Hastaneden çıkınca bu ona yapıldığı için verceği tepkiden de korkuyorum aslındaAnladım. Anlattıklarınıza göre zaten, psikoterapi, en azından şu haldeyken, işe yaramazdı zaten. Kardeşinizle ilgilenebilecek uzman, bir psikolog değil, bir psikiyatrist. Ve farmakolojik yanı güçlü bir psikiyatrist gerektiğini düşünüyorum. Yani doğru teşhis konulduktan sonra doğru ilaç verilmesi çok önemli.
Bir arkadaşımın erkek kardeşi de sorunluydu. Kendisini zorla (galiba polis ve tıbbi ekip) evden alıp hastaneye götürmüşlerdi. Sanırım sizin de böyle yapmaktan başka çareniz yok. Anneniz ve babanızdan onay almadan siz kendi başınıza bunu yapamaz mısınız?
Evet, ilaçlarını almaması en büyük dert. Hastaneye yatsa da 15-20 gün sonra çıkacak. Belki hayat boyu ilaç kullanması gerekecek ve bunu nasıl garantileyeceksiniz...Ancak yemeğine filan karıştırmak olabilir..
Anlattıklarınız beni ürpertti. Anne babanıza bilmeden-istemeden fiziksel zarar vermese bari. Hastane meselesini organize etmeye çalışın bence.
İlaçların etkisi çok ağır, 2 hafta zehir zemberek geçiyor.Tam hatırlayamamakla birlikte ikisi de var demişlerdi sanırım devlet değil özel hastaneye gitmişti
Sinirden birgün bayıldı o gün bakıldı sara dediler sara ilacı verdiler sonra sara olmadığı ortaya çıktı bidaha asla içmeyeceğim ilaç dedi
Evet ben zaten halama sadece doktor için ikna et dedimHaklısınız ama hastanede işe yarayacak bir tedavi alacağını varsayıyoruz. Bu arada bu konu, bir psikoloğu aşar gibi görünüyor.
Bende bilemiyorum biraz araştırdım hastaneye rızası dışında yatırılması için evdeki eşyalara zarar vermesi yeterliytmişİlaçların etkisi çok ağır, 2 hafta zehir zemberek geçiyor.
O süreyi atlatsaydı alışırdı.
Özelde fark etmiyor, ilaç vermek için hastalık teşhisi konulmalı, ki bu teşhis tek seansta mı konulur bilemem
Bana mı yazdınız?Bende bilemiyorum biraz araştırdım hastaneye rızası dışında yatırılması için evdeki eşyalara zarar vermesi yeterliytmiş
Ama anne babamın rızası olmadan bunun kararını ben kendim verip bu sorumluluğu nasıl alırım bilmiyorum
İntihar teşebbüsü yok ama çok kezler dedi kendimi bri yerden aşağı atmak istiyorum diyeBana mı yazdınız?
Benim bildiğim intihar teşebbüsünde yatarak tedavi ediliyor.
Hangi özelliklerdeki hastaları, zor kullanarak hastaneye alıyorlar, bunu bilemiyorum ama sadece bir örnek verebilirim; arkadaşımın kardeşi şizofrendi. O da annesiyle yaşıyordu. İntihar girişimi yoktu. Ancak annesine davranışları, konu sahibinin kardeşininki gibi ve ilaveten akıl mantık dışı paronayaları vardı. hezeyan mı denir buna, emin değilim.Bana mı yazdınız?
Benim bildiğim intihar teşebbüsünde yatarak tedavi ediliyor.
Hayatım şizofreni bambaşkaHangi özelliklerdeki hastaları, zor kullanarak hastaneye alıyorlar, bunu bilemiyorum ama sadece bir örnek verebilirim; arkadaşımın kardeşi şizofrendi. O da annesiyle yaşıyordu. İntihar girişimi yoktu. Ancak annesine davranışları, konu sahibinin kardeşininki gibi ve ilaveten akıl mantık dışı paronayaları vardı. hezeyan mı denir buna, emin değilim.
