Canım paylaşımın için teşekkürler. Ben de 4 hafta+ 5 günlük hamileyim, c.tesi günü için Yusuf hocadan randevu almıştım. Eğer bir sorun olmazsa normal doğum yapmayı çok istiyorum, dolayısıyla doktorumun da normal doğumdan kaçan bir dr. olmasını istemiyorum. Yukarıdaki yorumları okuyunca şok oldum, randevumu iptal etmeyi bile düşündüm ama senin yorumunu okuyunca tekrar fikrim değişti. Arkadaşlardan ricam lütfen başka insanlardan duyduğunuz yorumları paylaşmayın, duyumlar yanıştıcı olabiliyor. Lütfen kendi deneyimlerinizi paylaşın...
Ebrukedi merhaba,
Soruna doğumu bu hastanede yapmak isteyip de bundan vazgeçmek zorunda kalan bir anne adayı olarak cevap vermek istiyorum. Doğum için Medicana Ankara'yı soruyorsan eğer, benim hastaneyle ilgili söylebileceğim tek şey lüks ve temiz olması.Ancak Kadın doğum bölümü doktoru Doç.Dr.Yusuf Üstün ile ilgili yaşadığım olayı paylaşmak istiyorum.
21 Eylül'e, Medicana Ankara Kadın Doğ. Doç.Dr.Yusuf Üstün’den randevu aldım.Gitmeme 2 saat kala doktor randevuyu erkene aldı.Çocuğunu okuldan alacakmış.Hızlıca muayene etti.2.muayene günü,yine telefon!Doktor erken çıkacak,randevuyu Pazartesiye alalım dendi.Kabul etmedim.Bunun 2.kez olduğunu,bundan rahatsız olduğumu söyledim. Sonra başkası aradı,ameliyat var,randevuyu erteleyelim dedi. Bahane,“dışarı çıkacak”idi, şimdi“ameliyat”oldu!Aynı güne randevu yada Cumartesi için ısrar ettim.Hem o gün hem de Cumartesi dolu dendi,sonra arayıp“ameliyatı öne aldık,bekliyoruz”dediler.O gerginlikle randevuma gittim.Doktor odasından çıktı.Ameliyat falan yoktu!Anlaşılan gitmek istediği yere gidemediği için sinirlenmiş!Bana ve eşime selam bile vermedi.”Gel”diyerek koşar adımla muayene odasına alıp senli benli konuşarak yine hızlıca bir muayene etti.Tavırları tepkiliydi.Tahlil yaptırmamı söyleyip dönüp gitti.Yine de 3.randevumu aldım.Ve bu sabah yine aradılar.Randevu saatimde yine ameliyat,yine pazartesiye erteleme!Haftaiçi gelemeyeceğimi tekrar belirtip Cumartesiye bir saate randevu istedim.Cevapoktorun saatleri dolu!Sezeryanla doğum yapmış biriyim,olay doktor için max.45dk. sürer. Bu randevumu max.1 saat ileriye atabilir.Burada sorun doktor ile beraber sekreteryasının da sorunu.Fakat muhatabım Dr.Yusuf Üstün.Dolayısıyla randevu saatlerine 3 kez sadık kalınmaması tamamen doktorun sorumluluğudur,durumu idare etmek durumunda kalan sekretaryasının değil!Salt bilgi,tecrübe değil,hasta motivasyonu ve özellikle hamile bir bayana yaklaşımın daha önemli olduğunu en iyi doktor bilmelidir.Bu ilgi-alakayı görememem,her randevuda çıkan problemler,bana yaşatılan gerginlik,muayenede bana karşı alınan tepki nedeniyle doktordan ve bu güzel hastaneden vazgeçtim.Doç.Dr.Yusuf Üstün’ü tavsiye etmiyorum.
Sevgiler,
Sana çok hak veriyorum. Benimki seninki kadar trajik olmasa da ben de yaşadıklarımı anlatayım. Bir sürü para ödüyoruz ve bu muamele ben hiç ama hiç hoş değil.
Yusuf beyle ilk randevuma gidecektim yarın. Bugün (biir gün önce) aradılar ve randevumu iptal ertelemeleri gerektiini söylediler, ertesi gün dr.un ameliyatı varmış.Tamam olabilir, insanlık hali, acil bir sezeryan vardır dedim. Randevumu tam 5 gün ertelediler. Nasıl iş? Bu ilk randevum, kan sayımım yapılması lazım ve ilk seferinde böyle olması açıkcası beni soğuttu. Yazdıklarına inanamamıştım ama şimdi doğru olduğunu düşündüm. Randevumu iptal ettim, gitmeyi düşünmüyorum bir daha da. Vardır bunda da bir hayır...Medicanadan başka bir dr.bulup ona gideceğim ama bu yine tekrarlasa bu bir hastane felsefesi diye düşünüp başka bir hastane arayacağım.
