelikle bugünü zor bitirdim nasıl geçti anlatamam .Sanırım bütün gün evde olduğum için oldu bu durum ama ipleri elden bırakmamaya kararlıyım .Zor dayandım bugün .

Öğlen

1 paket hazır erişte şu nudolardan
5 ince dilim piliç jambon
1 bardak ayran

Ara
2 dilim ekmek arasına 3 dilim piliç jambon
2 adet mandalina

Akşam

3 kaşık sebzeli makarna
2 kepçe mercimek çorbası
2 yk yoğurt
1 tabak yağsız tuzsuz salata

Günlük öğünüm genel olarak 2 en fazla da 3 oluyor .Sürekli bir yeme hissiyle uğraştım bugün .Ama şöyle bir kaba taslak hesap yaparsam sanırım 1000 cal . geçmedim gibi geliyor .Çünkü jambon ve eriştenin kalorileri 200 bile değil .Ağzım bugün hiç boş durmadı o yüzden böyle tedirgin oldum .

Bugün spor olarak 1 saat kadar yürüdüm ve nihayet karbonatlı suyumu hazırlayıp bugün itibaren içmeye başladım .Umarım bahsedildiği kadar işe yarar .Çünkü suyun tadı bir tuhaf oluyor .1.5 lt lik suya 2 çk koydum ve su bitmek üzere .

İyi geceler :)

Şu sıralar motivasyon gerçekten çok daha önem kazanmaya başladı .İnsan haliyle bulunduğu süreci zihninde bir zorunluluk,baskı ve dışlanmışlık olarak algılıyor .Bu yüzden motivasyon çok önemli.Bugün inanılmaz derece motivasyonum düşmüştü .Sanki yersem her şey güzel olacakmış gibi geldi.Aksine en başa dönmeye yarar sadece bu .Şu ödülleri diyorum artık gerçekten bu süreçte saçma bulmaya başladım .Çünkü geçen sefer ki denememde diyet sürecim uzun ve keyifliydi .Fakat o kiloları geri aldıktan sonra artık kilonun uzun sürede sağlıklı verilebileceğinin fikrini artık kısa sürede sağlıklı da verilebilir aldı en azından benim için öyle oldu .Çünkü etrafımda bunun canlı örneklerini o kadar çok görüyorum ki . Çevrende her şey tam akışında sen ise aylarca şu diyet illetiyle uğraş .Peki sonuç ... Tekrar başa dönen kilolar. Allahtan daha fazlası değil.
En basitinden bir arkadaşımdan bahsetmek istiyorum .Kendisi 3 ayda 30 kilo vererek kendi rekorunu kırdı.3 basamaklı rakamları görünce artık ne olursa olsun diyerekten bu yola baş koymuş.İyi de yapmış ve 2 yıldırda aynı kiloda çok fazla yemesine rağmen .Onun dışında vücudunu toplamak içinde spor yapıyor .Ben de böyle sıra dışı bir şey yapmak isterdim açıkçası .İnsanı bu derece önemli bir karar vermeye iten ne kadar kötü bir sebep olabilir ki mesela .Tabii ki o kilolarla yaşamak bunun en önemli sebeplerinden yalnızca bir tanesi .Fakat ben onun kadar kararlı ve dirayetli olamayacağım .Onun için bu süreç gerçekten çok zor geçmiş .Ama ödülünü de fazlasıyla almış .Şimdi ise geçmişteki fotolarını gururla gösteriyor .
Aslına bakılırsa ben de ondan farklı sayılmam.Çünkü ben şu an yine bildiğim yoldan gidiyorum ve aynı zamanda bu yolda önceden yaptığım hataları yapmamaya çalışacağım .Bu sefer kendime fazlasıyla inanıyorum .Bırakmayacağım sıkılmayacağım diye diye bugünü de atlattım .Kendimi şu genç yaşımda tam bir genç kız olarak görmek istiyorum .Şu anda ailemden uzaktayım ve onlara geri döndüğümde yüzlerindeki o şaşkınlık ifadesini görmek istiyorum ve bende işte o an ödülümü almış olacağım . Bunu hayal etmek bile beni daha da bir hırslandırıyor .
Yeni günde görüşmek üzere ...

Sabah kalktıktan hemen sonra 1 bardak limon damlattığım sudan içtim .

Kahvaltı

2 adet yumurta ile hazırlanmış maydonozlu omlet
1 orta boy domates
1 adet küçük salatalık
çay :)

Merhaba

Öğlen
3 ince dilim piliç jambon ile iki dilim tam buğday ekmeği arasına konmuş tost
1 bardak ayran
1 adet mandalina

Akşam

1 kase mercimek çorbası
3 kaşık sebzeli makarna (Çok az yağ ile yaptım)
1 kase yoğurt
5 ince dilim piliç jambon

Günaydın
sabah kalkar kalmaz limonlu su
kahvaltı

1 dilim kizarmis tam bugday ekmegi
1 adet salatalik
1 adet domates
4 ince dilim pilic jambon
cay

Ara
4 dilim ince jambon

Öğlen
2 kepçe mercimek çorbası
2 kaşık sebzeli makarna
2 yk yoğurt

1 bardak şekersiz nescafe

Gün içerisinde bolca karbonatlı su

Biraz önce 30 dk zumba yaptım .Bugün canım dışarı çıkmak istemedi.

Akşam

Yalnızca 1 kase çorba içmeyi düşünüyorum .Belki olrusa birazda salata güzel olur.

Merhaba

Sabah kalkar kalkmaz 1 bardak limonlu su

Kahvaltı

2 adet yumurta ,bol dereotu ve bir orta boy domatesten hazırlamış olduğum omlet
2 adet küçük salatalık
çay

Öğlen

4 kaşık ıspanak
3 kaşık patlıcan oturtma
2 kaşık yoğurt

bu kadar yedikten sonra akşam nasıl geçer bilmiyorum şimdi kendimi aç hissetmiyorum .O yüzden akşam menümü daha sonra yersem eklerim . :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…