Ankara Lina Kadın Sağlığı Merkezine gidenler

Merhaba
Şükran Hocamın aslında çok konuşkan ve bilgilendirmeyi seven bir yapısı vardır.
Hatta kafandaki soru işaretlerini net olarak söylediğinde eline kağıt kalemi alıp şemalarla anlatacak kadar bilgi vermeyi anlatmayı ,karşısındakini rahatlatmayı sever.
Belki kötü birgüne denk gelmiştir.Hepimizin hayatında kötü geçirdiği günler olabiliyor o da bir insan duyguları olan bir kadın...Belki kötü bir gündü...
Belkide yanlış anlaşıldı bilemiyorum...
Çünkü ultrason odasındayken bir yandan telefonla konusurken bir yandan bebeğimin ölçümlerini yaptıgına şahit olmuştum.Hatta o sırada bebeğim tekme atıyordu ve ben içimden tekmelerini saymıştım.Ultrasondan çıkarken sohbet esnasında "bak bebeğin çok hareketli ben muayene ederken bile 5 defa tekme attı " diyerek beni çok şaşırtmıştı.
Yani çok şeyle ilgileniyor ve dağılıyor gibi görünse de maşallah işinde hiçbirşeyi atlamayan bir doktor.

Yaşadıgın duyguların aynısını bebeğimi götürdüğüm doktorda yaşadım bende.
Çok methedilen bir doktora gidiyoruz şimdi.Tekbiryerden de değil her koldan o doktoru tanıyan ve gitmemi tavsiye eden kişiler oldu.Gittik ve resmen hayal kırıklıgı.Yüzünde saçma bir gülümseme ve ne sorarsan sor "olabilir" "normal" diyor.Detaylı birşey duymak istiyorsun.Dediğin gibi internetten zaten herşeyi okuyorum az çok birşeyler öğreniyorum ama doktorundan da bunları duymak istiyorsun.I ııh bunda yok.Hatta ilk gittiğimiz gün üzerimdeki hırkaya kadar eleştirdi beni.Neymiş yün bebeğe zarar verirmiş.mış mış da mış mış.Oradan çıktıgımda çok üzülmüştüm.Ama hala ona gidiyorum.Daha iyi bir doktor bulamadım.En azından bebeğime birşey olursa tecrübesine ve bilgisine güveniyorum.

Bu yüzden çabuk vazgeçme derim ben
Bilgili güvenilir doktor bulmak gerçekten zor.

canım yakın için sağlıklı bi gebelik diliyorum...
güzel bi noktaya parmak basmışsın bende 12 şubatta o oda da ağlıyordum hemde sesimle... benimde ilk aşılamam tutmuştu ve 9 haftalık hamileydim ama olmayınca olmuyor...yıkıldım ve benimle aynı duyguları yaşayan bi dr. vardı içerde....şükran hanım... inan benim kadar üzüldü ama herşey Allah'tan
bu nedenle onların iyi günü olmadığında onlarıda anlamak gerekiyor...
bizi muayene ederken çok insalcıl olsun istiyoruz robot gibi olmasınlar istiyoruz ama o başka hasta yüzünden üzülmüş olmasın istiyoruz... tabii bu hasta kendimiz olunca anlıyoruz (
neyse sözün özü dr.uma güveniyorum

Arkadaşlar, Linada bir de 33-34. haftalarda ayrıntılı yapılıyormuş. Boş anıma denk geldi heralde dr.a sormadım ama sonra düşündüm. Ne önceki hamileliğimde istendi, ne de riski olmayan başka birinden duydum 2. kez ayrıntılıya girdiğini. Şimdi kendimi yolunacak kaz gibi hissetmeye başladım.