Öncelikle hayırlı olsun bebeğin.Böyle üzücü birşey yaşamana üzüldüm.Ben 6 aydır Yusuf Üstün hocanın hastasıyım pko ve hamile kalamamaktan onu 6 aydır tanıyan
biri olarak şunları söylemek istedim.Kendisi çok bilgili ,ilgili ve güleryüzlüdür tecrubesine ve insanlığına hayran kalmışımdır.6 ay içerisinde doktordan öte dertleştiğim
bana umut veren biri oldu.Klomen tedavisi gördüğüm ay 4 yumurtam oluştu ve o kadar sıkı takip etti ki randevu bile almıyodum kendisi saat söyleyip takip ediyodu beni
(çünkü randevu zor gün gün alındığında) sıkıntı yapmaz yani randevun var yok diye hastası için herşeyi yapar akşamları beni beklediği sabahın erken vaktinde takip ettiği
çok oldu.Muayene odasında bir kere tanık olduğum birşeyi anlatıyım randevu erteleme Yusuf hocadan kaynaklı değil tamamen istanbul çağrı merkeziyle alakalı ki şöyle.
Odasına girdiğimde birini aradı ve neden c.tesi günü aynı saate hasta koyuyosunuz diye azarladı anladığım kadarıyla halkla ilişkiler sorumlusuydu bu ve şöye
dedi çağrı merkezi hep bunu yapıyo randevular erteleniyo epey bağırdı bizzat tanık oldum.Yani demek istediğim evet ertelenmiş olabilir bu üzücü senin adına. inan 6 ayda 1 kere bile böyle bişey yaşamadım ha şunu söyleyebilirim sekreterlik çok çok kaba ama Yusuf hocamı şiddetle tavsiye ederim bir kez git doğru karar verdiğini sen de göreceksin.Lafı çok uzattım sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle.. ben bu ay yusuf hocamla aşılama tedavisindeyim
Doğrudur canım, zaten hastane halkla ilişkilerle görüştüm, bundan sonra randevularda daha özenli olacaklarını söylediler. Ben şuanda başka bir dr.a gidiyorum ve memnunum çok şükür. O gün çok sinirlendim ama geçti. Fakat yine de bu olaydan sonra eğer söylediğin gibi onunla alakalı olmasa da yine de Yusuf Hocayı tercih etmem, çünkü çok strese girdim ve birkez önyargı oluştu.
İnşallah aşılaman güzel sonuç verir. Dr. kesinlikle çok önemli, aranızda böyle güzel bir bağ oluşması ve dr.una güvenmen çok önemli.İnşallah en kısa zamanda bebiş haberini alırsın.
30.12.2011'de Medicana Ankara'da normal doğum yaptım. İlk 4 ayım güvenebileceğim bir doktor aramakla geçti. Sorunlu br hamileliğim olduğu için bazen aynı ay içinde birden fazla doktorun muayenehanesine gittim. Faruk Bey ile tanıştıktan sonra aramalarım son buldu. Rutin kontrollerden hep memnun kaldım. En önemlisi doğum anıydı. Kaç insan normal doğumu bu kadar iyi hatırlar bilemiyorum üstelik ilk bebeğim olmasına rağmen. Faruk Bey ertesi sabah ameliyatı olduğu halde akşamdan sabaha kadar yanımdan hiç ayrılmadı. Kendisi sadece kadın doğum hekimi değil bence çok iyi bir psikolog. Keşke çocuk doktoru uzmanlığı da olsaydı ve kızımın kontrolleri için de her ay onu ziyaret etseydim :) Herkese tavsiye ediyorum.
