- Konu Sahibi TatliDillim85
-
canım çok geçmiş olsun, senin kaygılarını bende yaşıyorum, tekrar yeni bir ilişkiye başlaman evlenmem mucize olmuş bana göre. nasıl başarabildiğini bilmek isterdimarkadaşlar baya bi zaman geçmiş aradan yenebilen var mı? ben de üniversite yaz tatiline girdiğinde hafif bir mide yanması başlardı. sanki boşluktaymış gibi hissederdim. bi ara glokomdan dolayı hastanede yattım ameliyatlar o zamanlar kusmaya başladım. doktorlar hafta sonu eve gönderirdi toparlardım. ama daha sonra biri girdi hayatıma. ailemle tanıştı ben abimlerle ailesinin yanına tanışmaya gittim. herşey çok iyiydi. ama mezhepler farklıydı benim ailem siz mutlu olun dedi engellisiniz sorun etmeyin dedi. ailesi de öyle davranınca herşey yolunda sanmıştım. bi gün bir mesajla ayrıldı benden. o dönem hastalığın en uç noktasını yaşadım. hep kustum hiçbir şey yiyemedim sürekli ağladım. ailemde benle birlikte çaresizlikten ağladı. acillerdeydik hep. ailene hekimine gittik cok bilgiliydi babamla benle konuştu ilaçların yan etkilerine bakma dedi. psikiyatra gittik 2 ilaç verdi. verdiği uyku ilacıyla bile 4 saat uyuyabiliyordum. 1 aya baya toparladım. aradan yıllar geçti evlendim. ama en ufak bir olayda endişeler terlemeler terk edilme korkusu ya da amansız bir hastalığa yakalanma korkusu hiç geçmedi. sadece kötü olduğumda aynı uyku ilacını tek seferlik içiyorum. çabalıyorum ama geçmeyen bir virüs gibi.
merhaba bende yaklaşık 3 senedir ankisiyete hastasıyım. benimki de duyduğum üzücü bir olayla başladı. çözümü olan bir durum olsaydı belki bu boyutlara ulaşmazdı diye düşünüyorum. yaklaşık 1 buçuk sene kaygılarla geçen bir hayatım oldu daha sonra bedensel olarak rahatsızlandım gezmediğim doktor, yaptırmadığım tetkik kalmadı.düşünün ayak bileğime bile MR çektirttim. en son bir doktor beni psikiyatri servisine yönlendirdi. psikiyatrla görüşürken bile bu durumların psikolojik olabileceğini düşünmüyordum. aşırı derecede mide bulantısı ve kusmam vardı ve ben hep en kötü hastalığa yakalandığımı düşünüyordum. vücudumdaki bütün kaslarım sürekli atıyordu. 1 sene ilaç kullandım. artık çok iyiydim. ancak yaşadığım her kötü olayda eğer 3 gün üzülüyorsam 4. gün ankisiyetem geri geliyor. sürekli kendime sarıyorum. olmayan hastalıkları kendimde varmış gibi yaşıyorum... ben not bile tuttum kötü düşüncelerimi olumluya çevirdim biraz işe yaradı ama işte bazen öyle anlar geliyorki hiçbir şey yapmak istemiyorsun...ilaçlar bende kilo yaptı bir de unutkanlık bu sebeple tekrar ilaç kullanmak istemiyorum... bu arada bu hastalığın genetik geçişli olduğunu öğrendim. ablamda aynı hastalıktan müzdarip, rahmetli babaannemde büyük ihtimal böyleydi. çünkü herşeyi evham ederdi günlerce sıkılıp uyumazdı. komşuda bir hastalık çıksa bende de var deyip üzülürdü:)) tabi o zaman ankisiyete (kaygı bozukluğu) adı evham yapmaktı herhalde:)) inşallah hepimizin bu rahatsızlığı son bulur.Benim merak ettiğim şey bu hastalığa nasıl yakalandığınız, birden mi oldu yoksa benim gibi üzücü bir olayda mı ortaya çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?