Merhaba; Ben ve bir yakınım da gebelik takiplerine Lina'ya gidiyoruz.32.ve 34. haftalarda kalp ve böbrek yetmezliklerine rastlanabiliyormuş.Bizde böyle bir olayı yaşadık.Yakınımın 32. haftasında girdiği 2.detaylı usg de bebeğin akciğerinde su toplanması görüldü.Hemen tedaviler için doktor arkadaşları ile dialoga girerek yakınımı Hacettepe Üniversitesine yatırdılar.Doğum öncesinde ve doğum sonrasında Allaha şükür bütün önlemleri aldılar doktorumuz.Lina'da ki bütün doktorlar bu konuda detaylara çok dikkat ediyorlar.Doğum öncesinde ve doğum sonrasında yaşanabilecek sorunları önceden ele alıp yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçiyorlar.Onları bu dikkati bizim bebeğimizin yaşayacağı sorunun önüne geçmiş oldu.Olaya para yönünden bakmamak gerekiyor bence.Hem 2.detaylı usg ücretide çok fazla değil.2.detaylı için 75 TL ödeniyor zaten.Bebeklerimizin sağlığından öte olamaz bu para bence.Ben ve yakınım hatta normal muayeneye gelen yakınlarım diyeyim Linadaki doktorlarımızdan çok memnunuz.İşlerini güçlerini rast getirsin inşallah.

Linada yolunacak kaz gibimi hisettin???
Doktoruna sorarsın gerçekten gerekli değilse girmezsin.Linada seni zorla ayrıntılıya sokup para alacaklarını sanmıyorum.Olmayan birşeyi de var gibi gösterip para kazanmaya çalışan bir kurum değil.Olsaydı benim gebeliğim riskliydi heryönden sömürebilirlerdi.
O yüzden aklına böyle kuruntuları getirme.Gerekli olmasa yapılmazdı bence böyle düşün içini ferah tut.
Lina öyle biryer değil.

Sosyal güvenlik kurumunda çalışıyorum ve alanımız gereği sağlık kuruluşların, kişilerden ziyade devleti nasıl sömürdüklerine çok iyi şahit oluyoruz. Bu yüzden benim için sağlık hizmeti aldığım yerdeki en önemli kriter vicdan sahibi insanlarla muhatap olmak. Zaten linayla ilgili böyle bir peşin hükmüm olsaydı baştan hiç gelmezdim. Fakat açıkçası mesela ikili test gibi, bebeğini aldırmayı, duygusal da değil, manevi sorumluluğundan dolayı aldırmayı düşünmeyecek insanların 'asla' işine yaramayacak bir testi bir rutin olarak sunmaları aklımda soru işaretleri uyandırmıştı. Elbette, hele de özelse, kimse kimseye tahlil-tetkikler için bir zorlama yapamaz. Zira ben bu teste girmedim. Ama bu kadar rutin bir testi elbette programdan çıkaramazlar ama en azından oturup testin mahiyetini konuşup karşıdakinin fikrini sorduktan sonra testi önermelerini beklerdim.
Bu benim ikinci doğumum ve önceki doğumumda devam ettiğim dr. da ayrıntılar açısından hiç birşeyi atlamayacak biriydi. Üstelik ailemde doğuştan kalp rahatsızlığı vakası olduğunu da biliyordu. Fakat o beni gene de ikinci bir ayrıntılıya yönlendirmemişti.
Sizden bir önce postumu yanıtlayan arkadaşın yazdıklarını okuyunca gene de ikinci ayrıntılya girilebilir diye düşündüm. Maddi açıdan hiç bir kaygım yok ve sağlık için üç-beş kuruşu da düşünmem. Ayrıca bildiğim kadarıyla bu testin bütün ücreti bizim cebimizden çıktığı için, gereksiz bir şey için devlete masraf çıkarmak gibi bir kaygım da olmayacağından her şeye rağmen bu teste girebilirim.
Fakat ikili test denen şey tamamen(benim gibi nisanlar için) gereksiz olduğu ve her şeye rağmen bunun maddi sebeplerle hiç bir ön görüşme olmadan direkt uygulandığı kanaatim hala devam ediyor. Elbette sırf bunun için apar topar doktor değiştirmeyi düşünmüyorum, çünkü her şeye rağmen genel bir memnuniyetsizliğim yok. Fakat bence siz bu doktorların da insan olduğu,bazı konularda hata yapabileceği gerçeğini yüzde yüz ihtimal dışı bırakmayınız. Belki bunu yapmamak bu saatten sonra size bir şey kaybettirmez ama bu topiği okuyarak bu merkezi tercih edecek insanları yapılacak herşeyi hiç sorgulamadan kabullenmelerine sebep olabileceği için gene de belirtme ihtiyacı hissettim. Ya da burda her şey mükemmel diye gelip sonra hayal kırıklığına uğramasınlar.
Ha bir umudum da yazdıklarımı dr.ların okuyor olması. Çünkü her şeye rağmen nitelikleri itibariyle kendilerini, yaptıklarını sorgulayabilecek insanlar.