Ankara dışında bir şehirde yaşıyorum ve bulunduğum şehirde 3 farklı doktor daha 1 buçuk aylık hamile iken doğumumun biraz riskli ve muhtemelen sezeryan olacağını söyledi, bunun üzerine ankaraya yusuf beye gittim, ve sonrasında 9 aylık süreç esnasında takibimi kendisi yaptı. hamileliğim biraz sıkıntılı idi çalışan bir bayan olmama rağmen 28. haftadan itibaren erken doğum riskim olduğu için izne ayrılmak zorunda kaldım ve her hafta nst ye bağlandım. Ankarada yolların kapandığı insanların evden çıkamadığı 17 şubat 2012 gecesi saat gece 12 buçukta suyum geldi ve zorluklarla saat 1 de hastaneye ulaşabildim. yusuf bey gece vakti ve o hava koşullarında saat 1den beri hep yanımdaydı, saat 3 buçukta sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdim ve normal doğumla :) kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır.
3 doktorun sezeryan olma olasılığı yüksek dediği bir hamileliği yusuf bey normal yollardan doğumla sonuçlandırdı. yusuf bey sezeryan taraftarı diye düşünen arkadaşlar için bu durumu paylaşmak istedim. sevgilerle
Merhaba Arkadaşlar,
36+3 günlük hamileyim. PKO hastasıyım. Bebekten önce yani daha planlarken Yusuf Üstün Beye gittik. Bu süreç içerisinde beni yumurta takibi için her hafta konrole çağırdı. B arada yumurta takibi yaptıran arkaaşlar bilir drun gel dediği tarihte kontrole mutlaka gitmemiz lazım. Beni e çağrı merkezi ertelemek için aradı acil bir sezeryen vakası var diye. Ben durumumu açıklaım ve drumun da beni mutlaka görmek istemiş olduğunu belirttim. Daha sonra beni hasta hakları müdürüne bağladılar. Müdür yerinde yokmuş ama yerine bakan bayana doktorumunda beni belirttiğim tarihte görmek istediğini belirtince beni Yusuf beye bağladı. Kendisi beni hemen hatırladı ve daha önceki tarihte öğle arasına beni randevusuz alabileceğini iletti. Yusuf Hoca çok kibar, bilgili, gereksiz yere umutlandırmayan ve her şeyi yani bütün olabilecekleri doğru bir şekilde hastasına ileten biridir. Biraz hiperaktiftirhızlı konuşur. Hızlı şekilde kendisine sorularınızı yöneltmenizi ister. Bunun çözümünü gitmeden önce sorularımı küçük notlar halinde düzenleyerek buldum Neyse haftalık kontrollerimiz sonucunda ve Yusuf Beyin takibi sonucunda ben Klomene başlamadan (bu arada diyetisyen ile kilo da veriyordum. Bu nedenle başlamadık klomene aynı zamanda insülin direncim vardı da) bebişimiz oldu Allahıma şükür :) Ama başlangıçta benim progesteronum az çıktı ve düşük tehlikesi yaşadık. Bir gece sabah saat 05:30da az kanamam oldu. Medicanaya gittim. Oradaki dr ben Kadın doğumcu değilim diye bakmadı ve kendi drumu aramamı söyledi. Ben çaresizce sabahın köründe Yusuf hocayı aradım. Kendisine durumu anlattım ve Büyük Doğuma gideim mi dedim o ise dur orda 06:00da ordayım beni bekle dedi. Gerçekten de geldi saolsun ve kontrol etti. Daha bebişimiz çok küçüktü. Yapabileceğimiz bir şey yok sölemiştim bekleyelim dedi her zamanki dürüstlüğü ile. Allahıma şükür bebişimiz bzimle kaldı. Yusuf Bey kızımıza bu kız bizi biraz üzdü ama mucize bebek annesi bu diye seslenir :) Kendisi özel hastanede çalışıyor olabilir ama dediğim gibi bu anlattıklarımı hangi özel dr yapıyor hangi hastanede? Varsa da sayılıdır Bu arada hala normal doğum mu sezeryen mi belli değil. İnşallah 38. ya da 39. haftada karar vereceğiz birlikte. Kendisine güveniyorum. Herkese tavsiye ederim arkadaşlar
merhaba bza
Dogumdan sonra yasadiklarini ve hastane ile ilgili görüs ve onerilerini paylasirsan cok sevinirim. Dogumunada çok az kalmis allah saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin
Medicana oldukca isim yapmis bir hastane ama hakkinda çok az ilgi var diger hastaneler hakkinda sayfalarca yorum var. Bende ilk bastan beri medicanaya gidiyorum mennunumda ama su ara kafam karisti neden talep gormuyor diye. Acaba hastalari internetten mi hoslanmiyor :))