Bu dediğiniz şey kaymakamlıktan yazı almadan olmuyor. Yani zorla götürülebilir yazısı oluyor. Bunun için aile kaymakamlığa gidiyor. Çevreye ve bize zarar veriyor endişe ediyoruz diye dilekçe yazıyor. Kaymakamda onaylayarak polis ve ambulans ile zorla götürülebilir yazısı veriyor. Aksi halde zorla götürülemiyor. Bizzat götürdüğümüz için sürekli biliyorumAnladım. Anlattıklarınıza göre zaten, psikoterapi, en azından şu haldeyken, işe yaramazdı zaten. Kardeşinizle ilgilenebilecek uzman, bir psikolog değil, bir psikiyatrist. Ve farmakolojik yanı güçlü bir psikiyatrist gerektiğini düşünüyorum. Yani doğru teşhis konulduktan sonra doğru ilaç verilmesi çok önemli.
Bir arkadaşımın erkek kardeşi de sorunluydu. Kendisini zorla (galiba polis ve tıbbi ekip) evden alıp hastaneye götürmüşlerdi. Sanırım sizin de böyle yapmaktan başka çareniz yok. Anneniz ve babanızdan onay almadan siz kendi başınıza bunu yapamaz mısınız?
Evet, ilaçlarını almaması en büyük dert. Hastaneye yatsa da 15-20 gün sonra çıkacak. Belki hayat boyu ilaç kullanması gerekecek ve bunu nasıl garantileyeceksiniz...Ancak yemeğine filan karıştırmak olabilir..
Anlattıklarınız beni ürpertti. Anne babanıza bilmeden-istemeden fiziksel zarar vermese bari. Hastane meselesini organize etmeye çalışın bence.
Benim kardeşiminde. Mantık dışı paranoyaları var anlatsam kahkaha atarsınız o derece saçmaHangi özelliklerdeki hastaları, zor kullanarak hastaneye alıyorlar, bunu bilemiyorum ama sadece bir örnek verebilirim; arkadaşımın kardeşi şizofrendi. O da annesiyle yaşıyordu. İntihar girişimi yoktu. Ancak annesine davranışları, konu sahibinin kardeşininki gibi ve ilaveten akıl mantık dışı paronayaları vardı. hezeyan mı denir buna, emin değilim.
Çok geçmiş olsun umarım biran önce huzurlu günleriniz olurBu dediğiniz şey kaymakamlıktan yazı almadan olmuyor. Yani zorla götürülebilir yazısı oluyor. Bunun için aile kaymakamlığa gidiyor. Çevreye ve bize zarar veriyor endişe ediyoruz diye dilekçe yazıyor. Kaymakamda onaylayarak polis ve ambulans ile zorla götürülebilir yazısı veriyor. Aksi halde zorla götürülemiyor. Bizzat götürdüğümüz için sürekli biliyorum
Amin inşallah. Ama ben görevli bir memur olarak katılıyorum bu durumlara, yani bir yakınım yok şu an böyle hasta olan.Çok geçmiş olsun umarım biran önce huzurlu günleriniz olur
Zorla yatırın hastaneye canım yazık insanlar onunlamı uğraşacaklar babanız zatem hastaymış üzüntüden daha kötü olur allah korusun evlatsa evlatlını bilsin hastaysa hastalanı bilsin evlat diye onun kahrını çekmesinler bende de anksiyete var ama en kötüsünü yaşadım ama kimseye saldırmadım...Daha önce benzer bir konu açmıştım
Kardeşimde bu rahatsızlık var 23 yaşında üniversiteye gidiyor anne babamla yaşıyor asla tedaviye yanaşmıyor, daha önce tedaviyi yarım bıraktı
Bugün annemi aradım anladım bir terslikler var napıyprsun dedim çay içiyorum dedi sen oruç değil misin dedim bozdum dedi neden dedim ağladı kapattı
Sürekli sürekli aradım en son markete çıkmış erkek kardeşim sürekli kavga tartışma çıkarıyor oraya buraya eşyalara yumruk atıyor anneme gece gündüz hesap soruyor bu yemek ne neden öyle baktın. Neden böyle dedin
Ben günlerce konuştum yalvardım bazen kavga ettim tedavi için gitmedi annem babamda aynu şekilde olmadı olmuyor
Halam psikolog anlattım durumu lütfen dedim bize yardım et lütfen bir konuştu bidaha ilgilenmedi
Aile büyüklerinin kendilerine hayırları yok
İçim parça parça babam yeni kanseri atlattı sayılır
Annem çok eziyet çekiyor bir günü güzel geçmiyor
Ne yapabilirim diye düşünüyorum hiçbirşey
Sanki ciğerimde var acı mutlu olamıyorum
Hastaneye gitmesi gerek çözüm bu nasıl ikna edicez ne yapıcaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?