ben yazdıgımda ganten arkadaşımızın yazdıgını görmemiştim.
insanlar hata yapabilir.Doktorlarımız mükemmel hata yapmıyor demiyorum.
Sadece Linada farkettiğim işi şansa bırakmadan ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışmak hem bizler için hem kendileri için.
Ben hep kötü örnek olacak hastaneleri doktoruları gördükten sonra burayı bulmayı şans olarak gördüm.
Belki diğer doktor ve hastaneler konularında görüşlerime rastlamışsındır.Eniyilerinden biri gibi görünen burada ismi sıkça geçen bir hastaneye hamileliğimden önce gittim resmen kendimi doktorun karşısında insan değilde cüzdan olarak hissettim.o doktorun sadece bir işlemi atlaması bana çok pahalıya maloldu.pahalıya maloldu derken yanlış anlaşılmasın maddi değil.Hem bebeğimden oldum hem sağlıgımdan.ve bu sadece bir aşamayı atlayıp diğer adıma geçtiği için oldu.
Çok ince eler sık dokurum.Kolay kolay birşeyleri beğenen bir yapım da yoktur.Linada da kişisel olarak beğenmediğim şeyler mutlaka olmuştur.Hiçbirşey tabiki mükemmel değildir.Ama gebelik sürecinde alıngan şüpheci fazlasıyla duygusal olunuyor.Bu süreci en güzel şekliyle Linada Şükran Hocamın sayesinde geçirdim ben.Maddi manevi kuşku duymadan tamamen güvenli ellerde oldugumu hissederek paniğe kapılmadan bebeğime kavuştum.Ben ciddi obsesif takıntıları olan biriyim buna rağmen Şükran Hocamın verdigi güven sayesinde bir kere olsun sıkıntıya girmedim.Çok ciddi tehlike atlattıgım halde...Son ana kadar ona güvendim çok şükür bebeğime sağlıkla kavuştum.

Benim burada tek anlatmak istediğim.Temiz güvenilir bir yerse aranılan .Evet burası Lina ve Şükran Çakmak.Ekstra yok çok bekledim ,yok bana gülümsemedi,yok bana çay verilmedi ,yok dosyam geçbulundu...gibi bir sürü detaya takılıp memnuniyetsizlik duyulabilinir.
Beklentiler önemli tabi...
Benim tek beklentim işini iyi bilen ve yapan ilgili güvenilir bir doktordu.Hamileliğimi sağlıklı bir şekilde tamamlamaktı.Merkez de doktorum da beklentilerimi karşıladı.Çok şükür bebeğime de kavuştum.
Darısı tüm bebek isteyenlerin başına...

Merhabalar
7 Martta epidural sezaryenle kızımı dünyaya getirdim çok şükür. Son ana kadar normal doğum yapmak istedim ama günlerce sancı çektikten sonra 1 cm bile rahim açılmam olmayınca mecburen sezaryen oldum. Epidurale bağlı hiç bir sorun ( baş, bel, bacak ağrısı vb) yaşamadım çok şükür. Ankarada ikamet edenlere kesinlikle Lİna' dan Şükran Hanımı ve doğum için de HRS Hastanesini öneriyorum.

merhaba hanımlar,
ankarada yeniyim ve iyi bir doktor arıyorum okuduklarımdan dolayı kararsız kaldım 9 aylık evliyim adet düzensiliğim var ve bebek istiyoruz ... lina hakkında hem olumlu hem olumsuz şeyler yazılmış ben napsam ki acep:44::97:

bence Lina' yı bir deneyin. Maddi olarak olanaklarınız iyiyse de HRS' yi öneriyorm kesinlikle.

3 bebek dünyaya getirdim. ilk ikisinde linayıı bilmiyor oluşmdan ötürü çok üzüldüm doğrsu .birinde büyük doğumda özel dr olmasına rağmen hatrlamak istemediğim bir doğumum oldu.2.sinde ankara üni profa gittiğim halde hastane şartlarından dolayı istemediğim şeyler yaşadım.3.sünde şükran hocam ve hrs hastanesi sayesinde çok rahattm.herkese tavsiye ediyorum.yakın çevremi bizzat yönlendiriyom.ben gerçek ilgi tecrübeyi linada gördüm.doğm da konforu da şükran hocamla birlikte hrs de yaşadım.akşamına gazımı çıkarabildiğim için ertesi gün eve gönderdiler.ben ilgiden o kadar memnunndum ki 1-2 gece daha kalmak isterdim doğrusu:)

Öncelikle gözünüz aydın! Bebeğinizi güle güle büyütün!
HRS'deki doğum için Şükran Hanım'a ne kadar para ödediniz?