faruk beyden bende çok mennunum ama hastane hakkında olumsuz seyler duyunca tereddüt etmişim. sanırım çokta kurcalamamak lazım önemli doktor sonuçta.senin adına çok sevindim kendiliğinden hamile kalman süper olmuş
off yaa walla böle şeyleri duyunca stress oluyorum,napııcazz bilmiyorum..bide bu işe başalayınca zırt pırt doktor değiştiremiyorsun ki birine güvenipp onla dewam etmek istiyorum..BU da bnm 3. kadın doğum doktorum doktorum iyi ama hastane hakkında böleşeyler duyunca tüm güvenim gidioo ben doktorumla konuşuucam wallla bu eleştirileri anlatıcam bakalım ne diicek..sonuçta insanın hayatında ya 1 yada 2 kere yaşayacağı bişi bu ,kimse riske atmak istemez tabiki..bir ablam medicanada doğum yaptı öbürü ise hrs'de.. şahsen biz medicanayı hiç beğenmedik, tamam çok lüks süsler püsler filan ama bir sürü dandik muamele de cabası.. mesela ablam doğuma girdiğinde epiduralle sezeryan oldu, ameliyattan çıktığında karnım ağrıyo diye inliyodu, saatlerce inledi karnım karnım diye.. anestezi uzmanı uygun dozu ayarlayamamış ve ameliyat boyunca yarı baygın yarı ayıkmış ve epey acı çekmiş.. karnını tuta tuta uyuttular mecburen tekrar, sersem gibi dolaştı kaç gün..
sonra medicana'nın bi diğer aksiliği ise, bebeğimiz sağlıklı doğdu çok şükür ama bi müddet sonra epilepsiden şüphelenildi bebek sürekli sıçrıyordu ve çok ağlıyordu.. tüm testleri yaptırdık medicanada gerekli gereksiz bir sürü test istediler hepsini yaptırdık parasıyla, sonra bize demesinler mi bizim bu testleri değerlendirecek doktorumuz yok diye!!!! nasıl olur böyle bir saçmalık Allah aşkına nasıl olur? sen o kadar test iste çatır çatır al paraları, sonra da benim çocuk nöroloji bölümüm yok bu hastanede, başka hastaneye gösterin sonuçlarınızı demek ne demektir!!!
mecburen aldık sonuçlarımızı güven hastanesine gittik ve ordan çok memnun kaldık.. güven hastanesinde o kadar ilgilendiler ki anlatamam... şimdi siz söyleyin medicana'nın yaptığı ticarethanelik değil de nedir siz söyleyin??
diğer ablamın doğumunda da hrs'de olmuştu ve ordan da memnun kalmıştık...
medicana ticaret merkezinden uzak durun derim, sonuçta doğum ve anne-bebek sağlığı yabana atılacak bir konu değil, herkes ne zorluklarla yapıyor doğumunu.. bunu kolaylaştıracak merkezlerde yaptırın doğumunuzu, daha fazla sıkıntı çıkarıp da sizi gereksiz yere strese sokacak zamanınızı ve paranızı ziyan edecek yerlerde değil..
Merhaba.Ailemde yakında dogum yapanlar ve yapacaklar çok olduğu için ister istemez pek çok hastaneye gitmek zorunda kaldım yakınımın medikana da dogumu sırasında bu hastaneyi gördüm. hastamın doktoru dışardan di kendisine bes özel hastane önermiş yakınım medikanayi tercih etmişti Doktoru dogum süresince yaklaşık bes saat boyunca yanindaydi.Dogumu guzel oldu ama hastaneden pek memnun kalmadık.Yakinim doğumuna erkek girmesin istediği halde erkek cocuk doktoru içeriye kapıyı bile çalmadan daldı onu uyardigimizda ise bize kızdı. Bu kadar ücret verilen hastanede çarşaf yıktıkta uyardık daha sonra değiştirdiler.Merhaba arkadaşlar. 33. haftamdayım ve Ben de doğum yapmak için Medicana yı düşünüyorum ama olumsuz yazıları okudukça tedirgin oluyorum. Doktorum dışardan gelicek, ancak ben hastanenin anestezi ve yeni doğan çocuk doktorunun nasıl olduğunu merak ediyorum. Bilgisi olan var mı acaba bu konuda?
Benim gördüğüm nöbetçi cocuk doktorumu. Sadece nöbetlere gelen dışardan gelen bir doktorda.Diger cocuk doktorlarını görmedim.teşekkür ederim ilgin için. peki çocuk doktoru işinde iyimiymiş? bu konuda bi bilginiz var mıydı acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?