- 26 Temmuz 2011
- 3.712
- 2.368
- 333
- Konu Sahibi TatliDillim85
-
Yadzigin satirlarin bi kisminda kendimi buldum sanki ben yazdim gibi düsündüm.. Benimde 12 yasinda basladi cnm ve su an 29 yasindayim.. Ins hayat hepimiz icin cok güzel olur bütün sorunlarimizi asariz.. Buraya sIkintimi yazip sizlerle dertlesmek iyi geldi bana Allah sizden razi olsun
Ben de uzun zaman anksiyete ve panik atakla uğraştım.. İlaçlar kullanıldığı sürece iyi geliyor evet ama, günlük hayatımı çok etkiliyordu. Bir de ilaçlara bağımlı yaşamak fikri çok korkutuyordu.. Ben işin içinden meditasyonla çıkmayı başardım. Anksiyetik durumlar ve panik atak geldiğinde hep şunu düşündüm, "şu anda korkulacak bir şey yok, bunları benim zihnim hastalığım yüzünden üretiyor.. ben bunları düşünmeyi bıraktığım anda yok olacaklar. sadece ben düşündüğüm için varlar. " sürekli bu şekilde kendi kendimi telkin etmeye çalıştım.. ilk başta anında etki etmiyor tabii ki, ne kadar bunları düşünsem de aynı şeyler kafamın içinde dönüp duruyordu.. ama zamanla bilemiyorum belki de beynimi kandırmayı ya da ikna etmeyi başardım ve azalmaya başladılar.. bu kez cesaret geldi bana ve bu kaygıları yönetmeye başladım.. mesela diyordum ki, kaygılar geldiği anda ellerimi soğuk suyun altına sokup birkaç dakika boyunca bekleyeceğim ve kaygılarım yavaş yavaş yok olacak.. gidiyordum musluğun altına sokuyordum elimi 1-2 dakika sonra geçmeye başlıyorlardı.. eğer geçmezse geçene kadar yüzüme bol bol soğuk su çarpıyordum ve bir şekilde geçiyordu..
bu hastalıkta önemli olan korkusuzca mücadele edebilmek.. panik anında bunun sadece hastalığın yüzünden olduğuna kendini ikna edebilmek.. sormak istediğin bir şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım, geçmiş olsun :)
bir sürü yöntem var aslında da denemekten korkulduğu sürece bilemiyoruz hangisi iyi geliyo diye hipnoz olabilir bilişsel davranışsal terapi gibi
Allah iyiligine versin Insallah herkes sifa bulur :) dertlesmek cok iyi geliyor soyledigin gibi
Ben ölmekten korkmuyorum ama surekli aldatilmak korkum var .eski sevgilim benim icim ölup biterken birden baskasiyla nisanlandigini duydum.hayatin bundan sonrasi benkm icin cok zor olacakmis ozaman anlamamisim.bilincaltim hep aldatilacagimi soyluyor .kiskanclik krizlerim sayesinde sevgilimide kaybettim biktirdim nefret ettirdim..Kalbim cikacak gibi oluyor ritim bozuklugu yapiyorum kendimi kasmaktan dilim sanki buyuyor bogulacak gibi oluyorum.ilac kullanmiyorum biraktim uyusmak istemiyorum..hayir lavinia kalbinde bisey yok sen oyle dusundugun icin kalbin hizlaniyor sen iyisin nefeste alabiliyorsun diyorum surekli.Ahh simdide mide bilantim var yemek gorunce adini duyunca midem bulaniyor 10 gunde 4 kilo verdim.Hayatimi geri istiyorum birisi bu korkulari alsin benim icimden .Bu korkuyu bana yasatani benim gelecegimi mahvedeni Allaha havale ediyorum
Cnm sIkintilarindan..karsina da cok iyi biri cikar ins
Gittim ama bi sonuc alamadim .hayatima iyi birisi girmisti ve cokta anlayisliydi ama ben o huylarim yuzunden kaybettim 10 gun oldu
Aldıgım nefes bnada yetmıyorYillardir vardi da bende, ben ilacsiz bir sekilde goturuyordum hayatimi. 8 ay once yeni is buldugumda bir atak yasadim ki dusman basina. Depresyon ve anksiyeylte bir aradaydi. Doktora gittim, ilacimi aldim, yuksek lisansa basladim, spora yazildim ve Allah'a sigindim. Simdi gunluk hayatta asiri iyiyim. Tek sorunum uykudan once, bazen daraliyorum nefes alamiyorum o zaman da hemen bdv acip unutmaya calisiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?