Randevu alıp git bir dene derim
bence memnun kalacaksın
HRS yi sadece doğum yapmak için tercih et bence
ben öyle yaptım çok da memnunum

Ben de kesinlikle ve şiddetle linayı ve tabiki Şükran hocamı tavsiye ederim...
Çünkü ben kan pıhtılaşması sebebiyle 3 tane gebelik kaybı olan bi hastaydım. KK'dan Şükran hocamın tavsiyelerini duyup linaya gittim. Hayatımın en doğru kararını vermişim bu konuda...
Zorlu bi hamilelik sürecinden sonra 31.03.2011 günü kızıma Begümüme kavuştum. Şükran hocamın emeği, ilgisi, doktor gibi değil de ailemizin bi üyesiymiş gibi yaklaşımı zorlu sıkıntılı hamilelik sürecini benim için kolay hale getirmesi daha o kadar söylecek şey var ki teşekkürlerin en güzelini hak ediyo...
Doğumum HRS de oldu..Epidural sezeryan oldum gerçekten çok rahattı..hiç ameliyat gibi değildi çünkü doğum öncesi ben gerçekten sezeryandan çok korkuyordum. O kadar rahat konforlu bi sezeryandı. Şükran hocamın emekleri çok fazla ama bir de anestezi uzmanının doğum boyunca benimle ilgilenmesi, benimle muhabbet etmesi süreci daha da kısalttı. Ve bebeğime kavuşma anı; hayattaki herşeyden daha muhteşem bi an....Allahım herkese nasip etsin...Burdan bir kez daha ŞÜKRAN ÇAKMAK hocama; HRS hastanesi çalışanlarına teşekkürler ederim..
Ankara'da kadın doğum doktoru arayanlar kesinlikle Lina'ya ve Şükran hocama gidin; konfor ve farkı yaşayıp görün derim ben:)

Öncelikle gözünüz aydın! Bebeğinizi güle güle büyütün!
HRS'deki doğum için Şükran Hanım'a ne kadar para ödediniz?

canım merhaba
öncelikle geçmiş olsn dileklerin için teşekkürler. sana da sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum.

HRS çok güzel bir hastane. doktorları ve hastane personeli çok ilgili. benim çalıştığım kurum ile HRS nin anlaşması olduğu için ben sadece Şükran Hanıma ücret ödedim ( sezaryen için 800 TL.) hastanenin doğum ücretini tam olarak bilemiyorum malesef canım(

standart odasında klozet ve duşakabin var:)) gidip hastaneyi bi görmeni tavsiye ederim. daha iyi karar verirsin.

benim kanamam çok olmadı. orkid gece vardı yanımda, hastaneden de gazlı beze sarılı pamuk veriyorlar, çok rahat yetiyor. inşallah senin de fazla kanaman olmaz. ama yanına yedek hamile külodu al ne olur ne olmaz. emzirme sütyeni de al mutlaka.

ağrıların için ağrı kesici ve ağrı pompası var, endişelenme inşallah çok zorluk çekmezsin.iyi şeyler düşün ve fazla kaygılanma, Allah annelere yardım ediyor:))

emzirirken çok dükkat et, benim ilk günden meme ucum çatladı, ağrıdan geberdim, dikişleri falan unuttum valla(

başka soruların olursa çekinmeden sorabilirsin. kendine ve bebişlerine dikkat et. Allah kurtarsın şimdiden.

bende hrs de yaklaşık bir hafta önce doğum yaptım şükran hoca beraberliğinde çok ama çok memnun kaldım hastane ücreti ekstra refakatçi dahil 2900 ödedim hastane çok güzel hemşireler doktorlar ve özellikle çocuk doktoru çok çok ii verdiğin paraya asla pişman olmuyorsun herkese ama herkese tavsiye ederim şükran hoca ve hrs yi

Hayirli olsun bebeginiz! size de gecmis olsun! Normal dogum mu yaptiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…